Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 TV fan - 02. mai 2015 kl. 10:35 *  IP
Bradley vs. Jimenez konfrontasjonen

Jimenez skulle ikke ha blandet seg inn i regel og dropp situasjonen i matchen mot Keegan Bradley på 18 hullet igår i VM match play. At han ba Keegan's caddie "holde kjeft!" er jo ikke akkurat golf etikette.
 Rille (02. mai 2015 13:55) *  IP
Det var match-spill, og Jimenez hadde all rett til å blande seg. Pepsi, caddien til Bradley, har derimot ingen rett til å blande seg, og i hvert fall ikke snakke frekt til Jimenez, som han gjorde før han ble bedt om å holde kjeft.

Alt i alt synes jeg ikke Jimenez gjorde noe feil her. Han holdt seg rolig hele tiden, og forsøkte å kommunisere med Bradley og dommeren. Dersom Jimenez mente det var en feil dropp er det uansett mye bedre etikette å si fra der og da, enn å si fra etter hullet er ferdigspilt - da vil jo Bradley tape hullet om det viser seg at droppen faktisk var feil.

Caddiens opptreden på siste greenen sier vel sitt.. Bradley/Jimenez gjør i det minste et forsøk på å skvære opp, caddien opptrer som en femåring og nekter å ta Jimenez i hånda.




 Rille (02. mai 2015 14:04) *  IP
Det kan nok være mer bak denne situasjonen enn det vi tv-seere vet, så i bunn og grunn er det vanskelig å si hvem som "did wrong". Uansett virker caddiens oppførsel både der og på siste green helt håpløs.

Moro med litt sjeldne intriger, da.



 DA (02. mai 2015 18:08) *  IP
Dommeren sto der, og hadde godkjent droppen, så han kunne nok ikke blitt disket i etterkant.
Miguel kunne kommet seg unna, etter gjentatte meldinger fra Bradley om å gå vekk.

Miguel kunne eventuelt tatt det opp direkte med dommeren, men han (dommeren) var bare en passiv fjott med ryggrad som en glassmanet.



 Wilson (02. mai 2015 18:21) *  IP
DA

Om dommeren var så veik som du beskriver han, så mistenker jeg at Jimenez hadde enda mer grunn til å blande seg inn.
Dommeren er ikke Gud, en spiller i en match må kunne hevde sin mening.
Bradley er jo psyko ego.
Alle så vel det i RC.



 Enur (02. mai 2015 22:25) *  IP
Jeg skal ikke uttale meg om hvem som hadde mest feil eller rett i denne situasjonen (bortsett fra at caddien til Bradley ihvertfall ikke ga noe sympatisk inntrykk).

Men tidligere i vinter fulgte jeg Jimenez på et par runder under ET-turneringen på Black Mountain i Thailand, og også der "blandet" han seg bort i et par drop-situasjoner til noen av de han spilte sammen med. Så han liker tydeligvis å ha et ord med i sakene, og se til at alt går riktig for seg.



 golffreak (02. mai 2015 23:11) *  IP
Jimenez "vant" på alle områder denne saken. Det er vel ikke kommet skikkelig frem detaljene rundt hva diskusjonen og innsigelsene til Jimenez var, men han har all rett til å stille spørsmål ved regelanvendelsene (dette står i golfreglene, som til og med oppfordrer til det for å få enighet FØR man slår videre). Det ironiske er jo at Jimenez faktisk forsøker å hjelpe Bradley til å få full klarhet i om han gjør ting riktig. Hadde han ikke gjort det så hadde han tapt hullet.

Bradley, som sikkert aldri har vært vant til å ha respekt for noen som bortskjemt drittunge, forstod ikke dette og gestikulerte og sa veldig verbalt "you need to go back to your ball, I'LL cover this!". Det er litt spesielt at Bradley ikke vet at Jimenez har all rett til å spørre om alt går rett for seg, og han burde heller vært opptatt av å snakke sammen med dommeren for å få klarhet i hva som faktisk måtte gjøres! Bradley var mer opptatt av at ingen skulle fortelle han (eller caddien hans!!) noe som helst, og at Jimenez kunne dra til h.. (uten at han sa det ut).

Caddien skal selvsagt ikke bry seg da det er 3 kompetente personer der (spillere og dommer), og de kan evt be om hoveddommer etc. så dette ville de fått klarhet i. Eneste caddien bidro med var spydige kommentarer og at situasjonen eskalerte ved at at det klikket for Bradley. Oppførselen til caddien etter at de var ferdige sier jo det meste.

Etter reaksjoner på Twitter å bedømme så har ikke Keegan Bradley og caddien akkurat kommet godt ut, og han skal slite big time med å snu imaget etter dette.



 DA (02. mai 2015 23:27) *  IP
Keegan hadde allerede konferert med dommmeren, og utført dropp, og var i forberedelse til å slå slag.
Dommeren sto i bakgrunnen, og var tydeligvis ikke interessert i å snakke med noen annen en Walkie-talkien.
Jimenez kunne evt gått til dommeren og snakket med denne, da Keegan ikke var interessert i å snakke med Jimenez, i og med at saken var grei, fra hans side.
Hvorfor Jimenez fortsatte å pjatte vet ikke jeg, og hvorfor folk synes å digge denne gamle halvfeite spanjolen, som liker dyre biler, dyre sigarer og dyre jenter vet ikke jeg, men min favoritt er han langt ifra...



 gjesp (02. mai 2015 23:41) *  IP
droppet han ballen på veien da, DA? Ballen ligger der når de diskuterer. Jimenez snakker med dommeren flere ganger.


 Esposito (02. mai 2015 23:54) *  IP
@DA, liker dyre damer ? hva mener du med det.
At han liker dyre biler(Ferrari) er han vel ikke alene om i det sirkuset.
For meg er han er av de som jeg synes det er litt mer gøy å se på, og ikke støpt i samme forma som mange av yankeene.
I nevnte situasjon, så virker det som han har tatt litt etter sin avdøde spanske magiker.



 Nick (03. mai 2015 00:47) *  IP
Herlig at det fortsatt finnes personligheter som Jimenez i dette sirkuset.
Sporten trenger folk som han.
Jøss, tenk og like sigarer og ferrarier.!!! Makan.



 DA (03. mai 2015 00:58) *  IP
Det var vel et par forskjellige ting rundt denne droppen.
Først fridropp for gjerde/telt el. og så evt om det var innenfor 2 køllelengder på neste dropp.
Uansett har tilstedeværende dommer godkjent droppen(e).
Hvis Jimenez er uenig i dette, så får han ta det med Mr. spineless (dommeren), og ikke med KB.



 Enur (03. mai 2015 09:28) *  IP
Slik jeg oppfattet det, var det vel nettopp det Jimenez prøvde på, dvs. å ta det opp/få kontakt med dommeren. Men så brøt caddien til Bradley inn og blandet seg/prøvde å forhindre Jimenez fra det, og da ble spanjolen forbanna på ham, og ba han om å holde kjeft. Og så ballet det seg bare på fra begge sider....

Litt artig og da, synes nå jeg!



 Gunnar Bull (03. mai 2015 09:47) *  IP
Enig med Enur i at det er litt artig. Ikke minst fordi det er så uvanlig at spillerne krangler åpenlyst.

Ellers er det også tydelig at våre meninger er rimelig forutinntatte og basert på hvilken spiller vi "holder med" i utgangspunktet.

Selv synes jeg begge er fargeklatter med positivt fortegn, og har ikke helt forstått hva krangelen dreier seg om. Eneste jeg merket meg før insidenten, var at Keegan hadde en rævadag og var tydelig frustrert.




 Fooore (03. mai 2015 14:48) *  IP



------ Prøv på noe bedre


AR

-----------



 gjesp (03. mai 2015 17:15) *  IP
Ikke infantilt å stjele nick?


 mr.fox (03. mai 2015 18:26) *  IP
Hva om dette hadde skjedd på 1 hull? Da kunne det virkelig blitt en morsom ball og følge:)


 Sjef (05. mai 2015 22:31) *  IP
Nå har undertegnede snakket med Jimenez ved flere anledninger, og det kan lett oppstå misforståelser når man snakker så dårlig engelsk som han gjør, og situasjonen er hektisk. Jeg har ikke sett situasjonen, men kanskje det kan være et relevant moment i saken....??


 golffreak (05. mai 2015 22:57) *  IP
Iallefall bør Bradley ha litt mer tålmodighet og være rolig for å sørge for at begge parter forstår hverandre. Jimenez forsøkte å snakke til dommeren, som dessverre var en dårlig dommer da han måtte ha hjelp over walkie talkien og ikke tok kontroll over situasjonen. Det er litt vanskelig å forstå hvorfor Bradley ble så hissig når kjeftet på Jimenez og ba han gå tilbake til ballen sin, når man uansett ville funnet ut av reglene (evt med hjelp av hoveddommer) og kommet frem til rett beslutning. Det har ikke kommet frem hvem som haddde "rett", men det er litt irrelevant da Jimenez uansett har rett til å spørre om alt går rett for seg. Dette uavhengig av om det er en dommer involvert.

Hadde Bradley forholdt seg rolig og saklig så hadde de funnet ut av det. Det så ut som dommeren var usikker og trengte hjelp av hoveddommer rett og slett. Utbruddet til Bradley satte også dommeren i en uventet og vanskelig situasjon.

Johnny Millers kommentarer på Golf Channel var bare rett og slett skandaløse, da han sa han ville gått til fysisk angrep og klagde på at Jimenez brukte mange ord. Igjen, han snakker dårlig engelsk og det er helt irrelevant hvor mange ord han bruker. Bradley har ingen rett til å si at han må gå bort, og Miller er helt på bærtur.



 Fo (et av mange (06. mai 2015 00:10) *  IP

------ STRØKET ---------


---- Som en del vet: Når denne avataren dukker opp, er det en som ønsker å ødelegge både Golfsiden og Debattforumet som er på farten med ulike nicks. Vedkommende er avslørt på IP-adressen. Politanmeldelse vurderes.

AR

-------



 Wilson (06. mai 2015 01:24) *  IP
Du er tydeligvis ute etter å kun ødelegge for AR og GS.

Bitter for noe?
Gammel strid?
Er det noe AR har vært negativ til deg om?

Lurer litt, og har en følelse av at jeg kjenner lusa på gangen.



 GoPro (06. mai 2015 17:58) *  IP
Rart at ingen av etikettepolitiet her tenker på at dette er taktisk oppførsel. Det er lov å psyke motstanderen i matchplay, så lenge det er gjort på korrekt måte. Det var en interessant artikkel i New York Times om hvordan spillere bruker det å "gi" korte putter, eller tvinge motstanderen til å putte ut, som psykologisk krigføring. Flere av dem ble intervjuet om dette, bl.a. Rory M . Golf er sport. Matchplay er kamp mann-mot-mann. Og spillerne er konkurransefolk. Så jeg tipper Jimenez sikkert ville riste motstanderen ut av "sonen". Høres ut som han klarte det.


 GoPro (06. mai 2015 18:01) *  IP
http://mobile.nytimes.com/2015/05/03/sports/golf/that-two-foot-putt-nothing-to-concede.html


 Amatour (08. mai 2015 08:07) *  IP
I et intervju igår sier Bradley at han ble "satt på skolebenken" av Jimenez; han sier videre at det var et "genialt" triks som gjorde at han (Bradley) fikk han mentalt innunder huden. Mulig det var taktisk av Jimenez. Han var 1 opp med 1 hull igjen. Alikevel, de var ute av videre kval og spilte egentlig om noen dollar og evt fedex/ranking poeng. Ikke sikkert at Jimenez var slu her.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72