Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 HenrikFan - 16. feb 2017 kl. 17:51 *  IP
SunshineLadiesTour

Det blir norsk innslag i George i Sørafrika i morgen. Rachel Raastad stiller til start http://sunshineladiestour.com/tournament-2/?tourn=L006&season=217S
 HenrikFan (16. feb 2017 18:29) *  IP
spørs om det ikke er neste uke hun starter opp...


 Treputt (17. feb 2017 13:53) *  IP
Hvorfor legger hun ikke opp? Null resultater å vise til.


 HenrikFan (17. feb 2017 14:35) *  IP
Hun har flere topp 5 på Let Access. Ikke lykkes helt i kval til Let. Det går opp og ned i golf, se Tonje fra 6 til 126 plass fra forrige uke til denne uken. Dette er nivået under LET, så dette er bra matching


 Lancaster (17. feb 2017 16:25) *  IP
Treputt: Hun synes vel at det er gøy å spille golf, da..


 i007 (17. feb 2017 19:13) *  IP
Enig.
Stå på Rachel.
Skal vi bedre enn svenskene må sånne som henne være med.



 Treputt (17. feb 2017 19:17) *  IP
Nr. 94 på LETAS i 2016, med 12 spilte turneringer, hvorav 8 MC. Nr. 739 på WR. I år uten kategori noen steder.
Grunn god nok til å legge opp, etter flere års forsøk.



 HenrikFan (17. feb 2017 20:42) *  IP
Kjenner henne, hun er rå, slår langt og er en kul og varm person. Bare vent..


 HenrikFan (17. feb 2017 20:44) *  IP
Ingen kategori?
Hun står på listen da...
https://letaccess.com/player_profiles.php



 gjesp (17. feb 2017 20:59) *  IP
If it talks like a duck.....


 Henrikfan (21. feb 2017 09:57) *  IP
To norske i spill her, det er en turnering til å følge med på redaktør: http://sunshineladiestour.com/?page_id=25983&tourn=L007&report=http://lds.ocs-sport.com/tic/tmentry.cgi?tourn=L007~season=217S~alphaorder~


 Monkey (22. feb 2017 14:31) *  IP
Å lese hva Ramnefjell mener om Raastad er som å delta i NM i klisjeer og uforpliktende uttalelser.
Han tar alle de forbehold som det er mulig å ta i sin "vurdering" av henne, for det kan jo hende at hun slår til. Og da vil ikke AR være den som har spådd henne nord og ned. En av Norges mest anerkjente golfkommentatorer skiter jo ikke i eget reir. Hva vil NGF og spillerne si da?

Alt det han sier om henne er til forveksling lik det han sier om alle de norske "toppgolferne" av begge kjønn. Alle mulige forbehold, av frykt for å spå feil.

Alle andre enn AR vet at hverken Raastad (28 år), Heramb eller Lundgreen noensinne vil lykkes i internasjonal toppgolf. Sæther var klok som la opp i tide.



 AR (22. feb 2017 14:35) *  IP
Jeg ser kanskje positive ting som ikke du ser, Monkey.

Selv om du "vet", er det ikke riktig av deg å trekke med seg "alle andre" for å rettferdiggjøre din svartmaling, Monkey.

Jeg har fulgt med på hva Rachel Raastad har lagt ned av trening etter at hun bestemte seg for å satse igjen etter en tid på sidelinjen. Jeg tror vi kan få se flere gode resultater fra den kanten i år. Det er det motsatte av hva du tror. Vi får se hvem som får rett utover i sesongen.

De to andre du nevner har jeg vel ikke uttalt meg om i den senere tid så vidt jeg husker.



 Monkey (22. feb 2017 17:59) *  IP
Uendelig mange gode, lovende og "eldre" golfspillere har lagt ned masse trening og bestemt seg for å satse, igjen og igjen. Det er altså ikke noe kriterium i seg selv for å lykkes. Ramnefjell må forklare hvorfor akkurat Raastad skal lykkes, akkurat i år, når hun ikke har gjort det i X antall tidligere år.
Nr. 94 på den latterlig lette LETAS sier alt om nivået. Uflaks eller udyktighet, AR? Jeg mener det siste, du mener åpenbart det første.



 AR (22. feb 2017 18:34) *  IP
Rachel Raastad viste i ung alder at hun hadde et meget bra potensial. Så ble hun borte fra turneringer en tid.

Jeg har sett hvordan hun satser, sett henne slå baller og vet en god del om hvordan hun trener. Jeg så også flere lyspunkter i fjorårets sesong, selv om totalen ikke var bra.

Basert på min kunnskap om hennes trening og tidligere meritter har jeg tro på at hun får en god sesong i år.

Hva er å lykkes? Hun blir neppe topp 10 i verden i år.

Men jeg tror at hun kan hevde seg på LET Access Tour mye bedre enn i fjor.

En ting kan vi være enige om: Du tipper riktig i over 99% av tilfellene hvis du tipper at en golfspiller som satser, ikke lykkes med å nå verdenstoppen - hverken for damer og herrer.

Jeg regner med at det er følgende jeg skrev som du sikter til når du mener jeg er en tulling i mine vurderinger:

"Rachel Raastad har fordeler av sin gode lengde på denne banen som er nesten 6.000 meter for damene. Rachel Raastad viste flere gode tendenser i fjor, men slet mye med puttingen. Når så resten av spillet ble "smittet" av det ble det tungt mot slutten av sesongen - ikke minst i kvalifiseringene.

Hun har tidligere vist at det er et bra potesial i hennes spill. Der er nok derfor hun fortsetter og blir satset på videre. Det hadde vært hyggelig om vi kunne få Rachel Raastad opp noen hakk i spillekvalitet. Da kan det bli ordentlig morsomt å følge med."

Jeg har vel neppe skrytt Rachel Raastad opp i skyene med ovennevnte, men altså; jeg har tro på at hun vil gjøre en langt bedre sesong i år enn i fjor.

Jeg har vel ikke uttalt meg om hun noensinne vil lykkes i internasjonal toppgolf, Monkey, slik du skriver i ditt forsk på å drite meg ut i ditt innlegg kl 14.31.

Tør du å ta et veddemål? Jeg vedder en flaske god rødvin på at Rachel Raastad blir topp 30 på LET Access i år hvilket vil være over 60 plasser opp fra fjorårets plassering. Gitt at hun holder seg frisk og skadefri.

Jeg tipper at du ikke tør og langt mindre fortelle leserne hvem du er.



 Monkey (22. feb 2017 20:32) *  IP
Jeg har ikke skrevet at du har skrytt av Raastad, men at du i alle dine spiller-analyser tar så mange forbehold i begge retninger at du aldri forplikter deg til noen konklusjon.
Jeg har heller ikke ment at Raastad skulle nå verdenstoppen. En mer varig plassering midt på LET-rankingen må være hennes mål, også på lang sikt. Da har hun lykkes.
Top30 på LET Access; gjerne det, men det er faktisk altfor dårlig for en ambisiøs spiller som har satset så lenge og så mye. Uten å bli top5 der, så er nok motivasjonen borte.

Du bør slutte med klisjeen om at spiller X har "potensiale", at du har sett hvordan hen slår ballen, og vet hvordan og hvor mye hen trener. "Potensiale" er det ingen som kan definere, og uansett hva det er, så er det mange tusen golfspillere som har det.

Hvorfor i all verden skulle jeg fortelle hvem jeg? Ingen andre her gjør jo det. Ingen grunn til å kalle meg feig ("du tør ikke") av den grunn.



 AR (22. feb 2017 23:44) *  IP
Du tør altså ikke ta veddemålet.


 Gjest (23. feb 2017 09:39) *  IP
Jeg syntes det er ekstremt prisverdig at Rachel Raastad satser på egen hånd. Det krever både tro og vilje. Men jeg skjønner godt at NGF ikke bruker penger på henne. Men for min del er det ufint å kritisere en som satser med egen lommebok.


 AR (23. feb 2017 10:06) *  IP
Det er de færreste som satser på golf som havner i verdenstoppen. Det sier seg selv.

Jeg er helt enig med Gjests innlegg over.

Selv om man ikke skulle lykkes med å leve godt økonomisk på lang sikt av sitt golfspill, vil prosessen og de årene man bruker på å forsøke å nå sine mål, være en meget god erfaring. Det gir økt livskvalitet, spenning, opplevelser, gode venner for resten av livet og mye mer. Det har trolig en større verdi enn å bli sittende med en jobb som man kanskje ikke trives med etter å ha gitt opp sin golfkarriere før den har begynt.



 KR (23. feb 2017 13:47) *  IP
Én ting er i alle fall sikkert; det er beintøft å lykkes i golf og vi som "forståsegpåere" burde hylle de som satser og ikke rakke ned på de som ikke har resultatene med seg. Raastad er en fantastisk dame med et utrolig potensial. Om hun lykkes eller ikke er for meg knekkende likegyldig, så lenge hun er en inspirasjon for nye kvinnelige golfere og går de stier som er tilgjengelig for henne i øyeblikket.

Personlig tror jeg hun kommer til å klare det. Det å holde ut under motstand er en prisverdig evne, og en personlig egenskap jeg skulle ønske jeg hadde selv!

Stå På!



 Monkey (23. feb 2017 15:13) *  IP
Definèr "potensiale".
Lykkes, med hva? Å bli top5 på LETAS er alt som teller.
Er man 28 år, og har spilt internasjonal golf i mange år uten å nå opp til fast spill på LET, og være milevidt fra top5 på Rekruttskolen, da mister man motet. Å holde på fortsatt er sikkert modig og prisverdig, men temmelig naivt.
Men hun mener vel som dere her, at hun ennå ikke har fått vist hva hun er god for. "Hun kan nok bedre enn dette", sier man. De årene som er gått har dessverre vist at det ikke stemmer. Det er resultatene som teller, ikke det de "burde" ha vært, dersom, hvis...

Hvorfor skal vi hylle de som satser, når vi (noen av oss) synes det er dumt av vedkommende. Vi får vel lov å ha en mening.
Skal Raastad lykkes i år, så betyr det i klartekst at hun blir top5 på LETAS. Jeg tror ikke hun klarer det.



 HenrikFan (23. feb 2017 19:31) *  IP
Kjenner henne og vet at hun har det gøy på tour. Det er faktisk ganske viktig...


 gjesp (23. feb 2017 19:40) *  IP
Alle som ikke klarer topp5 bør legge opp;)


 Fred (24. feb 2017 08:50) *  IP
Hvis man er 28 år og ikke er blant topp 5 på LETAS men fortsetter allikevel å spille på den touren er man naiv, mister motet og bør legge opp?

Er det faktisk mulig at hun synes dette er morsomt selv om hun ikke er blant topp 5? At hun har glede av dette og gjerne vil fortsette så lenge hun selv har motivasjonen?

Jeg kjenner Rachel og er rimelig tryg på at hun holder på så lenge hun selv synes det er morsomt slik HenrikFan skriver.



 Monkey (24. feb 2017 17:22) *  IP
Ja,da, bare hold på i årevis. Det går naturligvis en grense for hvor lenge man skal ha det gøy på LETAS, men aldri rykke opp derfra.
Jeg tror ikke et øyeblikk på at hun synes det er "morsomt" å aldri lykkes med målet sitt; å bli top5. Dama har så klart ambisjoner og treningsvilje, og hun sliter og strever med skuffelsene. Hver turnering er en kamp mot seg selv om mismotet. Dersom hun synes dette er morsomt, så er hun åpenbart naiv.

Hvordan tror dere humøret hennes var etter å ha spilt 12 LETAS-turneringer i fjor (herav 8 MC), og ende som nr. 94?
Morsomt?



 Fred (24. feb 2017 17:34) *  IP
"Dersom hun synes dette er morsomt, så er hun åpenbart naiv."

Du kan virkelig få sagt det! Imponerende.



 Trond Kracht (24. feb 2017 19:04) *  IP
Til alle sammen!
Lurer på hvor mange ganger jeg har hørt de samme argumentene fra både den ene og den andre siden. Vi har fortsatt kun 1 golfer av en viss klasse. Mange har prøvd seg med alle slags kommentarer om hvor stort potensiale/talentet er osv osv.
Ser du alle som står på en driving range før en stor turnering er det nesten ikke mulig å se noen forskjell på resultatet på rangen. Alle slår ballen dit de vil(nesten)
Til slutt må noen bli nr 1 og 1 må bli nr 128. På dette nivået sitter nesten 100 % mellom ørene.
Det mest imponerende er at våre spillere klarer å skaffe sponsorer og annen hjelp år etter år.
Jeg tror også at selv AR har kommet til at dette ikke kan gjøres som enkelt utøvere. Du må et bra apparat rundt deg !!
Hvor er det ? Pr i dag utøves dette av trenere /ledere som har prøvd seg i årevis uten å ha lykkes med noe som helst.



 Monkey (24. feb 2017 19:51) *  IP
Fornuftig tale fra Kracht. Men han går litt utenom grøten.
Selv tror jeg ikke på dette med "støtteapparatet". De to norske som har lykkes i internasjonal toppgolf (Bjørnstad og Tutta), var ikke de ganske alene da de slo igjennom? Og hvor mange varme tanker med takk sender de to i dag til NGF, klubben, sponsorer og trenere her hjemme?

Ennå har jeg ikke fått svar på spørsmålet mitt: definèr "potensiale"! Hvor mange og hvilke golfspillere har det, og hvor mange har det ikke?



 gjesp (24. feb 2017 20:02) *  IP
same shit, different wrapping


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72