Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 HeSk - 06. sep 2013 kl. 12:47 *  IP
OL 2022

Økonomene bruker ofte Bloomberg som sannhetsvitne. Men når det kommer til kostnadene med å arrangere OL er det Asker & Bærum Budstikke som gjelder?

Bloomberg viste nettopp historiske kostnader med arrangementet.
Disse kostnadene var UTEN UNNTAK i mangemilliarderklassen!!
PEER DU LYVER!!!
 Pølse med brød (06. sep 2013 12:57) *  IP
Drita dyrt for samfunnet blir OL uansett. Det jeg ikke forstår er at noen i Oslo kan tenke seg å stemme nei, OL innebærer jo en overføring fra staten til Oslo kommune på minst 20 mrd, penger de ikke vil få uten OL.

Alt av infrastruktur mm vil bli oppgradert, nye flotte anlegg mm




 Fooore (06. sep 2013 12:59) *  IP
Selv i Oslo er det flere som ser lenger enn egen nesetipp. Alt dreier seg ikke om "meg, meg, meg".


 barce (06. sep 2013 13:22) *  IP
Var motstand mot Lillehammer også.. Tipper det er mange som syns det ble en morsom fest!

OL handler om langt mer enn penger!



 Dilter (06. sep 2013 17:12) *  IP
Kan vi stole på at staten legger pengene på bordet?

Det er det store spørsmålet for meg. Det kan bli både ett og to regjeringsskifter innen 2022.



 barce (06. sep 2013 21:30) *  IP
Staten forplikter seg til å legge pengene på bordet når de søker. Dette er juridisk bindende!


 gretten (06. sep 2013 22:36) *  IP
Det er for så vidt greit at staten spytter inn 20 milliarder til 14 dagers vinteridrett pluss noe etterbruk (??). Men da må staten f meg ikke pålegge sykehusene å spare 20 milliarder de neste 10 årene !!! De 20 milliardene burde sprøytes inn i helsevesenet. Hva kan man få av sykehusutstyr for 20 milliarder ? Eller noen milliarder til politiet eller osv osv. Det holder ikke å si at vi har råd til begge deler. Sykehusene blir stadig pålagt å spare inn så og så mye. Men å spare 20 milliarder på ikke å arrangere et vinterol, som resten av verden gir f i, det er liksom ikke et tema. Stem nei !


 Wilson (06. sep 2013 22:42) *  IP
Jeg er usikker på hva som er best.

Oslo behøver flere idrettssanlegg, feks ishaller, Jordal Amfi er overmoden for utskifting som landslagsarena.

Men må vi bruke så mange penger på 14 dagers fest for å få dette til?
Det er jo utrolig mange penger som brukes til bare sikkerhet.




 barce (06. sep 2013 22:58) *  IP
Norge - landet som elsker å dra på fest hos venner og kjente. Drikker og spiser gratis og danser og brøler som festens midtpunkt. Men å ha festen selv, nei uff.. Kjipe gjester som snylter på vår rikdom..

Håper de som stemmer nei ikke slår på tv'en neste vinter..



 gjesp (06. sep 2013 23:08) *  IP
Norge behøver ikke ha dårlig samvittighet. Sist det ble arrangert i Europa var det Italia som hadde det. Gangen før det var det Norge. Vi har hatt OL 2 ganger, mens en stor vinteridretts-nasjon som Tyskland ikke har arrangert vinter OL etter krigen. Det er Norge, Frankrike, Italia, Østerrike og Sveits som har dratt lasset. La svenskene eller tyskerne ta seg av det.


 Wilson (06. sep 2013 23:10) *  IP
Litt urettferdig vel, barce
Vi gir jo bistandsmidler så det holder.

For meg er det et spørsmål om vi heller skal bruke penger på arenaer som barn, ungdom og eliteutøvere kan bruke.

Med et OL får vi jo det også, men kanskje færre arenaer som i tillegg har en publikumskapasitet som vi ikke har bruk for i ettertid.



 HeSk (07. sep 2013 02:32) *  IP
Selve skrekkeksemplet er OL i Aten. Når OL-Oligarkene var ferdige med festen, var landet som Akropolis. Ruinert.
Ingen byer i USA søker OL lengre. De har sugerøret klart, men pengebingen i Washington er tom.

Verden er i forandring...til det bedre??
Jeg reiser en del i Laos og Vietnam, men det er en risikosport. Disse landene er historiens mest utbombede land. Det kryr av "blindgjengere".
Offisielle grunnen til galskapen var for å demme opp for kommunismen. Hvilken komunnisme? Den ligger da balsamert på Den Røde Plass i Moskva.
99% av befolkningen ville bare ha et bedre liv.

Stalin trodde han kom til dekket bord til Maos Beijing, men ble skuffet. Kineserne ville ikke bytte bort japanere eller engelskmenn med russere!!
Under Mingdynastiet, da Kina var verdens Supermakt, var de slett ikke imperialister. De bygget bare en mur mot gærningene fra Mongolia.

Råkapitalismen gikk på trynet i 1929, men ble midlertidig reddet av en verdenskrig.
De trynet på nytt i 2008 og blir reddet av....?????
Bernankes seddelpresse går døgnet rundt. Obama leter desperat etter kompiser for å krige...IGJEN!!!

VERDEN ER I FORANDRING. MANGE UNGDOMMER I OSLO IMPONERER SOM STEMMER GRØNT NÅ I SEPTEMBER.
En håpløst uferdig "konstruksjon"...MEN VI HAR PINADØ IKKE NOE VALG.
LA OL-OLIGARKENE BETALE FOR SIN EGEN FEST...GOOD LUCK!!!



 t (07. sep 2013 08:12) *  IP
For meg er ikke dette en forpliktelse som vi må ta på oss. Det er en super mulighet til å få arrangere et vinter-OL! Go go!


 Pølse med brød (07. sep 2013 09:02) *  IP
Så og si ingen av de såkalte problemene vi har i Norge skyldes mangel på penger, (verdens beste land på nesten all målbare måter).

Utrolig naivt å tro at de småproblemene vi har i verdens beste gratis helesevesen kan løses med å øse enda mer penger inn. Vi bruker allerede i særklasse mest på helesvesenet i verden.

Det råder en voldsom ukultur i helsevesenet. I praksis ledes ikke helsesektoren av politikere, men av overleger. Maktsyke, ekstremt manipulerende og uredelige leger som mener du ikke kan ha en lederposisjon på sykehus uten å være lege eller i lavere lederstillinger sykepleier. De er villige til å gjøre nesten hva som helts for å beholde sine posisjoner i sykehushierarkiet. Alle som jobber på sykehus i norge vet at det er et dårlig arbeidsmiljø, der alt handler om å posisjonere seg for opprykk.

Det klages på at leger og sykepleiere må bruke mye tid på administrasjon, dette er noe de selv søker og de bygger bevist opp byråkratiske rutiner og regler for å skape mange "lderstillinger" og lage en vei til høyere lønn for seg selv.

Problemet i helsevesenet er ikke mangel på penger, men at de er dårlig organisert og ledet og at mange roller som feks sykepleiere tjener 3 ganger så mye som i sammenlignbare land.

Når det gjelder sykepleiere spår jeg samme utvikling som i luftfarten, bussjåførene og servitrisene på fly tjener nå lang langt mindre enn for 10-20 år siden, de får betalt etter kompeteansen nødvendig. Det samme vil skje med sykepleiere, de må ned på nivå med tilsvarende kompetanse som feks barnehageasistenter. Det er latterlig at det argumenteres med at det trengs 4 års utdannelse osv., i mange land i verden kan du være sykepleier uten utdannelse eller med et 3 mnd kurs......







 gretten (07. sep 2013 22:40) *  IP
småproblemer i helsevesenet ? Er det et *småproblem* at kreftpasienter må vente 2-3 mnd fra diagnose til behandling ? Dette er fakta, jeg måtte selv vente i 3 mnd på operasjon, til tross for kreft med spredning. Er det et småproblem ? Finnes det andre land i vesten som er dårligere ? Stoltenbergs 20-dagers garanti er en bløff, og det vet alle som jobber i helsevesenet og alle som har vært innom kreftbehandling. Norge er liksom best i verden på det meste. Hva da ? Best veier ? Beste skole ? Beste eldreomsorg ? Beste klima ? Beste universiteter ?
Store deler av Norges befolkning er dessverre hjernevasket når de tror at vi bor i verdens beste land. Internasjonale undersøkelser tyder på det. Har de menneskene som lager disse undersøkelsene ligget på et norsk sykehjem ? Har de stått i kø for kreftoperasjon ? Har de kjørt E6 fra Trondheim til Tromsø ? Har de vært elever i en norsk grunnskole ? Beste politi ? Beste jernbaner ? Hvis Norge er så jævla bra er det en gåte at vi ligger på toppen mht selvmord, narkomisbruk, narkodødsfall, bruk av antidepressiva, eldste bilpark i Vest-Europa, dårligste veier, elever som er dårligst i Norden i matte, selv om Jens bløffer om noe annet. Norge er ok, men vi er f meg ikke best i verden på noen verdens ting.



 barce (07. sep 2013 22:52) *  IP
Jeg tror faktisk at vi har verdens beste byråkrati :)


 Ove (07. sep 2013 23:15) *  IP
All honnør til "gretten" for å sette saken på plass.

Og Pmb er helt på jordet. Naturligvis skyldes svikten i helsevesenet mangel på penger! Hva ellers? Og alle de andre dårlige tjenestetilbudene i Norge. Tror Pmb at manglende utbedring av veier, skoler, helsevesen og eldreomsorg skyldes noe annet enn for lite bevilgninger? Er det korrupsjon, kanskje?



 Revisor'n (08. sep 2013 00:20) *  IP
Vi har ikke verdens beste men verdens største byråkrati. :-)

Det er stort sett ikke mangel på penger som er problemet men at pengene brukes feil. Når alt skal administreres i hjel og det tas doktorgrad i papirflytting og kaffedrikking må det gå galt. Det hjelper heller ikke at fagforeningene blokkerer fornuftige effektivitetstiltak.

Når det gjelder veiutbygging kunne en også fått mye mer ut av dagens pengebruk. Stykkevis og delt utbygging av en km her og en km der er håpløs ressursutnyttelse. I tillegg detaljstyrer politikerne pengene til meningsløse prosjekter i utkanten med minimal nytteverdi.

Dessverre har vi så mange oljemilliarder at regjeringen for øyeblikket kan bruke penger som fulle sjømenn, unnskyld sjømenn, uten at det betyr så mye for nasjonens økonomi. Det er ikke sikkert det varer til evig tid og da blir det tidenes blåmandag.



 Pølse med brød (08. sep 2013 09:43) *  IP
Gretten har vel ikke fått med seg at vi er helt på topp i verden i forhold til overlevelse på kreft. Perioden som omtales som "vente på behandling" er ofte nødvendig for å oppnå denne høye overlevelsen. Utredning, analyse av prøver og kreften og planlegging av behandling er viktig for å oppnå høy ovelevelse. Hva forvetes, at man starter behandling samme dag som man finner kreften? Det ville vært useriøst og bidratt til mye feilbehadling og lavere overlevelse. Stoltenbergs 20 dagers ambisjon var en flott måte å forsøke å pushe overlegene på, somm sagt styres ikke sykehusene av politikerne men av overlegene. At overlegene for noen krefttyper mener det kreves mer planlegging eller at det er ufarlig å vente med behandling ligger innefor deres mandat.

Vi må forstå at et barn med blodkreft faktisk må prioriteres noen høyere enn en 60 åring med hudkreft. At dette i noen tilfeller betyr at 60 åringen må vente et par måneder er helt naturlig. Vi kan ikke dimensjonere helsevesenet for at alle mennesker i norge skal få behandling på dagen for alle type lidelser, da ville det allerede hinsides dyre vesenet koste 10 ganger mer......hvis det i det hele tatt er mulig å oppnå. Det å bruke penger på denne måten ville også være veldig egoistisk i forhold til våre barn og barnebarn. " la oss pumpe opp oljeformuen fort og bruk den på leger som skal sitte uvirksomme å vente på om det kommer en 60 åring med hudkreft synes å være tankegangen..."

Dessert generasjonen som nå er fra 45 til 70 fremstår mer og mer som en egoistisk gjeng som totalt driter i de yngre. TV2 leter med lys og lykt etter enkelteksempler på dårlig eldrevesen som de blåser opp på nyhetene for å støtte sine politisk blå favoritter. 99% av de eldre har det helt ok, men det nevnes ikke. Skal vi ansette 5 pleiere pr eldre så det altdid er kapasitet når en dement 90 måring er tørst? Det faktisk ikke urimelig at denne må vente 10 minutter på saft.

Ove, så alle problemer i samfunnet skyldes mangel på penger? Hvor naiv går det an å bli a? Vi er verden rikeste land å kaster mest penger i verden på alle mulige oppgaver og folk. Alikevel er det utfordringer. Som revisorn har skjønt skyldes de små utfordingene vi har i samfunnet dårlig organisering, ledelse og at ikke bruker pengene smart nok. Her har sittende regjering ikke overbevist.

Det å bruke mer enn handlingsregelsen er et totalt svik mot våre barn og barnebarn, å byte denne er er i praksis eneste mulig måte å bruke vesentlig mer penger enn i dag på utfordringer. 95% av Statsbudsjettet er bundet opp i avtaler om lønninger, tjenester og andre krav og regelverk.

Erna, V og KRF har bekreftet at de holder seg til handlingsregelsen, dette avlyser i praksis alle FRPs større saker, FRP har ikke finansiering for sin politikk. De vil kun sitte igjen med gjennomslag på noen små fillesaker. KRF og V vil avlyse omtrent alle FRPs saker på innvandring, H vil avlyse alle FRPs saker som krever vesentlig større utgifter, enig med Haqen, å evt. gå i regjering vil kanskje være det dummeste FRP gjør. Da blir det avslørt at det er mye prat og ingen mulighet for gjennomslag i det de kommer med.

Enig med revisorn i at det brukes for mye penger, men det har lite med rødt eller blått å gjøre, de alternative budsjettene H legger frem bruker ikke mindre men mer penger. Ikke veldig store forskjeller, men H reduserer inntektene til landet ved skatteletter til de rike og holder kostnadene omtrent like, det må dekkes inn ved å ta fra formuen vår. De tar fra sparing og bruker på drift, altså det stikk motsatt av det som læres ut av blårussen som god økonomistyring......dobeltmoral og lureri.....



 DA (08. sep 2013 10:22) *  IP
Barce, er det det beste du klarer??
" Håper de som stemmer nei ikke slår på tven neste vinter...".
Man kan altså ikke være mot noe uten å ekskludere seg hvis det skulle gå igjennom?
Tror du må akseptere at det finnes gode argumenter for og i mot.
Selv tror jeg sikkert at vi er kapable til å arrangere et OL, som på typisk norsk er det beste i hele verden... Men må man virkelig ta av så forferdelig?? Greit at det trengs noen nye ishaller rundt omkring og litt generell oppussing, men 20-30-40++++milliarder koster det ikke å arrangere noe slikt.
Det er ingen godt skjult hemmelighet at mye av pengene går RIL til OL-pampene, så bli kvitt korrupsjonen først, og jeg skal vurdere å vippe mot ja-siden.
Uansett om jeg stemmer ja eller nei forbeholder jeg meg retten til å se på, da jeg nok betaler minst like mye på min del av dette via skatteseddelen som resten av befolkningen!



 Zalo (08. sep 2013 10:52) *  IP
veldig mye bra i innlegget til PMB


 Fooore (08. sep 2013 12:15) *  IP
Nok penger, men mangel på beslutninger, ren og skjær beslutningsvegring som har pågått i årtier. Man tør ikke, eller rettere sagt, VI tør ikke. Noen kan jo bli upopulære.


 Ove (08. sep 2013 12:49) *  IP
Pmb er en kald fisk, som aldri har opplevd venteliste-helvetet i nærmiljøet.

Sykehusene skriker etter flere maskiner og utstyr som kan oppdage sykdom i tide, og de mangler medisiner og lokaler.
Mye er nedslitt, og mye trenger reparasjon og reservedeler.
Sykehusene ber eier (=Staten) om penger til dette, men får nei. "Vi har ikke råd". Det kan jo føre til inflasjon og rentestigning, må vite.

I andre mer fattige land har man langt flere maskiner, utstyr og annet som de trenger.



 gretten (08. sep 2013 21:23) *  IP
pmb har gått på Stoltenbergs bløff: *Vi er på topp i verden mht overlevelse av kreft*. Dette er BLØFF !! Da bør pmb gå inn og google litt på WHO og andre steder. Tips : Søk på *Cancer survival rates* Da vil han finne ut at Norge IKKE ligger på topp uansett kreftformer. Søk og bli vis. Ikke tro på Jens, han bløffer, elle har ikke satt seg inn i sakene. Jeg utfordrer pmb til å komme med fakta, så skal jeg legge fram det jeg finner av statistikker fra internasjonale kilder. Jeg gleder meg.


 gretten (08. sep 2013 21:26) *  IP
ove har et poeng her: Sykehusene trenger moderne utstyr, mye er utdatert, dette er fakta. *vi har ikke penger* Men Stoltenberg deler gladelig ut 20 milliarder til OL. Dette henger ikke på greip.


 gretten (08. sep 2013 21:30) *  IP
pmb: Kan du dokumentere at 99 % av de eldre på sykehjem har det ok ? Venter i spenning.


 Revisor'n (08. sep 2013 21:36) *  IP
Vi kan begynne å bruke de maskinene vi har før vi sutrer om nye hele tiden. Det er latterlig lav utnyttelse av viktige maskiner siden "alle" kun skal jobbe mellom 8 og 16 pluss drikke kaffe og skravle, unnskyld delta i viktige møter, i løpet av disse få timene.


 Ove (08. sep 2013 22:26) *  IP
Du har misforstått, Revisor`n.
Man kan ikke utnytte halvgamle, utdaterte og sviktende maskiner mer enn det gjøres i dag. Da går de garantert helt i stykker.
Ditt utsagn om "å sutre om nye maskiner" er et kaldt gufs fra en kyniker som ikke har opplevd virkeligheten på sykehusene.
Har du for eksempel vært korridorpasient, eller stått på venteliste?



 barce (08. sep 2013 22:37) *  IP
Herlig å høre på folk diskutere ting de ikke har greie på..


 Revisor'n (08. sep 2013 23:16) *  IP
Nei, har ikke vært korridorpasient. Tror ikke nødvendigvis at det er kvalifiserende for å mene noe om utnyttelse av ressursene i helsevesenet.

Det er sikkert maskiner som må skiftes ut, men det er nok av eksempler på elendig utnyttelse av eksisterende maskiner.

Visste ikke at det har blitt lyd på golfsiden, barce. ;-)



 barce (08. sep 2013 23:22) *  IP
Jeg leser innleggene høyt - med teatralsk innlevelse ;p


 gjesp (09. sep 2013 10:00) *  IP
forstår folks skepsis til OL. Budsjettet kommer garantert til å sprekke, spørsmålet er om det sprekker med 10 eller 20mrd.

Ledende skikkelser i idretten, som Rognlien og Andersen, legger tydeligvis all prestisje i å få søke om OL. Rognlien sier nå at det ikke burde være folkeavstemning om OL, fordi saken er for alvorlig til at folket skal få bestemme. Mer alvorlig enn om vi skal være med i EU altså?

Andersen påstår at Lillehammer-OL ble gjennomført innenfor budsjettet. Når alle vet at det er løgn.



 radar (09. sep 2013 10:58) *  IP
Mange kloke hoder her.
Noen som kan svare på hvordan vi kan bruke 20mrd (det blir nok det dobbelte) på OL uten fare for inflasjon, men hvis vi bruker de samme pengene på Helse, skole og vei så går krona i dass?



 barce (09. sep 2013 13:06) *  IP
Kjøper sykehusene medisinteknisk utstyr fra tyskland til 40 milliarder betyr det ingenting for oppheting av norsk økonomi.

Den sosialistiske grunnmuren huset "Norge A/S" er bygget på hviler på et fjell av olje. Denne kombinasjonen betyr at vi i likevekt har en temperatur på økonomien som nesten setter fyr på huset vårt. Varige økonomiske aktiviteter (varme i kjelleren) som presser arbeidsmarkedet og øvrig produksjon innenfor våre fire vegger betyr at varmen kan nå et punkt hvor huset rett og slett tar fyr og hele huset brenner ned. Kortvarige aktiviteter (varme i de øverste etasjene), vil kun ha en midlertidig oppvarming som kan justeres nedenifra..



 Pølse med brød (10. sep 2013 11:27) *  IP
Det er ikke maskiner som er beskrankningen i helsevesenet, det er den skravle og sytekulturen som råder, særlig med kvinner i førersetet. Hvis kvinner kunne kuttet skravlingen og tiden de bruker til å diskutere posisjoneringen sin for neste jobb, ville helsevesenet blitt 20 % mer effektivt.

Du skal ikke ha hatt mange sykepleiere før du vet hva jeg snakker om, makan til unyanserte skravlemaskiner. De presterer til og med å klage på byråkrati og skjemavelde, som de selv har innført fordi de i sin naivitet og mangel på ledelse tror at mer detaljert byråkrati betyr bedre kontroll, når det i praksis betyr det motsatte.

Nå ble det ja til OL fra Oslofolk, noe annet ville jo vært helt utrolig.



 Ove (10. sep 2013 12:47) *  IP
Denne idiot-uttalelsen er verdt å oversende til Norsk Sykepleierforbund.


 Restructured (10. sep 2013 13:23) *  IP
Enig med Moxness, lederen av Rødt, som sa i avisen i dag at "det var oppsiktsvekkende at ikke JA-flertallet ble større i Oslo" og "- Det at en enorm kampanje ikke har ført til større flertall enn cirka 55 prosent, tyder på liten OL-entusiasme"

Enda mindre entusiasme er det vel utenfor Oslo? Dersom dette hadde vært en landsomfattende avstemming tipper jeg resultatet hadde vært nei.
Oppsiktsvekkende at det er hotellkongen Stordalen som fremstår som talerøret for kampanjen, når alle skjønner han snakker for sin syke mor (også, sikkert ikke bare).

Jeg tror befolkningen er lite entusisastisk pga det som skjedde med Tromsø, som jo var et genialt alternativ dengang.



 tilskuer (10. sep 2013 15:38) *  IP
Det er jo ikke så rart at Oslo-folket sier ja når det ja-siden har innbilt dem er at det spørres om de vil ha en statlig overføring på x antall millioner til Oslo.
Det rare er at jeg heller ikke har registrert at Golfforbundet i denne omgangen har vært ute og uttrykt bekymring over at så mye penger skal brukes på vinteridrett. De var jo et av de forbundene som gikk i bresjen for å få stoppet OL i Tromsø. Er de ikke så bekymret lenger når pengene skal brukes i nærmiljøet?



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72