Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjest - 15. aug 2014 kl. 19:18 *  IP
Hva må til for å snu den negative sportslige trenden

Jeg har liten tro på at den sportslige ledelsen i NGF, som er ansvarlig for den negative trenden de siste ti årene, plutselig skal bli kompetente til å snu skuta. Det er for meg en gåte at styret i NGF ikke har tatt grep for lenge siden. Dette i sterk kontrast med utviklingen i våre naboland. Nye koster må inn. Og det haster, det har vel aldri sett verre ut på herresiden og Tutta som kjører eget løp er eneste lyspunkt. Hva mener golfsidens debbatanter og AR om dette.
 Caddy (15. aug 2014 19:26) *  IP
I andre sportsgrener i Norge ville trenere, ledere, sportsjefer og styremedlemmer fått sparken for lenge siden.
Men Golfsporten er vel den eneste sporten som er konservativ, men det gjelder vel golf generelt.



 Juniorleder (15. aug 2014 19:56) *  IP
Følgende bør helt klart byttes ut:

Rojahn
Bjørnstad
Tamburstuen
Wilhelmsen
Thelberg
Haugen
Lilja

Alle disse fra det sportslige apparatet. De har bevist over tid st de ikke leverer varene.

Tom Gundersen og generalsekretæren er et kapittel for seg selv. De er på nivå med de som er nevnt lenger opp.





 Gjest (15. aug 2014 20:03) *  IP
Du glemte Niclas ellers er jeg stort sett enig.


 Frank (15. aug 2014 20:44) *  IP
En organisasjon som ikke klarer å fylle en proam engang kan like godt legges ned. La ressursene bli i klubbene.


 Gjest (15. aug 2014 21:03) *  IP
Helt uenig Frank. Vi trenger et velfungerende forbund men det fordrer nok at man må ta grep og faktisk få inn nytt blod på ledernivå. Manglende måloppnåelse i vinnerkulturer må medføre konsekvenser. De er da ikke offentlig ansatte. Vi får se om styret til høsten utfører den viktigste jobben sin.


 Frank (15. aug 2014 21:36) *  IP
Et forbund har aldri skapt en base av talenter, det skjer ute i klubbene.


 Pølse med brød (15. aug 2014 22:34) *  IP
Riktig, og for at klubbene skal få frem en vesentlig større talentiade trengs det finansiering. Den eneste pengebingen i golf er NGF med 50-60 mill i "omsetning" som i stort er lønn til en alt for stor administrasjon.

Kutt i NGF å gi penga til klubbene, eneste som nytter her



 Kong Sverre (15. aug 2014 23:17) *  IP
@Juniorleder

Kan du begrunne valgene dine nærmere person for person?



 Innsill (16. aug 2014 00:26) *  IP
Enig Frank,Et forbund har aldri skapt en base av talenter, det skjer ute i klubbene.
Men når de blir proffe så slutter de alle sammen uten untak etter kort tid under NGF SIN SATSNING, Hvorfor ??



 Wilson (16. aug 2014 05:36) *  IP
Dette blir for enkelt.
Det går ikke ann å bare skylde på ledere i NGF om ikke talentene våre slår til.
Da må dere komme med begrunnelser for hva de har gjort galt.
At det kan være for mange i adm er mulig. Men når omtrent hele det sportslige apparatet ikke holder for jr leder så skulle det være greit å høre hva som er så galt.



 Fooore (16. aug 2014 08:33) *  IP
De klubbene som ikke lykkes med å få fram spillere eller ikke klarer å få gode spillere til å fortsette må spørre de klubbene som lykkes!

Som ellers i livet må man tørre å lære av andre.

Og når spillerne er 17-19 år må de selv ta ansvar, i samarbeid med klubb og foreldre, og dra nytte av det NGF kan hjelpe med.



 Juniorleder (16. aug 2014 08:33) *  IP
Jeg vil ikke gå inn på hver enkelt person direkte.

Alle de nevnte i sportslig apparat er langt fra å oppnå de målene som er satt i NGFs egne tingvedtatte planer. Når man år etter år mislykkes bør det få en konsekvens. I dette tilfellet bør det være å bli byttet ut. De som er uenige kan kanskje si hva disse personene har fått til.

Kommunikasjonssnsvarlig Gundersen framstår som komiske Ali hver gang han uttaler seg. Ikke rart sponsorene skygger banen!

Generalsekretæren taler kun i floskler. Alt skal bare bli så flott når man gjør slik og slik. Hva har han oppnådd på to og et halvt år?

Vi trenger et NGF. Men det må være befolket av kompetente og dyktige personer. Dagens NGF har utspilt sin rolle og mangler enhver form for troverdighet.



 Pølse med brød (16. aug 2014 08:58) *  IP
Det er ikke sikkert det er gjort så veldig mye galt eller annerledes enn i mange andre land, det er bare det at vi har for få.

Det er ikke nok å ha supergode amatørtalenter, du må få frem de som har mental styrke til å tjene penger også, det er kanskje 1 av 20 MT talenter som har de egenskapene.




 C (16. aug 2014 09:29) *  IP
Mye av kritikken nå kommer fordi herregolfen sliter og at vi mister 1-2 herregolfere i året. Fair enough.
Men vi har vel aldri hatt en bredere og bedre sammensetning på damesiden enn nå?
1 på LPGA
1 på Symetra
2 på LET
Tonje og Rachel som nyklekkede talentfulle proer.
Vi sender det beste landslaget til VM i år på svært lang tid.
Og så har vi en større og bredere amatørstamme blant jentene og med bedre kvalitet enn på lang lang tid:Nicoline, Bruun, Wold, Nordaas, Hagen, etc etc.
I tillegg er det lenge siden vi har mistet noen av de beste, selv legenden Lundgreen gir seg ikke :)
De siste vi mistet som jeg kommer på var Lene Krog og Rachel men Rachel er tilbake nå.

Ble langt dette her, men poenget er at kritikken som fremsettes av mange her om dagen virker unyansert og i mine øyne delvis urettferdig.
Damene får det til bedre enn gutta, selv om alle jobber like hardt.
Ja konkurransen er hardere og nivået høyere blant gutta, og da tar det lenger tid å komme seg til topps. Og i tillegg skulle det vært damene som sluttet først pga sin biologiske klokke. Så hvorfor er det motsatt i Norge?
Og kan gutta være ydmyke nok til å lære litt av damene?
Tviler på det utifra "respekten" som ytes damegolferne våre av mange av debattantene her inne. Selv Tuttas prestasjoner er det folk her inne som ikke bryr seg om lenger fordi "Damer ikke kan spille golf"... Skam dere!
Men man kan jo håpe at det ikke er slik blant de unge spillerne våre...

At ambisjonene alltid skal være høyere og måloppnåelsen bedre, er vi vel alle enige om. Men uten begrunnelse å navngi og si at "alt og alle" i NGF er inkompetente og bør sparkes, attpåtil uten begrunnelse er totalt useriøst.
Mener du det seriøst, så begrunn kritikken, pek på alternativer og vurder å kryp frem fra ditt anonyme skjulested.
Det er alt for lett å dikte opp kritikk eller rykter fra et anonymt nick, særlig om man har en personlig agenda; være seg alt fra hevn, til ønske om "opprykk i systemet selv"



 Juniorleder (16. aug 2014 09:46) *  IP
Til informasjon er det 6 -seks- damer som spiller Norgescup på Meland i helgen. Meland er kanskje Norges beste bane. Når kun seks spillere stiller på det høyeste turneringsnivået i Norge er det noe alvorlig galt.

Men de som mener at NGF gjør alt riktig og at de er fantastisk flinke får fortsette skrytet.

Norgescup blir dårligere og dårligere får vært år takket være NGF. Klubbene som arrangerer er flinke. Leser det Tore Waages intervju på golfsiden, skinner det klart igjennom hvor misfornøyd han er med NGF.

Hvis man ikke ser at det må gjøres radikale endringer i NGF kan man heller ikke forvente resultater.



 Fooore (16. aug 2014 10:13) *  IP
Vi mister golfspillere på herresida som ikke klarer å leve av golfen, synd.
Men jeg syns det er et mye bredere spillergrunnlag på vei, ingen grunn til å svartmale.

Fram til nå har de nærmest farta rundt på egenhånd, de nærmeste årene vil teamfølelsen bli sterkere, framtida kommer plutselig.



 C (16. aug 2014 10:21) *  IP
Meland er trist på både da,e og herresiden.
Men samtidig har vi aldri hatt flere damer på college - de stiller ikke på Meland. Og av den grunn har det alltid vært tynt i Norgescup på høsten.

Men helt enig! Meland skulle vært Titleist spillernes mulighet til å kjempe om NC poeng og ranking til neste år. Når college spillerne drar, skulle ungdommen og bredden under fylt på. Men det ansvaret deler vel også klubbenes junioravdelinger rundt omkring, inkluder "Juniorleder" her på debattsidene eller...?



 Gjest (16. aug 2014 12:21) *  IP
Generalsekretæren og kommunikasjonsansvarlig var kollektivt stolte av at de hadde lagt ned all aktivitet og dermed unngått nedbemanning. Dette er helt klar elendig lederskap. Vi er i kontinuerlig konkurranse og det er derfor en falitterklæring de kom med i sommer, nærmest starten på en nedleggelse. Jeg mener at vi må ha et sterkt forbund og det får man gjennom dyktige medarbeidere som presterer. Risikoen dersom styret ikke tar grep er at den mistilliten sentrale personer har og har hatt over lang tid ikke gjøres noe med hviler på styrets skuldre. Dessverre tror jeg styret ikke har tilstrekkelig vilje og evne til å foreta nødvendige justeringer. Tror nok noen må gå til valg neste år med restrukurering som hovedmål. Alternativt ekstraordinært ting med nedleggelse av Solheim Cup prosjekter (hadde vært veldig kjekt, men vi ha ikke råd) koplet med mistillitsforslag til styret. Jeg har null tillit til sittende styre, de siste måneders hendelser i NGF er dessverre bare flaut og vitner om et betydelig kompetanse gap.


 Trond Kracht (16. aug 2014 18:18) *  IP
Som tidligere juniorleder i mange år og har opplevd de forskjellige styrene igjennom de siste 30 årene kan jeg trøste alle med at dette blir akkurat som før.
Hvor kommer alle disse menneskene fra ? Stilles det ingen krav før man ansetter middelmådigheter? På toppen av dette er arrogansen satt i føresetet! Høre på andre eller ta imot lærdom fra andre er fyord. Lykke til !
Vil du løse problemet må man lage landslag i størrelsesorden 15 - 25 spillere, begge kjønn. Laget må drives som alle andre landslag med det nødvendige støtteapparatet rundt seg "hele" tiden. Toppekspertise må leies inn fra alle land for kortere og lengere tid. Selvfølgelig må proffer og amatører være på samme lag. Igjen : Lykke til !



 Gjest (22. aug 2014 22:26) *  IP
I følge golfsiden er alt fryd og gammen sportslig. Nivået har aldr vært bedre. Haussing av juniorer fortsetter. Skuffende at ingen golfjournalister overhodet er kritiske tll at det går nedover med oss samtidig som våre naboland blir bedre og bedre. Dagens juniorer er ikke på nivå med Thorp, Kristiansen, Friestad, Kollevold. Mer interresant er det hva man skal gjøre for å heve prestasjonene etter endt junior karriere. Droppe EM for damer og herrer er neppe kuren.


 AR (23. aug 2014 10:25) *  IP
Gjest, jeg skrev om juniorene og ikke om de eldre.Vi har noen juniorer i dag som er omtrent like gode som de du nevner. De eldre har, som du og jeg er enige om, ikke prestert bra i det siste.


 Gjest (25. aug 2014 11:48) *  IP
De elder har lagt opp hele gjenegen.


 HenrikFan (28. aug 2014 23:03) *  IP
Hva defineres som de eldre?

+25??




 AR (28. aug 2014 23:26) *  IP
Gjest, dette er visst ikke lett! Jeg har skrevet om dagens juniorer, og ikke de som var juniorer for en del år siden og som nå har lagt opp.

Ble det klarere for deg nå?



 Gjest (29. aug 2014 00:05) *  IP
Hadde satt pris på at man hausset juniorene mindre. For min del er det relativt uinterressant at vi har gode juniorresultater dersom dette ikke medfører at man klarer å ta de neste stegene. I øvrige idrettene vi er gode i fokuserer man faktisk på resultater på voksent nivå. Kanskje disse talentfulle juniorene hadde prestert bedre som voksne hvis vi hadde dullet mindre med dem som juniorer.

For min del hadde jeg foretrukket at AR og øvrig golfpresse reduserte dekningen av juniogolf.



 Trist (29. aug 2014 00:12) *  IP
Uansett, er det helt på sin plass og stille kritiske spørrsmål når alle som får tilknyttning til NGF slutter etter kort tid satsning som proffe, jeg syntes Juniorleder setter fingeren på riktig løsning.
Det er ingen i NGF som har vist noen kunskap om toppidrett, de lager planer på planer og får det bare ikke til, grunnen er og blir mangel på kunskap om toppidrett satsning.
Det er en gåte at noen i dette fora mener at NGF gjør noe riktig, se på resutatene så svarer det for seg selv.




 Gjest (29. aug 2014 00:22) *  IP
Hel enig med Trist. Dersom manglende resultater ikke får konskvenser så avler man middelmådighet. Tøffhet må faktisk etbleres ovenfra og ned.


 Enur (29. aug 2014 00:42) *  IP
Bra innlegg, Gjest! Helt enig i det du skriver i ditt innlegg kl.00.05.
Har aldri skjønt eller hatt sansen for denne veldige opphausingen av juniorene, hverken på lokalt plan eller fra forbundshold (spesielt ikke der). Og ja, du kan gjerne ta med den såkalte golfpressen også, og igjen er det den som er nærmest tilknyttet forbundet som er verstingen, i mine øyne.

La nå disse juniorene, som ganske riktig er gode i norsk målestokk, få holde på med sitt og utvikle seg på sitt nivå, uten at enhver juniortour-turnering skal være "ukas hovedoppslag" på de ulike golfnettstedene.

Få i stedet stablet på beina en skikkelig tour for de som er over junioralderen, og få fokus over på disse seniorene! Både når det gjelder sportslig satsing, og for den saks skyld også når det gjelder nyhetsoppslag. De juniorene som har det i seg til å fortsette satsingen når de kommer i den aldersgruppen, vil da evt. på det tidspunktet kunne få noe av den oppmerksomheten (fra forbund og golfpresse) som de i dag får så alt for tidlig.



 Trist (29. aug 2014 00:43) *  IP
Jeg tror det desverre ikke er mangel på tøffhet, men mangel på kunskapen om toppidrett som er grunnen til at de slutter.(total plan basert på kunnskap og ikke tro og håp)
Analyser kunskapen i NGF om dette, Hvem har vist at de har denne ? den er ganske enkelt ikke til stedet.

Om du mener jeg rett eller urett i min påstand, still følgende spørrsmål

Hvem av spillerne våre som har gitt seg, har vist før de blir proffe hva som må til og hva de har gått til ? (hvor har de fått kunskapen sin?)

Se hva de selv oppgir som svar og ikke minst hva svarer NGF når de slutter

Se på land som Danmark,Finland, Spania, England og ikke minst Østerike, hvordan er kunskapen i forbundene der? hva har de utrettet?



 trist (29. aug 2014 00:47) *  IP
enur
Tror mye av det du skriver ville blitt gjort hvis riktig kunnskap hadde vært i sentrale posisjoner i NGF.



 HenrikFan (29. aug 2014 09:32) *  IP
Mangel på kunskap om toppidrett?
Universitetsidretten i USA kan vel ikke beskyldes for å ha denne mangelen i alle fall, de fleste stjerner i USA går igjennom den prosessen.
Hvorfor skulle de norske glemme de det som er lært der?



 gjesp (29. aug 2014 23:04) *  IP
Har trua på at Jon Karlsen kommer til å gjøre en god jobb. Blir spennende å se hvilke planer han har.


 Gjest (31. aug 2014 16:09) *  IP
Som leder er Karlsen helt ubeskrevet blad. I tillegg skal han kun jobbe 60%. Tipper at alt blir som før, dessverre. Det blir alikevel selvfølgelig spennende å se om han tar noen grep i koseklubben NGF.


 Pølse med brød (01. sep 2014 09:54) *  IP
Trenger du kunnskap om topppidrett før du har talenter nok?


 Gjest (01. sep 2014 13:13) *  IP
PMB - enhver orgaisasjon trenger gode og ambisiøse ledere som er 100% koimmitterte. Med godt lederskap vil resultatene komme. Det er som med høna og egget.


 Dilter (01. sep 2014 13:40) *  IP
Nå ble jeg nysgjerrig. Hvem er det Karlsen imiteres av? Og hvem imiteres han sammen med?


 Gjest (01. sep 2014 14:43) *  IP
Trykkfeil det skal være kommittert (nynorsk)


 Gjest (03. sep 2014 10:02) *  IP
Pølse med Brød
Norge har i de siste 12 årene produsert masse talenter, disse har desverre ikke fått en reel mulighet etter juniortiden da NGF,s sportsavdelig med Øyvind i spissen er inkompetente på og bygge kultur og kunnskap om toppidrett.
Konklusjon, veldig enig med juniorleder

Vi har idag også spillere med potensiale.

Ja jeg er enig i at spillerene har masse ansvar, og jeg tror de vil lykkes hvis de har proffe mennsker rundt seg i satsningen



 Pølse med brød (03. sep 2014 12:38) *  IP
"Masse talenter" er direkte feil, vi har produsert noen få meget store talenter i hvert årskull. Det totale antallet er svært lite og hovedårsaken til at vi ikke regelmessig får frem proffer spør du meg.....

Det er sydd puter under armene som mange har vært inne før på de få talentene som har vært, disse får så rask utvikling i forhold til mange andre talenter i andre land og fremstår som større talenter enn de er når de skal levere. for deretter å falle sammen som korthus når de forstår at de er mot slutten av utviklingskurven når mange andre har mye potensiale igjen.

Vi må opp med en ny modell som skaper et langt større antall talenter og disse må gis en naturlig utviklingsstige som krever mye av den enkelte og som gjør av dødkjøtt som ikke har de rette holdningene og talentet faller av etter hvert.



 Gjest (03. sep 2014 19:44) *  IP
Pølse med bröd
Når jeg sier masse talenter, så syntes jeg du korrigerer meg riktig når du sier få store talenter i hvert årskull, men at det er hovedårsaken til at vi regelmessig ikke får frem proffer, mener jeg er feil. Dette ligger på at vi ikke har hatt eller har kunnskap i de stillingene hos NGF som skal tilføre kunnskapen om dette til klubbene og spillerne. Målet må jo være å istandsette de få talentene våre i hvert årskull som ønsker og satse som proff i golf til å takle den reelle hverdagen som møter deg.

Du påpeker også at det er sydd puter under armene på juniorene, og du er klar på konsekvensene av dette, men hvem er det som har skapt denne kulturen og holdningen? Spillerne? nei dette er skapt av noen som utgir seg for å kunne bygge topp idrett, som i alle år har misslykkes, hvor lenge skal de forsette og prøve ?
Skal man ha muligheten i dag til å lykkes MÅ MAN HA PROFFE mennesker i støtteapperatet som kan bygge kulturen fra starten til slutten,

Finland,Danmark Østerike mm som ikke har flere talenter enn oss i hvert årskull, men produserer gode golf spillere både som juniorer og som profesjonelle golfere pga av kunskapen de får tilført fra junior til proff satsning.




 Pølse med brød (04. sep 2014 11:15) *  IP
ja enige med deg i mye, fremstår veldig rart at ikke Norge har klart å få frem en god proff med de 10-15 til dels meget store talentene vi har hatt siste 10 år.

Dette må som du sier ha noe med kompetanse å gjøre, JM sier vel det samme i sitt avskjedsbrev....



 Gjest (04. sep 2014 12:04) *  IP
Alle som kjenner JM vet hva hans uoffisielle oppfatning om NGF.
Dessverre har alle som både slutter og har tilknytning i en eller annen form til NGF verdr. disse problemstillingene uten unntak vært og er meget kritiske i oppfatningene til det som har skjedd og det som skjer der.

Når det gjelder min kritiske holdning til dette, forholder jeg meg kun til hva jeg har sett skjer med spillerne, hva jeg hører i miljøet av de som er der og deres erfaringer.
Selv har jeg ingen kunnskap om hvordan drive toppidrett men mener at dette som alt annen hvor man skal lykkes må skapes av kompetente profesjonelle mennesker som har vist at de kan bygge toppidrett og ikke av noen som prøver og prøver men får det ikke til.





 Gjest (04. sep 2014 13:20) *  IP
Å akseptere middelmådighet er ikke akseptabelt. Styrets ansvar er i så måte å gjennomføre konsekvensen av at vi ikke får det til. Snillisme og kameraderi mellom styret og administrasjonen er svært uheldig. Eksempelvis kan man stille spørsmål til at et styremedlem i NGF er daglig leder i Norsk Golf. Dette blir bare enda verre ved at generalsekretæren er styremedlem. Samrøre kalles det og det bærer preg av at styret er sammensatt av amatører. Når man så leser at NGF har store anmbisjoner innenfor Norsk Golf så er det forunderlig at man finner den best egnede daglig leder i egne rekker. Kanskje det hadde vært på sin plass at kontrollkomiteen gikk gjennom slike uheldige bindinger.

Når det drives så amatørmessig fra toppen så er det ikke rart at næringslivet ikke ønsker å være sponsor. Rot, ubesluttsomhet manglende krav er gjennomgangstonen i NGF. Styret burde skjemmes og må rydde opp eller sparkes. Dessverre tror jeg at det er slik fordi man setter sammen et styre uten erfaring fra styrearbeid fra den virkelig verden. De kommer fra komiteer i klubber og er dessverre ikke rustet for oppgaven. En kjapp sjekk viser at ingen

Videre, sportslig apparat er overhodet ikke dimensjonert til den lave aktiviteten. Det blir liksom ikke lite flaut når det er flere i NGF's sportslig apparat enn spillere på landslagene.

Når det gjelder juniorsiden blir den godt ivaretatt av Wang, NTG og klubbene. Gadd vite hva de diskuterer I styrerommet, antageligvis Solheim Cup (NGF's Mongstad prosjekt).

Her kan det kuttes og reallokeres til å få opp oss opp på P4 nivå igjen.

En kjapp sjekk på internet viser at ingen av våre styremedlemmer har relevant erfaring fra tilsvarende styrearbeid.



 BB (04. sep 2014 13:52) *  IP
Kontrollkommiteens ansvar er kun NGFs økonomi. Dessverre er det ingen som ettergår aktiviteten til styret og administrasjonen.

Ukulturen råder. NGF framstår som en vernet bedrift. Det er umulig å få sparken.



 Gjest (04. sep 2014 14:21) *  IP
Gjest 1320
Klar tale, strukturert og dessverre rett på alle punkter.




 Pølse med brød (04. sep 2014 16:25) *  IP
Som jeg messer opp hele tiden, NGF er eneste pengebinge i golfen, middler må overføres til klubbene slik at talentbasen kan økes.

Se for øvrig mitt i egne øyne glimmrende innlegg om GOFO, en løsning på svært mange av de grunnproblemene vi har, som skaper null komma null interesse......

De som sitter i NGF er mer opptatt av å holde på jobbene sine enn å skape resultater som Gjest sier. I næringslivet ville en så misslykket operasjon bli totalt omstrukturert



 Gjest (06. sep 2014 01:36) *  IP
Hva skal til for at ledelsen i NGF tar kritikken på alvor? enda viktigere, gjør noe med dette.

Noen forslag?



 Fooore (06. sep 2014 08:48) *  IP
Vet av 2 spillere "under radaren" som stikker til Spania nå, etter endt utdanning, de satser på egenhånd og har ingen forventninger til støtte fra forbundet. GeckoTour og golftrening, og med pro.

Tøft å satse! Men også det eneste fornuftige når man vil forfølge drømmen!



 Trond Kracht (08. sep 2014 00:54) *  IP
Følgende har skjedd de siste 25 årene i norsk juniorgolf :
Barna blir stort sett kjørt uansett avstand til banen.
Mor/far tar ut køllene fra bagasjerommet og bærer de for barna bort til treningsfeltet. Mange steder blir de kjørt til treningsfeltet i golfbiler. Fra de er 13 -14 år med single
hdc blir de hausset opp som stjerner og kommende stjerner i klubben. Så flinke de er får de høre hele tiden. Det spilles enkle klubbturneringer og noen får være med på Titlest Tour
osv osv. Hvor får du tøffheten fra i dette lallesystemet ?
Tøffheten du trenger for å overleve i en tøff proffverden.
Hvor mange spiller jr turneringer i feks Sverige og Danmark?
Hva med å være med på landslagssamlinger i de samme landene ?
Vi har vel ikke noe å lære av de som virkelig er gode !
Er det rart at overgangen til proff kommer som et sjokk for de fleste! På toppen av dette må du klare deg nesten helt alene, til og med fly og hotel må du bestille. Ikke er du på noe lag(som du var i "lalleperioden") Alle sloss plutselig om de samme pengene. Er det noe rart at hullene blir utrolig små. Hvor mye har du trent under ufyselige forhold, regn, kaldt og alene ?
Dette kan NGF aldri løse før man etablerer landslag med mange spillere som bor - trener og spiller sammen som alle
andre landslag. Skaffer ekspertisen-teknisk fra de i verden som er best på dette osv osv.
Igjen LYKKE TIL ! Bare det med lagfølelsen(enklest å gjøre noe med) vil gi spillerene en helt ny verden hvor hele laget hjelper til !!
Dette er synspunkter som er fremlagt for de siste 3 Presidenter som alle på samme måte bare avviser tankegangen,
Det er klart det er mer interressant med reiser, hva du skal spise og drikke på turene enn å skape noe i golfverden,
DEt beste med det hele er at jeg har gått ut på dato og sitter bare på sidelinja og ser hvor ille blir værre !




 LPB (08. sep 2014 08:44) *  IP
Trond:
tror du man blir "lallet" med i collegegolf på øverste nivå?



 Trond Kracht (08. sep 2014 09:53) *  IP
Jeg har prøvd å komme i en fornuftig dialog med LPB før.
Han utgir seg for det ene og det andre men tør absolutt ikke å fortelle hvem han er.
På ditt spørsmål må jeg desverre svare et delt Ja. Det er ikke mange nordmenn - uansett kjønn - som går eller har gått på de virkelig gode golfuniversitetene. De fleste er ikke i nærheten av å komme inn - ikke pga karakterer, men golfmessig er det ikke godt nok. Ut ifra ditt spørsmål går jeg da utifra at du er enig i mine observasjoner. Ryktet sier du har en sønn som også har studert i USA, dette burde du da vite litt om !



 Wilson (09. sep 2014 06:14) *  IP
Jeg er veldig enig i det TK skriver ang de yngre som blir hausset opp. Ser dessverre det i egen klubb hver eneste dag.


College kan jeg ikke uttale meg om siden jeg ikke vet.
Men dine synspunkter ang å skape lag høres veldig riktige ut, og blir ikke det egentlig litt som college? Være med i et fellesskap?



 Eagle (09. sep 2014 12:08) *  IP
Til orientering; norske spillere som kommer gjennom nåløyet og får spille på et collage/universitetslag blir ikke dullet med. For å beholde scollarship må man prestere hver dag. Ikke bare på sportslig plan men også være blant de bedre studiefagmessig. Og må i tillegg forholde seg til et meget strengt etisk regelverk (les amerikansk). Og tro meg - jeg vet....


 Trond Kracht (09. sep 2014 18:38) *  IP
Tviler ikke et sekund på at du har greie på dette !
Mitt poeng er at svært få norske spillere er eller har vært på de gode/topp skolene i golf ! Jeg har selv døtre som har
gått på amerikanske universiteter og det stemmer det du skriver om prestasjoner både faglig og golfmessig. Men på hvilket nivå snakker vi ? I " min"tid var de ledende skolene
Texas University og California L,A ledende i henholdsvis
gutte og jenteklassene. De som topper i dag har vel ikke for mange norske spillere. Mange er på skoler som nesten er bortgjemt. Jeg tror du forstår hva jeg mener ! Det er vel heller ingen lov som sier at du blir bedre av college golf, kanskje tvertimot. Men du har fått med deg noen fantastiske år som kanskje ikke gjør deg bedre skikket btil å bli en tøff proffspiller ??? Et lite problem med utdannelse er at du også begynner å forstå at å leve av golf er langt vanskeligere enn å få seg en godt betalt jobb!
På toppen av dette spiller du fortsatt en hyggelig amatørgolf.



 Pølse med brød (10. sep 2014 08:22) *  IP
Riktig som Trond sier, det at du spiller golf på college betyr i seg selv lite. Spiller du på 1,2,3,4 laget? er du bare med å trener?, har skolen du går på et dårlig golflag i lavere divisjoner som møter andre dårlige golflag osv. Mange av de Norske som spiller på college har ikke scholarship og bare melder seg på, fint det men sier lite om spilestyrke.

Dette koker ned til om det er lurt å ta utdannelse. For 99.9% av de som prøver å satse seriøst på golf viser det seg i ettertid at det hadde/var lurt å satse på utdannelse.

Kommer du inn på noen av de beste golfprogrammene på College får du i pose og sekk (og smekk). Du får satse med gode trenere og forhold, du får en god utdannelse å falle tilbake på når du høyst trolig ikke er god nok til å tjene penger på golf, du blir en helt på skolen og får andre "goder" også.

Er det egentlig noe å lure på?

For de som kommer med på de beste golfskolene og vil noe med golfen sin er det en "no brainer" synes jeg, for de andre som ikke er helt gode nok i golf er utdannelse også veldig lurt.






 Eagle (10. sep 2014 12:47) *  IP
Kan informere dere at min kjennskap og erfaring fra amerikansk college golf er fra laget som i dag er ranket som nr 1 i US. Begge de norske spillerne var blant lagets høyest rankede spillere i samtlige sesonger de var der...


 Pølse med brød (10. sep 2014 14:05) *  IP
Det varierer fra år til år hvilket college som er best ranket og det stemmer at vi har hatt Norske på noen av de bedre noen år. Mange av sørstatsskolene pleier å være gode, her har vel Tage gått på Oklahoma tror jeg, et av de bedre. EK har vel klart seg best relativt sett og han gikk på Denver, ikke en av de råeste skolene for golf så vidt jeg forstår, klimaet er vel ikke særlig godt der oppe heller.

Blir litt som fotballspillere, må prøve å velge klubb der du får utviklet deg og får spille, ikke altid enkle valg.

Selv disse supertalentfulle spillerne som har gått på de bedre skolene har altså ikke klart å tjene nevneverdig med penger og der flere alt har lagt opp. Tror de er glad for utdannelsen de fikk nå....

Selv dette utfallet er vel bedre enn å ikke ta utdannelse eller selv betale dyrt for å gå på dårligere skoler her hjemme?



 Revisor'n (10. sep 2014 14:42) *  IP
Hvor mange elever går hvert år på "bra" golfcollege, hevder seg der og ender opp med å få et levebrød på PGA-touren, evt. ET?
Er ikke dette en svært liten prosentandel av alle elevene?
Da er ikke sannsynligheten stor for at et fåtall norske talenter skal lykkes. Spesielt ikke når det er enda færre som har "Tutta-innstilling".




 Trond Kracht (10. sep 2014 15:07) *  IP
En liten kommentar til Eagle : Hvor er disse spillerene i dag
Hvor er deres medspillere på laget i dag ? Igjen : Blir du noe særlig tøffere av dette ? Kanskje enklere å se litt mere
på utdannelsen, mulighet for jobber osv. De fleste er vel inteligente nok til å forstå at dette ikke holder til å leve av å spille golf. På den andre siden er mange av Europas beste proffspillere i dag alet opp på toppgolfuniversitetene.
Noen av Sveriges beste og et par dansker (Bjørn) har gått på Texas U. Igjen er det beste som kan skje er at "alle" går på skolen og de som virkelig egner seg til den mentale biten det er å spille golf på topp proff nivå gjør det. Pose og sekk !
Nesten lettere å vinne i LOTTO !!



 Gjest (10. sep 2014 18:20) *  IP
Trond
Frem til ferdig skolegang mener jeg at forkjellen ikke er veldig stor være seg golf ferdigheter eller annet ref. div golfresultater siste 10 - 12 årene.

Men hvorfor lykkes de i feks Sverige, Danmark, Finland og Østerike med proff-satsningen i golf?

Er Norske spiller bare en gjeng med naive tullebukker?



 Trond Kracht (10. sep 2014 20:05) *  IP
Gjest
Tvert imot er vel våre juniorer på toppnivå av de bedre i hele verden. Resultatene helt tilbake til 1990 årene viser dette.
Problemet kommer når det går fra lek og moro til et beintøfft proffliv hvor du som nordmann er dønn alene.
Finland og Østerrike vet jeg ingenting om , Sverige og Danmark har jeg fulgt med på i alle disse årene.
Felles for begge landene er at de har en glassklar og tøff ledelse med klare retningslinjer, målsettinger og en ekspertise innen de forskjellige områdene som mange kan misunne de. Jeg er ca 100 % sikker på at hvis du sjekker har ingen fra NGF snakket med de ansvarlige for toppidretten på de siste 20 årene, ingen har vært på treningsleir , ingen har
interessert seg for hva de driver med helt nede på graqsrota. Bare spør Charlie Westrup hvordan de bygget opp landslagene i Sverige for 20 - 30 år siden. Dette er spillere som i dag er meget gode på Europaturen. I Norge var han vel 20 år forut for sin tid. Jeg kan gi utrolig mange lignende eksempler som de ansvarlige i NGF vil benekte på det varmeste. Igjen er reiser og hva du skal spise og drikke mye viktigere enn tøff proffgolf.
Naive vet jeg ikke, men det hjelper lite når ingen og ikke minst deg selv forstår hvor tøfft dette er.
Det håpløse er at ingenting skjer, ingen leser disse inleggene fra NGF. Arrogansen lenge leve !
Nå har vi også fått en ny gjeng med svensker som på toppen av det hele jobber deltid/heltid i både NGF og det Svenske Forbundet. Det blir sikkert fint ! Lykke Til ! Noen er også
proer i svenske klubber på såkallt fritid !



 Gjest (10. sep 2014 21:37) *  IP
Trond
Først takk for utfyllende svar.
Tøff, feighet?
Rent fysiologisk skjer det noe med menneske når vi runder en alder av ca 19 år. Da går vi fra ungdom til det vi kalder voksen. Dette har ikke noe med feighet og gjøre men da begynner vi og utvikle ferdigheter om tanken på konsekvenser. Dette forsterker seg når du må prestere feks. på college og forsterker seg veldig når du skal leve av dette.(som Proff)
I ungdomstiden er det kun målet og ingen ting annet som vi fokuserer på,
Eks
Junior, ser ingen ting annet en flagget og slår uredd mot dette,156 meter lander den på høyere side, bang. Bra slag :-) alle smiler (talentet leverer)
Voksene tenker på alt som kan gå galt, treffer jeg vannet, må jeg droppe, pass opp for høyre side der er out, klarer jeg kvalet osv fort føler han seg ukonfertabel
Og når dette i tillegg skal være grunnlaget for økonomisk eksistens(proffen) tror jeg tanken om konsekvensene forsterkes veldig hos spilleren.
Når dette skjer for ofte er konsekvensen at du mister troen på egene ferdigheter.
og til slutt sier du til deg selv, nå går det til helvete igjen jeg må safe og spilleren blir passiv.
Når spilleren ikke har proffe mensker i støtteapperatet er veien kort til og gi opp.

Når det gjelder lederene eller støtteapperatet tror jeg heller ikke her på at de må være så javla tøffe, en god start er og skape forutsigbarhet og trygget for spillerne fra a til å, for og få dette til må det stor og riktig kunnskap om toppidrett til av de som har ansvaret for og løfte dette til ønskede mål.
Ref Sverige, Danmark, Finland og Østerike




 Gjest (10. sep 2014 21:43) *  IP
Feilen ligger som alltid på manglende kompetanse i styret. Nå må vi slutte å hive inn ubrukelige folk inn i et styre som forvalter utrolig viktige verdier. Et styre som er løpegutter og jenter for en administrasjon som overhodet ikke fungerer er dømt til å mislykkes. Få inn noen med relevant styreerfaring så ville nok ryddejobben blitt igangsatt fort. Jeg kan ikke se at noen i forbundstyret har kompetansen som er nødvendig for å røske i en særdeles dårlig administrasjon.


 Trond Kracht (10. sep 2014 22:43) *  IP
Gjest
Takker for noen virkelig gode innlegg.
Det jeg mener er at ledelsen må være tøff med et smil og kompetanse i ledelse. Se på de lagene i Norsk idrett som har og har hatt suksess har vært ledet av mange med stor autoritet
og kompetanse. Marit Breivik er vel et av de gode eksemplene, demokratisk til et visst nivå og så knalltøff.
Vi er desverre havnet i fella med at utøverene er de proffe mens ledelsen er amatørene. Skremmende er det at det eneste ledelsen er opptatt av er Solheim Cup og at vi har en leder som er helt usynlig, Trenere som har "dobbeltjobber". Ingen reagerer. Årsmøte og klubbenes representanter gir helt F....
Vi kan håpe at det blir forandringer ! Tviler sterkt, men ingenting ville glede meg mer ! Tenk å få lov til å utøve en slik fantastisk "idrett" også i godt voksen alder !!!!!



 Far (10. sep 2014 23:30) *  IP
Gjest, du innleder med en konstruktiv problemstilling i overskriften, dog med en syrlig undertone om at det står dårlig til med norsk golf. Så fortsetter du i ditt første innlegg, som alltid fra deg, å skylde på ledelsen i NGF.

Jeg tror innleggene dine er direkte skadelig for norsk golf fordi du skaper et inntrykk av konflikt, udugelighet, ansvarsfraskrivelse, m.m. For golfidrettens beste håper jeg virkelig ikke mange leser i denne destruktive tråden, skapt av deg.



 Trond Kracht (10. sep 2014 23:57) *  IP
FAR
Det som virkelig er skadelig for norsk golf er dine synspunkter. Sannheten er alltid vanskelig å svelge på en konstruktiv måte. Det virker nesten som du synes alt er bare bra og at resultatene er helt topp. Enten det eller så er du far til en eller flere spillere på "toppnivå" og må synes "noe" for å beholde godene !
Godt råd, hvis du tør : Skriv det du mener med fullt navn !
Jeg håper så mange som mulig vil lese og diskutere i denne tråden, Det som er synd er at det er helt uten påvirkning på resultater i Norsk Golf !!



 Gjest (11. sep 2014 08:34) *  IP
Far
Til din info
Denne tråden er ikke skapt av meg, derimot har jeg skrevet et par innlegg. klokken 18.20 og 21.37
Du skriver
"du innleder med en konstruktiv problemstilling i overskriften, dog med en syrlig undertone om at det står dårlig til med norsk golf. Så fortsetter du i ditt første innlegg, som alltid fra deg, å skylde på ledelsen i NGF

Kan du vennligst utdype dette for meg?



 Eagle (11. sep 2014 11:50) *  IP
Dere glemmer jammen fort, spilleren jeg snakker om spilte etter eksamen på UOA uavbrutt på ET og CT fra 2003 t o m sesongen 2010. Med flere topp 10 på ET. Jeg skal gi dere et eksempel på hvorfor våre toppspillere har små muligheter for å lykkes: Har vært til stede på 4 - 5 Q School finaler. Der ser jeg den (noen ganger de) norske må klare seg helt selv, alt fra å finne billigste bosteder til å lage seg sin egen mat transport og sekretærarbeide. De svenske som var med hadde eget hus hvor de bodde i, egen kokk, egen coach og trener altså et fullstendig støtteapparat. De norske får ikke engang en telefon fra sitt forbund, hverken når det gikk bra eller dårlig. Unntaket var når Jan-Erik Aalbu var sportsjef. Han viste et ærlig engasjement for vår beste menn på golfbanen.


 Gjest (11. sep 2014 12:23) *  IP
Når det går dårlig i en organisasjon så bør man alltid spørre om man har god nok ledelse. Jeg mener nei og det begrunner jeg med at det brukes utrolig mye penger på sportslig administrasjon og at disse som regel har side engasjementer. Man er lynkjapp med å kutte i aktiviteter mens man har liten evne til å justere de administrative kostnadene. Hva alle disse menneskene gjør 2000 timer hver i året er fortsatt en gåte for meg. Jeg ser gjerne en stor sportslig administrajon jeg, men da må aktivitetene økes vesentlig fra dagens nivå. Det skjedde mye mer i golfnorge for 10 år siden med en organisasjon som var tre ganger mindre. Man trenger ikke være særlig smart for å se at dette går i feil retning. Jeg tror dessverre at de som har stått bak dette bør skiftes ut. Vi trenger fornyelse!

Til annen gjest. Hvis dette ikke er ledelsens skyld hvem er da ansvarlig?



 Gjest (11. sep 2014 12:56) *  IP
Til far. Det er ikke destruktivt når man gir konstruktiv og berettiget kritikk. Vi mislykkes kardinalt både på den sportslige siden og innefor sponsorsiden, de to kanskje viktigste bærebjelkene. Jeg spør deg far, mener du virkelig at NGF er veldrevet og at vi har dyktig ledelse i NGF og i så fall kan du begrunne dette med konkrete resultatoppnåelser. Man kan jo se på resultatoppnåelse I forhold til budsjett på sponsorsiden og de sportslige resultatene i forhold til målene, da har man svaret.




 Pølse med brød (11. sep 2014 17:55) *  IP
Problemet til de Norske er at det er i barneårene du lærer deg å bli tøff i nøtta. Veldig få om noen av våre talenter har blitt utfordet særlig før de blir 14-15 år, da er det for sent for de fleste.

Hvorfor ikke alle talenter som vil noe spiller juniorgolf i Sverige er en gåte, men det er klart det er ikke så morsomt å bli nummer 20 som å vinne her hjemme.

Det er naivt å tro at man kan lære seg å bli tøff i nøtta på college eller senere. Hard konkurranse tidlig og tydelige stiger der du utvikler deg er svaret.

Prøve selv, uansett hcp gå noen runder noen uker med en svært god spiller, du vil automatisk heve nivået ditt. Begynn å gå fra hvit i steden fra gul og du vil etter en tid automatisk begynne å slå lengre.




 HenrikFan (11. sep 2014 22:15) *  IP
Etter dagens uttalelser: Tutta for president etter OL i Rio!


 Trond Kracht (11. sep 2014 22:40) *  IP
Eagle
Ditt siste innlegg er akkurat det jeg har etterlyst i alle år-
Et landslag sammensatt av være beste spillere uansett alder
og proff/amatør. Alle som har fulgt inernasjonalt i golf har
alltid sett svenskenes helproffe ledelse. Alt er med og rundt de, fra matrialforvalter, trenere,mentaltrener osv osv
Sist jeg personlig så Sveriges lag som skulle kvale inn på Europatouren var for ca 5 år siden. 15 spillere med 6 ledere
i alle kategorier, selvfølgelig egen buss med sjåfør kom før turneringen fra et 10 dagers treningsopphold med hele laget.
Det hører vel med i historien at 14 av de gikk videre. Kan dette være så vanskelig? Gjett hvor mange nordmenn?
Les også Tuttas innlegg/intervju fra de siste dagene vedr guttas innsats.



 Snaphook (12. sep 2014 09:35) *  IP
Hvor er dette intervjuet, Trond?


 Pølse med brød (12. sep 2014 09:55) *  IP
Hovedgrunnen til at 14 gikk videre var også at svenskene har 100 til hjemme som er neste like gode og som presser de beste hver dag på trening og i turneringer.

Vi har vel under 10 totalt sett som satser skikkelig profft.



 Trond Kracht (12. sep 2014 10:02) *  IP
Snaphook
Det står i Aftenposten fra 11 sept, referert i VG Nett
og det er laget eget innlegg om det her under Tutta.
Det er å håpoe at når det kommer fra henne : Kanskje flere får opp øynene hvor skoen trykker !



 C (12. sep 2014 10:31) *  IP
Regner med du mente 10.sept Trond:
http://www.aftenposten.no/100Sport/golf/--Jeg-har-fatt-mange-knock-outer-461467_1.snd



 Wilson (12. sep 2014 10:35) *  IP
Det er bare det at da det butta for Tutta (rim) så hadde hun allerede mye penger inntjent og var sikker på sitt potensiale og plass på LPGA.

Tror veien er tøffere for en 25 årig herrespiller som har studiegjeld og som kanskje tenker litt på å sikre fremtiden. Og som ikke har en kategori som tilsier at han får veldig mange sjanser til å tjene penger.

Med all respekt for Tutta, det er en litt større dør og færre som står utenfor og vil inn på LPGA enn det er på herretourene.



 Snaphook (12. sep 2014 10:36) *  IP
Takk


 Båggi (12. sep 2014 11:18) *  IP
Wilson +1

Alle som følger med litt skjønner at det er enorme forskjeller på ferdighetsnivå og konkurranse når man sammenligner dame og herregolf.




 C (12. sep 2014 12:37) *  IP
Tuttas kritikk går ikke på ferdighetsnivå. Da har men ikke lest artikkelen godt nok. Kritikken går på innsats og innstilling, og om den stemmer ser jeg ingen grunn til å forsvare gutta med at "veien er tøffere".
Snarere tvert imot.

Det er vel ingen som er uenig med Wilson og Båggi om at det er store forskjeller i både bredde, topp og konkurranse mellom damer og herrer.
Men det betyr bare at om man skal lykkes som Herrespiller, så stilles det bare enda større krav til viljestyrke, disiplin og motivasjon.

Så når Tutta kritiserer gutta (rim) for dårlig innstilling, så belyser hun kanskje hovedgrunnen til at Norsk Herregolf sliter.
Wilson og Båggi sine argumenter, er ikke motargumenter til Tuttas observasjoner - de belyser snarere det samme problemet fra to innfallsvinkler, og kombinasjonen av de to forsterker hverandre og forklarer vel i generelle trekk hvorfor "vi" ikke lykkes.

Innstilling, motivasjon, lyst, sult og personlighetstrekk er egenskaper/forutsetninger som er vanskelig å endre slik jeg ser det. Dersom noen kan endre på slikt, må det være psykologer/coacher/psykiatere eller noe i den duren.
Tuttas kommentarer tyder vel på at det er noe slikt som trengs?

Eller så satses det rett og slett på feil spillere med feil kvaliteter.
Teknikk, sving og banestrategi (i.e. ferdigheter) kan læres.
Resten er vanskelig å gjøre noe med og later til å være den vanligste grunnen til at proffene legger opp (ref Bjørnstad, Torp og alle de andre som nettopp har gitt seg).

Enere i ekstreme individuelle idretter gir seg ikke.
Enere er ikke alltid komplette, men de gir alt for å bli det.
Enere er sjelden vare.
Tutta er en ener!

Egentlig er det uinteressant hvem av våre 16 åringer som scorer best i NM eller VM.
Finn heller enerne, de som har det som skal til. Kanskje synes ikke dette før spillerne har passert russetiden.
Derfor er bredde i ung alder viktig.
Men på et eller annet tidspunkt, må enerne finnes og satses på. Og det er ikke nødvendigvis han som har cruiset igjennom ungdomsårene på Landslaget og fått alt på et sølvfat. Selv om det også godt kan være nettopp han som har det som skal til.

Mer av det som ikke virker, kommer ikke til å virke fremover heller. Da blir det i så fall "på tross av" og ikke "på grunn av".
På tide å tenke annerledes!?!



 Trond Kracht (12. sep 2014 13:02) *  IP
Hvis vi hadde vært ansvarlig for elitegolfen i Norge er jeg temmelig overbevist om at vi hadde allerede hadde hatt eller avtalt møte med Tutta. Hun og noen få til er de eneste i Norge som vet hva dette dreier seg om. Jeg vedder nesten hva som helst på at ingen kontakt er tatt vedr dette emne !
Håper jeg tar feil men ........... Det er heller ikke så lenge siden Peter K gikk ut med ganske konstruktive forslag til videre satsning. Gadd vite om han noen gang er innkallt til møte?



 Eagle (12. sep 2014 13:12) *  IP
Jeg er i mitt enkle sinn ganske sikker på at satsing på å gjøre golf til levebrød er sterkt knyttet opp mot økonomi. En norsk CT spiller har ingen mulighet til å gjennomføre en sesong uten pengestøtte. Turneringer går i sør og -mellomeuropa, Kenya, India og Sør Afrika. En topp 10 plassering dekker ikke engang reiseutgiftene. Jeg sier ikke at NGF skal betale dette, men en soleklar oppgave for ansatte i dette forbund bør og skal være en hjelpende hånd når det gjelder å skaffe sponsorer til disse utøverne. Jmf alle andre forbund her i Norge (ski, fotball, friidrett...)


 gjesp (12. sep 2014 13:44) *  IP
+2 til C.

Og til Trond, les artikkelen en gang til. Du har åpenbart misset noe.



 Trond Kracht (12. sep 2014 18:19) *  IP
Gjesp
Det er mulig jeg har misset både noe og mye.
Poenget er å få Norsk Golf opp på et brukbart nivå. Kanskje
kan noen flere enn Tutta leve av dette! NGF og spillere, damer eller herrer, må ihvertfall trekke i samme retning.
Krasse ord fra vår ener om innstilling -kultur og vilje uansett hva man har fått med seg.
Dette har vært diskutert i alle år uten at noen i NGF noengang
har løftet en finger for å bedre dette.



 Realist (12. sep 2014 19:02) *  IP
En eneste uttalelse fra alles helt basert på en eneste fellessamling i Florida, og alle ligger langflate i beundring for Tutta. Grunnlaget hennes for å trekke konklusjoner er syltynt.

Les heller denne:http://www.norskgolf.no/node/6398
Jeg er enig med Mikkelsen.

Tutta glemmer noe vesentlig. Hun hadde et unikt TALENT i bånn, som ingen av gutta har vært i nærheten av. Det nytter ikke med beinhard trening og stå-på-iver, dersom du ikke har det nærmest medfødte talentet i bagasjen.



 C (12. sep 2014 20:02) *  IP
Hæ..Realisten SherlOve støtter JM og Drammensgjengen kaster seg på uten å klare å skille mellom kritikk av innstilling og kritikk av kvaliteten på herregolf. Tutta har da aldri sagt at herregolf er lettere enn damegolf!
Både JMs og hans meningsfeller henvisninger til topp og bredde, er jo helt rett. Men de fremstilles som unnskyldninger og forklaringer på noe Tutta ikke engang har uttalt seg om.
Snowmans kommentar på Norskgolf er jo spot-on også, og er enda en grunn til å se litt skjevt på JMs uttalelser. Man kan ikke både fremstå som en rett fra levra type som sannferdig og uredd kritiserer i øst og vest (noe jeg selv applauderte) og så på den andre siden kritisere Tutta for å gjøre det samme. Hvorfor er det greit at JM gjør det, men ikke at Tutta gjør det?

Og så fremstår det ganske platt når Tutta med sin livstid av erfaring på alle nivåer, i medgang og i motgang, liksom ikke vet hva hun snakker om? JM med sine to år som proff på NL/CT nivå skal liksom vite så mye bedre?
Sorry JM. Slik "jeg vet bedre enn alle andre" mentalitet kan du bare komme med om du først har bevist at du vet hva du snakker om. Argumenter som, "du er jente så din erfaring teller ikke" holder ikke mål i denne sammenheng og fremstår som svært lite elegant.
JM går også ut å forsvarer Elias og Espen. Men trenger han det? Kanskje var ikke kritikken myntet på de to engang? De har jo fortsatt muligheten til å bli så gode som de bare ønsker og vil. Det virker mer som om JM forsvarer seg selv, noe han egentlig ikke trenger ettersom han har gitt opp og pensjonert seg.

Om Tutta har belegg for å uttale seg om treningsviljen og mentaliteten til gutta under en ukes treningsleir - vet vel kun Tutta og de som var der.

At JM og Tutta oppfatter dette forskjellig må man bare respektere. Men det er en god egenskap å lytte til og lære av dem som er bedre enn seg. Mangel på ydmykhet og lærevilje, er ofte lite smart, og fører som regel til at veien fremover blir tyngre enn nødvendig.
Samtidig er STAHET en helt essensiell egenskap å inneha. Og den har både Tutta og JM mer enn nok av begge to. Tutta bruker sin kanskje hakket mer målrettet...

Vanskelig å konkludere, så det blir bare synsing (som det meste her inne). Men kanskje en åpen litt "opphetet debatt" på neste Team Norway samling hadde vært tingen?



 Enur (12. sep 2014 20:33) *  IP
Jeg tror vel heller ikke Kofstad og Bertheussen er de som behøver å føle seg truffet av kritikken fra Tutta, ikke foreløpig ihvertfall. For hovedpoenget hennes er jo evnen og viljen til å stå på og ikke gi seg, selv om man møter motgang, og den møter man okkesom - uavhengig om man er mann eller kvinne som forsøker seg i de profesjonelles rekker. Å dra inn forskjellen mellom herregolf og kvinnegolf forøvrig i et slikt aspekt, mener jeg derfor er uten relevans når det gjelder kritikken fra Tutta.

Det er dessverre et faktum at vi har hatt 5 eksempler innen norsk herregolf de siste årene, som etter min mening har gitt seg alt for tidlig (Bjørnstad, Thorp, Børsheim, Mikkelsen og Engell), og da mener jeg at Tutta ikke kan være helt på jordet med sine betraktninger.

Som "C" er inne på, burde NGF tatt en samling med alle disse 5, samt Tutta, for virkelig å høste erfaringer på hele dette området.
Skulle forøvrig gjerne vært flue på veggen der....



 Trond Kracht (12. sep 2014 20:59) *  IP
Navn og hvem som sa hva er vel ganske uinteressant. Poenget er å bli bedre - uansett kjønn - alder og økonomi.
Mange vet hva Tutta har gjort og hvor mye hun har trent.
Viljen kommer du lenger med enn talentet er det også mange
som mener. Dette gjelder i alle henseender hvor man må yde noe spesiellt, feks i våre militære eliteavdelinger.
Mange av våre nye mentaltrenere kommer nettopp fra slik tjeneste. Alle disse vet at viljen er mer verdifull enn talentet. På toppen av dette finnes det noen enlkelte som har begge deler. Dette er faktiskt noe undertegnede vet noe om etter mange år i spesialstyrkene.
NGF må jo være et utrolig bra sted å være når ingen stiller krav - ingen måler resultater og sparken er vel nesten umulig å få ! Igjen : Lykke til ! Håper noen tør å utfordre NGF ved neste korsvei når de møtes til videre tåkeprat.



 Realist (12. sep 2014 21:06) *  IP
Jeg bare gjentar hva jeg sa. Tuttas grunnlag for å si det hun sier er en eneste samling i Florida. Hun må gjerne ha en mening om forskjellen på de norske herrene og damene, men hun sier jo selv at det er basert på en eneste samling hos henne i januar.
Ikke noe grunnlag. Her trenger hun mer erfaring med de norske herrenes mentalitet og kvalitet. Og det har hun ikke!
Hun bare henger seg på bølgen i golfmedia.



 Trond Kracht (12. sep 2014 22:13) *  IP
Realist
Tutta har aldri hengt seg på noe som helst. Hun er faktisk en av de som har sine meningers mot.



 Realist (12. sep 2014 22:26) *  IP
Og den hevder hun uten erfaringsgrunnlag med de norske herrene. Og den hevder hun fra sin høye hest som verdens beste kvinnelige golfspiller, immun mot kritikk og motforestillinger. Hun har intet å tape, fra den unike posisjon hun er i.
Jeg har ikke sagt at hun tar feil, jeg har bare sagt at hun ikke kan si det hun sier ut fra en eneste samling i Florida. Og det er jo det hun sier er hennes grunnlag. Det blir for tynt.



 Gunnar Bull (12. sep 2014 23:19) *  IP
Tja, det har vel blitt hevdet krassere påstander her inne på forumet på laaaangt tynnere grunnlag enn det...

;-)



 Wilson (13. sep 2014 00:03) *  IP
Ha ha.

Men realist har bred erfaring. Og han har sett norsk golf fra flere posisjoner / nick. 😜



 Trond Kracht (13. sep 2014 00:25) *  IP
Nå må vi ikke blande snørr og barter !
Er det noen som kjenner de beste gutta godt er det Tutta,
hun har både spillt og trent med de fra hun var 12 år.
Ikke glem at hun tross fremdeles i ung alder har en lang og
innholdsrik karriere. I OGK trente og spillte hun nesten alene som pike i mange år sammen med noen av våre beste mannlige spillere ++++++ Jeg tror nok -ærlig talt- at grunnlaget hennes er langt bedre enn en treningsamling i Florida. Spiller det egentlig noen rolle, det viktige må jo være å få frem noen herrespillere av litt format !!
Hun klarer seg utmerket uansett !!



 C (13. sep 2014 06:27) *  IP
+1 Trond

Savner muligheten for 👍👎 knapper her inne



 C (13. sep 2014 06:29) *  IP
Eller like/dislike knapper om du vil


 Trond Kracht (13. sep 2014 10:38) *  IP
norskgolf.no har et intervju/innlegg med Joakim Mikkelsen som et svar til Tuttas "kritikk". Les selv og bedøm "sutringen"
som du vil! Det som forundrer meg når det gjelder JM, er at når man er så dyktig til å arrangere en veldedighetsturnering med så mange spillere /sponsorer og samarbeidspartnere, hvorfor har man ikke klart dette i sitt eget golfliv?
Før du aksepterer at du er privat næringsdrivende med lange dager på jobb kommer du ingen vei. På toppen av dette må du jobbe i weekendene som alle andre nyetablerte bedifseiere.
Vi er vel snart ved veis ende : Håper igjen at noe blir gjort!





 barce (13. sep 2014 15:00) *  IP
Trond; minner om at det ikke er tillatt med henvisning til konkurrerende nettside!


 Wilson (13. sep 2014 18:11) *  IP
Trond

Joakim har vel ingenting å stå til rette for.
Hvem tror du at du er og hva har du klart å få til selv? Du som kritiserer en ung mann for at han velger bort noe han ikke lenger har lyst til å drive med.

Vi bor ikke i Nord Korea, vi bor i Norge, og folk må da for faen velge selv hva de ønsker å holde på med som levebrød.



 trond (13. sep 2014 21:38) *  IP
Har ikke så mange leveregler, men en:

Ikke bruk for mye tid på problemer; bruk heller tid på å
finne løsninger.
Garanterer dere. Det er langt mere produktivt.
En del gode innlegg her, men mange ødelegges av
avsporinger; i negativ retning.
Har spesielt lagt merke til Trond Kracht og Eagle med positive innlegg.
Se spesielt Eagle`s innlegg 1109 Kl. 11:50.
Hvis det er slik våre utøvere støttes, er det ikke rart mange slutter



 Revisor'n (13. sep 2014 21:54) *  IP
Problemet med sutringen til JM er at det tydeligvis var greit for han å kritisere alt og alle, men får han litt pepper tilbake prøver han å snakke det bort med tullprat.

Nivåforskjellen mellom dame- og herregolf har ingenting med saken å gjøre. Poenget til Tutta er hvilken innsats den enkelte legger ned for å bli en bedre golfer. Her kan det godt være at innstillingen til jentene er mye bedre.

Og Wilson, hva du klart å få til selv som gjør at du kan uttale deg om andre?
Skal det være kriterie for å kunne kommentere blir AR helt alene på disse sidene.



 trond (13. sep 2014 22:05) *  IP
Et godt eksempel på hva jeg mente i mitt forrige innlegg.


 Wilson (13. sep 2014 23:03) *  IP
Revisor'n

Synes du det er OK å kritisere JM for at han velger et annet yrke enn golf?



 Trond Kracht (14. sep 2014 00:56) *  IP
Wilson
Det er ingen som har bedt JM stå til rette for noenting. Du har helt rett at han kan velge hvilket yrke han vil. Vi bor absolutt ikke i Nord Korea,
Jeg vet også hvem jeg er og vet utmerket godt hva jeg har fått til. Jeg har hatt over 2500 barn på sommerleir i løpet av de siste 15 årene, mange har blitt blant våre bedre spillere etterpå. Som jr leder tok vi 56 medaljer av 75 mulige i løpet av 5 år. Vi er vel fremdeles den eneste klubben som har pallplaseringer fra Lag EM (klubblag)
Før dette var jeg med som styreleder i friidrett og vant over 100 medaljer i junior NM.
Litt må jeg vel få mene ! Selv om mange mener at jeg har gått ut på dato for lenge siden(synes det selv også i blant)
Som sagt igjen : Alle må få velge hva de vil, hvordan de vil gjøre det og på hvilken måte man vil gjøre det !!



 ??? (14. sep 2014 10:13) *  IP
Vi har ett fora til å drøfte, kritisere, fortelle eller hva du vil av ngf sentralt. Det er Tinget. Det er klubbene som er ansvarlige for hva ngf sentralt jobber med. Ja, ja jeg vet mange vil skyte meg og si ; hvem møter der, hvem tør si noe, hva er man opptatt av osv.

Jeg vil utfordre de to klubbene som kanskje jobber best med eliesatsningen til å ta i ett tak i såmåte, og fremme d som sak på neste Ting. Jobb saklig med hva som bør forandres, legg fram økonomisk plan, hva som bør omprioriteres osv. Snakk med andre klubber på forhånd så får dere kanskje igjennom nødvendige endringer.



 Revisor'n (14. sep 2014 12:06) *  IP
Wilson: Selvsagt. Er ikke det poenget med blant annet denne siden at en skal kunne gi utrykk for meninger, eller er det bare påstanden "Alle golfspillere vet alltid best selv" som er akseptabelt?
Hva folk skriver på ulike debattsider betyr nada for JMs karrierevalg.



 Wilson (14. sep 2014 19:12) *  IP
"Hva folk skriver på ulike debattsider betyr nada for JMs karrierevalg."

Javel, Men da må ikke de samme kreve å bli hørt heller.
TK sutrer jo hele tiden om at ingen vil høre på han.



 Kristin (14. sep 2014 20:42) *  IP
Jeg hører på Trond Kracht.. Og Ikke på sutreunger!!


 PCS (14. sep 2014 21:29) *  IP

Han har tilført kvantitet ikke kvalitet,,,



 Gjest (29. sep 2014 12:00) *  IP
NGF sender ansatte ned til Ryder Cup, FLOTT PRIORITERING.


 mr.fox (29. sep 2014 12:03) *  IP
Sukk, trist og se hvordan de forvalter pengene våre.
Er det en del av sparepakken de snakket om tro?



 Petter (29. sep 2014 12:06) *  IP
En riktig prioritering av NGF. Det er viktig for de ansatte å få gratis VIP billetter.

Neste mål er OL i Rio. Da blir det en stor delegasjon funksjonærer fra NGF. Tutta spiller hvis hun er skadefri, øvrige norske er milevis unnå.

For administrasjonen er klubbene kun til for å finansiere administrasjonen.



 Ronni (29. sep 2014 13:28) *  IP
Trist å se hvordan NGF har utviklet seg til å bli et pampevelde av verste sort.
Kun opptatt av å mele sin egen kake, helt uten kontakt med virkeligheten.



 Pølse med brød (29. sep 2014 16:56) *  IP
Jeg synes Ryder cup må være fin trening for de 10 fra NGF som skal til Rio. Med en utøver der blir det mye arbeid og lange dager. En god del overtid regner jeg med...


 Pepper (29. sep 2014 17:42) *  IP
Er det noen på dette forumet som konkret vet hvor mange fra NGF som overvar Ryder Cup?
Og, i tillegg, kjenner til formålet med turen?




 Gjest (29. sep 2014 19:02) *  IP
Christian Berg med ektefelle har jeg hørt var der.


 gjesp (29. sep 2014 22:13) *  IP
Kan det da være at han var der som privatperson?


 LPB (29. sep 2014 23:13) *  IP
Er det noe rart det går galt når dere antar noe....herr Berg sluttet i NGF for lenge siden :-)


 123 (30. sep 2014 08:42) *  IP
Gjest er tydelig oppdatert på hva som skjer! Christian Berg sluttet i golfforbundet for syv (7!) år siden. Troverdigheten til Gjest står i taket.


 TD (30. sep 2014 09:07) *  IP
Christian Berg er ikke ansatt i administrasjonen. Han er derimot Tournament Director eller TD i NGF.

Om han var der på egen eller NGFs regning vites ei.



 Gjest (01. okt 2014 00:31) *  IP
NGF fortsetter med sin haussing av juniorene. TV overføring av junior turnering har man råd til men å sende våre beste herrer og damer til EM ble nedprioritert. Merkelig disponering av ressursene, som alltid fra NGF. Er det ingen i styre og stell som ser hvor feil dette er.


 Prost (01. okt 2014 01:47) *  IP
Kanskje vi i Norge ikke er så interessert i golf som noen skulle ønske?

Jeg er ganske ivrig selv, men tror det vil dale med interessen fremover til det blir en liten sport for spesielt interesserte igjen...

Det er kanskje litt slik vi nordmenn er, vi henger oss på noe som er "kult" "nyt" og "hipt" for så å falle tilbake til det livet som ligger i den norske sjela..
Hadde vært fint om jeg tok grundig feil, men tiden vil vise....



 Gjest (01. okt 2014 20:58) *  IP
De som representerte NGF i Ryder Cup var Berg og Tamburstuen med ektefelle.

De har lagt ut bilder på Facbook av dette :-)

Flott prioritering, dette hadde de sikkert mye læring av.

En annen grunn er at de jobber hardt hele året og må få noe påfyll i en ellers hektisk hverdag

Natta



 gjesp (01. okt 2014 21:57) *  IP
hvilken facebook side? Og står det der at de representerte NGF?


 Gjest (02. okt 2014 01:09) *  IP
------

Til gjest: skal vi heve oss til å bli litt mer seriøse?


AR -------



 Gjest (02. okt 2014 13:37) *  IP
AR, så du mener altså det er bra prioritering av NGF å prioritere pampetur til Ryder Cup over EM deltakelse. Jeg er lettere sjokkert.





--- Kl 20.12: Nei og atter nei. Her er du helt på jordet, dessverre. Du trekker inn forhold som jeg overhopdet ikke har kommentert og trukket slutninger fullstendig ut av luften. Jeg håper at du kan holde din måte å debattere på på et mer saklig grunnlag.

Jeg kjenner ikke til hva NGF har gjort. Men hvis de har sendt et par representanter, for eksempel en TD, til Ryder Cup for å lære med tanke på Solheim Cup som NGF har fått støtte fra Golftinget til å utrede, må det være meget klokt.

AR ------



 123 (02. okt 2014 13:56) *  IP
Gjest: Hvor har du det fra at Christian Berg (med ektefelle) representerte NGF i Ryder Cup?



 Gjest (02. okt 2014 15:06) *  IP
123, Noen som burde ha kunnskap om det, men ikke bekreftet.

Gjesp, på deres egene sider.

AR. Kanskje du burde ta en formell henvendelse til NGF, for hvis dette er riktig er vell dette et overtramp av dimensjoner i en presset økonomisk situasjon for NGF eller???

Useriøst eller fakta?
Da dette ble fortalt meg i en telefonsamtale kan det hende at jeg ble for provosert i øyeblikket og skrev inn her, og for den del virkelig håper det er skikkelig useriøst gjort av meg og ikke en sannhet.

Noen som kan bekrefte eller avkrefte?



 Gjest (02. okt 2014 16:14) *  IP
Finnes det ildskjeler i NGF? Mitt intrykk er at NGF ikke har en eneste ildskjel og at NGS har mange ildskjeler og at det er derfor NSG har suksess og NGF ikke har suksess. Dommerne er definitivt ildskeler, har truffet mange og de er noen herlige ildskjeler.

Hvis man ikke Brenner for det man holder på med så er det ikke rart at man ikke lykkes.



 Gerhard (03. okt 2014 15:04) *  IP
Man sparte en del kroner på å la EM laget bli hjemme. De hadde sikkert ikke vunnet uansett. Det er viktig for NGF å sende Tamburstuen til Ryder Cup. Han trenger å forberede seg til OL og Solheim Cup.

De fleste som tenker seg om vil være enige at det et bedre at administrasjonen forbereder seg til OL og cuper enn at vi sender sjanseløse lag til EM.

Vi må ikke glemme at medlemskontingenten er til for å finansiere administrasjonen i NGF. Hvorfor skal ikke administrasjonen bruke pengene på seg selv framfor å sende middelmådige spillere til EM?



 Gjest (07. okt 2014 21:36) *  IP
Så flott, nå har de endlig gjort store foandringer i Elite satsningen på NGF, de har ansatt en til på 60% og han skal lære opp alle som ikke har prestert i avdelingen fra før.

Dette er flott :-)



 Pølse med brød (08. okt 2014 10:40) *  IP
Er det andre enn meg som reagerer på at etter at det ble ansatt en toppspillerutvikler i NGF som selv gav seg som 30 åring, så har en rekke av de talentfulle nye proffene gitt opp og sluttet?

HB var helten min og den klart beste Norske gjennom tidene frem til han på merkelig vis bare sluttet når han var milimetre fra verdenstoppen.

Maler jeg faen på veggen, eller kan det være at på trening ser de talentfulle at en som er klart bedre enn de på det meste ikke klarte å tjene penger som proff på slutten og gav seg? Hva slags motivasjon gir dette?



 Gjest (08. okt 2014 15:48) *  IP
Pølse med brød

Han jobber med 12 åringer og har ingen ting med noen av de som satser så han har ingen påvirkning på de. Jeg vet at det har vært et ønske fra flere av spillerne da HB har masse erfaring som han kunne ha delt med dem, men som sagt han jobber ikke med den gruppen i hele tatt.



 Pølse med brød (08. okt 2014 18:42) *  IP
På wikipedia står det at han ble trener i RIO 16 satsingen mot OL for de beste, mulig denne satsingen er lagt ned nå som de fleste har sluttet......på NGFs sider står han som ansvarlig spillerutvikler for jr. og herrer.....

Nå sier ikke titlene i NGF så mye, ser det er vanlig med en teamleder når det er to på et område. Stakkars Thelberg, han er både teamleder og trenerutviklingsansvarlig.

12 ansatte på "idrett", det er vel flere enn vi har store talenter over 14 år.



 Gjest (08. okt 2014 22:48) *  IP
Jeg er mest sjokket over at NGF fortsetter med strategien med å skjemme bort juniorene. Nå skal de til kina..... Men vi kunne ikke sende EM lag til Finland. Forstå det den som kan men det virker ikke og jeg har liten trol på at den deltidsansatte forskeren vi hår fått som sportsjef har evne til å rydde opp i tullet. Unnsyld meg men hvor er generalsekretæren, han var tross alt russepresident og burde bruke noe av ledererfaringen sin. Jeg ser overhodet ikke noe lys i tunellen, dessverre.


 Gjest (08. okt 2014 23:14) *  IP
Sorry men det står feil, tror det var intensjonen men han har ansvaret for ungene. Darren Webster-Clarke har fått det ansvaret.
Ansatt nå som toppiddretsjef er putteguruen Jon Karlsen på 60% stilling(nyansatt) og sjef Idrett er blitt Øyvind Royahn.
Lilja har ansvaret for college spillerne.




 Gjest (08. okt 2014 23:49) *  IP
Mange kokker og bare søl, spør du meg. De har vel ca 15000 arbeidstimer tilgjengelig i sportslig apparat. Hva skal alle disse timene brukes til med vår tunne talentbase. Vridning mot å øke bredden ville vært naturlig.


 Enig (09. okt 2014 06:02) *  IP
Haha, det hele er jo tragikomisk. HB som har desidert mest erfaring fra profflivet, jobber kun med 12-åringer?

Synes også det er merkelig at det er behov for så mange ansatte. Satsning? Samtidig som nyetablerte proffer legger opp?

2014 må vel gå inn i historiebøkene som et (forhåpentligvis)bunnpunkt i herregolfen, og for NGF sitt arbeid generelt sett.
Å gå for Solheim Cup midt oppe i denne store nedturen er vel også tragikomisk.



 Pølse med brød (10. okt 2014 08:02) *  IP
Hva skal til for å få betegnelsen "guru" egentlig?

Jeg så noe video av en av våre aller mest lovende proffer Elias putte her om dagen. Virker som en flott atletisk fin type med brukbar sving. Men puttingstroket hadde en markert feil som neppe kan gi de store pengene hvis dette ikke korrigeres. Hvor er putteguruen?? Eneste proffen jeg har sett som reiser seg opp i gjennomsvingdelen av stroket, altså endrer høyde og vinkel i ryggraden på slutten av stroket og beveger seg nesten litt bakover. Dette må være noe som henger igjen fra et egenutviklet stroke eller fra amatørdagene, hvorfor er ikke dette korrigert før? Han har vel lagt til seg dette for å stroke opp på ballen, det kan sikkert fungere når det ikke er særlig press, men blir vanskelig å time når det er superraske grenner og står om mye penger.




 Jac nickløs (10. okt 2014 08:28) *  IP
Er så mange meningsløse stillinger i golfforbubdet at det er en vits hele greien. At Lilja har ansvar for college spillere for eksmepel, er jo totalt meningsløst når Tonje Daffinrud var den eneste som så noe til fyren i 2013-14!



 LPB (10. okt 2014 08:47) *  IP
Hvis du mener at Elias har problemer med puttingen skjønner jeg hvorfor du kan lire av deg så mange spesielle meninger....puttingen er hans sterke side, svingmessig er det mer å gå på!
Etter min mening finnes det ikke noe som er riktig vedr putting, det er to ting som er viktig og det er sikting og ballstarting...



 Pølse med brød (10. okt 2014 10:09) *  IP
Nei, det er sikkert riktig som du sier at teknikk ikke har noe å si for puttingen......det virker jo logisk også i forhold til at NGF har en putteguru som ansvarlig for golfen.....

Selvfølgelig er Elias god til å putte etter Norsk målestokk og for å lykkes bra på Nordea. Betyr dette at han har et stroke som kan tjene de store pengene?

Ingen topp 500 i verden har den bevegelsen på slutten av stroket iallefall, er det bra eller dårlig?

Han kan jo være den nye Jan Bokløv som endrer alt vi vet om putting. Hvem vet?




 Gjest (10. okt 2014 18:34) *  IP
Nå syntes jeg du er urettferdig mot Lilja, han var på NM i 15 minutter før han forsvant igjen.
Men igjen det er ikke noe galt men han for det er ok og ikke jobbe i NGF hvis du først er ansatt.




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72