Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Hansen - 07. nov 2017 kl. 10:57 *  IP
Golftinget 2017

Det er snart tid for golftinget. I den forbindelse er tingpapirer og virksomhetsplan 2016-2019 sentrale dokumenter.

Virksomhetsplanen er full av store ord og visjoner. Man skal bli bedre og forbedre en rekke ting. Det er påfallende lite konkrete ting som kan måles.

Toppidrettssatsingen kan ikke evalueres før i 2020 når hele perioden er over. Foreløpig er man milevis unna. Tutta og Henrik er fremdeles Norges håp, noe de også var for 20 år siden. Man har med andre ord ikke fått fram noen nye topper siste 20 år!

Hovedmålet i virksomhetsplanen er ‘flere og bedre golfspillere i sunne klubber’. Medlemstallet går stadig nedover, og ved utgangen av året vil det for første gang siden 2001 være under 100 000 medlemmer. Allikevel teller NGFs administrasjon godt over 30 ansatte. Med andre ord 2-3 ganger flere enn da de sist var under 100 tusen. Dette er medlemskap. NGF vil fremdeles holde skjult hvor mange personer som har dobbeltmedlemskap. Dette er nok en del av åpenhetsprofilen.

På informasjonssiden er ‘økt synlighet’ det de skal jobbe med. De eneste oppslagene man får i de riksdekkende mediene er de store tabbene i forbindelse med NM.

Viktigste sak på Golftinget er greenfeeoverenskomsten. En avtale som i praksis har null betydning.

Det vi sitter igjen med er en relativt stø kurs fra NGF. En stø kurs er fint når det går bra. Det kan ikke sies å gå bra for NGF. Meget lav måloppnåelse på det som kan måles. En enorm administrasjon på godt over 30 personer, denne skulle reduseres for et par år siden, men det stikk motsatte har skjedd. Har Tor-Anders Hansen tilført noen positiv retning? Neppe. Mest store ord og svada, samt en mengde bortforklaringer med NM tabbene. Stedet å begynne er ny generalsekretær, og en mye mindre administrasjon. Det må stilles strenge krav til måloppnåelse.

Administrasjonen må forstå at de er til for klubbene og medlemmene, ikke omvendt.
 gjesp (07. nov 2017 15:40) *  IP
Er det ikke klubbene som har bedt om å vurdere greenfeeoverenskomsten?

Når ble Henrik Norges håp igjen? Gjest (08. nov 2017 11:31) *  IP
Helt enig med trådstarter. Det er et iboende sykdomstegn at en organisasjon ikke har konkrete målsettinger. Da har man en organisasjon som ikke har selvtillit og tro på seg selv. Eneste løsning på slikt er å foreta organisatoriske justeringer (i hvert fall når dette har pågått veldig lenge og en ikke ser noen bedring). Et forbundsstyre kan ikke sitte i ro og se på slikt på 15ende året. Hansen er sikkert en hyggelig kar men resultater har han ikke levert og organisatoriske flauser har det vært flust av. At man i tillegg kaster bort tiden på greenfeeovenskomsten (som har null betydning) tyder på at administrasjonen er på ville veier og jobber helt feil.


 gjest (08. nov 2017 15:00) *  IP
En liten resulatoppdatering omkring hovedmålene som ble presentert for Goltinget i 2015

Kjernen i programerklæringene på Golftinget 2015 var:

1 forbedre trenings- og konkurransetilbudet til barn,
unge og de ikke-etablerte golferne.

Kan ikke se noen forbedringer og vi var bedre for 10 år siden. Nedleggelsen av regionene er etter mitt skjønn hovedgrunnen til at dette fungerer dårligere, en har drept den regionale entusiasmen.

2. etablere en nasjonal jente- og kvinnesatsing.

Jentegolf og Tinius Cup etc var langt bedre enn det vi har i dag

3. etablere en talentutvikling og toppidrettssatsing
som matcher de beste i verden.

Resulatetene har uteblitt så langt. Syntes grovt overadmistrert i forhold til Team Norway spillere

4. bedre gjennomføringsevnen i forbund og klubber.

NM Matchspill viser at man har feilet kardinalt på dette. Men der har alle visst hvor skoen trykket i mange år (folkene i NGF)

Jeg tror, at noe fundamentalt må skje for å snu utviklingen. Byråkratene må byttes ut med folk som skaper entusiasme og aktivitet. For mange svinguruer og pøttedoktorer er feil medisin. Våre spillere har god nok sving det er på det mentale (backnine) de svikter.

Penger og organisasjon har vi nok av men vi har nok dessverre feil folk (basert på resultatene).

Jeg ser ingen positive trender annet enn at det flyttes mer papir i NGF. Hansen (09. nov 2017 12:27) *  IP
Typisk for norske idrettsledere på toppnivå er at de tviholder på sine posisjoner uansett hvor liten tillit de har, og hvor dårlig det går. Et stort hån mot grasrota. Vi ser det i idrettsforbundet, fotballforbundet og golfforbundet. Ingen har magemål til å trekke seg frivillig. Kun etter langvarig press fra mediene må noen trekke seg, slik som Inge Andersen.

Golf får minimalt med medieoppmerksomhet bortsett fra tabbene med NM. Dette blåser over på noen uker og generalsekretæren sitter like trygt. Selv ikke etter at administrasjonen prøvde å skjule fjorårets NM tabbe for styret måtte noen gå.

Med dagens styre og administrasjon vil den samme forsiktige nedadgående trenden fortsette. Ingen krise sett ut fra ett enkelt år, men katastrofalt når man ser over en lengre tidshorisont. Ut fra tingpapirene er det dessverre dette det legges opp til. Gjest (09. nov 2017 17:10) *  IP
Tinget blir nok en vits denne gang og. Bekymringsfullt burde det være når 60 golfklubber faktisk ikke sender representant til tinget. Det kan være to årsaker til dette, enten er alt forutbestemt (det er det) eller så er vedtakene helt uinteressante (greenfee overenskomsten faller inn under siste). Sportslig plan, som normalt er for de engasjerte, blir en vits når manglende måloppnåelse ikke medfører justeringer eller konsekvens. Ikke uventet når man setter en byråkrat på toppen både i styre og administrasjon. Når det er sagt, har jeg ikke noe imot byråkrater, men man kan ikke ha dette både i forbundsstyret og i administrasjonen. Da blir det mye papirkos og for lite aksjoner og konkrete mål (dette er beviselig svakheten i dokumentasjonen). Viljen til å ville noe er dessverre ikke eksiterende. Hvor generalsekretæren vil løfte golfnorge er fortsatt en godt skjult hemmelighet, og det tillates. Hyggelig blir det sikkert men spennende og engasjerende blir det ikke.


 Monkey (09. nov 2017 17:28) *  IP
Merkelig at ikke noen har registrert at NGF faktisk har et konkret mål for toppgolfen: flest mulig blant top-1000 på OWGR, både for menn og kvinner.
Jeg gidder ikke å gå gjennom denne rankingen for 2017 og sammenligne med tidligere år, for å se om det er fremgang, altså om det er flere elle færre norske blant top-1000.
Det burde jo NGF har gjort og informert om.
Pussig at plassering som f.eks. nr.800 er "like bra" som plassering som nr.200! Besserwisser (09. nov 2017 19:05) *  IP
Er det en ting de seneste avsløringene om pampeveldet i norsk idrett har lært oss så er det at det er for mange kokker, og de spiser til og med av maten.
Det eneste fornuftige i dagens digitaliseringsalder er å redusere antall ledere, uansett idrett. i007 (09. nov 2017 22:17) *  IP
merkelig sistesetning til Besserwisser her ..


 Besserwisser (10. nov 2017 07:53) *  IP
@i007: ja den setningen var malplassert rett og slett:-)


 sigbjørn (10. nov 2017 13:59) *  IP
Gjest
jeg er veldig enig med deg i det meste, men lurer litt på om det er tilsiktet eller feilskriving når du skriver: "svinguruer" Gjest (10. nov 2017 14:49) *  IP
Svingguruer


 Ks (12. nov 2017 01:15) *  IP
Monkey: du har litt rett men ikke helt. Ngf har et mål om å få 20 poeng (på en skala de har funnet opp selv) der topp 1000 gir ett poeng og topp 500 gir to etc etc (litt annerledes for damer.)
De har også flere andre kriterier for måloppnåelse som de gikk igjennom på forrige ting, men de klarer ikke helt å måle sine egne måltall (ja det er festelig).
Stiller meg ellers ikke helt bak hylekoret som mener de kunne gjort en så mye bedre jobb selv. Dak (13. nov 2017 09:38) *  IP
Så vidt jeg kan se får man 12 poeng. 6 poeng for herrer og 6 poeng for damer. Man skal oppnå 20 poeng får å nå målet. Tutta har 4 av disse poengene. Det er ikke slik at man tar med seg poengene videre. Slik at neste måned kan man få færre enn 12 poeng. Det er lang vei igjen til 20, spesielt med tanke på at Tutta kanskje legger opp innen 2020.


 Fooore (13. nov 2017 09:50) *  IP
Tilsynelatende veldig lite støy på tinget, så da er vel klubbene/hobbyspillerne greit fornøyd?

Kan hende er det en ide om konkurransegolf kommer innunder en annen paraply?! Gjest (13. nov 2017 12:50) *  IP
Enig med Fooore. NGF er mest for hobbygolfere og pensjonister. Idretten golf burde være organisert utenfor dette. Først da hadde man fått skikkelig resultatfokus som dessverre i dagens struktur er nærmest ikke eksisterende.


 Dilter (13. nov 2017 18:12) *  IP
Mangt kan menes om forbundets innsats på elitenivå, men jeg evner ikke å se for meg hvordan det skal satses utenfor forbundet. Det er tross alt der pengene er. Et "team United Bakeries" ligger ikke akkurat i kortene.

Det bør heller ikke glemmes at det er hobbygolferne og pensjonistene som er kilden til det meste av disse pengene.

Mye av problemet er nok heller at det er mangel på rekruttering av barn og ungdom i de fleste klubbene.

Golfsiden hadde her om dagen en artikkel om talentuviklingslagene som NGF nettopp har tatt ut. De 30 som ble tatt ut kommer fra bare 16 klubber (av ca. 180), og de fleste av disse er gjenganger på slike lag.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72