Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Svein Drange Olsnes - 22. jun 2015 kl. 15:50 *  IP
Bingo og lotto

Jeg ser at redaktøren kaller US Open 2015 for "Bingo/lottoturnering" og dermed Jordan Spieth for en flaksespiller. Og i tillegg har han funnet en gammel knagg, Gary Player, å henge synspunktene sine på. Da er det vel bare å glede seg til US Open 2017 på den nye banen Erin Hills som har samme gresstype som Chambers Bay. Snurr hjul!
 BingoLotte (22. jun 2015 16:02) *  IP
Og Robert Trent Jones har selvfølgelig motsvar...
- Gary Player er en konkurrent
- Han har laget det kunden (USGA) ville ha

http://www.golf.com/tour-and-news/robert-trent-jones-jr-responds-gary-players-criticism-chambers-bay



 AR (22. jun 2015 16:50) *  IP
Bingo og lotto. Jeg har ikke kalt Spieth for en flaksespiller.

Men Chambers Bay er hverken jeg eller svært mange andre særlig begeistret for. Når to mann eksempelvis har tilnærmet perfekte slag inn mot det første hullet og blir liggende for en god mulighet, mens tredkemann lander en halvemeter bortenfor og ruller 60 meter fra huller, mener jeg meget bestemt at dette er Bingo-forhold. Jeg kunne vist til en rekke andre eksempler, men lar det være.

Det blir for brutale forskjeller på slag som er nesten identiske.

Slikt liker ikke jeg, men det gjør sikkert mange andre.



 Svein Drange Olsnes (22. jun 2015 17:16) *  IP
Asbjørn. Den som vinner i bingo og lotto, er den som har mest flaks.
Der er mange momenter her. Du sier hele tiden "svært mange andre".
Jeg tror vi to må følge svært forskjellige personer på Twitter. Gary Player bryr jeg meg ikke så mye om. Han har alltid vært en dårlig taper når det gjelder konkurranser om banedesign. MEN. Det som betyr noe, er at alternativet til kortklipte områder rundt greenen som fanger upresise innspill er knehøy rough. Slik var det alltid før i US Open. Å se de beste spillerne i verden stå og hakke med en sandwedge på måfå med er fryktelig. Fra kortklipte områder har man tre alternative slag. Minst. Tidligere var fairwayene klipt med breddde på 30-15m. Utenfor var der høy rough. Nå har man fra 80-40m.
Da har man flere alternative valg. Og hvis man bommer, ser man ballen sin i sandområdene og har et reelt slag. Man sparer tid. Og forecaddies.



 gjesp (22. jun 2015 17:48) *  IP
Du finner en ganske lang liste over spillere som ikke er spesielt positive, men først og fremst pga greenene.

Tunge navn her http://www1.skysports.com/golf/us-open/news/14640/9892028



 Svein Drange Olsnes (22. jun 2015 20:39) *  IP
Godt det bare er 0.001% av spillerne i verden som spiller disse såkalte "mesterskapsbanene" på 7500m. I morgen tidlig drar jeg til England og blant annet Royal Birkdale (gul tee). Der blir det vel både oppturer og nedturer. Jeg håper på de vanlige linksforholdene med hardt underlag, "urettferdige" hopp og sprett nedi dype potbunkre men også "rettferdige" lange rull mot flagget. Skulle bare mangle. Hold diskusjonene om "fun" golf og bedre golfbaner gående!


 AR (23. jun 2015 07:31) *  IP
Svein Drange Olsnes; jeg har aldri likt den tjukke røffen rundt greenene på US Open-banene. Men jeg liker heller ikke at ballen ruller 60 meter av gårde når du lander på greenen en halv meter fra det optimale punktet. Det finnes mellomting. Jeg har aldri vært imponert av USGA som arrangør hverken for amatører eller proffer. Jeg er tilhenger av at det skal være vanskelig når verdens beste spillere møtes. Men ikke brutalt urettferdig og tilfeldig.

Jeg tror nok at vi er enige om det meste når det gjelder banekonstruksjon - basert på tidligere kommunikasjon.



 barce (23. jun 2015 07:38) *  IP
så hvordan gjør du banen krevende, AR?

ikke tjukk røff og myke greener.. høres ut som en vegas-bane med tilhørende puttekonkurranse..



 Svein Drange Olsnes (23. jun 2015 08:02) *  IP
"The game of golf is not fair. So why should I design fair golf courses?" Pete Dye


 AR (23. jun 2015 08:33) *  IP
The game of golf is not fair. Why should Pete Dye and some other golf designers design unfair golf courses?

Vi er alle tilhengere av fair play. Arkitektene trenger ikke gjøre banene mer urettferdige enn golfspillet er fra før.

Til barce: Jeg er ikke tilhenger av at bittesmå marginer skal gi brutale utslag for spillerne. Jeg ønsker heller ikke mer krevende baner enn det vi har i dag. Derfor trenger de ikke være mer krevende enn de er. Derfor trenger jeg ikke svare på ditt spørsmål.

Generelt er banene i dag alt for vanskelige til at folk flest har det gøy på golfbanene. Disse tåpelige flaggplasseringskartene som fortsatt finnes på mange baner, bidrar dessverre til dette. Det bidrar også til at folk ikke gidder å spille golf mer.

Når man ser hvor vanskelig banene er satt opp i mesterskapssammenheng for proffene, er dessverre mange fristet til å sette opp sine egne baner på samme måte med misfornøyde medlemmer og greenfeespillere som resultat.

Golf er vanskelig nok som det uten at man skal utsettes for enda flere hindringer i forsøkene på å mestre spillet.

Hva er galt med at de som er virkelig gode til å slå gode driver, er presise på sine innspill og er gode til å putte får mange birdier? De beste får flest. Det er moro å se på. Det er moro å spille.



 barce (23. jun 2015 08:55) *  IP
du blander snørr og barter når du trekker inn oppsett og vanskelighetsgrad for oss vanlige golfmedlemmer.. ingen er tjent med å bygge baner som kun et fåtall har glede av å spille på - da går de til grunns pga manglende medlemsoppslutning.. dette vil regulere seg selv!

når det gjelder enkelte turneringer, så ønsker man å presse forholdene dithen at de beste vinner.. ser man på den "vanlige" pga-turneringen, så er det mange mediokre spillere som kan vinne. majors skiller seg fra disse med å gi de beste en fordel!

tykkere røff, lengde og mindre marginer er virkemidler som holder stuart, wilcox, atwal, alvarado, verplank - og andre med manglende sett av ferdigheter unna pokalen!



 AR (23. jun 2015 09:02) *  IP
Nei, jeg prøver tvert i mot å skille snørr og barter.


 Svein Drange Olsnes (23. jun 2015 09:25) *  IP
Vi snakker om to forskjellige idretter. De 0,001 prosentene og oss. Hvis alle driver 300m og slår innspillet til 2m blir det kjedelig, for oss som ser på. Vi andre skal ha gode opplevelser og variasjon når vi spiller


 AR (23. jun 2015 10:29) *  IP
Ja, nettopp! Snørr gjelder oss - barter gjelder de beste proffene. Det gjelder å ha klare skiller her, men at ikke de som lager og setter opp baner for 99,999 av golfspillerne i verden ikke lar seg lure av det vi ser på TV.


 tilskuer (23. jun 2015 11:23) *  IP
Jeg føler at det kunne vært en fordel å skille litt mer mellom hva som skyldes oppsett av banen og hva som skylles designen. Etter det jeg fikk inntrykk av før turneringen er dette en bane som fungerer greit for hvermansen i 50 av årets uker, men som har potensiale til å bli satt opp ekstremt vanskelig til "majors". Og det er jo i så fall etter min mening en glimrende design.

Ellers kunne det vært interessant å se på statistikken om baner med "tåpelige" flaggplasseringskart" har større medlemsfrafall en andre baner (som kanskje ikke bruker flaggplasseringskart i det hele tatt).



 AR (23. jun 2015 12:09) *  IP
Til det siste, tilskuer.

De aller fleste bryr seg ikke om hvor flaggene står, bare de står på greenene. Men de hadde fått en bedre opplevelse hvis flaggene hadde fått stå på fornuftig steder på greenene og ikke i alle 18 hjørnene helt ute i greenkanten slik flaggene gjerne gjør på de banene som deler opp greenene sine i rutemønstre og trykker det på score-kortet. De fleste ser ikke på dette. Det eneste spillerne får opplysninger om er hvilkte hjørne flagget er plassert i. Men det ser man på de aller fleste greenene fra fariwayene. Svært mange av hullene seg man på sin vei rundt banen.

Statistikk kan du ikke lage, selvsagt! Men du kan se at det er mange som slutter med golf. Idiotiske flaggplasseringer er med på å gjøre spillet kjedeligere og således indirekte medvirke til at folk slutter fordi det er kjedelig og vanskelig å oppnå tilfredsstillende resultater.



 kettle (23. jun 2015 13:24) *  IP
Skjønner ikke hva som menes med urettferdighet og flaks. 5 av topp 10 i verden ble T9 eller bedre, det er IKKE på grunn av flaks eller urettferdighet.
De beste er best uansett om det spilles på brokkoli eller persiske tepper.



 Enur (23. jun 2015 15:06) *  IP
Her er avslutningen på en av artiklene ("Slik huskes US Open") AR henviser til under "Smånotiser" på forsiden:

"The most famous quote about the U.S. Open comes from former USGA president Sandy Tatum, who faced vicious criticism after the 1974 U.S. Open, which became known as the Massacre at Winged Foot. The golf course set up was savage; the winning score was 7 over par. Lee Trevino said at the tournament, “I felt like I was playing miniature golf without sideboards.” Johnny Miller said, “This golf course makes you feel like a dog.”

Tatum was asked why the USGA felt the need to humiliate players. “We’re not trying to embarrass the best players in the world,” Tatum said. “We’re trying to identify them.”

That quote has been repeated and also ridiculed through the years. But Hale Irwin won that 1974 U.S. Open; he’s now in the World Golf Hall of Fame. And if the point is identifying the best player in the world, Chambers Bay certainly made a statement. Nobody on earth is playing golf as well as Spieth."

Ganske så bra avslutning på den artikkelen synes jeg!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72