Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 luigi - 30. aug 2017 kl. 17:18 *  IP
Rangering norske baner

Etter sålangt i år å ha spilt et 30-talls norske baner tillater jeg meg å fremstille følgende topp 10 rangering (bedømmelsesparametre; opplevelse, tilstand, fasiliteter)
1. Bogstad
2. Kongsvinger
3. Atlungstad
4. Byneset
5. Miklagard
6. Valdres
7. Meland
8. Holtsmark (2/3 når god tilstand)
9. Kragerø
10. Stavanger
(10-15 Nøtterø, Stiklestad, Bjåvann ...)
 DA (30. aug 2017 23:41) *  IP
javel...


 KS (31. aug 2017 09:51) *  IP
Nå blir det nok en del krangling om plasseringer, men for meg ligger Bogstad og Kongsvingers side om side.. med tanke på at du kan spille Kongsvingers 3 ganger for prisen av én runde på Bogstad og at de har en service jeg aldri har sett maken til, ville jeg æret Kongsvingers til Norges beste bane!

(Heter Kongsvingers med 's') gundersen (31. aug 2017 22:47) *  IP
Enig med KS. Men selv om Bogstad og KVGR hadde hatt samme pris, ville jeg heller velge KVGR. Bogstad har nok bedre greener, men fairwayene på K er mer innbydende, og banelayout og naturopplevelsen gruser Bogstad. Norges morsomste og fineste bane. Man blir bare i godt humør av en runde der oppe. Selv om man får en trippel på hull 12... Fotnote: Bogstad er for dyr for oss fattigfolk, men det er vel en bevisst strategi å holde banen reservert for medlemmer. luigi (01. sep 2017 09:25) *  IP
Takk DA. Vektige og meningsfylte innlegg settes alltid pris på.
Ellers er jeg litt usikker på om Gundersen noen gang har tatt seg råd tl å spille Bogstad siden han gir uttrykk for at naturopplevelsen der er ubetydelig. Er enig i at Kongsvingers bane gjør en glad å spille og oppleves mektig (som en skogskatedral) men blir noe ensidig ift f.eks. Bogstad som har mange flere forskjellige naturelementer i sine omgivelser, ikke minst vann i spill på flere hull. Etter mine begreper er naturopplevelsen en av Bogstad største pre, foruten en uovertruffen kvalitet på spillflatene.
Hva gjelder Atlungstad så har banen det jeg mener er Norges beste 3 avslutningshull. Ikke i vanskelighetsgrad, men spillbarhet og skjønnhet. Vyene forøvrig er fantastiske, dog med noen 'kjedelige' hull i midtpartiet.
Byneset er for meg en krysning mellom Hauger (topografi) og Kongsvingers (mektige, velsegregerte korridorer)som gjør den bra uten et eneste kjedelig hull. Mediate (01. sep 2017 12:49) *  IP
Her er mine topp 10, har ikke spilt alle baneri Norge, kun for det meste på Østlandet. Noen betraktninger på lista: Kongsvinger og Holstsmark når de er i god stand, og det er ikke alltid..
Miklagard på 4 plass, kvaliteten er vel kanskje den beste i Norge, men synes det er litt kjedelig å spille på jordet der. Detter er subjektivt fra meg på spilleopplevelse, bane som jeg synes passer til meg, kvalitet etc. etc

1. Bogstad
2. Kongsvinger
3. Atlungstad
4. Miklagard
5. Holtsmark
6. Vestfold
7. Evje, Moss/Rygge
8. Kragerø
9. Hauger
10.Nøtterøy KS (02. sep 2017 02:05) *  IP
Jeg er faktisk enig i at Kongsvingers er en mektigere opplevelse enn Bogstad. Helt ærlig, syntes jeg ikke Oslo gk er spesielt vakker før du kommer til Bogstadvannet, men på layout og teknisk spill er Kongsvingers uovertruffen.
Men dette er uansett flisespikkeri, det er to helt fantastiske baner vi skal være stolte av og som jeg personlig er litt beæret over at eksisterer i vårt beskjedne land. Dog jeg vil gjerne fremholde min anmodning om at Kongsvingers har fått til noe ekstraordinært med lite midler, noe jeg syntes burde berømmes. Hatten av for dem som har skapt gull av gråstein. Trond Kracht (05. sep 2017 18:03) *  IP
Det er bare en feil i rangeringen : Valdres kommer alt for langt ned på listen. Fantastiskt hva de har fått til med begrensede midler. Utrolig hyggelig og vanskelig å spille.
Som medlem i OGK må jeg jo være enig i topprangeringen, men det hører vel med at økonomien er en ganske viktig faktor.
For mange kan Bogstad bli litt for frisert og litt kjedelig i all sin prakt. Litt terrassesladder men sikkert ærlig ment!! gundersen (05. sep 2017 18:24) *  IP
Luigi: Hvor har jeg skrevet at naturopplevelsen på Bogstad er ubetydelig ? Ingen steder. Les innlegget mitt ordentlig. Jeg har spilt Bogstad flere ganger, bare så det er sagt. Banen er fin, men ikke så veldig spennende. Bogstadvannet pent javel. Å krangle om hvilken bane som gir den beste opplevelsen blir bare barnslig. Jeg foretrekker Kongsvinger framfor Bogstad. Om noen foretrekker Bogstad, helt i orden.


 PCS (05. sep 2017 21:29) *  IP
Bogstad


 KS (06. sep 2017 09:39) *  IP
Enig med Herr Kracht, Valdres er undervurdert (i likhet med Voss og mange andre 9 hullsbaner).


 PING (06. sep 2017 11:40) *  IP
Ser at det er mange som ikke har spilt Stavanger. Selv om banen har vært forholdsvis bløt i år er den blant de beste både i kvalitet og layout.


 luigi (06. sep 2017 15:16) *  IP
Gudersen; jeg valgte å tolke ditt uttrykk 'gruset' som at Bogstad opplevelsen ikke var i nærheten av Kongsvingers. Ergo ubetydelig. At diskusjon om opplevelse er barnslig er jeg absolutt uenig i. For meg er opplevelsen en vesentlig del av det å spille en runde golf og inngikk som et hovedkriterium for min rangering.
Trond, er delvis enig i din vurdering av Valdres. Hadde den vært en 'fullverdig' 18-hulls bane ville den nok blitt rangert høyere. Det som er blitt gjort med de alternative utslagene på runde2 er imidlertid genialt og er medvirkende til at den er på min topp10 liste.
Forøvrig er jeg enig med KS at 9-hulls baner ofte blir nedvurderte - hva med en rangering av landets 9-hulls baner?
Beklageligvis tror jeg at relativt få spiller på flere 9-hulls baner da disse ofte ligger litt godt utenfor storstedene.
Men kom igjen, opprett gjerne en ny tråd om temaet. ulf kruger (14. sep 2017 11:47) *  IP
Denna tråden tycker jag låter trevligt och med detta vill vi i Valdres ge er alla som vill betygsætta våra banor i Norge, ett tillbud att komma och spela Valdres helt KOSTNADSFRITT i September på måndagar ,tirsdagar, onsdagar och torsdagar. Kontakta mig på ulf@valdresgolf.no så bokar jag in er på en flight. Vælkomna. Mvh Ulf Kruger Valdres Golf. P,s Banan ær i kanonskick. :-)


 BK (29. okt 2017 16:12) *  IP
Siden de fleste baner nå er stengt kan man jo drodle litt....på denne tråden...
Med gode baner så tenker jeg layout messig. Kvaliteten kan variere fra sesong til sesong og årstid til årstid.
Kragerø synes jeg ikke er topp 10 bane, 2-3 hull med dårlig layout som trekker ned.
Derimot Nøtterø og Losby fortjener topp 10 plasseringer og kanskje Haga. Frank (30. okt 2017 22:59) *  IP
Det er bra at Haga etter sigende har fått opp kvaliteten på overflatene, men noen toppbane kan den aldri bli. 27 hull klemt inn på et for lite område, og for mange ordinære hull. Valdres fortjener all mulig skryt. Rått hva de har fått til med lite midler, og hyggelige folk både i shop og ute på banen.


 Retep (03. nov 2017 16:02) *  IP
Min største overraskelse i år var Hauger, som er betydelig oppgradert fra jeg var der for noen få år siden.
 KS (03. nov 2017 17:52) *  IP
Enig i at topp baner iht layout er en morsom diskusjon. Syntes ikke Haga fortjener noen topplassering der, men baner som ikke alltid får oppmerksomhet og som har morsom layout er kanskje;
Valdres
Voss
Meland
Kongsvingers
Lofoten Sonics (03. nov 2017 19:13) *  IP
Å ha en diskusjon om layout og ikke nevne Holtsmark, god bedring sier jeg....


 Frank (03. nov 2017 23:05) *  IP
Holtsmark har en fantastisk layout, men noen få hull er skikkelig dårlige om jeg husker rett.


 Dilter (04. nov 2017 20:45) *  IP
Holtsmark er en fin bane, men etter min mening holder ikke hull 13, 14 og 15 samme nivå som resten av hullene.


 t (04. nov 2017 22:31) *  IP
Rart med det, jeg liker dem jeg. Særlig 14!


 DA (05. nov 2017 14:16) *  IP
Holtsmark har ikke ET eneste risk reward hull, bortsett fra par 5ene, hvis du vil prøve å gå inn på to.
Par 3 hullene er fine. Wilson (05. nov 2017 17:29) *  IP
DA.
Er det ikke oftest par 5 som blir risk reward? Par 4 i samme kategori blir jo ofte drivebart eller jern fra tee.
 Nalle (06. nov 2017 19:06) *  IP
Vel, det er da flere risk reward par fire hull på Holtsmark. Hull 11 f.eks her er det 2 risk reward linjer, 1 ift lengde på utslag, på 190 smalner fw og mot høyre havner man i semi, mer venstre blir det veldig smalt på 230 med RO på 250. Og 1 linje på retning, spiller man kort høyre får man greenbunker i linja og hvis pinnen står langt venstre dårlig vinkel. Ideel linje for best vinkel på innspill er langt venstre uansett pinne, men da slår man mot rødt. Hull 4 med struping på 210 og knotete stance hvis man plasserer for mye venstre. Hull 7 med struping på 230. Hull 10 hvor det ser ut som man skal spille høyre, men ideel linje ift pinne er langt venstre. Risk reward betyr ikke at det må staves med store bokstaver m.a.o forced carry over bunkere eller vann, da roter man litt med heroisk kontra strategisk design. Dog, hull 13 og 14 er ikke veldig godt løst.


 Ronny Ponni (08. nov 2017 10:21) *  IP
Alt det snakket om risk reward hull...
Hvert eneste slag på hvert eneste hull er risk reward for de aller fleste av oss ...:) t (08. nov 2017 19:13) *  IP
Hva er det du misliker med 14 Nalle? Synes det er helt nydelig jeg, å stå på toppen og slå ned mot greenen langt der nede!


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72