Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 24. nov 2013 kl. 06:42 *  IP
Forumdisiplin

Fra tid til annen er det nødvendig å fjerne innlegg på Golfsidens debattforum. Noen blir dypt fornærmet og svarer med å hetse, bli furtne, forsvinne, be om unnskyldning, beklage etc.. En del ganger er det grensetilfelle som er vanskelig å vurdere. Slik er det alltid. Til og med i rettsapparatet (smilefjes).

NRK har bl.a. skrevet følgende om hvordan de stiller seg til disiplin på dette området.



"NRK setter pris på at mange bidrar med sine meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Men å delta i en offentlig debatt forplikter, og vi kan komme til å slette innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse.

NRK begrunner ikke fjerning av kommentarer utover at det skyldes brudd på følgende retningslinjer:

Ta ansvar - vis orden og oppførsel. Hver enkelt bruker må ta ansvar for at debatten føres på en ordentlig måte. Engasjement og uenighet ønskes velkommen, men begrunn dine meninger. Personangrep og trusler blir fjernet, likeledes hakking på andres språk og uttrykksform. Ironi kan være vanskelig å forstå i skriftlig form, og det er lett å bli misforstått. Innlegg med obskøne ord kan bli moderert eller fjernet.
Hold deg til saken. Alle innlegg bør tilføre noe til samtalen. Innlegg som handler om noe helt annet enn det som er tema, kan bli slettet. Det samme gjelder spam og reklame.
Hold deg innenfor loven. Alle innlegg som kan være juridisk problematiske vil bli fjernet (injurierende påstander, brudd med opphavsretten, osv.). Rasisme, kjønnsdiskriminering, hets mot folkegrupper eller andre former for hatefulle ytringer tolereres ikke. Det er du, og ikke NRK, som har det juridiske ansvaret for bidragene i våre kommentarfelt."



Noe å tenke på.
 Ove (24. nov 2013 17:52) *  IP
Hva er hensikten med dette innlegget, AR? Skal du adoptere NRKs regler, eller nøyer du deg med de du allerede har?

NRKs regler tar sikte på det perfekte mennesket og debattant. Han/hun finnes ikke. Det oser av "ansvar, orden ,oppførsel, saklighet, lovlighet" og andre kriterier for "den perfekte nettsamtalen", ført mellom kjedelige, engstelige og lærde personer.

Nei, takke meg til temperament, usaklighet, uansvarlighet, dumhet, uorden og dårlig oppførsel!



 barce (24. nov 2013 22:47) *  IP
Jeg har sett innlegg på debattsidene til NRK som hadde blitt sensurert på rappen her.. Så hvis du har tenkt å strekke deg etter NRK, så har du en jobb å gjøre, AR! Men det er ofte andre veien!


 AR (24. nov 2013 23:06) *  IP
Sikkert også omvendt. Men det er ikke lett å si noe om siden NRK ikke skriver særlig om golf, Barce. Kanskje de ikke hadde blitt sensurert på rappen her, Barce. Det er det jeg og ikke du som avgjør.

Retningslinjene til NRK er noe man kan strekke seg etter - noen og enhver. Da er det duket for et sunt, interessant, klokt, nyttig, utviklende og spennende forum.



 Ove (24. nov 2013 23:26) *  IP
Jeg gjentar spørsmålet, AR.
Hva var hensikten med å referere NRKs (!) regler for debatt her på Golfsiden? Du må jo ha hatt en mening med det?



 AR (24. nov 2013 23:39) *  IP
En oppfordring til vanlig folkeskikk, Ove.


 Anonym (10. des 2013 12:28) *  IP
Vanlig folkeskikk i debatter burde vært en vane og ikke noe en bør slite for å få. Ironi er vanskelig å forstå i skrivende form og bør derfor brukes med omhu.

AR er til tider hard med sin sensur samtidig som det sikkert er ganske nødvendig. Av og til oppfører debattantene seg som ufølsomme drittunger istedenfor som voksne folk med normal folkeskikk.

Nå gjelder det å ta debatter med en klype salt og ikke ta det personlig. I det virkelig liv hadde det vært mye mer enklere å få en mer nyansert debatt og ikke minst mer jordnær.



 Ove (10. des 2013 12:51) *  IP
Se mitt innlegg i tråden om Hong-Kong, 10.des. kl. 0038.


 par (10. des 2013 13:30) *  IP
Hei. Har fulgt med her inne i snart ti år. Kan fortelle at redaktøren etter mitt skjønn gjør en helt grei jobb på sensurområdet. Selvsagt kan han ta i litt, men synes faktisk svært mye får gå også. Sjøl dirigerer jeg en egen gruppe og man kan ikke alltid sitte å skifte sol og vind mellom debat(tanter)... Take it or leave it. Litt merkelig at så mange har så vanskelig for å se seg selv da..(til tross for at dagens selvsentrerte samfunn), men nettopp derfor blir det jo også desto mer bråk rundt sensureringen.. AR; Du er en snill redaktør!


 Wilson (10. des 2013 14:53) *  IP
Flott Ove
Men du glemmer hva du skrev i denne tråden:
Ove (24. nov 2013 17:52) * IP

"Nei, takke meg til temperament, usaklighet, uansvarlighet, dumhet, uorden og dårlig oppførsel!"

Kappe i vinden? ;-)



 Ove (10. des 2013 17:40) *  IP
Det er ingen motsetning mellom det du siterer og det jeg skrev i den andre tråden.
Der var hovedpoenget mitt at man ikke skal gi negative karakteristikker av en debattant, men holde seg til saken. Og da kan man godt vise litt "dårlig oppførsel", så lenge det ikke går utover personen.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72