Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tor-arne - 14. sep 2015 kl. 10:11 *  IP
Alt er ved det gamle

Har kun sporadisk fulgt med på debattsiden det siste halve året, men ikke mye nytt under solen. Skittkasting hit og dit og trollene har nesten overtatt siden. Har tilbrakt de siste 14 dagene på Solkysten og spilt en del baner:
Guadalmina - bra forhold både den nye og gamle
Atalaya new - bra forhold (Old pipeluftet/sandet greenene men ellers så også denne bra ut)
Cabopino - bra forhold og det ser ut til at banen vedlikeholdes mye bedre nå enn tidligere.
Santa Clara - bra forhold
La Noria (liten 9 hullsbane) grei bane mens damene er på marked!
Santana - meget bra og sammenlignet med de ovennevnte banene en klar vinner.
Felles for alle banene er at greenene er ganske myke, til tross for at det kun har regnet en dag i løpet av de siste 14 dagene her i Marbella.
En siste runde på Santana i dag før vi vi vender nesen hjem igjen til spill på norske baner. Brrrrrr
 Bølle (14. sep 2015 15:43) *  IP
Pussig at du bare omtaler forholdene, uten å si hva du mener om selve banen.
Likte du deg godt på alle sammen?



 Enur (14. sep 2015 16:12) *  IP
Ha ha, alt er ved det gamle ja!

Her skriver Tor-arne en grei liten rapport om forholdene ved en del baner han akkurat har spilt på Solkysten, sikkert til nytte og glede for andre som skal nedover dit.

Og som vanlig er ikke Bølle fornøyd, men må finne noe å kverulere på.

Nei, her er alt som det pleier å være Tor-arne. Det eneste er vel kanskje at Bølle har et nytt nick siden sist du var innom. (Men det er jo også slik det pleier å være).



 Tor-arne (14. sep 2015 17:35) *  IP
Ja, Bølle nå enn hvem du måtte være, så liker jeg meg i utgangspunktet på alle baner. Utelot en bane som jeg tidligere ikke har spilt pga dårlig omtale (dårlig vedlikehold og drift), men La Chaparral var nå i meget god stand. Den er vel kanskje den banen med "vanskeligste hull), men her spilte jeg backnine på 38 slag.Frontnine var ikke like bra for min del, men havnet totalt på hcp.
Baner likes/ikke likes av mange årsaker og de er vel i større grad preget av individets oppfatning. Så her vel det som ellers at noen liker mora og noen liker dattera.



 Langt og hardt (14. sep 2015 18:15) *  IP
Jeg liker begge :)


 Bølle (14. sep 2015 19:52) *  IP
Jeg spiller ikke på baner jeg ikke liker eller mistrives på.
Og det har ikke med dårlig score å gjøre.
Både her på Østlandet og på Solkysten er det flust å velge blant, og da kutter jeg ut de banene jeg ikke liker.

Cabopino, Atalaya Nuevo, El Chaparral, La Canada, Santa Maria, La Noria og Guadalhorce er noen av de jeg ikke spiller. Selv om "forholdene" er aldri så fine.

At Tor-Arne liker seg på alle baner, finner jeg ytterst merkelig.

Å mistrives (av diverse årsaker) på en golfbane er en undervurdert og aldri omtalt årsak til dårlig score for proffene.



 AR (14. sep 2015 23:25) *  IP
Kan du nevne noen av årsakene til at du mistrives på en golfbane, Bølle, spesielt alle de du nevner over?


 Bølle (15. sep 2015 12:54) *  IP
det er en privatsak, men jeg kan gi deg noen stikkord.
For de fleste av de jeg har nevnt - og det er flere - er årsaken at det er altfor mye opp og ned. Til dels bratte stigninger. Jeg bruker aldri golfbil i Spania, som prinsipp fordi jeg mener at en viktig del av golf er trim. da blir mitt inntrykk av disse banene annerledes enn for dem som bruker bil.
Et annet minus er at banene er for trange. Det hører naturligvis med til en golfbanes vanskeligheter og må aksepteres, men det kan bli for trangt på for mange hull. Og jeg slicer ikke.
Guadalhorce er OK på front, men flat som en pannekake og gruelig ensformig på back. La Noria er en kort og idiotisk 9hulls-bane med fire par3-hull.

Det var en feil i de banene jeg nevnte. La Canada er OK, men det var La Duquesa jeg mente. Marbella golf & country er også dum, for den som ikke bruker bil. Det samme med Los Arqueros.

Mine favoritter på Solkysten er Santana, Atalaya viejo, Santa Clara, El Paraiso, Mijas x 2, Calanova (golfbil obligatorisk og helt nødvendig), Lauro (alle tre sløyfene), Valle Romano og El Higueral (9 hull).
Spør meg ikke om hvorfor, men det har med trivsel å gjøre.
Det er vanskelig å definere.

Mange baner spiller jeg ikke fordi de er for dyre.



 Fooore (15. sep 2015 13:53) *  IP
Jeg har spilt end el baner rundt Marbella.

Felles for alle er at bil nesten er et must ift stigninger, avstand mellom green og tee neste hull og spillehastighet.



 Gulltann (15. sep 2015 15:14) *  IP
Bølle,jeg også synes Valle Romano er en ok bane, men den er vel blant de man vil kalle tildels veldig kupert.
Og så har den et par skikkelig dustehull. Tenker da på hull 1 og hull 12.
Hull 1 er et par 5 hull på ca 500 meter mener jeg å huske, men vidåpent for langtslående som kan kutte hjørnet og kanskje bare ha en wedge på andreslaget. Men de som slår middels langt eller kortere må slå førsteslaget ut til høyre og der er fairway ondulert og det er drøssevis av bunkere der som fanger opp de fleste utslagene. Derfra får man som oftest et vanskelig andreslag for alle disse bunkerne ligger i kraftig helling.
Hull 12 er enda verre. Her er det bare tilfeldigheter som gjør om man blir liggende i fairway eller finner ballen sin i det hele tatt.
Det er vanskelig å se ned bakken hvor ballen lander ogender opp pga all onduleringen i den kraftige nedoverbakken. Vi har mange ganger slått det vi trodde var perfekte utslag, men ikke funnet ballen. Da pleier vi å anta at den har endt opp i rødt på venstresiden og dropper en ball et eller annet sted der med straff.



 Bølle (15. sep 2015 16:08) *  IP
Hull 12 er idiotisk, mens jeg liker hull 1. Proffene kutter hjørnet og går inn på to slag. Jeg må bruke tre eller i verste fall fire. Spilte Valle Romano første gang uten bil, og de trodde visst jeg var gal. Har vært der to ganger senere fordi jeg likte banen, og brukte da (dessverre) bil.

Glemte å nevne at jeg har spilt alle de tre banene på La Cala. Kommer ikke tilbake. For mye opp og ned, og man må bruke golfbil på alle tre. Ikke minst fordi det er mange hundre meter fra klubbhus til 1. tee på Europa, den beste av de tre.

Styr unna Dona Julia og Alhaurin! Estepona spiller jeg av og til, mest fordi den er billig. Trives egentlig ikke der. Paradores er paddeflat og blir for kjedelig. Miraflores er en drittbane for lavhandicaperne, men jeg trives der. Billig er den også.



 Gulltann (15. sep 2015 16:30) *  IP
Hull 1 er spetakulært og noe for seg selv, mendet blir for dumt når fol med 215 meter carry eller mer kan kutte hjørnet og så lenge man har denne carry'n blir det blant verdens letteste par 5 hull for det finnes ikke trøbbel bare man klarer å drive over purra.
Men slår man ikke så langt må man gå ut til høyre. Slår man ca 200 meter ut til høyre vil man fortsatt ha ca 400 meter igjen. Kutter man hjørnet med carry på ca 220 meter vil man ha ca 150 meter igjen.



 Fooore (15. sep 2015 22:48) *  IP
Opplevde både hull 1 og 12 på VR som morsomme, hit and hope på 1, herlig høydeforskjell på 12. Men jeg hadde bare en koserunde.


 Lennart (16. sep 2015 12:22) *  IP
Lite som endrer seg her,ja!
Fint innlegg av Tor-Arne,men blir da angrepet av Bølle som ikke var her inne sist jeg leste innleggene. Han lister opp mange baner som han ikke liker bl.a fordi de er for kuperte og han bruker aldri (!) golfbil. Så kommer noen baner han ikke liker fordi de er paddeflate (!). Så har han spilt Valle Romano to ganger med bil (!)Han liker Mijas (er ikke de paddeflate ?).
Enig med Tor-Arne at det er mange ulike grunner til at man liker/ikke liker en bane og Bølle har også mange ulike grunner.
Jeg skal til Palma og spille Son-Gual, Alcanada, Son Vida og Son Muntaneer, fordi jeg liker de:-)



 Bølle (16. sep 2015 12:53) *  IP
Jeg har slett ikke "angrepet" Tor-Arne. Jeg undret meg bare over at det er mulig å beskrive de banene man har spilt på, uten å si hvordan man oppfatter selve banen og om man liker den eller ikke. Forholdene er så klart viktige, men selve opplevelsen av banen er viktigere, synes jeg.

Lennart har ikke oppfattet at jeg har sluttet å spille de kuperte banene. Jeg tar altså konsekvensen av at jeg ikke bruker golfbil.
Ingen av de to Mijas-banene er paddeflate. I hvert fall ikke sammenlignet med f.eks. Paradores.



 gjesp (16. sep 2015 12:56) *  IP
Er ikke det en privatsak da?


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72