Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 21. mar 2015 kl. 17:29 *  IP
Grådige Soon GK

Hadde tenkt å skrive litt om forholdene på Soon GK i tråden om "Baner spilt i Norge og Sverige i år", men det blir det ikke noe av.

Etter 3 meget hektiske uker hvor man har vært svært opptatt på mange ulike fronter, bød det seg en åpning for en rask ettermiddagsrunde på Soon GK nå i dag. Glad og fornøyd satte jeg meg i bilen, og kjørte de 4 milene sydover for å gjennomføre det som skulle være sesongåpningen på norsk jord for min del.

Banen i Son er jo i utgangspunktet uhyre kjedelig, men en runde eller to der tidlig om våren overlever man jo mens man venter på at de ordentlige banene skal åpne.

Men selv for en golfnerd som meg går det faktisk en grense! Når damen bak disken etterhvert allernådigst fant det for godt å ta seg en pause fra den private telefonsamtalen hun var langt inne i, og deretter avkrevde meg 300 kr for 9 hull, da er grensen nådd også for meg!

Vi snakker 21.mars, 5-6 grader, med de kvaliteter et gult jorde har å by på da, og så 300 kr for 9 hull!!!
Noen NSG-rabatt var det ikke snakk om, den gjelder bare hverdager på formiddagstid, må vite (greit nok det i og for seg). Men noe skjønn var det heller ikke snakk om å bruke: Vi snakker om en lørdag ettermiddag i mars ved 4-tiden, med drøyt 2 timer dagslys igjen, og så å si tom Golfbox for resten av dagen! Men noe rabatt? No way!

Så sorry, noen tilstandsrapport fra Soon GK blir det ikke fra meg, hverken nå eller i fremtiden. Markedet bestemmer heter det, og i dag bestemte markedet (dvs. meg) at nok er nok! Jeg overlever fint den uken som gjenstår til min hjemmebane trolig åpner, men til Soon GK er det bare å si Takk og farvel!
 ??? (21. mar 2015 18:36) *  IP
Er det så gæli?


 gjesp (21. mar 2015 19:10) *  IP
eeh,ja. 300,- for ni hull i mars er hårreisende.


 Enur (21. mar 2015 19:51) *  IP
Ja, 300,- for 9 hull en lørdag ettermiddag i mars synes jeg faktisk er for gæli. Jeg ble rett og slett litt sjokkert, og litt forbanna på manglende vilje på god service og smidighet.


 Aften (21. mar 2015 19:57) *  IP
Senior rabatt? Er vel den eneste gruppen spillere som ikke burde få rabatt. Min mening!


 PING (21. mar 2015 20:38) *  IP
I dette tilfelle hadde faktisk Soon golfklubb en vare som din egen klubb ikke kunne tilby. Da må du selvsagt betale for dette. Skal de ha billig greenfee tjener de ikke penger og det går ut over deres egne medlemmer.

Så er det selvsagt opp til den enkelte om de vil betale for dette. Å kalle det for dårlig service og manglende vilje blir for dumt!!




 EAGLEMAN (21. mar 2015 20:45) *  IP
Hvorfor er seniorene den eneste gruppen som ikke bør få rabatt? Det er vel en gruppe som legger igjen mye penger i en tid det er lite folk ute på banene. Tror budsjettene hadde blitt værre uten oss. :-)


 Jørn (21. mar 2015 21:27) *  IP
For å si det på en annen måte Ping: hadde de satt ned prisen til 200 så hadde de kanskje klart å fått en ekstra spiller på banen, ergo tjent 100 kr ekstra :)


 Aften (21. mar 2015 22:18) *  IP
Ikke vondt ment, men seniorer er vel de mest bemidlede som går på en golfbane.
Hønørrabatt på kollektivt, kino mm.

Finnes de som har det langt trangere økonomisk.




 EAGLEMAN (21. mar 2015 22:29) *  IP
Aften,skulle gjerne sett dokumentasjon på dine påstander. Det er vel flertallet seniorer som har lav pensjon. Dette med gullpensjoner er vel mer en myte enn en sannhet.Rabattene de får er vel på grunnlag av at pensjon er lavere enn lønn. Utjevning kalles dette. Snakkes når du blir pensjonist selv.


 Frank (21. mar 2015 22:46) *  IP
Rabatt på grunn av at man er pensjonist er helt meningsløst. I snitt har de bedre råd enn alle andre grupper, men det varierer selvsagt mye internt i gruppen.


 Enur (21. mar 2015 23:01) *  IP
Ikke la dette bli en diskusjon om pensjonister/seniorer og rabatter da.

Mitt poeng med tråden er at jeg synes 300 kr for 9 hull på Son en lørdag ettermiddag i mars med drøyt 2 timer dagslys igjen og så å si "tom Golfbox" resten av dagen er en uhørt høy pris. Vi snakker ikke "prime time", og vi snakker ikke om en bane med topp forhold.

Som Jørn er inne på: Hadde de satt ned prisen til f.eks. 200 kr, hadde de fått inn 200,-. Nå ble det 0,-.



 gjesp (21. mar 2015 23:01) *  IP
Rabatten er underordnet her, det samme er om ens egen bane er åpen. Prisingen endel norske baner driver med, er helt OB. Jeg hadde vurdert å spille Soon på våren om de betalte meg 300,-.

Gjør som i våre naboland, start med en lavere pris på våren. Da får man flere spillere, og de kommer kanskje igjen.



 Aften (21. mar 2015 23:21) *  IP
Begynner NSG-rabatt ved 67 års alder?




 Frank (21. mar 2015 23:32) *  IP
300kr for å spille golf nær Oslo i mars er jo egentlig veldig billig. Hva har to timers dagslys med det å gjøre, ni hull er jo unnagjort på mindre enn det.



 Enur (21. mar 2015 23:55) *  IP
Dilter:
På hjemmesiden til Soon GK finnes fanen "Gjester". Der har vi underpunktet "Greenfee 2014" (!) som gir følgende melding: "Siden ble ikke funnet".
Forholdene hadde jeg tenkt å finne ut av ved å spille banen. Men det sier seg selv at man ikke forventer forhold som i juli/august 3 dager etter at banen har åpnet i mars. (Og da burde greenfeeprisen gjenspeile det, slik som gjesp også er inne på).

Frank: 300 kr. er ikke spesielt billig for å spille 9 hull i mars noe sted i Norge, uavhengig av nærhet til Oslo, etter min mening. At jeg nevner ettermiddagstidspunktet er fordi det ikke er unormalt (eller urimelig for den saks skyld) med det som mange steder kalles en "skumringsrabatt" når banen da allikevel ville ligge mer eller mindre ubenyttet. Men jeg skjønner at fleksibilitet og tanke på hva som kan gi god goodwill ikke er like fremtredende hos alle.



 Frank (22. mar 2015 00:31) *  IP
De første jordbærene er som oftest både dyre og sure. At man må betale 150 kroner timen for å dyrke sin hobby når svært få andre baner er åpne er helt ok. Det er jo ikke akkurat gratis å dælje en ball i et lerrett heller. Jeg kan aldri tenke meg at Soon GK er en økonomisk gullgruve for eierne, så da er det helt ok å ta 300 kroner til tross for variable forhold . Twilight greenfee er innført for å gi rabatt for de som ikke rekker å komme rundt før lyset blir et problem.


 Ekte Wilson (22. mar 2015 05:15) *  IP
Enur

Soon gir deg som NSG medlem 50% rabatt på starttider før 14:00 på hverdager.

Dette er jo en rabatt klubbene gir NSG pga at de vil fylle opp banen på tider med lite trykk. Win win

Jeg kan ikke se at din hjemmeklubb gir slik rabatt til NSG.

Så du er vel litt urettferdig som da går løs på Soon fordi de ikke gir deg dette på en lørdag.



 Enur (22. mar 2015 05:55) *  IP
Wilson:
Jeg spurte bare om det var noe rabatt å hente som NSG-medlem siden jeg syntes prisen var urimelig høy i utgangspunktet. Har man ulike rabattkort (Viasat Golf-card, Aftenpostens A-kort, NSG-kortet, Golfhäftet eller andre) er det jo dumt å ikke benytte seg av dem der det er mulig?
Men jeg skrev vel også at det at NSG-kortet bare ga meg rabatt på formiddagstid på hverdager i og for seg var greit, gjorde jeg ikke? (Selv om jeg kan nevne eksempler på flere klubber som faktisk har gitt NSG-rabatt utenom de fastsatte tidene også).

Ellers er det bare å konstatere at en del her tydeligvis er villige til å betale en hvilken som helst pris for en vare, uavhengig av varens kvalitet.

Vel, jeg gjør ikke det. Men jeg betaler gjerne mye for en vare av god kvalitet, også når det gjelder golfbaner. Men Soon GK i mars er ikke det! Så Dilter, jeg slutter ikke å spille golf, jeg velger bare bort enkelte baner. Verre er det ikke!



 PCS (22. mar 2015 09:30) *  IP

Du kjører 8 mil+muligens bompenger =+/- kr 600,-
http://www.nettavisen.no/na24/sa-mye-koster-det-egentlig-a-ha-bil/3669960.html

Du har tid til å spille golf og solen skinner, men du legger køllene i bilen og kjører hjem igjen fordi du måtte betale 3 og ikke kr 200,- ??
(Det koster klubben mins kr 300.- og produsere en golfrunde, og da må de holde seg til det eller legge inn årene. )




 barce (22. mar 2015 09:35) *  IP
hadde jeg jobbet der, hadde jeg selvfølgelig sluppet han ut for 200,- kroner..

fornuft heter det.. kommer det en rett før stengetid på et bakeri, så selger du selvfølgelig ut bollene til halv pris istedenfor å kaste de.. selv om du "taper" på å selge de til halv pris..



 PCS (22. mar 2015 09:43) *  IP

Da ringer Enur til sine pensjonistvenner og ber de vente til rett før stengetid,,,



 PCS (22. mar 2015 10:09) *  IP

Men dersom Enur hadde tid til 18 hull, burde de innrømmet redusert pris for de siste 9.
Jeg mener alle golfklubber burde tilrettelegge for 9+9 hull, det er bra for tilveksten i norskgolf.
Lettere å finne tid til 9 hull, stå opp 1 time tidligere, spise lunsjpakka på banen og jobbe en time ekstra, så er du der,,,
Men da betale for 9 og ikke 18.



 barce (22. mar 2015 10:40) *  IP
hvis det står 50 kunder og vil ha boller rett før stengetid, så skal det mer til å få pruttet ned prisen. det forstår og aksepterer alle kundene.. og hva hadde ikke vært bedre enn om det kom en pensjonist hver kveld til soon og spilte ni hull til 200?

tipper forresten at soon hadde betalt 100,- for å slippe å få dette på golfsiden.. noen ganger kan litt rabatt når det ligger til rette for det, oppleves som veldig imøtekommende for kunde.. tenkt deg hvor tilfredsstilt du blir når du skal til å betale greenfee, så blir du fortalt at de har matteutslag på ett hull pga ombygging, derfor blir greenfee redusert med 50,- kroner.. slike ting er vi i norge helt elendige på.. vi selger et produkt og priser ift kostnader, ikke ift hvordan kunden opplever verdien på produktet.. da går det til helvete..



 Wester (22. mar 2015 10:59) *  IP
Det er mange baner som tar full pris uten å levere kvaliteten som man forventer ved å betale full pris på en vare...

Vi spilte ofte noen runder på Borre tidlig vår for noen år siden, men sist gang betalte vi 600 for å komme ut på et nypløyd jorde.... Uten forvasel om at banen var rufsete.

Vårt spörsmål om pris og kvalitet etter endt runde ble besvart med en skuldertrekning.... Vi har seff aldri vært der siden...

Tror det er slik mange steder....



 Wester (22. mar 2015 11:01) *  IP
Selv om vi alle forstår probleme med at klubbene sliter med økonomien og trenger pengene til å ha en administrasjon føler man seg likevel ført bak lyset når man opplever slikt....


 Enur (22. mar 2015 11:11) *  IP
PCS:
Det er mange år til jeg er pensjonist, så pensjonistmobbingen din rammer ikke meg. (Men det er tydelig at flere her ikke har særlig kunnskap om aldersgrensene for seniorgolf).

Bil til og fra golfbanen bruker jeg alltid, og bekymrer meg således aldri om utgiftene vedr. bilbruk rent generelt. Det er heller ikke slik at jeg ikke har råd til å betale de 300 kronene som Soon krevde, langt derifra, men det er snakk om prinsipper, og hva man er villig til å betale for en vare av ikke topp kvalitet, sammen med slett og lite kundevennlig behandling, som gjorde at jeg sa "nei takk, det her gidder jeg ikke".

Takk til barce og andre som har skjønt mer av hvordan norske golfklubber burde behandle potensielle kunder.



 gjesp (22. mar 2015 11:28) *  IP
PCS prøver å fremstille Enur som gjerrig. Det var rette ræva som feis! Noen stor matematiker har han vel aldri vært heller.


 Gunnar Bull (22. mar 2015 12:54) *  IP
Heh? PCS' sannsynlighetsberegninger om golfklubbenes medlemsflukt vil for alltid bli stående som et lysende eksempel på symbiose mellom høytstående teori og jordnær fornuft.

For øvrig synes jeg Enurs utblåsning mot Soon er både legitim og nødvendig for at klubber skal bli bedre på kundebehandling.

Som Webster spilte jeg også Borre en tidligvår for et år eller to siden og betalte 600 kroner. De prøvde i tillegg å selge meg hypertilbudet 2xgreenfee til 900, forutsatt at jeg kjøpte det FØR jeg spilte den første runden. Genialt :-)

Kortsiktig tankegang for å få inn noen hundrelapper er som å pisse i buksa for å holde seg varm.



 ??? (22. mar 2015 12:59) *  IP
Se på datoen. Kr 300 er helt greit i pris . Vi vet at slitasjeskader på banen er større i mars enn i mai pr duff.
Se på prisene på bl. A Miklagard der flår man kundene på sommertid. Kr 600 som Wester skriver at Borre tar er også dyrt. Etter min mening.
For å sammenligne med andre ting. Hva er bill. Prisen på en fotballkamp nå på våren? Mye dårligere valuta man får for pengene i vår og høstkampene i forhold til på sommeren.

Mener vi betalte kr 400 på Mjølkerud i mars for 10 år siden. Når man er golfkroer så har ikke prisen mye å si. God sesong.



 ??? (22. mar 2015 13:00) *  IP
Mente golfkåt


 Gunnar Bull (22. mar 2015 13:16) *  IP
Til ???

Tuller du? Miklagard har stort sett tatt 450 kroner i greenfee på sommeren, og da gjerne inkludert en bøtte med rangeballer, baneguide og greengaffel.

Sett i forhold til vedlikeholdsbudsjettet er Miklagard trolig et av norges billigste baner du kan spille på greenfee.

Men nå handler denne tråden om ublu greenfeepriser og dårlig kundeservice. Foreslår at vi holder den der.



 ynwa (22. mar 2015 13:20) *  IP
Jeg spilte bane i Oslo en helg helt på slutten av en sesong, betale full greenfee og fikk ingen info om forholdene. Greenen var akkurat luftet uten at de hadde tatt bort all jord som blir liggende igjen. Med det resultat at det var komplett umulig å putte, helt tilfeldig hvor ballen gikk. Jeg klagde i etterkant og fikk tilbud om en greenfeebillett samme sesong! En sesong som hadde en uke igjen før de stengt. Jeg sa takk for det generøse tilbudet, men dere ser meg aldri igjen på denne banen.


 Wester (22. mar 2015 13:26) *  IP
Enig med GB
Tråder pleier ofte å endre totalt fokus og ender gjerne med drittslening som ikke har noe med hva tråden startet med....

Vi må vel innse at ikke alle har priser som tilsvarer kvaliteten de leverer.

Som et morsomt sideblikk til svenskene spilte jeg Hammarø ved Karlstad en tidlig vår for 3-4 år siden og den var i ganske dårlig forfatning som de sa til meg i proshoppen. Hva er greenfee spurte jeg. 50,- blank smalt det for banen er rufsete for tiden.... Det var nesten så jeg gikk inn etter runden og sa, men dere kunne da tatt 100 eller 150 for den var da grei nok...

Så det er forskjell på svensker og normenn i det tilfellet. Oppfordrer til anstendighet for å gi sporten den seriøsiteten den så sårt trenger...



 Wester (22. mar 2015 14:00) *  IP
Faren med slike tilfeller er vel at de samlet øker nedgangen i golfspillere i Norge og det igjen fører til mer panikk for de som tjener penger på golfen. Det er jo de som lever av dette, butikker, proer, leverandører osv.... Golfforbundet er jo en ganske stor organisjasjon slik jeg forstår det og de kan jo også bare bli et lite kontor med et par ansatte....

Kanskje er det uungåelig det hele og golf om 25 år er igjen en ganske liten sport, nasjonalt sett....

Ikke vet jeg, jeg er 60, ikke med i noe organisert i klubben, men bare en som synes det er moro å spille, men det er ganske mye misnøye om ting og tang i golfmiljøet..



 mr.fox (22. mar 2015 15:38) *  IP
Trådstart Enur har også en annen avatar enn Enur nedover i tråden.
Vet ikke riktig hva man skal tro.



 AR (22. mar 2015 16:27) *  IP
Du kan se at Enur har skaffet seg en egen avatar. Det burde alle gjøre. Se egen tråd som er børstet støvet av.


 mr.fox (22. mar 2015 17:18) *  IP
Den er god, takk):


 PCS (22. mar 2015 18:30) *  IP
Beklager Enur, det var ikke ment som ""mobbing"", snarere tvert i mot. For min del har jeg en drøm om å ikke jobbe full tid lengre når jeg spiller på senior-touren.


 PCS (22. mar 2015 18:42) *  IP

Men kr 300,- (under kostpris) må vi smilende betale for å holde liv i golfklubben :)



 barce (22. mar 2015 19:41) *  IP
merk at det er snakk om 300 for ni hull.. dvs 600 for 18.. på solum!! da vil jeg ikke høre et ord til om at 950 er svindel om bogstad/mikla..


 Gunnar Bull (22. mar 2015 20:41) *  IP
PCS: I og med at du var så vennlig å beklage ditt innlegg til Enur og det ikke var ment som mobbing, så beklager jeg mitt innlegg til deg også.

I motsetning til ditt så VAR mitt faktisk ment som mobbing :-)



 Trond Kracht (23. mar 2015 15:33) *  IP
Hva er det vi egentlig diskuterer ?
Det må jo være helt fritt valg for alle hvilke priser de vil operere med! Er du så "dum" at du spiller en bane til en pris du synes er helt på jordet er vel dette din egen feil?
Vil du spille OGK til kr 950 synes mange det er verdt dette og veldig mange tvertimot. Herlig spør du meg !
Slik virker markedet og slik har det alltid vært.
At vi som pensjonister får ekstra rabbatter viser at noen er bedre enn andre til å forhandle.
Jeg har selv spillt på baner i Norge hvor forholdene har vært helt elendige - uten at noen - har informert om dette. Når du sier ifra i etterkant blir du møtt med sure fjes og i mange tilfeller også med uforskammetheter. Tror du vi har vært der flere ganger ? Markedet fungerer og noen driver så dårlig at de fortjener faktiskt å bli borte.



 Wilson (23. mar 2015 16:20) *  IP
Minner om at man ikke må være pensjonist for å være medlem i NSG.
50 år for damer og 55 for herrer.
Rabatten har ellers lite med alder å gjøre.
Det er volumet som NSG har spon gir rabatt.



 Wilson (23. mar 2015 16:24) *  IP
.....Selvsagt strøket!

--- Dette er en bølle som prøver å ødelegge for dette debattforumet. Slike drittsekker gir seg aldri. Sånn er livet

AR ----



 Wilson (23. mar 2015 16:42) *  IP
AR

Som du vet så skriver jeg kun med egen avatar

Så det et bare å stryke innlegget fra taperen



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72