Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Louis Røren - 31. okt 2013 kl. 15:23 *  IP
Rasjonell klubbdrift


Jeg tillater med å ta opp temaet Trond Kracht tok opp på annen urelatert tråd, da temaet i høy grad fortjener å bli belyst.
Jeg er av dem som er enig med Trond i at det må være mye økonomisk gevinst å hente på å rasjonalisere driften av norske golfklubber. Såvidt meg bekjent fins det ingen klubber som samarbeider på eks. regnskap og administrasjon forøvrig. Ei heller på utnyttelse av bl.a. maskinpark, banemannskaper, proer. Om ikke dette er mulig å gjennomføre i praksis vil jeg gjerne høre noen fortelle meg hvorfor. Spesielt alle de nærliggende klubber på det sentrale Østlandet bør kunne få noe igjen for et slikt samarbeide.
 Oggi (31. okt 2013 18:26) *  IP
Støtter både deg og Trond Kracht 100%. Det er forunderlig hvor høye de mentale murene er mellom naboklubber. Sikkert gode unntak, men dere er ikke alene om å forundres over avslag på invitasjon omkring samarbeid. Jeg gir meg imidlertid ikke på tørre møkka og vil fortsette å invitere. Noe nytt er i alle fall på gang; det er - på "det sentrale østlandet" - under opprettelse et regnskapskontor som allerede har erfaring fra og som ytterligere vil spesialiserer seg på golf og på idrettens regler omkring mva-refusjon. Et spennende tiltak som jeg ikke kan se annet enn vinn-vinn resultater fra. La oss få høre om de gode eksemplene som sikkert finnes!


 PCS (31. okt 2013 21:24) *  IP

Husk at klubbene også er konkurrenter, og at det ikke lener er plass til alle. 2014-/15 ser vi de første konkursene i Oslo området.



 Trond Kracht (01. nov 2013 09:27) *  IP
Kjære Louis og Oggi !
Som dere ser er det ikke mange som har kastet seg på en diskusjon
om hvordan goilfklubber bør drives. Dette forteller vel også hvorfor mange har store problemer og ikke kan eller vil komme seg ut av dette?
Selvføælgelig er man litt konkurrenter -men man må være "ekstra" medlem av paraplyorganisasjonen NGF, som også burde ha et ansvar for hvor sin egen medlemsmasse befinner seg.
Tenk hvis man måtte være medlem av grossistorganisasjonen før man fikk handle dagligvarer? De som ikke klarer å tilfredstille sine kunder enten på pris, kvalitet eller belggenhet går konkurs. Det er tydelig at golfklubber ikke vet eller har skjønt dette enkle prinsipp.
Tenk bare hva man kunne spare på felles administrasjon, greenkeeper, sportsaktiviteter osv. Ikke glem at alle er på
golfbox også.
Kanskje det er et poeng at golfklubber styres av "gamle"og
utgåtte personer som kun ser sin egen nese ?



 Louis Røren (01. nov 2013 10:56) *  IP
Det byr alltid på problemer å bryte ut av etablerte normer. Ofte er det ikke før man er på 'nød lærer naken kvinne å spinne' stadiet at alternative løsninger tvinger seg frem.
Dit kan det ikke være langt igjen for mange.
Men enig med deg, den manglende responsen på problemstillingen er kanskje symptomatisk for hvorfor golf-Norge har havnet der de er.

Et aspekt hvor golf-Norge har forsømt seg grovt er å markedsføre seg utenlands. Her er de øvrige nordiske landene vesentlig dyktigere. Det er en kjennsgjerning at mange golfere som har vært tilstrekkelig ofte på de tradisjonelle destinasjonene nå ser etter 'eksotiske' alterntiver, og Norge kvalifiserer under begrepet.
På mine reiser møter jeg stadig golfjournalister som er totalt ukjent med at vi skulle ha golfbaner i Norge, i alle fall av akseptabel standard. Mine forsøk på å få Innovasjon Norge og Golfforbundet til å bidra til å få utenlandske golfjournalister hit på et såkalt Familiarisation besøk har hver gang rent ut i ingenting.Det nærmeste jeg kom var et tilbud fra Innovasjon om å dekke 25%(!) av budsjettet. Men midler til å investere i golfbaner som deretter sliter med å henge sammen, det har de.



 Flop (01. nov 2013 20:29) *  IP
http://www.innovasjonnorge.no/Reiseliv/Nyheter/Tutta-viser-fram-Nord-Norge




 Nalle (04. nov 2013 13:33) *  IP
Det kommer vel til Norge også etterhvert, i Sverige slo f.eks Gustavsvik og Mosjö seg sammen for ett par år siden og dannet Örebro City Golf http://www.orebrogolf.se/
Der er det også kommersielle aktører som kjøper anlegg i problemer og ved å effektivisere administrasjon og drift klarer å drive anleggene lønnsomt http://www.toptee.se/hem/

Det er jo endel klubber i Norge som har relativt få medlemmer hver for seg og ligger nære nok til at man kunne utnytte maskin og vedlikeholdskapasitet bedre, effektivisert administrasjon, mere kapasitet til sportslig utvikling, mer attraktive tilbud til sponsorer osv.

Men det krever da at styrene er profesjonelle nok og klarer å se lenger enn "vår klubb"



 Headcover (04. nov 2013 13:55) *  IP
Enig i dette, men tviler på at styrene vil være aktive (og langt mindre de som er administrativt ansatte da dette jo handler om arbeidsplasser). Styremedlemmene er jo typisk vanlige medlemmer med stort hjerte for egen klubb, og da er ikke økonomi og rasjonalisering top of the list. Og i hvertfall ikke når man har aksjonærer som uansett aksepterer regningen...


 barce (04. nov 2013 14:03) *  IP
Klubbene opererer jo i et marked hvor de er konkurrenter. Det kan jo være en grunn til at samarbeid er lite utbredt!


 Fooore (04. nov 2013 14:13) *  IP
Mange klubber samarbeider om diverse ressurser(folk, materiell), kanskje spesielt ift turneringer.
Og nå kommer vel også en sammenslåing av Mørk og Askim.



 AR (04. nov 2013 14:14) *  IP
Jeg har snakket med ganske mange daglige ledere og greenkeepere her i landet. Jeg har inntrykk av det det i dag er et temmelig godt samarbeid med eksterne krefter og klubbene seg i mellom.

Det kan sikkert bli bedre.

tro nok at styremedlemmene er såpass proffe at de ser dette poenget med økonomi og rasjoanlisering temmelig klart.



 gjesp (04. nov 2013 18:08) *  IP
Askim brøt forhandlingene med Mørk,Fooore.


 Fooore (04. nov 2013 19:21) *  IP
Jøss, mye jobb for lite resultat, jeg trodde styrene var samstemte?!



 Oggi (06. nov 2013 12:17) *  IP
Det stemmer at denne sammenslåingen stoppet opp. Askim ønsket med sine 350 medlemmer - prøve seg videre for egen maskin.
Det er ellers riktig som AR og Fooore sier at det finnes noe samarbeid allerede, men det ligger på et fra-gang-til-gang nivå, der en låner utstyr av hverandre. Det vi snakker om her går langt dypere. Felles innkjøp, proshopdrift, regnskapskontor, protjenester, osv. Vet ikke helt hva som stopper slike samarbeid/sammenslåinger, men det er sannelig tungt å få til. Mulig det må stå en krise for døren før en våkner?



 Fooore (06. nov 2013 12:27) *  IP
Tja, hva stopper prosesser? Vilje og tap av makt...

Er regnskap og felles innkjøp store poster? Trodde det meste lå i admin/lønnskostnader, og klubbene sør for Oslo har ihvertfall ikke mange ansatt.

Greenkeepere/banemannskap? Noe å hente? Tja
Pro? Tja, i Drøbak er de 2 proene nærmest fullbooka hverdager mellom 15 og 20 med diverse gruppetreninger.



 Bjørn E (06. nov 2013 12:35) *  IP
Det virker som om Losby søker samarbeide med andre klubber til medlemmenes fordeler. F. Eks har man First class, dvs de som er betalende medlemmer (ikke de som leier) får spille 3 runder i sesongen på hver av banene; Miklagard, Hauger og Gamle Fredrikstad for 150 kr pr runde. Og når det er store turneringer får man spille veldig billig på disse banene.
Nå i høst har de også ordnet slik at medlemmene får spille Strømstad for 500 kr for en full flight (Inntil 4 personer)

På Losby og Hauger er det samme som driver proshoppene - det er vel også en form for samarbeide.



 Oggi (06. nov 2013 13:39) *  IP
Gjødsel, sand, golfbiler mv kan det fort bli høye summer av så felles innkjøp er aldri dumt.
Men jeg tror vel likefullt at fanden sitter et annet sted. Enkelt forklart: Vi er nok for mye opptatt av klubben og for lite opptatt av utøverne. Både de yngste og eldste. De ambisiøse og de mindre ambisiøse.
For å bruke de yngste og ambisiøse som eksempel; - hver enkelt gjennomsnittsklubb har til enhver tid to-tre overivrige og talentfulle juniorerspillere som egentlig burde hatt ekstra trening, flere treningsleire på vinterstid, høyere kompetanse på trenersiden osv. Den enkelte klubb klarer ikke slike økonomiske og kvalitative løft alene. Hvorfor ikke da etablere en egen gruppe på kryss av klubbene - slik at antallet ble 15 og ikke 2-3. Da kunne flere klubber spleiset på gildet og ungdommen kunne fått den sportslige støtten de fortjente. Men nei. Slike forslag stoppes ofte av livredde klubbledere som er overbevist om at her er noen ute etter deres spillere. Hvem lider? Utøverne. Hvem står i fokus? Klubb. Og Fanden ler i krokene.
Er det rart vi ikke klarer å fostre flere gode spillere?



 Fooore (06. nov 2013 14:02) *  IP
Vilje og tap av makt...

Det var det jeg frykta, da er vi nede på standard-årsaker.

Når gutta mine får noen år til på baken, skal jeg engasjere meg i styre&stell igjen, kan bli spennende, det er mange ulike syn på saker og ting! Og min tilnærming er nok som Oggi sin; fokus på utøvere&medlemmer, sport&hobby.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72