Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 rettikoppen - 04. nov 2016 kl. 14:41 *  IP
Legge ned Team Norway?

Norge har idag 2 damespillere på LET. I turneringen som spilles nå i Abu Dhabi har England 7, Sverige 6, Danmark 4, Skotland 5, og Finland 4 spillere innenfor cut´n. Norge har 1. Vi har mange gode spillere på junior- og amatørnivå men hvor blir de av? Er forklaringen at NGF´s ikke har trenere eller nødvendig kunnskap for å ta vare på, motivere gode juniorer/amatører til satse? Eller er forklaringen at vi ikke har stor nok bredde for å få flere som vil satse. I såfall bør NGF legge ned Team Norway og heller hjelpe klubbene med penger til rekkruttering.
 Tigger (04. nov 2016 16:04) *  IP
Hvordan definerer du "gode spillere på junior-og amatørnivå"?
Er det våre collegespillere du tenker på?

Hvor mange av de unge satser på LET Access, selve springbrettet for de ambisiøse? Her finner vi Rachel Raastad som beste norske dame på 94. plass! Med 12 turneringer, flere enn mange andre. Det kryr av nordiske spillere foran henne.

Hvor mange norske er påmeldt LET-kvalet senere i høst?

Sannheten er at det står elendig til med norsk kvinnegolf, bak Tutta og Marianne. Og da her jeg tatt med Engzelius og Daffinrud i betraktningen.



 Frank (04. nov 2016 21:57) *  IP
Troen på at norske juniorer er så gode er en myte.


 Inside (04. nov 2016 23:55) *  IP
Hva er det dere vil oppnå med slike innlegg som dette? Provosere? Vi har Tutta på LPGA som er toppnivå for damene , 3 jenter på LET( Caroline er skadet men tross alt på nest høyeste nivå) Marita på Symetra, Rakel på LET Access + veldig talentfulle juniorer på vei opp. Mao jentene er representert på alle nivåer. Ok, ikke så mange men dog . Fokuser heller på gutta og hvorfor vi ikke klarer å få etablert gutta på de ulike nivåene. Legge ned Team Norway med vinkling på jentene blir for dumt og vitner om manglende kunnskap !


 Tigger (05. nov 2016 00:21) *  IP
Her har vi en ny Fooore. Naiv og uvitende.
Engzelius har ikke lenger noen kategori på Symetra, etter sin 89.plass på årets OoM. Hun prøver seg nå på LET-kvalet. Raastad med sin 94.plass på LET Access er en vits. Tutta på vei ut, og ingen har klart å følge i hennes fotspor i de 15 år hun har holdt toppnivå.
Se hva svenske, finske og danske damer får til, så skjønner du at norske damegolf ligger i grøfta. Hva du mener med "veldig talentfulle juniorer på vei opp" vet jeg ikke, men du kan vel forklare det?

På herresiden er det like ille. Norsk golf på internasjonalt nivå er bortimot ikke-eksisterende. Det vet alle.



 Besserwisser (05. nov 2016 08:58) *  IP
Enig i at utfordringene er atskillig større på herresiden. Vi har kun EK som er i nærheten, og han har dessverre en skrantete kropp. Kan hende svaret ligger i å la klubbene sørge for talentutviklingen. Det er dessverre litt norsk mentalitet det å ikke bli topp internasjonal i verdensidretter, det holder for de fleste å komme på landslag.
Eller på et collegelag i golf i USA. Og det kan man jo forstå. Der blir de ihverfall hyllet som superstjerner, samtidig som de får en god utdannelse.

Men eneste sikre er at ingen i Norge sitter med svaret på hvordan man løser utfordringene for norsk golf. Ingen med makt til å endre noe ihverfall.



 gjesp (05. nov 2016 10:59) *  IP
ingen her inne heller.


 Tigger (05. nov 2016 12:42) *  IP
Èn ting er uansett sikkert; veien til toppen for et norsk golftalent går ikke via fire år på golf-college i USA!
Det som skjer med Reitan er bare så tragisk.

En av toppene i NGF (husker ikke navnet) sa det rett ut i bladet Norsk Golf for et nummer eller to siden (ikke ordrett sitert, men innholdet er riktig gjengitt): "Ærlig tale er at dersom en norsk ambisiøs golfspiller virkelig vil satse på dette, med ønske om å nå toppen internasjonalt, så vil jeg fraråde ham å velge college".



 AR (05. nov 2016 13:38) *  IP
Helt sikkert er det vel ikke, Tigger! Se hvor mange på PGA Touren, verdens beste liga som har spillt college-golf.

Men det teller vel ikke i din verden?



 Tigger (05. nov 2016 17:52) *  IP
Det er stor forskjell på å gå på golfcollege i hjemlandet, ennå være hjemmefra i fire år. Men du sikter kanskje til de utenfra USA som har gått på college der, og som i dag spiller på PGA.


 Besserwiser (05. nov 2016 19:12) *  IP
Jeg tror det er veldig stor forskjell på amerikanere og nordmenn ifht college golf. For amerikanerne er dette et naturlig steg på veien mot en proffkarriere, og de er vel forberedt på heltestatusen dette medfører. Nordmenn får sjokk. De blir hyllet som superstjerner og hittil har ingen av dem taklet dette spesielt bra ifht videre golfkarriere. Men de har utdannelsen da så det er jo noe.


 Hmm (05. nov 2016 23:46) *  IP
Jeg spurte AR om hvorfor han måtte ha med den nedlatende appendiksen til Tigger 13.38
Det ble tydeligvis for drøyt for redaktøren, som slettet innlegget.
Ja her er takhøyden stor.





 Gjest (06. nov 2016 21:46) *  IP
Adam Scott, Paul Casey, Greame McDowell, Danny Willet og Luke Donald kommer alle fra college i USA. Det virker for noen. Kofstad og Tage er våre to beste herregolfere og de kom begge fra college. Aronsen og Kaanche uten å gå via college. Stort sett alle Amerikanerne kommer via college. Har stor tro på at Reitan og Hovland kan utvikle seg i USA. De har valgt universitet på øverste golfhylle. Oklahoma og Texas har produsert mange PGA tour spillere.


 Tigger (06. nov 2016 22:37) *  IP
Fakta, men likevel ikke dokumentasjon på at dette er veien.
Hva har Kofstad og ETJ utført av topp-resultater? Hva kunne de ha utført dersom de ikke hadde "kastet bort" fire år på college? Det er spørsmålet, og det får vi aldri svar på.
Det faktum at alle amerikanerne på PGA har gått på college, beviser ingenting, fordi vi ikke vet hvor gode de ville ha vært uten college. Jeg tror Kofstad er/var et stort golftalent, Hadde han satset maximalt på golfen som levebrød og tatt alle de sjanser som bød seg i Europa, så kunne han ha vært på ET og kanskje PGA nå. Men det er bare noe jeg tror.

Etter min mening kaster Reitan og Hovland bort de fire beste årene av en (mulig) fremtidig golfkarriere. Men de har skaffet seg en utdannelse å falle tilbake på dersom de ikke kan leve av golfen (her ligger hunden begravet), og foreldrene er fornøyde.

Våre to største talenter Bjørnstad og Torp gikk ikke på college. Men det beviser heller ingenting!

Det er en vanvittig konkurranse i toppgolfen globalt nå, både for damer og herrer. Skal noen fra lille Norge nå PGA, så nytter det ikke å legge ut på den trygge veien. Det må satses, utradisjonelt, vågalt, og med golfspill 24 timer i døgnet, året rundt. Bo i Spania i vinterhalvåret, og i Norge resten. Et virkelig talent vil da sikkert lykkes.



 gjesp (06. nov 2016 23:17) *  IP
Litt usikker på hva denne synsingen har med Team Norway å gjøre. Dessuten er det et veldig kjent budskap, fra et nytt nick


 Frank (06. nov 2016 23:18) *  IP
Tror du de er deltidsgolfere på college?


 BO (07. nov 2016 00:26) *  IP
Utdannelse er aldri bortkastet,Tigger.


 Trond Kracht (07. nov 2016 09:57) *  IP
Litt meningsløs diskusjon. Vi har ikke lykkes hverken med eller uten utdannelse. Tutta er den eneste som bekrefter et synspunkt. Dette må jo være opp til den enkelte utøver og påvirkningen fra foreldre/venner. Det som kan diskuteres er kvaliteten på ledere/trenere og selve opplegget for Team Norway. Ut i fra resultater, som vel egentlig er det eneste kriteriet å måle noe som helst, bør Team Norway legges ned umiddelbart. Hva som er alternativet er et helt annet spørsmål.


 gjesp (07. nov 2016 10:42) *  IP
Resultater i forhold til hva? Dine forventninger?


 Gjest (07. nov 2016 11:45) *  IP
gjesp

Enten jobber du i NGF eller så er du nær beslektet det hersker det liten tvil om.

Det skremmer det meg at du mener resultatene over tid er i.h.t forventninger.

Men det overrasker meg ikke at du og dine er fornøyd.



 gjesp (07. nov 2016 11:54) *  IP
det var et spm.

Du er som vanlig helt på viddene



 erfaren golfer (07. nov 2016 12:10) *  IP
Hei

At Team Norway ikke har lykkes kan kanskje ha en sammenheng med at golf er en aktivitet som stort sett utøves av godt voksne i Norge. Noe som gjør at rekruteringen av ungdom ikke er lett. Dermed får vi ikke bredde og Team Norway har for få å ta av.

Vi må lykkes å fange opp idretts talentet blant ungdommen, jeg tror de velger annen idrett i dag. Så det er der vi må begynne tror jeg. Og de som blir gode i idrett blir det gjennom klubben og miljøet på klubben.



 Fooore (07. nov 2016 12:24) *  IP
Jeg tror de fleste er enige om at man må ha et felles opplegg for de gode som satser, heldigvis.

Selv om sikkert 95% av norske golfere ikke aner hvem de beste golferne utenom Tutta er.

Så var det hvordan, og i regi av hvem og kriterier osv osv.



 Fant (07. nov 2016 15:57) *  IP
Jon Karlsen må gå.


 Tigger (07. nov 2016 17:24) *  IP
"Felles opplegg"? Pøh!
Skal man nå toppen i internasjonal golf, så må man gå sine egne veier, i hvert fall når man er norsk.
The loneliness of the golfplayer.

Det er så vanvittig vanskelig i toppen av internasjonal golf at det å tilhøre en gruppe er en avsporing. Bevares, flott med miljø, gjensidig støtte og ros/ris, råd, støtteapparat, medisinsk ekspertise .....you name it. Jo flere kokker, dess mere søl. Men det eksepsjonelle norske talentet som vil nå toppen, velger bort denne tryggheten og satser alt på eget opplegg!



 Besserwisser (07. nov 2016 19:02) *  IP
Vi har gode treningsforhold ca 4-5 måneder i året i Norge. Egentlig er det imponerende at noen i det hele tatt gidder å begynne med golf som idrett som barn/ungdom. NGF kommer aldri til å få mange utøvere å velge mellom til landslag. Så det gjelder å få det beste utav de som er.


 Henrikfan (08. nov 2016 13:32) *  IP
Hva med å ha 12 måneder gode treningsforhold i året på de som satser da?

Er det umulig å få studentene til å bli igjen i USA, og ha jobbmuligheter der om golfen skulle ryke?

Alt er mulig om man er god nok både på skolen og i jobb og eller golf.



 Gjest (08. nov 2016 15:25) *  IP
Så langt er Team Norway dessverre en gedigen fiasko. Ingen piler peker oppover. Det er faktisk så ille at ingen av utøverne har hatt et snev av positiv utvikling snarere det motsatte.

Jeg tør påstå at sannsynligheten for at det kunne vært verre uten Team Norway satsingen faktisk er usannsynlig. Dersom slikt ikke får konsekvenser så har man også inkompetent ledelse og forbundsstyre. Empiri de siste 12 år tilsier null konsekvenser.



 Collegespiller (08. nov 2016 16:09) *  IP
Hehe, god lesning dette her!


 gjesp (08. nov 2016 18:44) *  IP
@Gjest: du har mange meninger og noen bra poeng innimellom. Men du får gjerne komme med litt mer fakta bak dine påstander. Ingen framgang? Ingen av spillerne? Er ingen av de som spiller på høyere nivå i år enn de gjorde i fjor?


 PING (08. nov 2016 19:01) *  IP
Tror det er riktig det Gjest skriver uten jeg kan underbygge det med fakta,

Kanskje det kunne vært en ide å spisset Team Norway enda mer. Laget et treningsregime med noen få spillere som virkelig vil satse en eller annen plass med gode treningsfasiliteter og et bra team rundt seg. Gi dem et par år og se om det er noen utvikling.




 Gjest (09. nov 2016 00:15) *  IP
Jeg kan ikke se at noen har hatt fremgang med kanskje Jarand som et hederlig unntak. Ellers er det vel statua quo eller negativ utviklig på alle mann. Kofstad er unnskyldt pga skader. Så langt null opprykk og to nedrykk dessverre. Tid for selvransakelse er nok nødvendig.


 AGATAN (09. nov 2016 00:50) *  IP
Gjest, Aronsen har vel blitt bedre?


 Besserwisser (09. nov 2016 06:39) *  IP
Vi har hatt noen etter Bjørnstad som nesten har vært der. Tenker på Thorp, Mikkelsen, mulig det er flere. Spm er om disse skulle fått en vesentlig større del av satsnings-kaka (den gangen det var aktuelt) enn å spre midlene ut på alle middelmådighetene sånn det gjøres i dag?


 Gjest (09. nov 2016 18:45) *  IP
En ide ville vært å legge ned Teram Norway og gitt direkte støtte til utøverne. Da hadde kanskje en eller to knekt koden. Samtidig så hadde vi ikke sløst vekk megenr på administrasjon og sving forskere.


 gjesp (09. nov 2016 19:11) *  IP
Noen har skuffet, men det er klar framgang hos noen av spillerne også, men ikke på de øverste nivåene.

Teamet kan gjerne trimmes litt, fordi noen av spillerne har hatt tilbakegang over tid. Det dreier seg først og fremst om Engzelius, Raastad og Bertheussen.

Nå er jo allerede Westrup og Ramsnes ute. Det burde gi plass til Halvorsen.



 Burre (09. nov 2016 21:42) *  IP
Når det gjelder KKJ er det vel vanskelig å si om utviklingen har gått den ene eller andre veien, eventuelt om det er status quo. Dette var jo første året med en kategori på CT. Hadde vært flott med en bedre kategori enn hva han nå fikk for 2017, men hvordan denne sesongen var målt mot 2015 er det verre å konkludere på. Hva Team Norway gjelder er imidlertid en helt annen sak. Slik jeg har forstått det fikk KKJ i år skadeavbrudd pga for mye trening (slitasje). Kanskje noen i TN kunne hindret at en slik situasjon oppsto ?


 Tigger (10. nov 2016 17:27) *  IP
Når det gjelder KKJ er det grunn til å minne om hans resultater på CT i år:
Spilt 15 turneringer, herav 9 MC.
Innspilt 16 000 euro.



 gjesp (10. nov 2016 17:44) *  IP
Bra gjort i hans første sesong på Challenge tour. Veldig mye bedre enn finnen som var best på Nordic League i fjor.

Skadeproblematikken er nok noe støtteapparatet bør gi mer oppmerksomhet.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72