Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 04. sep 2013 kl. 20:33 *  IP
Straff i golfsporten

I alle idretter får man en slags straff for å bryte reglementet. Ikke så i golf. Der får man også straff for å spille dårlig. Ball i vannet straffes med ekstraslag. Hvorfor? Vannet er jo en del av banen. Kan man ikke bare droppe og spille neste slag?
Mange andre rare regler gir ett eller to straffeslag.

Ball i/ved uflyttbar hindring gir derimot fri dropp en eller to køllelengder unna. Her er det en brist i logikken. Dersom ballen havner et slikt sted at spilleren ikke kan utføre sin sving, så er det spillerens egen feil. Havner ballen ved et tre eller en mur, så er det et dårlig slag - slik som i vann - men man får ingen straff. Grunnregelen i golf er: spill ballen som den ligger. Men denne gode regel utøves ikke konsekvent. Bortsett fra når ballen er i vann, mistet eller OB, så bør alle baller spilles der de ligger, uansett. Selv inntil et tre eller en mur går det an å "slå" på ballen (med chip eller pøtt), slik at den beveger seg et eller annet sted, gjerne bakover. I røffen likedan. Så lenge ballen kan ses, så skal den slås på. Å erklære sin ball "uspillbar" er imot golfens grunnregel.

Å putte ballen i hullet fra green når flagget står i ("umarkert" av caddie) gir to straffeslag. Hva er begrunnelsen?

Baller OB eller mistet bør droppes der de gikk ut, uten straff. Dårlige slag skal ikke straffes med ekstraslag, de straffer seg selv.

Nå er det mange her som får hetta av min dumskap. Kommentarer imøteses gjerne.
 KGB (04. sep 2013 20:45) *  IP
For en gangs skyld synes jeg du har mange gode poenger !
golfen har gjort seg selv altfor "vanskelig".... stig (04. sep 2013 20:54) *  IP
Om det hadde vært greit å putte med flagget i,så hadde jeg tatt det ut likevel. Det gjør jeg fra utsiden av green også. Men straff for å putte i hullet med flagget i er vel en dum regel.


 tilskuer (04. sep 2013 21:22) *  IP
Et tre er ikke en uflyttbar hindring og gir ikke fritak uten straff.
Det er også en brist i logikken din at du synes det er for mye straff for å slå en ball out of bounds, mens du synes det er greit at man skal være nødt til å hakke 15 slag rundt i skogen på en ball som egentlig er uspillbar.
Forøvrig er det ikke noen straff for å slå ballen ut i et vannhinder, men det er en straff hvis du skal ta fritak for vannhinderet. Hvis du og kompisen din slår ut på et hull og han slår et bra slag som blir liggende på fairway tre meter fra grensen til et sidevannshinder. Så slår du ut en kjempehook som går langt inn i sidevannshinderet men krysser grensen like bak der ballen til kompisen din ligger. Ut fra din filosofi er det dårlige slaget ditt straff nok, og du dropper ballen like bak ballen til kompisen din og slår ditt andre slag. Da har du vel strengt tatt ikke fått noen annen straff for det dårlige slaget enn å ha mistet en ball. barce (04. sep 2013 21:23) *  IP
Det ligger hundrevis av år med erfaring bak golfreglene. Jeg tror de som ytrer seg her bør tenke seg nøye om før de skriver noe! Men misforstå meg rett, det kan godt være poenger å hente!


 Wilson (04. sep 2013 21:26) *  IP
tilskuer

Bra, enkelt og greitt forklart PCS (04. sep 2013 21:30) *  IP

Reglene blir "justert" til det bedre annenhvert år, og det er fortsatt måte å gå på :-) hahaha (05. sep 2013 11:42) *  IP
latterlig...


 Pro V1 (05. sep 2013 12:02) *  IP
Litt uenig med deg Ove.

Det er en grunn til at det er OB, vannhinder osv. Det hjelper den enkelte til å ta strategiske valg underveis. Det er jo nettopp det som gjør golfsporten så fasinerende. Når det gjelder ulike droppmuligheter så finnes det jo endel regler som gir fritak som også er meget nøye tenkt igjennom. Greenkeepers work, avstandsmarkeringer osv osv.

Men i utgangspunktet så er regelen om å spille ballen slik den ligger, positivt. Forøvrig kunne man spesielt i Norge vært litt mindre restriktive med endel OB markeringer. Men å barre droppe en ball der den gikk ut, fullstendig meningsløst mener jeg. Da ville vi bare sett en haug med folk som slo driver i hytt og pine overalt. barce (05. sep 2013 12:41) *  IP
Det å miste en ball kan jo for noen oppleves som en grusom straff..(?)


 barce (05. sep 2013 19:30) *  IP
I dag slo en av oss en ølball fra tee. Vi syns han ble straffet hardt nok med dette og ga han muligheten til å slå en ny ball uten straff!


 Ove (06. sep 2013 11:42) *  IP
Ja, slik burde det være i golf.
Ingen andre idretter gir straff for å spille dårlig. barce (06. sep 2013 11:46) *  IP
Sprangridning?


 Knut Grønlien (30. mai 2018 17:09) *  IP
En medspiller som slår et slag som vi må lete etter, spilleren er med å lete i 2 minutter uten å finne ballen sin, han går tilbake til uslags stedet , med beskjed om at vi kan rope han tilbake innen igjenstående 3 minutter, for å slå neste slag på funnet ball
Er ballen tapt i det han går tilbake? og han må slå en ny ball med straffeslag digger (31. mai 2018 00:11) *  IP
@Knut Grønlien; Nei, og ikke en gang om han uttrykker at han gir opp ballen.
Hvis han innen fem minutter rekker tilbake, pegge opp og slå ut, har han med ett straffeslag satt ny ball i spill.

Hvis du tror du har funnet ballen hans før fem minutter er passert og før han rekker å sette ny ball i spill, er han pliktig til å sjekke om ballen hans er funnet.

Hvis han nekter for at det er hans ball, men markøren er sikker på at det er hans, vet jeg ikke hva utfallet blir. Anyone?? Rro (31. mai 2018 08:39) *  IP
Hvis markøren har funnet hans ball og er sikker på at det er riktig ball, må han spille på den. Alternativt dømme den uspillbar (og følge reglene for det...). Blir de ikke enige, sliter han. Da kan markør la vær å godkjenne runden (ikke signere scorekort, eller godkjenne som markør i GolfBox). I turnering er det da disk. digger (31. mai 2018 14:47) *  IP
Litt uenig.
Men til det første først, spilleren er pliktig til å komme for å identifisere ballen. Hvis han nekter for at det er sin ball (og det kan han jo faktisk være hellig overbevist om), kommer markøren ingen vei.
Markøren skal bare gå god for at regler blir etterfulgt, og kan som du sier nekte å signere hvis han mener det er ugyldig score.

Hvordan hadde komiteen håndtert et slikt tilfelle?
De kan ikke i fullt alvor påstå at en markør er bedre skikket til å kjenne igjen en annen spillers ball enn spilleren selv.
 Jazzy (03. jun 2018 21:27) *  IP
Nå er det vel sånn at reglene blir justert neste år sånn at man kan putte med flagget i uten å få straff og man kan droppe ved OB (lokal regel), men med 2 slags straff +nye regler for dropp. Det blir lov å grunne kølla i bunker og vannhinder. Letetiden etter "lost ball" blir redusert fra 5 til 3 minutter


 Gulltann (04. jun 2018 15:42) *  IP
Er det virkelig snakk om å tillate å grunne kølla i bunker ???
Det høres helt vilt ut for da åpnes det jo for at man kan "måke bort" litt sand foran ballen og dermed gjøre det mye enklere å ta ballen rent med mye spinn. Gunnar Bull (04. jun 2018 16:50) *  IP
Gulltann: Egentlig ikke.

Det blir ikke lenger straff for å berøre sanden i en bunker før et slag, såfremt du ikke gjør det bevisst for å teste forholdene.

Og - du kan fortsatt ikke grunne køllen når du stiller deg opp til ballen.
 Jazzy (04. jun 2018 21:43) *  IP
Sorry, du har rett Gunnar Bull. Leste en oversatt regeltolkning først. Nå når jeg leser originalteksten ser jeg at det står "touching the ground", og du får også flytte løse gjenstander i hinder.
Reglene finner du her:
https://www.randa.org/News/2018/03/New-Rules-of-Golf-unveiled-by-The-RA-and-USGA?utm_campaign=354829_Golfs%20Modernised%20Rules%20Released&utm_medium=email&utm_source=R%26A&dm_i=49MT,7LSD,M10MP,TN2W,1
eller her:
https://www.rules.golf/Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72