Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar Bull - 14. jan 2014 kl. 14:52 *  IP
Målsetting 2014

Har hatt to litt merkelige sesonger, som først og fremst er preget av at jeg har spilt for lite (ca 40 runder per år - bør opp på 60-70). I forfjor var jeg svært stabil og spilte nesten alle rundene mellom 80 og 90, snitt 85 og oppjustering fra 8 til 9 i hcp. I fjor var jeg langt mer ustabil men hadde akkurat samme snitt (85), likevel gikk hcp ned fra 9 til 6. Så hvis målsettingen er å ha lavt hcp, så er det, på grunn av utregningsmetodene, fordelaktig å være ustabil.

Uansett, i år ønsker jeg igjen å jobbe mindre og spille mer. Har tatt mange protimer gjennom hele sesongen, og tar også fem pro-timer (på simulator) i vinter. Planen er å stabilisere svingen nok til at jeg kun skal jobbe med nærspill i spillesesongen. Ble senior i år, og har meldt meg inn i Senior-golfen. Håper på å få spilt flere turneringer, og gjerne komme meg ned på 5-tallet i hcp.

Eller 4-tallet...

Tar forresten gjerne mot 3-tallet også, men det er svært urealistisk :-)
 Resurrected (14. jan 2014 15:02) *  IP
Du er fortsatt litt for ung/dårlig til å spille din egen alder, men du kan være fornøyd med at du i snitt spiller din egen IQ... ;)


 Ove (14. jan 2014 16:21) *  IP
Usaklig og flåsete, Resurrected.

GB tar opp noe viktig, med handicap-systemet. Det er klart fordelaktig å være ustabil, siden de virkelig gode rundene innimellom teller langt mer i nedskrivning enn de dårlige gjør i oppskrivning. Derfor har de fleste av oss et galt hcp. Bedre og riktigere ville vært om man utregnet et gjennomsnitt av alle årets runder eller et utvalg av dem, og så justerte hcp. på basis av det, ved sesongslutt. Er det ikke det man har i USA?



 Amatour (14. jan 2014 16:35) *  IP
Det stemmer; en uheldig side effekt av Stableford systemet og måten de skandinaviske (muligens flere europeiske land) regner handicap justering så blir det etter min mening for lavt hcp pga noen "kanonrunder". I USA så regnes dette etter annen metode (USGA) som er etter min mening mer representativt. Dette er grunnen til at jeg boikotter registrering av selskapsrunder i Golfbox selv om jeg for spøks skyld nevnte dette som nyttårsforsett i annen tråd.


 Dilter (14. jan 2014 16:35) *  IP
Tror du feiltolker GB her. Hvis du er ustabil, så kan du fort få et for lavt handicap, noe som gjør det vanskelig å hevde seg i nettoturneringer. De færreste vil vel se på dette som en fordel.

Handicap i henhold til USGA-systemet er basert på gjennomsnittet av de 10 beste av de 20 siste rundene. Det er min erfaring at over tid så vil et USGA-handicap være tilnærmet likt et EGA-handicap, men du går fortere opp. Vel og merke hvis du spiller ganske mye.

Tilbake på "topic", så har jeg også ønske om å bli mer stabil, og har analysert meg frem til at den "letteste" måten å bli det på er å få flere fairwaytreff, noe som igjen krever en mer stabil sving.



 Enur (14. jan 2014 16:46) *  IP
Med fare for fortsatt å være litt "off-topic":

Minner om at det ble en vri på årsrevisjonen av handicap f.o.m. i fjor, slik at man skulle få et mer korrekt handicap basert på alle rundene registrert i Golfbox.
Jeg husker ikke alle detaljene her og nå, men det ble skrevet mye om det i denne tråden:

http://www.golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=10917&count=41

Forøvrig ønsker jeg GB lykke til med sesongen 2014. Det blir forhåpentligvis spennende og moro med turneringsspill på mange forskjellige baner!



 007 (14. jan 2014 17:39) *  IP
GB vet hvor mye det kreves for å vedlikeholde slike hcp.
GB virker motivert.
GB klarer sikkert også 3-tallet.

Jobbe enda mindre og spille enda mer blir oppskriften for flere.



 Fooore (14. jan 2014 20:02) *  IP
Spille flere runder, trene mer nærspill, klare å svinge med den lange kølla. Og plutselig kommer hoppet fra 8 til 5!

Mulig? Selvsagt!
Men realistisk? Selvsagt!



 Bjørn E (14. jan 2014 21:37) *  IP
Ikke alltid man kan sette planer og bli i stand til å oppnå målsetninger!
Jeg har knapt hatt noen protimer, men hadde planlagt å ta noen i 2014.
Har stort sett 3 puttet hvert hull i de NM jeg har deltatt i. Derfor har jeg bare klart cutten 2 ganger. Nå har jeg trent og utviklet en puttestil som gjør meg vesentlig bedre, så jeg hadde satt høyt mål for årets NM. Dels fordi jeg virkelig har begynt å beherske golf. Spilte bl. a. dynekilen rett før jul, og var uvant med trege greener på front. Så selv med nesten bare 3 putter på front gikk jeg på 8 over pàr. Men på back gikk jeg 1 over par og fikk sågar en over par på de siste 12 hullene. Så med avslutning på 70 tallet må jeg si jeg var optimistisk mht neste år.
Så klarer jeg å få et skikkelig kutt i hånden, mulig er det kuttet over en hovednerve i følge legen . Håper det går bra, men man vet aldri...



 Xo (15. jan 2014 08:53) *  IP
Målet er å slå GB over 18 hull "Brutto slag" fra tee 68 på Mikla. :-)


 Gunnar Bull (15. jan 2014 13:20) *  IP
Målsettinger er bra, men de bør jo være realistiske...


 Ronni (15. jan 2014 17:40) *  IP
Spille mer golf, kun 30 runder i år, må kunne dobles.
Få tid til en protime.
Senke hcp til en-sifret.

Sikkert urealistisk, i allfall det siste, men..



 Gunnar Bull (15. jan 2014 19:04) *  IP
Leste hele tråden nå, og ser at det ble litt diskusjon om mine motiver i trådstarten. For å være ærlig så hadde jeg ikke noe motiv.

Jeg bare liker å skrive om meg selv.



 Bjørn E (15. jan 2014 20:26) *  IP
Vel
Dersom jeg blir bra av skaden min, og det ser mye mer lovende ut i dag enn i går, så kommer GB og jeg til å konkurrere på senior touren. Siden han har engasjert seg i opptil flere diskusjonsfeider med meg, så kan jo det bli spennende å møte ham. Selv om jeg er mye eldre, har en del høyere HC og er selvlært, så kan det være et realistisk mål for meg å slå ham på senior touren. Tror det er mer realistisk enn det er for ham å spille seg ned i 4 eller 5. :)



 DA (15. jan 2014 20:28) *  IP
Hvis du 3-putter hver eneste green så har du ikke sjans. Og jeg tror han har større sjans til å komme til 4/5 enn du har til å slå ham!
Gleder meg faktisk til jeg kommer på oldis-touren hvis det er mange slike som deg der...



 Bjørn E (15. jan 2014 21:57) *  IP
Vel jeg treputtet ikke hver green, men mange... Var hardt angrepet av Yiips og da hadde jeg ofte bortimot 50 putter pr runde. Fikk likevel 5 - 6 premier i sesongen. Nå er jeg kvitt yipsen, og har utforsket og trent putting og er blitt mye bedre. Men så er jeg også blitt eldre.....
Jeg spiller jo i klasse 2, men det har hendt at jeg har spilt likt med vinneren i klasse 1, og det finnes en del spillere i klasse 1 som jeg pleier å slå. Sesongen i fjor var ikke bra, men på bakgrunn av noen aha opplevelser jeg fikk i slutten av sesongen, er jeg optimist for neste år. Som alltid!




 Gunnar Bull (15. jan 2014 22:39) *  IP
Det høres bra ut, Bjørn. Da er det bare å vente på at sesongen skal starte :-)


 Ove (16. jan 2014 13:31) *  IP
Hvordan har det seg at dere to kjenner hverandre ved navn?

Selv vet jeg ikke hvem noen her er, bortsett fra AR. Men jeg har inntrykk fra mange diskusjoner her, at flere kjenner hverandre ved navn.




 Wilson (16. jan 2014 13:49) *  IP
Jeg kjenner noen med flere navn/nick




 Gunnar Bull (16. jan 2014 14:37) *  IP
Ove: Bjørn E og jeg kranglet noe j... om en sak for mange år siden, og gjorde den gangen opp via e-mail (på Bjørns initiativ.

Skjønt "kranglet" er vel litt feil å kalle det. Bjørn E har kommet med feilaktige påstander som jeg har korrigert, er mer korrekt ;-)

Men du har rett i at det nok er ganske mange som kjenner hverandre her inne, eller ihvertfall vet hvem hverandre er. For min del "kjenner" jeg alle i denne tråden forutenom Amatour, Dilter, Fooore og Ronni.



 Ove (16. jan 2014 15:18) *  IP
Du la opp til at jeg da spør deg: "kjenner" du meg også? Jeg vet ikke hvem du er.


 Gunnar Bull (16. jan 2014 15:36) *  IP
There is only one Gunnar Bull, Ove.


 Ove (16. jan 2014 15:53) *  IP
Du kjenner alle i denne tråden, bortsett fra de fire du nevner. Jeg er ikke blant dem, hvilket jeg må forstå slik at du "kjenner meg". Med det forstår jeg at du vet mitt navn.
Dersom du gjør det, så er jeg interessert i å vite det, og hvordan du har fått tak i det.



 Gunnar Bull (16. jan 2014 16:03) *  IP
Tror ikke vi tar den diskusjonen der igjen, Ove. Her på forumet kan du hete hva du vil, påstå at du er hvem du vil, og benekte at du er alle du ikke vil.

Jeg synes jeg "kjenner" deg ganske godt, og for min del var det hyggelig ment, men jeg beklager selvfølgelig hvis du opplever det støtende.

Litt trist å ha en bekjent mindre, men sånn er livet.



 Bjørn E (16. jan 2014 16:21) *  IP
Så vidt jeg husker GB, handlet "krangelen" om massiv trakkasering av en viss person jeg tok i forsvar. Hvilke feilaktige påstander jeg skal ha kommet med, er helt ukjent for meg. Foreslår at vi legger den ballen helt død, og regner med at det blir en match i matchen på Senior Touren


 Gunnar Bull (16. jan 2014 17:23) *  IP
Hehe, kødda bare :-)

Tour revenge!



 Ove (16. jan 2014 20:22) *  IP
Det er en merkelig definisjon av å "kjenne" noen du kommer med her, GB.

Jeg har diskutert her i mesteparten av 2013 med svært mange, men jeg kan ikke si at jeg kjenner noen av dere, deg inklusive. Jeg vet ikke hva dere heter, hvilke holdninger dere har, bosted, inntekt, alder, yrke, hobbyer, sivilstatus, reisevaner, intelligens eller handicap.
Likevel er det mange som klarer/tør å karakterisere debattanter her på generell basis, kun ut fra det de skriver om golf-relaterte emner. Modig gjort!

Ut fra min definisjon er jeg ingen bekjent av deg GB, og du er ingen bekjent av meg.



 Wilson (16. jan 2014 20:42) *  IP
Jeg kjenner ikke deg Ove, men jeg sitter med en følelse av å ha diskutert med deg lenge før 2013.

Rare greier



 Gunnar Bull (16. jan 2014 21:21) *  IP
Den er grei, Ove. Da stryker jeg deg av lista over bekjente, og beklager at jeg tydeligvis har trodd du var en annen enn du var.

Dette får ingen andre konsekvenser enn at vårt forhold fra nå av anses som rent forretningsmessig, jeg håper det er greit for deg.

Hmm, jo, skal jeg være konsekvent så må jeg også trekke tilbake at jeg kalte deg "søt" en gang i fjor. Jeg må åpenbart ha forvekslet deg med en annen.

Vennlig hilsen Gunnar Bull
ubekjent



 007 (16. jan 2014 22:41) *  IP
Målsettinger 2014 .. mange år siden man startet runder kl 05:00 ..
Kanskje prøve det igjen?

Greit med litt on topic i tråden igjen??



 Wilson (11. des 2014 19:10) *  IP
Noen ganger "morer" jeg meg (usikker på om det er korrekt uttrykk) med å titte litt tilbake på gamle diskusjoner.

Ser at GB ved inngangen til året hevdet det ville være realist(isk) å komme ned i 5 i hcp.

Hvordan gikk det GB?
Kom du ned i 5.
Hadde du det moro?

En som het Ove kløyde litt ord ang det å "kjenne" andre.
Men Ove trakk seg etterhvert fra forumet, ???




 Enur (11. des 2014 19:24) *  IP
Og jeg hadde sett fram til å møte GB på Seniortouren (selv om vi ikke spiller i samme klasse). Men jeg tror ikke det ble noen turneringer på deg der i det hele tatt, GB? Hva skjedde med de planene?

Neste år kanskje?



 Gunnar Bull (11. des 2014 21:40) *  IP
God kveld, Wilson og Enur. Dette skrives fra et hotellrom i Thailand litt utpå natta.

Er for øvrig her for å jobbe. Alt for varmt til å spille golf for en u-akklimatisert nordboer.

Handicap og seniortouren ja. Det stemmer det, jeg var nok uvanlig offensiv før sesongen. Men som vanlig så straffet det seg. Tok en del protimer i starten, men fikk ikke tid til verken å trene eller spille mer enn ca en runde i uka, og knapt nok det.

Så da ble det flere oppskrivinger enn nedskrivinger. Og ikke en eneste kval-runde til touren engang...

Men fortsetter det slik så havner vi snart i samme kategori, Enur. Og det blir kanskje lettere å komme fra uten all slags dårlig samvittighet også.

Så - DA blir det moro da ;-)




 Gunnar Bull (11. des 2014 22:27) *  IP
Hvordan gikk sesongen deres forresten? Bedring eller forverring av status?


 Wilson (11. des 2014 23:14) *  IP
Jeg har spilt min beste sesong noensinne og kommet ned mot 5 i hcp.
Tror kanskje dette kommer av at jeg har endret en del på innstillingen og har det mer moro på banen.

Har spilt 45 turneringsrunder og med få unntak hatt det veldig moro med god tone og hyggelige medspillere.

Golf skal ikke bare være gøy, det skal være moro også.



 Enur (11. des 2014 23:32) *  IP
Min sesong var nok ikke like bra som Wilson sin. Det startet i og for seg greit, men etterhvert ble det en heller dårlig sesong, spesielt i NSG-turneringene. Det er noe med det at man kanskje vil så alt for mye....

Heldigvis har høsten vært en del bedre, og dermed går man løs på et nytt år full av optimisme igjen :-)

Håper du tross alt får tatt deg en golfrunde eller to mens du er i Thailand, GB, det er en opplevelse, og moro(!) blir det også hvis du slår an en spøkefull tone med caddien. Jeg var der 3 uker i november, og lengter allerede tilbake.



 Gunnar Bull (12. des 2014 12:52) *  IP
En trøst for oss, Enur, er at vi har tiden på vår side :-)


 Tolle (12. des 2014 16:20) *  IP
8 turneringer, alle innenfor 2 under til 2 over par. Ganske stabilt:) Ned 0,9 i hcp.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72