Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Snedd - 29. sep 2014 kl. 21:22 *  IP
Alicante-baner

Skal en tur til costa blanca senere i høst for å spille golf. Er godt kjent med banene noen mil sør for alicante, f eks la finca og las colinas.
Nå lurer jeg på om det fins en bane eller to av tilnærmet samme kvalitet oppe ved alicante. Helst ikke mer enn et kvarters kjøring fra flyplassen omtrent..., da det haster å komme seg ut på banen like etter landing!
Er glad for gode tips!
 Pekka (29. sep 2014 22:28) *  IP
Kanskje ikke samme kvalitet men El Plantio , Font de loop og Alenda golf ligger nær flyplassen


 Snedd (30. sep 2014 07:40) *  IP
Takk, pekka!
Har du noen favoritt blant de tre?



 Jumper (30. sep 2014 10:31) *  IP
Jeg ville helt klart valgt Font del Llop, foran Alenda. El Plantio er sistevalg, selv om den ligger nærmest flyplassen. Spilte både FdL og El Plantio for en måneds tid siden, og El P har elendige fairwayer. Tørre, dårlig gress, og sandet i større områder. Dette er riktignok gjort i lavsesong for at det skal bli bra i høysesongen, men jeg har fortsatt tilgode å ha gode fairwayer der, og jeg har spilt der mye opp gjennom årene.

Nå har det heldigvis kommet noen skikkelige regnbyger der den siste tiden, noe de har trengt sårt. Alicante har så og si nesten ikke hatt regn på et år, så dette hjelper nok på forholdene.



 Lost ball (30. sep 2014 10:40) *  IP
Foretrekker helt klart El Plantio foran Font del Llop. El Plantio kan du nesten spytte til fra flyplassen.

Alicante Golf (http://www.alicantegolf.org/en/) var et artig bekjentskap, ligger "midt" i byen ca 15 km fra flyplassen. Fant banen nokså lett, det tok litt lenger tid å finne ut at parkeringshus/inngang/klubbhus var på andre siden av gaten.



 Lost ball (30. sep 2014 10:44) *  IP
Mener å huske at El Plantio var helt grei når vi var der i begynnelsen av mai. Men La Finca og Las Colinas er den IKKE.


 Gunnar Bull (30. sep 2014 10:55) *  IP
El Plantio er en veldig fin bane å spille hvis svingen er smårusten. Den er relativt åpen, flat og har lettleste greener.


 Snedd (30. sep 2014 13:29) *  IP
Takk for gode innspill her, folkens!


 Olsen (30. sep 2014 14:04) *  IP
Har spilt Font del Llop og kommer aldri til å dra tilbake dit. Det er den klart dårligste banen jeg har spilt i området. Det er bl.a et hull hvor du kan drive 350 meter fordi det er så bratt at ballen aldri stopper.

Vil også slå et slag for Alicante golf. Veldig bra bane dersom du ikke er redd for å slå ballen inn på verandaene til de husene/leilighetene som omringer hele banen :-) Litt vanskelig å finne banen, og google maps hjelper deg ikke. Søk på "club deportivo arena alicante" som er naboen for å finne klubbhuset.



 Jumper (30. sep 2014 14:49) *  IP
At du kan drive langt pga en nedoverbakke diskvalifiserer ikke en bane fra å være god. Da kan du i såfall ta med både El Plantio og ikke minst La Finca på samme liste. Hull 11 på sistnevnte er 470m langt, og der har jeg ligget på 120m etter driven.

Font del Llop er utfordrende, med mye vann, onduleringer i både fairway og greener, og ja, både oppover og nedoverbakker. El Plantio er jo stort sett helt lik hele veien, bortsett fra hull 13 og 14 som ligger oppe i fjellsiden. Eneste ufordringen på banen er palmer og elendige fairwayer.

Men for all del, smaken er forskjellig. Alle de jeg har spilt med synes ihvertfall FdL er veldig bra.



 knut (01. okt 2014 07:53) *  IP
Snedd, hvis det ikke er for sent for deg skal vi spille El Plantio om to uker. Vi valgte den fordi den ligger en liten drive fra flyplassen. Kan godt legge inn en liten tilstandsrapport her etter runden.
Ellers enig i at Alicante Golf også er en morsom bane. Designet av Seve og har 6 par 3, 6 par4 og 6 par 5 hull. hvis jeg ikke husker feil, betaler du en ekstra "glassforsikring" før du går ut, så du slipper å stoppe opp hvis du mot formodning skulle havne inne på en veranda eller treffe et vindu.



 Snedd (01. okt 2014 08:40) *  IP
Den glassforsikringen er sikkert ikke dum, Knut! Skal ikke ned før om en drøy måned, så jeg setter stor pris på en rapport når du har spilt!
Supert med hjelpen her på siden!



 JSU224 (01. okt 2014 10:51) *  IP
Har man vært uheldig med tidspunktet kan FDL gi en småkjip opplevelse, men det er overhode ikke pga utformingen på banen. Front hadde litt dårlige greener når jeg spilte der i våres, men det var nok skjært i et slags rutemønster ikke lenge før vi kom så det var nok grunnen. Hadde vi kommet noen uker senere ville de sikkert vært bedre. Jeg synes ofte det blåser endel der, men jeg har stort sett spilt der på vårparten. Layouten synes jeg er veldig morsom. Mye kuler etc..så pass så dere ikke kjører rett i en bunker bak en bakketopp :-)


 knut (22. okt 2014 13:15) *  IP
Da er vi ferdig med den årlige turneringen i Alicante området og her kommer en liten rapport om de banene vi har spilt:

El Plantio:
Greie fairwayer, rufsete te-steder og greener med varierende kvalitet og hastighet. Hadde også to stk provisoriske greener. Vi spilte den pga av at den ligger veldig nær flyplassen.

La Finca: Som vanlig i god stand og nå var også tee-stedene bedre enn jeg har opplevd på lenge. En liten minus for varierende kvalitet på sanda i bunkerne, men dere kan jo la være å slå dit:-)

Las Colinas:
Var også som vanlig i god stand og bedre enn når vi var der ifjor. Greenene er alltid meget bra. Husk at 2 kvalifiserende runde til Europatournes Q-School spilles der 5-11 November og de har begynt å klargjøre til den.

Lo Romero:
Også en flott bane som var i utmerket stand. Kan vel ikke sette fingeren på noe negativt der heller. Det var den banen som hadde mest trøkk når vi var der i forrige uke.

Håper dette var til litt hjelp for de av dere som skal nedover i det området iløpet av høsten/vinteren



 Wilson (22. okt 2014 17:25) *  IP
De 3 sistnevnte banene er mine favoritter i det området. Spilte El Plantio for 2 år siden og ble veldig skuffet. Spiller heller Alenda før El Plantio


 Jumper (23. okt 2014 10:32) *  IP
Ser på Top 100 golf courses at kun to baner i Alicante området er med på listen. Las Colinas på 40th og Font del Llop på 87th. Det er alltid en del diskusjon om slike lister, men det viser litt om kvalitetene til banene. La Finca er f.eks ikke med på listen, og den er vel en av de mest besøkte og best likte banene der nede.

En del baner i La Manga området hevder seg ganske bra på lista. http://www.top100golfcourses.co.uk/htmlsite/country.asp?id=14



 JSU224 (24. okt 2014 13:37) *  IP
El Plantio er vel egentlig en bane man kun slenger med fordi alternativet kanskje ikke er å rekke spill ankomst og avgangsdag i det hele tatt. Alenda ligger ikke så langt unna så har man bittelitt bedre tid så er jeg enig med Wilson.

Likefullt så er valget mellom ingen golf og El Plantio veldig lett...jeg har da også opplevd gode forhold der, men da er vi noen år tilbake i tid nå.

Jeg liker Font del Llop, men at den er på lista og ikke La Finca finner jeg merkelig. Kanskje fordi selveste Jimenez svinger innom der i ny og ne :-)



 knut (24. okt 2014 14:07) *  IP
Takk for tipset Wilson og JSU224:-)
Har egentlig ikke tenkt på Alenda (og heller ikke spilt den), selv om vi kjører forbi den både til og fra flyplassen. Vi hadde rukket den både på ankomst og avreisedagen. Skal se om vi ikke bruker den neste år.



 Snedd (24. okt 2014 15:58) *  IP
Takk for fin rapport, Knut! Ser frem til å spille både la finca og las colinas av disse du har spilt her. Betryggende å se at standarden er god. Får holde meg unna sanden på finca!
Lo romero spilte vi i fjor, og den var variert og hadde supre greener, men mye kø og litt for tett mellom hver ball i tid, gjorde at det tok tid!
Gleder meg som vanlig som en unge til å spille las colinas, bare et par dager etter at ET-kvalen er ferdigspilt. Tipper banen er grei da!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72