Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Sherlock - 21. aug 2013 kl. 16:40 *  IP
Tyrifjord

Denne banen er sjelden omtalt, uvisst hvorfor. For nå fremstår den som Østlandets beste bane, både hva forhold, design og beliggenhet angår.

Tyrifjord er simpelthen fantastisk nå! Supre fairwayer og herlige greener. Opprydningen har medført at banen nå fremstår som Østlandets vakreste. Se f.eks. på hull 11, og hele backnine er en nytelse å gå.

Greenfee er såpass høy som 500 kroner, men for første gang i Norge mener jeg en golfbane er verdt den prisen.

Ta en tur, du vil ikke bli skuffet.
Jeg er ikke medlem.

Baner som er like gode hva forholdene angår, er Holtsmark og Bærum.
 barce (21. aug 2013 17:18) *  IP
Herregud..


 Xo (21. aug 2013 17:42) *  IP
Hvilke baner på Østlandet utover de tre du nevner, har du spilt de siste par uker? Du kan umulig ha spilt så mange fler, med en slik uttalelse.



 Watson (21. aug 2013 17:48) *  IP
Henger meg på barce......Herregud.. sover du eller?


 Frank (21. aug 2013 18:19) *  IP
Tyrifjord er langt fra en designmessig perle i mine øyne. Men at banen ligger fantastisk til er det liten tvil om.


 AR (21. aug 2013 23:03) *  IP
Har vært to ganger på Miklagard de siste 8 dagene. Greenene der er i en annen liga. Jo, mange baner har meget gode greener, men først når man har spilt Miklagard når den er trimmet - og det er den omtrent bestandig, forstår man forskjellen. Oslo GK er helt i nærheten. Asker har gode greener, men den og de fleste andre baner med gode greener, som klippes med de tunge maskinene, er ikke på samme nivå. Losby med singelklipping var slett ikke verst under CT-turneringer der i begynnelsen av august. Hauger har et godt grunnlag, men denne skribent har ikke vært på Hauger i år. Kragerø har normalt meget gode greener, men hadde vinterskader lenge dette året. Kongsberg har fine greener. Haga har fått låne utstyr fra Miklagard denne uken som gjør at de blir enda raskere og jevnere etter tromlingen som gjøres i etterkant av utstyrslånet fra Miklagard. Med singelklipping er de meget gode. Har ikke vært på Tyrifjord og Holtsmark ennå i år.


 Shanky (22. aug 2013 08:45) *  IP
Ingen tvil om at andre baner på Østlandet er minst like bra, men trådstarter har et godt poeng i at opprydningen/trefellingen på TYGK har gjort at banen nå er svært spektakulær. Nå ser man fjorden fra alle hull. Et prisverdig tiltak. Men likevel - greenene er jo ikke spesielt raske da...


 Tor-arne (22. aug 2013 13:11) *  IP
Har ikke spilt Oslo GK,som sies å være bra (lol),men har spilt en rekke andre baner i sommer. Skal være forsiktig med å sette baner opp mot hverandre,men spilte Miklagard i går. Tøff bane selv fra tee 59 for oss over 60 som ikke slår så alt for langt, men hvilke forhold! Alle spilleflater var utrolig bra og ble straffet der du burde straffes. Det var allikevel mulig å finne ballen hvis den ble spilt utenfor fairway. Spiller normalt hjemmebanen Drammen og omstillingen fra 7/8 stimpm på DGK til MGK på 10+??, var en utrolig gøyal utfordring. Beste banen spilt her hjemme i år og med 6 par + litt øvrig rusk kunne runden så vidt avsluttes før mørket senket seg over Miklagard.


 Finn Langeland (22. aug 2013 13:16) *  IP
Tyrifjorden er en herlig golfbane. Kun et par relativt intetsigende hull. Nydelig å gå der ute, herlig å føle på stillheten, stort å se innsjøen fra alle hull, etter at 4 000 trær er fjernet.
På Østlandet ellers: Oslo GK meget bra, i år som alle år. Haga i fantastisk stand, med 27 flotte og varierte hull og skikkelig god stemning på terassen etter noen magre år. Har ikke vært i Vestfold og spilt i år, dessverre. Spilte Gamle Fredrikstad tidlig i vår og så konturene av noe riktig bra.
Vestlandet: Meland, Meland, Meland. Norges beste bane.



 Jolle57 (22. aug 2013 14:52) *  IP
Intet nytt fra hr. Finn "Meland" (eller var det Langeland!).
Haga er sikkert i fantastisk stand, som de fleste andre baner i år, men plasseringen inntil en sterkt trafikkert vei, syntes jeg ødelegger mye av gleden ved å gå på en golfbane.



 Dr. Green (22. aug 2013 18:25) *  IP
Haga er bedre enn tidligere år, men har dessverre ujevn kvalitet på greenene. Dels ujevn hastighet, dels ruller ikke ballen på linja, men hopper litt. Vanskelig å spille på mao.


 Tor-Arne (22. aug 2013 18:30) *  IP
Som i flere tidligere tråder ønsker enkelte at banene skal gi deg "full pakke": god design, fine spilleflater, nedklippet rough, utfordrende hull, raskt spill, utsikt, naturopplevelser, ingen støy etc etc etc.Det er vel ikke så mange baner som oppfyller alle disse ønskene og det blir jo litt patetisk når det blir vel så mye fokus på "naturopplevelser" som på selve golfspillet. Gå en tur i skogen først eller sist og fyll på med golfrunde. Hvis man er så lite fokusert på sitt golfspill at plassering og støy påvirker oppfatning av banens golfkvaliteter, så gå heller en tur langt inn i skogen. Miklagard er ikke akkurat en stille perle, med motorveier på to sider og tenk; at du kan høre bilsus på en del av banen!For meg forringer ikke dette kvalitetene ved GOLFbanen. Kan forøvrig anbefale en natur-,kunst,- dyre- og golfopplevelse på en kanskje litt ukjent golfbane i Spania som heter Montenmedio. Men det er dessverre et stykke dit for en kveldstur.


 Enur (22. aug 2013 19:15) *  IP
Som en del her inne vel har oppdaget, finnes det langt større Miklagardfans enn jeg, men jeg er helt enig med AR og andre at i år er greenene på Miklagard helt outstanding og i en egen liga! Tror neppe jeg har puttet på bedre, raskere (og dermed vanskeligere) greener enn det jeg gjorde på Miklagard på "Jonas Blixt-dagen". Det var bare fantastisk, utfordrende, artig og frustrerende på en gang! (Nå ble du vel fornøyd, GB?).

Tyrifjord er som trådstarter skriver en herlig naturopplevelse, men greenene er jo ikke raske akkurat.

Så vil man ha både en fin naturopplevelse og raske greener (etter vanlig norsk standard) vil jeg heller anbefale Kjekstad. Da får man seg både en hyggelig opplevelse og kanskje en positiv overraskelse, særlig hvis det er lenge siden sist man besøkte banen!



 Gunnar Bull (22. aug 2013 19:46) *  IP
Jeg ble veldig fornøyd jeg, Enur. Siste uken har vært rå. Det dreier seg ikke bare om hastighet, men også hvor jevnt og "true" ballen triller. Nesten litt magisk :-)




 Ove (22. aug 2013 21:31) *  IP
Det er noe jeg ikke forstår med dere lavhandicapere. Hvorfor skal greenene absolutt være så raske? En golfspiller skal da beherske alle typer greener, både trege og raske. Er trege greener et tegn på en dårlig bane?

Det eneste som betyr noe - etter min ringe mening - er at greenene er helt jevne, uten humper eller gressløse flekker. Om stimpen da er 6 eller 13 spiller ingen rolle, fordi ballen ruller sikkert, og en god spiller skal beherske alle forhold. Er målet deres at alle baner i verden skal ha raske greener? Utfordringen ved å spille på andre baner enn hjemmebanen er jo nettopp å møte nye forhold. Det er det som gjør en til en bedre golfspiller.

Jeg har spilt disse banene i Norge i år: Nes, Kongsvinger, Bærum, Mørk, Hakadal, Hauger, Tyrifjord, Kongsberg, Holtsmark, Grønmo, Bjaavann, Kristiansand. Noen av dem flere ganger. Bortsett fra Bjaavann og til dels Nes, har alle disse banene ypperlige greener, altså helt jevne og uten sår. Om de er trege eller raske har jeg ikke engang reflektert over!



 Gunnar Bull (22. aug 2013 22:31) *  IP
Ja, det var en overraskelse Ove :-)


 barce (22. aug 2013 22:54) *  IP
Raske greener gir sann rull.. Dette er et faktum, og har med gresslengde å gjøre! Dessuten liker de fleste å lese brekk og slå strokes uten å måtte dra til..

Gode golfspiller behersker langsomme greener bedre enn høyhandicappere! Man kan faktisk beherske noe, og samtidig ikke like det..



 Frank (22. aug 2013 23:23) *  IP
Miklagard på Siri beste er helt rått. Men jeg er såpass dårlig at 10 er mer enn nok.


 Amatour (22. aug 2013 23:29) *  IP
Tyrifjord har god design og god atmosfære! Greenene er ikke distriktets raskeste og har noen sår fra sist vinter, men overall er de helt ok!

Oslo GK har de beste greener og fairways men ikke design.

Holtsmark er i topp-3 på design i Norge.



 Derek Crawford (23. aug 2013 00:08) *  IP
Quiz time!

Since the original post is about Tyrifjord and has now evolved into green speeds (both factual and fictional). At what stimp speed do the greens at Tyrifjord greens become unplayable?

Free green fee ticket for 18 holes at Tyrifjord for the first correct answer.



 Youjizz (23. aug 2013 00:24) *  IP
Ove er fin han Gunnar :-) Hastighet betyr jo ikke noe? Hehe... Dette skriver "personen" som kommenterer norske golfspillere døgnet rundt...
Søtt :-)



 Nalle (23. aug 2013 00:48) *  IP
Good speed at Tyrifjord would be around 8-9, any quicker 2nd, 6th and 7th green would be a right pain in the behind.


 AR (23. aug 2013 00:53) *  IP
My answer: 9, Derek!


 Frank (23. aug 2013 05:43) *  IP
8


 barce (23. aug 2013 07:07) *  IP
9.5


 Xo (23. aug 2013 07:08) *  IP
Zero



 t (23. aug 2013 07:09) *  IP
10


 Xo (23. aug 2013 07:11) *  IP
To get zero on the stimp, you need to make heavy rough on the greens, that is the only way to make greens unplayable. :-)


 gjesp (23. aug 2013 08:33) *  IP
11


 Fooore (23. aug 2013 08:49) *  IP
10,5


 Derek Crawford (23. aug 2013 09:18) *  IP
Todays winner is barce but I like your thinking Xo!

9,5 and the greens are unplayable at Tyrifjord - we don't have enough pin positions. For club play we aim for 8 on a daily basis.

barce. Give me a call on 92219976 or Derek@tyrifjord-golfklubb.no and I'll organise a complimentary round for you. Our next Medal @Tyrifjord (sponsored by Scotland's Golf Coast) is on 7 September. Maybe you would like to join us for a little full handicap strokeplay golf?
More info here:
http://www.golfbox.no/livescoring/matchsetup.asp?tour={97F4CBB4-8F51-47D8-BC54-2142A8F020D4}&lang=1044

Cutting height is only one of the variables that effect green speed BUT not the most important. I can feel a greenkeeping quiz coming on.... ;-)




 barce (23. aug 2013 09:28) *  IP
Jay, thanks Derek! First time i win anything at all in my life, so this actually feels kinda fantastic :)

I'll contact you very soon! ^^ and the medal@tyrifjord sounds tempting!



 veggiss (23. aug 2013 10:02) *  IP
Det er flott å se deg tre frem fra listefyllets rekker og faktisk gå helt til topps av og til barce :)


 Nalle (23. aug 2013 12:00) *  IP
oh come on Derek, I was first, what's half a foot! I bloody well deserve the ticket as I was spot on as well as named which greens that would be an issue. I should get a ticket so that I could play with barce and show that quarrelsome numpty where the pinpositions are, dont think he would recognise one! The only thing he did was to read my post and add half a foot!


 Fooore (23. aug 2013 12:13) *  IP
Herlig!


 barce (23. aug 2013 12:46) *  IP
@Nalle: :) i am in! But do not underestimate my knowledge within green shape design stimp speed limit calculations!


 Xo (23. aug 2013 12:51) *  IP
I think I deserve one as well, since I have the only correct answer. 10 feet an up will not make greens unplayabel, it will be hopelesly, no fun but still playable. :-( heavy rough, will give zero on the stimp, the the greens are unplayable. You can also add 10 cm of snow on the greens, and they will become unplayable.


 Dr. Green (23. aug 2013 13:00) *  IP
Unplayable is when the course is closed, or if there are no holes out there. 0 stimp will still be sort of playable as you can fly the ball directly into the hole.


 Ove (23. aug 2013 13:21) *  IP
Kan barce, Xo og Watson vennligst forklare hva de mener med sine utbrudd rett etter trådstart her.
Dersom de er uenig med Sherlock om Tyrifjord som golfbane, så bør de jo begrunne det. Denne tråden har som vanlig her sporet av.

Og jeg har heller ikke fått svar fra dere gode golfspillere på hvorfor trege greener gjør en bane dårlig. Rykter om trege greener på en bane gjør vel at dere holder dere unna? Jeg spiller enhver bane som den er, og har etter et par hull vendt meg til hastigheten på greenene. Verre er det ikke. I stedet opplever jeg medspillere med lavt handicap som surmuler og kjefter hele runden fordi greenene er sååååå treige.
En god golfspiller behersker alle typer greener, og klager ikke. Det er en del av golf som idrett.



 Youjizz (23. aug 2013 13:28) *  IP
Jøss! Du venner deg til det etter et par hull?
Kunne jeg fått en putte-leksjon med deg Ove? Bruker Amatør på svingen samt Kobler rundt greenen.
Er greit å variere litt? :-) Tjohei



 barce (23. aug 2013 13:39) *  IP
Jeg begrunnet jo hvorfor ganske tidlig i tråden her.. Så du den ikke?


 Dr. Green (23. aug 2013 13:44) *  IP
Hvorvidt jeg er god eller ikke får andre enn meg bedømme, men selv mener jeg at jeg slettes ikke er det. Jeg drister meg likevel til å svare deg.

Jeg har best opplevelse av en golfbane når greenen er helt jevne, de er like raske og helst ruller på 9-12 (blir det raskere enn dette blir jeg rett og slett for dårlig til å putte, men det er gøy å oppleve raskere greener for å se hva det er).

Som du ser er jeg enig med deg i at greenene skal være jevne, og i det legger jeg at ballen ruller på overflaten hele veien, og at den følger bruddene i greenen på en forutsigbar måte. Om det er noen få områder med skader, så kan man sette flaggene på en slik måte at disse områdene ikke kommer i spill, og dermed ikke ødelegger opplevelsen i nevneverdig grad

Greener med vesentlig lavere hastighet (7,5 og nedover?) blir ofte så langhårete og strie at ballen ikke ruller, men småhopper, den bryter ikke jevnt i bruddene på greenen, og vingler gjerne i større grad fra den linjen den er blitt slått på. Det blir da mer tilfeldig om en putt går i hullet selv om den er godt slått. Dette opplever jeg for eksempel som mye mer frustrerende enn dårlige fairwayer, da man der kan bruke ballplassering for å gi like spilleforhold.



 barce (23. aug 2013 14:08) *  IP
En god spiller liker ikke tilfeldigheter!


 Ove (23. aug 2013 14:38) *  IP
Barce, begrunnelse for ditt "Herregud" har jeg ikke sett her. Annet enn noe om rulling i går kveld.
Så jeg spør deg og dine følgesvenner i "herregud"; hva mener dere om Tyrifjord? Ikke greenene, men design, forhold og beliggenhet. Vanligvis tolker man et slikt uttrykk som at avsender er sterkt uenig i det som er skrevet eller at forfatteren av det er helt håpløs.
Derfor tror jeg barce synes Tyrifjord er en dårlig bane.

Men det kan han jo ikke si offentlig nå, siden han er invitert til å spille der gratis av headpro Crawford.

Youjizz: ja, jeg og mine kamerater på samme nivå venner oss til treige eller raske greener etter et par hull. Men vi er jo ikke så kravstore, og spiller et helt annet spill enn lavhandicaperne. Vi huller alltid ut, mens dere er sure om dere ikke får minst par. det har jeg sett nok av, i flighter med singlehandicapere.
To verdener her, vet du ikke det?



 barce (23. aug 2013 14:43) *  IP
Herregud var myntet på at det kom enda et "norges beste bane" innlegg (som vi har hatt nok av ila sommeren).

Men nå i ettertid ser jeg at det kanskje var en ironisk trådstart..



 barce (23. aug 2013 14:51) *  IP
Noen år siden jeg har spilt der nå, så jeg bør vel rettmessig få kommentere dette om noen uker - særlig hva gjelder forhold.

Design; jeg husker noen gode hull, og noen ikke fullt så gode hull. Jeg mener at det fins bedre baner i norge hva gjelder design. Og etter at x antall trær er tatt ned, så bør vel også beligghenhet bli omtalt senere. Regner med at mange av hullene vil være på høyde med beliggenheten på back nine på bogstad. Da blir det sikkert en veldig fin runde om spillet skulle havarere :)



 Dr. Green (23. aug 2013 15:01) *  IP
Ser det ikke var noe poeng i å svare på spørsmålet ditt, Ove, da du tydeligvis bare bryr deg om det du mener du ikke har fått svar på, og uansett ikke bryr deg om svarene når du først får dem.


 Ove (23. aug 2013 15:15) *  IP
Beklager Dr. Green. Visste ikke at jeg skulle svare deg.
For meg er det aller viktigste at ballen ruller jevnt, uten ujevnheter i gresset. Da kan greenen være enten treg eller rask. Har aldri opplevd på en treg men jevn green at "gresset er så langhåret at ballen ikke ruller men småhopper." Da er jo ikke greenen jevn.

På alle de banene jeg nevnte som jeg har spilt på i år har greenene vært helt jevne. Ut fra mitt ståsted og krav. Men jeg har jo opplevd at singlehandicapere er misfornøyd med greener som jeg og andre på mitt nivå mener er flotte. Hva stimpen er aner jeg ikke, og det interesserer meg ikke heller. Jeg spiller banen som den er. Glemte for øvrig Drøbak, som i år har knallgode greener, langt over vanlig standard der. Men fairwayene er dårlige.



 barce (23. aug 2013 15:18) *  IP
Enig i hva Green skriver.

Har også lagt merke til at du sjeldent eller aldri tar til deg det andre svarer deg.

Green svarte meget godt på hvorfor trege greener ikke er å foretrekke.

Hva er ditt motsvar, Ove?



 Dr. Green (23. aug 2013 15:19) *  IP
Da har vi åpenbart en ulik opplevelse av like forhold, Ove.

For øvrig er det jo veldig bra for alle golfbaner du besøker at du har et vidt spekter for hva som gir deg en god opplevelse.



 barce (23. aug 2013 15:26) *  IP
Ove, så du mine svar på dine spørsmål? Venter på motsvar!


 Youjizz (23. aug 2013 15:40) *  IP
Med tanke på at jeg har "singelhcp" og vel så det så sliter jeg fortsatt med å generere hastigheten etter bare 2 hull, men det gjør tydeligvis ikke du:-)


 Ove (23. aug 2013 16:17) *  IP
Herregud! (for å sitere en kjent deltager her)
Dette har jeg svart på. Jeg gjentar:
dersom "gresset er så langhåret at ballen ikke ruller, men småhopper", da er ikke greenen jevn etter mine begreper. Da er det en dårlig green. Men om greenen har stimp 7 eller rundt der - fordi gresset er langhåret eller av en dårlig kvalitet eller noe annet - men likevel er helt jevn - så er greenen svært treg, men spillbar, og jeg klager ikke. Det venner man seg til etter et par hull, i hvert fall spillere på mitt nivå.

Og det er helt riktig som Dr. Green skriver at jeg har et vidt spekter for hva som gir en god golfopplevelse. Det er da også mitt inntrykk etter så mange år med golf at det er de eldre og de med høyt handicap som er mest fornøyd på golfbanen. Vi stiller ikke på langt nær så store krav som singlehandicapere.



 Nalle (23. aug 2013 16:39) *  IP
Jeg er tilbøyelig til å være litt enig med Ove, litt, en god green skal, holde ballen godt, har jevn rull m.a.o ikke hopping og ikke vingling, og ha jevn og riktig hastighet, det bør ikke være hverken for treigt eller for raskt, som andre har påpekt tidligere i tråden blir det vanskelig å beregne linjen når det blir for långhåret/treigt, men

Mange skryter av greener på 12, og det virker som det eneste riktige å putte på, for meg så vitner det om en noe endimensjonal forståelse av spillet golf. De siste 20 årene har greenene blitt raskere og raskere, hvorfor? I all hovedsak fordi den teknologiske utviklinge av køller og ball har gjort at det er det siste forsvaret man har på mange baner. Det er rett og slett ikke plass til å forlenge hullene mer, og på mange baner blir det rene bomb and pitch konkurranser, dog, dette gjelder altså for de riktig gode spillerne, de som står med caddien og diskuterer hvor på greenen man skal lande ballen for å få en god linje på putten. For gode norske klubbspillere som treffer greenene ofte og av og til der de helst vil (og for oss vanlige som er fornøyd med ett greentreff i ny og ne) er nok 12 noe i overkant. Dog, det kommer helt an på greenenes beskaffenhet (onduleringer) og pinneplasseringen, er greenene relativt flate og "snille" pinner kan det være gøy med 10-11, er greenene svært ondulerte, og greenkeeper har hatt en dårlig dag og satt flagget på feil sted, så er kanskje 8 mer en raskt nok. Pinnen f.eks midt i bakken på hull 7 på Tyrifjorden, helt til høyre/front på hull 10 på Miklagard, bak/senter på hull 10 på Bogstad er nok ikke særlig gøy for noen med 11-12 på stimpen, tror de fleste vil synes det blir litt kjedelig å stå flekke ballen opp bakken gang etter gang.



 Xo (23. aug 2013 16:48) *  IP
Ove, det er det som er greia, du har høyt hcp, slår sannsynligvis ikke langt nok til at design/coursemanagement får betydning for hvordan du spiller banen. Har spilt med mange pensjonister opp igjenom, og de slår rett, men kort, de når derfor ikke frem til hindringer (fw bunkere, diker, vannhinder osv.). Hvis så er tilfelle også i ditt tilfelle, ja så vil banens design ha liten betydning, da du sikkert slår driver eller spoon på nesten alle par 3 hull også. Derimot for en bedre spiller med god slag lengde, betyr design mye. Dette har primært med course management å gjøre. Hastighet på greenene betyr mye for de som er gode til å putte, men betyr mindre for de som er mindre gode. Raske greener, behøver ikke være avgjørende, men greenene bør være så raske at ballen ruller naturlig ift høyre/venstre breaks. Trege greener gjør ikke det. Man slår ballen tvers igjenom break.
Så til ditt spørsmål om hva jeg mente med: hvilke baner på Østlandet utover de tre du nevner, har du spilt....
Jo Ove, jeg lurte rett og slett på hvilke baner Sherlock hadde spilt. Når påstanden er: nå fremstår den som Østlandets beste bane, både hva forhold, design og beliggenhet angår. Ettersom Tyrifjorden er Østlandets beste, må han jo ha spilt alle, hvis ikke så blir dette rent tøv. Jeg har spilt både Bogstad, Miklagard og Holtsmark de siste 2 ukene, og Mikla og Bogstad er i en annen klasse en Holtsmark, hva kvalitet på spilleflatene angår. Mikla og Holtsmark (med unntak av noen hull 13, 14 og 15) er etter mitt syn de beste banene på Østlandet hva gjelder design. Når det gjelder beligenhet, såner vel den beste banen på Østlandet en av de som ligger nærmest der du er (hjemme, jobben, hytta el.). Når det gjelder naturen og opplevelsen rundt banen, så kommer Tyrifjorden veldig godt ut, men det er til syvende og sist ikke så viktig. Spørsmålet er om man er ute for å spille golf (går ut på å score best mulig over en runde 9 eller 18 hull), eller om man er ute for å få en fin naturopplevelse, hvor scoren er lite viktig. Jeg lurte altså på hvilket grunnlag Sherlock hadde for påstandene om Tyrifjorden som Østlandets beste bane fortiden. Jeg har nå forsøkt å gi min betraktning av hvorfor Tyrifjorden ikke er det.
Oppsummering, Mikla og Oslo har mye bedre spilleflater, Holtsmark og Mikla er Tyrifjorden overlegne designmessig, Hauger, Holtsmark, Losby, Miklagard og Oslo ligger mye nærmere hjemme, jobb, der jeg oppholder meg, altså bedre beliggenhet, Tyrifjorden er Mikla og Holtsmark overlegen ift. Naturopplevelse, men knapt bedre enn Bogstad.
Konklusjon, Tyrifjorden er ikke Østlandets beste golfbane, hva gjelder design, spileflater eller beliggenhet, men kanskje den beste hva naturopplevelse gjelder.



 Wilson (23. aug 2013 16:59) *  IP
XO
Enig ang ette med raske greener og breaks.
Spilte en scramble med 3 andre med forholdsvis høy hcp på 2 av dem for noen dager siden på raske greener.
Vi hadde en 8 meters putt og jeg leste at den skulle falle venstre siste meteren. De andre slo først og havnet 3 m forbi, og de passerte hullet 10-15 cm til høyre. De konkluderte da med at det ikke var noen break der. Tilfeldigvis :-) klarte jeg å få helt rett hastighet på min putt og ballen kom akkurat der den skulle ift det jeg leste den siste meteren og gikk rett i hullet. Vi hadde samme linje de første 6 - 7 m.
Det er det som er så gøy med å putte på raske greener.
En riktig slått put gjør at ballen går dit man leser, og slår den.
Men 12 på stimpen blir uspillbart på mange baner. Helt enig med Nalle der.
Fra 8 til 10 er morro synes jeg.
Over 10 krever at greenene er designet for så kort klipping.



 Sherlock (23. aug 2013 17:21) *  IP
Jeg ser at barces utbrudd om herregud er fordi han tror at min tråd skal starte en ny tevling om Norges beste bane. Hadde han lest bedre, så hadde han sett at det var "Østlandets beste" jeg kåret.

Jeg har spilt mange baner på Østlandet i år, men å spørre om de siste par ukene blir for enkelt.Det er bare et par stykker, i tilegg til hjemmebanen. Men Tyrifjord har gitt meg den beste totalopplevelsen.



 Ove (23. aug 2013 17:41) *  IP
Xo har gitt en ganske korrekt beskrivelse av mitt spillemønster, et mønster jeg har felles med flertallet av norske golfspillere. Hans og vår golfverden er fundamentalt forskjellig. Handicap må alltid tas i betraktning når innlegg her skal vurderes.
Men Xo tar feil når han tror at vi gamlinger er ute primært for å få en naturopplevelse der scoren er lite viktig. Scoren er like viktig for oss som for dere andre mer dyktigere spillere. Vi konkurrerer mot hverandre på harde livet, ofte med en premie til den beste i flighten. Men vi er ikke så stressa som andre, og har tid til å nyte naturen.
Designen ser vi annerledes på enn dere andre.

Jeg har ikke spilt Bogstad, Haga, Losby eller Miklagard i år, eller på flere år. Grunnen er ene og alene av økonomisk art. Det er ikke verdt det for en dårlig spiller som meg å betale så mye.



 barce (23. aug 2013 17:43) *  IP
Du skriver at den har best forhold! Dette kan kvantifiserbart og har ikke noe med personlige preferanser å gjøre.

Det blir det samme som å si at pølse i brød er verdens beste matrett, hva angår næringsinnhold, smak og presentasjon.

For presentasjon og smak kan hver og en mene hva de vil. Men for næringsinnhold er det ikke så enkelt. Det samme gjelder for forhold på en bane.

Derfor derfor også bl.a. "herregud".. Østlandet er så og si synonymt med Norge hva gjelder golf (kun med som et provoserende bidrag til en viss debattant :) )



 Wilson (23. aug 2013 17:47) *  IP
Ha ha


 barce (23. aug 2013 17:47) *  IP
Jeg respekterer at du ikke prioriterer å spille de dyrere banene, Ove!

Men det betyr også at du mangler noen brikker i puslespillet hvis du skal engasjere deg i enkelte debatter!



 Ove (23. aug 2013 19:03) *  IP
Herregud, barce.
Ja, det mangler mange brikker for noen og enhver i ditt perfekte univers. Der skal visst alle som skriver være 100 % balanserte, kunnskapsrike og plettfrie. Slike debattanter finnes ikke på Golfsiden.
Hvor mange brikker mangler i ditt puslespill?

Jeg minnes en annen tråd der du lovet å komme med en liste over de 10 beste banene du har spilt i år. Den listen kom aldri. Kanskje det skyldes at du ikke har spilt 10 baner i år, bare Bogstad. Hva vet jeg?



 Wilson (23. aug 2013 19:08) *  IP
Ove

Du skrev i går kveld
"Jeg har spilt disse banene i Norge i år: Nes, Kongsvinger, Bærum, Mørk, Hakadal, Hauger, Tyrifjord, Kongsberg, Holtsmark, Grønmo, Bjaavann, Kristiansand. Noen av dem flere ganger. Bortsett fra Bjaavann og til dels Nes, har alle disse banene ypperlige greener, altså helt jevne og uten sår. Om de er trege eller raske har jeg ikke engang reflektert over!"

Hvis du ikke i det hele tatt har reflektert over om de er raske eller trege så er det nesten utrolig, men forsåvidt litt oppklarende



 Ove (23. aug 2013 19:58) *  IP
Wilson, nå er du bare kverulerende.
Det jeg mente var at jeg nå i ettertid ikke kan huske hvilke av disse banene som hadde enten raske eller treige greener. Det jeg husker er at de var helt jevne, og det er det som teller. For meg.



 barce (23. aug 2013 20:06) *  IP
Det hadde jeg dessverre glemt, Ove.. Men så lagde jeg en liste over topp 4 emosjonelle baner, topp 4 hat baner, og topp 10 etter tilnærmet følelsesløse kriterier. Eneste jeg selvsagt ikke så var at det skulle være topp 10 (oppdager til min skrekk at jeg bare har spilt 6 baner i år) fra i år (norske)!

Så her kommer de:

1. Oslo
2. Miklagard
3. Holtsmark
4. Kongsberg
5. Asker
6. Larvik

Men det blir noen fler utover høsten, så du gjerne få en oppdatert liste da.. Må dog tillegge at jeg har spilt noen flotte baner utenlands da..



 Ove (23. aug 2013 21:29) *  IP
Ser frem til en oppdatert liste over 10 norske baner, dersom du rekker så langt. Jeg har også spilt flotte baner utenlands...
Asker har jeg sluttet å spille. Mange dumme hull, for en spiller av mitt dårlige kaliber. Syv par3-hull er dumt.



 barce (23. aug 2013 21:33) *  IP
Asker var en positiv overraskelse da jeg husket den som mye verre tilbake til da den ble etablert.

Larvik var dessverre et offer for dårlige forhold etter den harde vinteren i vestfold.



 Gunnar Bull (23. aug 2013 22:07) *  IP
Endelig fant jeg noe å være enig med Ove i. Spilte også Asker forleden, og husker den som en trivelig bane fra min "ungdomstid". I motsetning til barce ble jeg veldig skuffet, mange dumme hull uansett kaliber.


 Youjizz (23. aug 2013 22:33) *  IP
Henger meg på den Gunnar! Den samt Onsøy spilles ikke :-)


 Wilson (23. aug 2013 22:48) *  IP
Ove

Jeg kverulerer ikke.
Jeg har spilt noen baner i Norge i år og jeg vet hvilke som hadde trege og hvilke som hadde raske greener.

For meg er det en selvfølge å legge merke til hastighet, hardhet, rull og flaggplasseringer.



 Frank (24. aug 2013 08:33) *  IP
Asker er en ubeskrivelig ræva golfbane.


 t (24. aug 2013 08:46) *  IP
Jeg har spilt min beste runde for året på Asker, så jeg har selvfølgelig skiftet oppfatning fra at jeg tidligere ikke likte banen veldig godt, til at det nå er en flott golfbane. Dette er kanskje også noe som påvirker en del når man vurderer hvor godt man liker en bane og også for din mening om hvor bra en bane er?


 Gunnar Bull (24. aug 2013 10:03) *  IP
Asker er en typisk klubbane som kan komme seg etter mange besøk, fordi den har mange hull som krever lokalkunnskap for å vite hvordan de skal spilles (ev. ikke spilles).

Ellers er det ikke uvanlig at ens inntrykk av banen påvirkes av ens eget spill. Hyggelig at du hadde din beste runde for året uansett, t.



 Tor-Arne (24. aug 2013 12:50) *  IP
Selv om de fleste runder er spilt på hjemmbanen Drammen, som mange anser er en tøff fysisk utfordring, tar Asker kaka. En runde på Asker er en laaaaang tur og som tidligere angitt alt for mange par 3 hull. Har ikke spilt så veldig mange baner i Østlandsområdet i år, men de som er spilt rangerer jeg som følger basert på min totalopplevelse:
1. Miklagard
2. Drammen
3. Kongsberg
4. Holtsmark
5. Bærum
6. Tyrifjord (preget av øsende regnvær)
7. Grønmo (som 9 hull i løpet av ettermiddagen)
8. Grini (som 9 hull i løpet av ettermiddagen)



 barce (08. sep 2013 22:36) *  IP
Da er "complimentary"-runden på Tyrifjord gjennomført, og jeg vil benytte anledningen til å takke Derek for en veldig hyggelig dag, med fantastisk vær og flotte forhold!

But please be aware of that one branch on the /#¤%/!"¤ tree on the 18th was violently removed by a Lethal golfball, destined for greatness - now sadly lost in action.. :)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72