Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trond Kracht - 18. jun 2015 kl. 22:25 *  IP
Toppidrettssjef

Aftenposten har i dag på sportsidene et intervju med vår nye
toppidrettssjef Jon Karlsen. Hvordan er det mulig å være ansatt som toppsjef i et forbund i en 60% stilling. Hva gjør han i de siste 40% ? Han er vel heller ikke alene om å "få" lov til å arbeide med andre prosjekter utenom NGF. Flere har jobbet som proer i sine hjemmeklubber/eller i andre klubber
i lang tid samtidig som de har vært ansatt i NGF.
Hvor han i tillegg har fått det fra at vi er bedre enn Sverige på damesiden i forhold til folketallet er også en gåte.
Facts er at Norge aldri har vært dårligere på herresiden og med det systemet som NGF legger opp til nå blir det vel heller aldri bedre. Vi har i følge NGF selv noen av de beste trenerene i verden med Jon Karlsen og Webster-Clarke.
Dette er ord vi nå har hørt i snart 40 år og resultatene er like dårlige. Ansette folk på heltid synes å være vanskelig
men å bruke store midler på prestisjeprosjekter som Solheim Cup osv er såre enkelt.
Igjen kan vi bare gjenta det gamle ordtaket om at utøverene er de proffe og lederene er helamatørene.
 AR (18. jun 2015 22:35) *  IP
Trond, jeg har også fulgt med en stund. Jeg har fulgt med toppirdrettsansvarlig i NGF Jon Karlsen lenge. Han er en meget bra mann for golfen i Norge. Vent å se. Han har eksempelvis allerede fått Tutta til å vinne igjen ved at hun - i hvert fall innimellom - putter mye bedre.

Han har mer enn nok å gjøre utenfor Norges grenser. Så god er han at han er ettertraktet i andre land. Dette er en meget god løsning i dagens situasjon.



 Trond Kracht (18. jun 2015 22:47) *  IP
Håper det ikke er noen misforståelser i dette. Jon Karlsen er sikkert en veldig bra mann. Det er helt sikkert de andre også som jobber som trenere i forbundet. Dette har ingenting med saken å gjøre. Du eller andre styrer i feks bedrifter ville aldri ansette ledere i 60% stilling og på toppen av dette la de jobbe med andre prosjekter. Hvordan dette kan være en god løsning i dagens situasjon er for meg og andre en gåte !
Verre er det hvis kulturen har blitt slik at det er helt legitimt å jobbe med andre prosjekter ved siden av en jobb i NGF. Jon Karlsen er ikke den eneste som har fått lov til dette. De andre vet AR utmerket godt hvem er. For meg er dette en ukultur som bør renses opp i med engang.



 AR (18. jun 2015 23:31) *  IP
Jeg tror at 60% er en god løsning i dette tilfellet. Vi kan ikke ha likt syn på alt, Trond, selv om vi er enige i mye! :-)


 Wilson (19. jun 2015 08:30) *  IP
Jon Karlsen i 60% stilling er 10 ganger bedre enn en håndballkeeper i hel stilling. (Som vi hadde en stund)

Og, den erfaringer han tilegner seg i de siste 40% de har NGF veldig mye nytte av.
JK er beste mann for jobben.



 Fant (19. jun 2015 09:10) *  IP
DWC er best i verden er vel en grei overdrivelse.


 Trond Kracht (19. jun 2015 09:25) *  IP
Det kan godt hende at Jon Karlsen i en 60 % stilling er langt bedre enn både en håndballkeeper og en fotballspiller(før håndball).
Uansett har resultatene vært like dårlige. Mitt poeng er at det er en klar ukultur at man som ansatt i NGF kan arbeide med andre prosjekter (sikkert godt betalt) ved siden av.
Jeg tror ikke du vil finne dette i feks det svenske eller det danske forbundet. Norge er vel snart også det landet som er igjen hvor PGA ikke styrer den profesjoneele golfen.
Hvor langt ned kan man trekke nisselua ?



 AR (19. jun 2015 09:34) *  IP
Da PGA forsøkte seg for noen år siden, gikk det helt på trynet med en ubrukelig leder og konkurs. Han skulle blant annet satse på golfreiser og mente at de 125.000 "golfspillerne" (han trodde åpenbart at antall medlemskap var lik antall golfspillere i Norge) hver skulle bruke 500 millioner kroner årlig på golfreiser. Han ønsket i løpet av kort tid å ta halve markedet. Aktører i markedet jeg snakket med anslo omsetningen til å være rundt 60-70 millioner kroner i det aktuelle markedet.

Det ble ingen ting ut av den golfreisesatsingen.



 Wilson (19. jun 2015 09:53) *  IP
Det du beskriver AR gjenspeiler en del prosjekter som har vært startet i norsk golf.

Noen trodde at det var lett-tjente penger og snarveier til rikdom.
Både profesjonelle aktører og vanlige folk.
Derfor sitter mange privatpersoner med flere dyre aksjer i flere klubber som de trodde de skulle tjene fett på. Også kommer sutrekoret etterpå når boblen sprakk.

Det tar tid å bli god i golf, og det tar tid å bli rik av golf, om man i det hele tatt kan bli det.



 gjesp (19. jun 2015 10:18) *  IP
Karlsen har vært sjef knapt et år, og så klager man over manglende resultater. Hva trodde du, Kracht?


 Trond Kracht (19. jun 2015 10:21) *  IP
AR sier det ganske treffende : Det gikk helt på trynet med en ubrukelig leder. Dette er akkurat hva vi snakker om ! Styret har selvfølgelig ansvaret for dette både med ansettelser og at man har latt det gå for langt. Dette er det samme som skjer i NGF. Eneste forskjellen er at de er sikret store beløp gjennom medlemmene så tabbene synes ikke på samme måte.



 Laboremus (19. jun 2015 13:29) *  IP
Kracht har naturligvis helt rett. Ingen ansetter en leder i 60 % stilling, basta. Dersom han er så jævlig god som man sier, så kjøper man ham ut fra de 40 % han jobber for/med andre.
Å lese ARs uttalelser om at "han har fulgt med en stund" og "vent og se", er som å høre mange ekkoer på èn gang. Han kan bruke repeat-knappen mange ganger, og resultatet blir det samme. Ingen fremgang for vår toppgolf på herresiden, snarere det motsatte. Mange ledere og trenere har kommet og gått i NGF. De og NGF har alle sagt det samme, og AR har hver gang sagt det samme. "Nå løsner det!".

Personlig tror jeg ikke det spiller noen rolle hvem som er leder eller trener i NGF. Det er spillerne selv som avgjør hvor langt de vil eller kan komme, med sitt talent, treningsiver, ambisjoner, selvtillit og tålmodighet.

Sverige har 6 damer blant de 300 beste på Rolex Ranking, Norge har 2.



 Trond Kracht (19. jun 2015 15:55) *  IP
Til Gjesp !
Det er det som er så deilig at jeg ikke har trodd noe som helst. Det er bare å sette seg ned igjen å vente på resultater! Dette er samme plata og samme side som er spillt de siste 30 årene med eller uten hakk. Det mest fantastiske er at NGF ikke ser dette selv og tar noen grep for å få vekk en ukultur som er iferd med å spre seg også til klubbene.
Skal vi lykkes må satsningen bli helt anderledes med nye lag både sentralt og regionalt med jr fra 12 år og oppover til max 15(gutter og jenter) som er på treningssamlinger med all
den ekspertise som kan skaffes. NGF har vel hørt at det går an å leie inn ekspertise på alle områder hvis dette er ønskelig. Turneringer må være fortløpende gjennom hele sesongen, samt å innlede et nært samarbeid med både Sverige og Danmark. Danmark var faktiskt mye dårligere enn oss for ikke så mange årene siden, så noe riktig må de vel ha gjort.
Vi venter igjen ..........





 gjesp (19. jun 2015 16:25) *  IP
Noe har du trodd, siden du etterlyser resultater fra Karlsen allerede? Hvordan kan du si at Danmark var mye dårligere enn oss for ikke mange år siden? Har du tall på det?

Hva vet du om hva Karlsen gjør i sine resterende 40%?



 Trond Kracht (19. jun 2015 18:37) *  IP
Til Gjesp.
Jeg har ikke etterlyst resultater. Jeg bare konstanterer
at de ikke er tilstede. Ingenting ville glede meg mer enn at resultatene ble gode. Jeg har ingen konkrete tall på Danmarks
fremgang. Det er lett å se hvor mange de nå har på Europatouren både kvinner og menn kontra tidligere tider. Lett å finne konkrete tall hvis man vil eller gidder. Facts er at de pr i dag har toppspillere på alle tourene for både kvinner og menn.
Jeg vet absolutt ingenting om hva hr Karlsen gjør i de siste 40%. Jeg har aldri truffet eller snakket med han. Som sagt han kan gjerne være en utmerket og flink mann, men dette har absolutt ingenting med saken å gjøre.
Som toppleder og toppidrettssjef er det kun resultatene som teller.




 Frank (19. jun 2015 19:52) *  IP
De har selvsagt ikke råd til en sjef på 100 prosent. Det viktigste er å opprettholde en stor administrasjon.


 Nick (20. jun 2015 01:02) *  IP
Jeg er helt enig med TK.
Selvfølgelig burde man med budsjettet til NGF ha råd til en toppidrettsjef på 100 prosent. Så lenge jobben er delt.



 Trond Kracht (20. jun 2015 09:58) *  IP
Til orientering har Danmark med 2 mann i US Open.
Hvor Thomas Bjørn har gjort av seg vet jeg ikke.
Hyggelig at mange er enig med meg. Problemet er at vi ikke er mange nok til at NGF gidder å høre.



 Trond Kracht (20. jun 2015 15:16) *  IP
Info vedr Europa Tour i Holland for damer : Det er 14 svenske, 6 danske,
6 finske og 2 norske med i startfeltet. DEtte forteller vel det meste ! Hvordan vi da kan være bedre enn noen av disse landene selv med hensyn til folketallet er avansert matte.



 Laboremus (20. jun 2015 16:10) *  IP
Nå må du ikke glemme at Daffinrud er syk da, Kracht! Og at på Symetra stiller både Norge og Sverige med to hver. Og at i siste LPGA-turnering (major) var det 6 svenske spillere mot 1 norsk. Karlsen lirer bare av seg noe han tror, eller har hørt innad i NGF.
På herresiden er det slik at i ukens CT-turnering er det 10 svensker, 3 dansker, 2 finner, 1 islending og 1 nordmann.



 Trond Kracht (20. jun 2015 17:16) *  IP
Nei da jeg har ikke glemt noen !
Jeg går ut i fra at de andre nasjonene også har syke spillere til enhver tid eller........
Alle som vil kan selv finne ut av hvor dårlig det står til!
Startlister og resultatlister forteller virkligheten der og da



 Laboremus (20. jun 2015 18:33) *  IP
Det var en spøk, Kracht! Prøvde bare å hjelpe de som klamrer seg til at vi er så gode.....
Jeg er jo helt enig med deg i budskapet ditt. På tide at noen med pondus sier fra.



 gjesp (20. jun 2015 19:17) *  IP
Det er vel ingen her inne som sier at ikke de andre nordiske nasjonene er bedre enn Norge. Men Kracht påstod at vi var bedre enn danskene for noen år siden, og at de har gått forbi oss i senere tid. Det er jo bare visvas, som mye av det andre. Telling av spillere på diverse lister er noe alle kan gjøre, også de som ikke vet hva de snakker om.


 Trond Kracht (20. jun 2015 23:19) *  IP
Telling på lister er meget enkelt. Det finnes på toppnivå en USA tour , en Europa tour og en Asia tour for begge kjønn.
Enklere kan det vel ikke bli !!
Hvis dette er visvas er flere kommentarer helt unødvendig.
Gjesp får sjekke de samme lister og gjerne lenger ned i divisjonene for feks 5 - 10 - 15 og kanskje 20 år siden.
Svarene du finner bare bekrefter hva jeg har sagt.
Selvfølgelig kan det diskuteres om man vet hva man snakker om.
Slik vil det alltid være og mange av oss har gått ut på dato for lenge siden helt uavhengig av reel alder.
Nisselua er fin å ha mange ganger !!
Kanskje Gjesp jobber i NGF ! I intervjuet med Jon Karlsen mente han at Norge tilogmed var bedre enn Sverige spesielt i forhold til folketallet. Les Aftenpostens morgennr for i dag.



 gjesp (20. jun 2015 23:32) *  IP
Tror ikke du skal stole for mye på artikkelen i AP, den inneholder flere faktafeil. Det i seg selv kan være en indikator på at Karlsen kan være feilsitert.

Jeg ba deg bare dokumentere påstanden om at vi var bedre enn danskene for noen år siden. Det kunne du altså ikke.

Man behøver ikke jobbe i forbundet for å være uenig vel?




 Trond Kracht (02. jul 2015 20:48) *  IP
Nå tar det helt av !
Siste nr av Norsk Golf presenteres menneskene bak Team Norway
Satsningen. Gjennom mange år har Jon Karlsen, Darren Webster - Clarke og Jonas Lilja frembrakt et visst antall toppspillere med seire i Ryder Cup, FedexCup, tourseiere osv osv. Hvem lurer hvem ? Synd det ikke er norske spillere vi snakker om og i hvilken grad har de nevnte personer virkelig vært ansvarlig for hva de sier? Kjære Norsk Golfverden : Nå
er det bare å sette seg ned å vente på toppresultatene !
Dette kan bli gøy ! Til og med store beløp har deres spillere dratt inn. En alene har hatt spillere som har tjent nesten 270 mill kr. Ja du leser helt riktig, så sitt helt rolig å vent på strålende resultater med slike kapasiteter.



 water zone (02. jul 2015 23:17) *  IP
Trond, du har helt rett.

Trioen som styrer norsk elite golf har ikke grunnleggende kjernekompetanse og skjønner ikke suksesskriteriene for å få en golfer til å lykkes.

Norsk herregolf har et kjempeproblem.

Når en "putteekspert" som landslagsjef og som selv ikke klarer å få ballen i hullet, blir det bare helt feil.

Total helbom!



 AR (02. jul 2015 23:47) *  IP
Water Zone.


 Fant (03. jul 2015 07:35) *  IP
Hvorfor skulle verdens beste trenere så gidde å jobbe med Team Norway?
Nå har vi fått et ok team til en haug med dårlige spillere. Det synes jeg er ganske bra.



 Bølle (03. jul 2015 13:03) *  IP
Glansen fra Henrik Stenson kan brukes i det uendelige, fra folk som har snakket med ham eller gitt ham et tips en gang for lenge siden.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72