Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tom dahl - 18. mai 2015 kl. 14:02 *  IP
David Leadbetter utfordrer seg selv.

Den 15.mai lanserte svingguru David Leadbetter The A Swing - en temmelig anderledes svingmetode enn det han har prediket de siste tyve årene.
Anbefaler at man selv sjekker ut på nettet hvordan D.L. himself beskriver metoden. Ikke minst er selve avdukingen på PGA showet 29.januar verdt å få med seg.

Hvis han eventuelt får et slags gjennombrudd for nytenkningnen,kan det jo hende at tradisjonelt tenkende proer nå bør se seg i speilet.
Forandring fryder ikke vil mange si,men forenkling - jo det er interessant. Og det er nettopp forenkling som er Leadbetters budskap med The A Swing. Den har blitt testet, utforsket og utviklet i det stille i flere år og boklansering skjedde nå midt i mai.

Svingrevolusjon - nei, men evolusjon ja kanskje. Leadbetter erkjenner at mye her er gammelt nytt, og refererer spesielt til nylig avdøde Calvin Pete, som var den beste driveren på PGA touren mellom 1983 og 1993.

Guruen sier han ønsker sakelige reaksjoner velkommen, og reaksjoner vil det bli. Men grunnprinsippet hans - for uten det å tjene en slant, er det enkelt å være enig i. For som han sier:
- En av de viktigste grunnene til at mange slutter med golf, er at teknikken blir for vanskelig og bortimot umulig å repetere. Da mener han i første rekke takeaway/backswing. De fleste proer bruker 10 prosent på stance og grip, 10 prosent på impact og hele 80 prosent på takeaway. Det er den som er vanskelig, det er her uenigheten er størst mellom proer, og det er takeaway som frustrerer mest på alle nivåer.
Sekstitoåringen vet nok hva han snakker om med hundre seiere på sin elevliste hvorav seks stykker har blitt nummer en i verden. Følgelig "tørr" han nå gå så innmari bastant og utradisjonelt ut, som han gjør nå med The A Swing.

Leadbetter erfarer selv som en av de presumtivt beste at kunder hopper av, og det paradoksale er at vår egen frøken Pettersen nyss har sagt opp David og nå jobber med Butch Harmon med ja - akkurat backswingen.

Alikevel tror denne golferen med over 100 proer på samvittigheten inkludert D.L, at dette "svingstuntet" er et ærlig forsøk utfra tonnevis med erfaring, at man nå må lære bort noe som er langt enklere å fatte og ta i bruk.

Vi får se hvor rett Leadbetter får i at The A Swing vil gi dem som prøver - mindre frustrasjon, bedre treff og mer lengde med mindre trening. Ikke første mann ut med dette budskapet veit vi, men det betyr en del at mannen som har gitt ut tretten golfbøker, faktisk utfordrer seg selv her.

Uansett bestiller dette rotehue av en golfer A Swing boken i dag og er på vei mot Miklarangen for utprøving av foreløpig nettbasert kunnskap.

Men samtidig som man taster ned ønsket beløp til Amazon for boken, sniker følgende tanke seg på....
På slutten av attenhundretallet reiste millioner til California for å finne gull, og få fant det. De som derimot ble rike, var dem som solgte hakker og spader.
Lurt igjen gitt.

Allervennligst
Tom Dahl
 007 (18. mai 2015 21:49) *  IP
Jeg ønsker å lese om resultatet av utprøvingen.
Gjerne som en prosess over en lengre periode.



 Tom DAHL (20. mai 2015 13:00) *  IP
Mener du min utprøving - så har den gått veldig bra 007.
Men mer interessant hvilken respons Leadbetter får.
Ellers er det interessant hvor lite teamet interesser her på debattsidene.
Men erkjenner at undertegnede har en syk svinginteresse - mens de aller fleste har et avslappet forhold til svingen sin. Noe som antageligvis er et smartere og i allefall et rimeligere valg.



 JSU224 (20. mai 2015 13:58) *  IP
Jeg kjenner at både kropp og øyer stritter i mot dette når jeg prøver og ser på denne svingen. Litt for gjennomsiktig at agenden er nok en bok.

Men bevares..mange veier til Rom. :-)



 Seniorgolfer (20. mai 2015 15:23) *  IP
er ikke denne svingen Don Trahans oppfinnelse og som nå Leadbetter har pakket inn i litt enklere og bedre forklaring.
Same shit different wrappings? . Eller kanskje noe bra? Både Inbee Park og Lydia Ko bruker jo den type sving og det sier vel sitt.



 Tom Dahl (21. mai 2015 10:21) *  IP
Seniorgolferene.
Ta en titt på Don Trahans omfattende instruksjonsider. Hans klare filosofi er " there should be no wristcocking or wristhinging in the golfswing "
Altså helt motsatt av The A Swing hvor man råsetter håndleddet rett til værs etter en kort takeaway.



 barce (21. mai 2015 10:37) *  IP
snakker vi senior-golf sving her?


 seniorgolfer (21. mai 2015 12:39) *  IP
https://www.youtube.com/watch?v=jmOaQk220nM
Ser du på DT sving synes det ikke å være noen klar filosifi at "there should be no wristcocking or wristcocking in the golfswing"
Ut fra hva jeg ser på svingen hans handler det om definit begge deler....- ellers blir det vanskelig å få kølleskaftet rett opp.
Jeg har så vidt prøvd både Leadbetter og Trahans, uten å få det helt til, men oppfattet svingmodellene veldig likt.
Slik jeg oppfatter det er poenget for begge at man kommer i en bedre angrepsposisjon for nedsvingen når køllen er mer rett opp i tilbakesvingen. Uten at jeg behersket noen av svingmodelene spesielt godt, slik jeg oppfatter det er en forskjell at nedvsingen til Leadbetter kommer mer innenfra i en bue fra posisjonen rett opp, mens Trahan tar kølleskaftet rett opp og mer rett ned.
Prøvde forresten så vidt leadbetter en runde, og fikk det brukbart til på slutten av runden, men da jeg skulle trene nærspill, begynte jeg å shanke.



 Seniorgolfer (21. mai 2015 12:56) *  IP
Tom, synes det var bra innlegg du har skrevet. (det ble en skriveleif i mitt innlegg det skulle selvsagt stått" no wristcocking or wristhinging in the golfsving". Uten disse elementene i en golfsving blir jo kølleskaftet parallelt med armene og da er man mer over i Moe Normans "Natural golfsving" - slik jeg oppfatter det.


 Tom Dahl (22. mai 2015 01:03) *  IP
Seniorgolfer.
Gå inn på Don Trahan video fra 30.august 2013.med tittel "no wristbreak"
Der holder gamle Don en lang preken i sin egen backyard om hva han mener om bruk av håndledd .
Nei Barce ,vi snakker ikke isolert om noen gammalmannsving her, selv om både Seniorgolfer og undertegnede er nettop det - seniorgolfere.



 Rudolf fra Revetal (22. mai 2015 20:25) *  IP
Har nettopp sett Leadbetters presentasjon av The A Swing på youtube, og mitt inntrykk er at dette er det samme som Leadbetter lærte fra seg da han jobbet med Nick Faldo på slutten av 1980-tallet: Plassere køllen i riktig vinkel halvveis i tilbakesvingen, svinge gjennom med kroppens "store muskler", med armene "connected" til kroppen. Slik unngår man at armer og hender lever sitt eget liv gjennom svingen. Det er med andre ord tull å snakke om at Leadbetter "utfordrer seg selv" med denne nye innpakningen av gammel visdom. Noen revolusjon er det slett ikke, heller et godt regissert markedsføringstiltak fra "The Guru of Golf".


 TOM Dahl (22. mai 2015 21:47) *  IP
Gode Rudolf.
Her er undertegnede helt sikker i sin sak gitt. Var nemelig på todagers klinikk hos Leadbetter på Lake Nona i FL. i 96.
Og der lærte han oss Faldo svingen med å sette kølla i takeaway i rett vinkel og så kun tørne overkroppen .
Den takeawayen han prediker nå med The A Swing ,er altså til de grader anderledes med nesten lukket kølle bakover og tildels utover, og med brå hinch rett opp eller nesten mot venstre .
Ellers har du rett i at han nesten ønsker kølla limt til kroppen i resten av svingen.
Ja en del likt , men at han totalt har gått i fra Faldos takeaway er dønn sikkert.
Kan godt hende at " utfordre seg selv " er å ta i fra min side, og som sagt i første innlegg ,kan det også godt hende at The A Swing er et stunt fra en guru som trenger ny oppmerksomhet og et enda større hus i Orlando.
Er på Miklarangen kl 11 søndag Rudolf . Møt meg der ,så skal jeg demonstere forskjellen på the Faldo takeaway og The A Swing . Du kan gjennkjenne meg ved at jeg er halvskallet og høylytt.






 Rudolf fra Revetal (22. mai 2015 22:32) *  IP
Takk for hyggelig tilbud om demo av A-svingen på Mikla, men er dessverre bortreist. Utelukker ikke at Leadbetter har modifisert Nick Faldo-varianten noe, selv om den flotte og effektive svingen ga Masters-seier i 1989, 1990 og 1996. Det er vel nettop omleggingen av Faldos rotete og slengete sving på midten av 1980-tallet Leadbetter først og fremst vil bli husket for? Ellers ble jeg noe overrasket når så mye som ti minutter av Leadbetter-presentasjonen på youtube dreide seg om korrekt grep på køllen, når "nyheten" var at man skal holde grippet mot fingrene, ikke inne i håndflaten. Det finnes vel i dag ikke noen oppegående pro eller bedre golfspiller som ikke allerede unngår å holde køllen inne i selve håndflatene? I putting kan jo dette derimot være å anbefale, for å ta håndleddene ut av puttesvingen...


 Tom Dahl (22. mai 2015 23:39) *  IP
Som kjent røk jo Faldo og Leadbetter uklar med hverandre ,,ikke minst fordi Nick uten forvarsel startet sitt eget Faldo Aacademy rett oppe i gata i Orlando.
Etterhvert gikk den samme Faldo nesten i frø når han bokstavelig talt mistet grepet på teknikken sin, og ikke minst slo for kort når sluggerne begynte å dukke opp.
En annen svingguru jeg har møtt - allefall semiguru - Mike Bender som har
Zack J. i stallen hadde en teori om hvorfor mange forlot the Faldo takeaway . Han mente at det å sette kølla ,ble for handsy og resulterte i for liten vidde, med for dårlig lengde som resultat.
Da gir jeg meg der . Man skal som sagt være godt over middels interessert i golfsving detaljer for å gidde og lese mer om dette.



 Nick (24. mai 2015 01:29) *  IP
The A swing er egentlig ganske genial. Litt morsomt, men ved en tilfeldighet kom jeg på noe av det samme for en del år tilbake.
Jeg fant ut en posisjon på toppen av baksvingen der alt ga seg selv i nedsvingen, mye lik the A swing
Etter det jeg forstår av the A swing er det om å gjøre å finne en komfortabel og balansert topp på baksvingen, noe som gjør det enklere å starte og gjennomføre nedsvingen.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72