Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 21. nov 2017 kl. 12:18 *  IP
Sideblikk Petter Northug

Hvis det er riktig at Skiforbundet åpner personalsak mot Petter Northug pga hans humoristiske kommentar etter nok en "utestengelse" fra Skiforbundets side, er det toppen av kransekaka.

Petter Northug var klart best i NM rett før OL-uttaket i 2006. Det var vondt å se at Northug ble vraket den gangen. Det er en smerte som hverken Petter Northug eller det norske folk noen gang vil glemme. Der gikk Norge høyst sannsynlig glipp av OL-gullmedalje(r).

Så ble han vraket til minitour-avslutningen i Canada i vår etter 5. og 8. plass i VM i Lahti.

Så ble han vraket til verdenscupåpningen denne uken i Ruka i Finland.

Kanskje ikke så rart at Petter Northug reagerer. Hans humør/satire var meget god og ikke bare med en viss grad av sannhet. Det var hele sannheten.

Idrett på dette nivået er showbusiness og underholdning. Petter Northug er den store stjernen alle vil se. Et stivbeint og pampete skiforbund klarer å ødelegge hele showet.

Gang på gang.

En utøver som har vist så mye bra som Petter Northug har gjort opp gjennom årene, bør få de sjansene han fortjener før han blir kastet på skraphaugen. Spesielt når han og hans støtteapparat sier han er godt trent.

At han ikke får være med i en 10-mannstropp i verdenscupåpningen er rett og slett en ny skandale i Skiforbundets behandling av Petter Northug.

Trolig vil noen norske løpere gi seg etter sprinten fredag og ikke være med i de to siste disiplinene. I hvert fall har de ingen muligheter til å hevde seg sammenlagt. I finske Ruka er programmet slik over tre dager:
klassisk sprint, klassisk enkeltstart og en avsluttende jaktstart i fri teknikk.

At skiforbundet mener at en frisk Petter Northug ikke er blant de 10 beste i landet med et slikt program, kan knapt noen hverken forstå eller mene seriøst.
 tilskuer (21. nov 2017 13:17) *  IP
Skandale i 2006, uforståelig i 2016, men denne gangen er det etter min mening mer en 50/50 prosent avgjørelse.
En frisk Northug i form er selvsagt blant de 10 beste i landet, men når han ikke er i form så vi fjor at han havner langt bak. Problemet er jo at han i år ikke har dokumentert hverken at han er frisk eller i form. For syk/dårlig form?til å gå i Sverige, for syk/dårlig form til å gå på Beitostølen, og så skal han plutselig være både frisk og i form til å gå i Finland til helga. Og så har han i tillegg valgt å stå utenfor landslagsteamet i det meste av oppkjøringen. Han gjør det jo ikke spesielt lett for seg selv. Hvor lenge kan man leve på gamle meritter på bekostning av nye utøvere som legger ned en stor treningsinnsats i landslagsteamet?. Men at vi både sportslig og underholdningsmessig trenger en frisk Petter Northug tilbake i manesjen er det ikke vanskelig å være enig i. Monkey (21. nov 2017 14:22) *  IP
"Idrett på dette nivået er showbusiness og underholdning", skriver AR. Jeg kunne ikke vært mer uenig.
Idrett på dette nivået er blodig alvor, spenning, kroppsutfoldelse og penger. Det er atleter, ikke underholdningsartister.
Hvor mange tilskuere er det på rennene, og som TV-seere?
Tjener arrangørene mer dersom Northug stiller opp.

For meg er han en usympatisk og selvsentrert unge. Hetland har fått ham i vrangstrupen, og dermed blir det slik. Trynefaktoren teller mest, dessverre. AR (21. nov 2017 14:58) *  IP
Ikke uventet fra Monkey.

Klart arrangøren tjener mer når Petter Northug (og Tiger Woods) stiller opp.

Idrett er i dag showbusiness og underholdning. Det er derfor man må stadig finne på nye idretter og øvelser innenfor den enkelte idrett.

Peter Northug trekker massevis av folk både til stevner og til TV-apparatene. Selv er jeg, og mange med meg, mye mer uinteressert i å se på langrenn uten Peter Northug.

En sammenlgning med golf: Se hvordan TV-interessen og publikumstilstrømningen er med og uten Tiger Woods.

Mange av dagens golfspilelre takker Tiger Woods for at lønningene er blitt så store takket være hans spill og tilstedeværelse i golf de siste 20 årene.

Northug er langrennssportens svar på Tiger Woods.

Publikumsinteressen daler formidabelt når stjernene er borte.

Et eksempel:

http://www.espn.com/blog/sportscenter/post/_/id/32264/tigers-impact-on-golf-ratings

Et annet eksempel: The Masters i april hadde den dårligste TV-oppslutningen på 13 år i 2017. Hvorfor?

Svaret er enkelt: De største stjernene var ikke med i sluttkampen: Ingen Jordan Spieth, ingen Rory McIlroy, ingen Jason Day, og verdensener Dustin Johnson satt hjemme etter et fall i trappa dagen før det hele begynte.

Dermed faller reklameinntektene. Dermed faller verdien av denne shobusinessen og underholdningen. Dermed faller grunnlaget for dagens toppidrett bort: publikum.

Det er til slutt publikum som betaler det hele gjennom inngangsbilletter, sportsutstyr, reklameartikler, at de ser på TV-overføringene etc..

Din vrangstrupe eller ikke; Petter Northug er fortsatt den utøveren folk ønsker å se. Monkey (21. nov 2017 15:30) *  IP
Sammenligningen mellom golf og langrenn, og Northug og Tiger er absurd.
Det samme er påstanden om at idrett er showbusiness. Særlig galt blir det når det gjelder langrennssporten. Det er en lilleputt-idrett. Interessen synker på Kontinentet, og det er der TV-inntektene finnes. Antallet tilskuere på rennene er ikke-eksisterende. FIS vil at tyskerne skal se mer langrenn på TV, og tror de må finne på noe gøy. For tyske sofabønder! AR (21. nov 2017 16:24) *  IP
Ild på bålet? Nei takk! Klok av skade.


 Wilson (21. nov 2017 18:43) *  IP
Det viktigste her er ikke penger eller showfaktor.

Petter burde kanskje fått en plass basert på sitt potensiale.
Men når han ikke kom med så burde han ikke oppføre seg slik han har gjort mot sine lagkamerater, det er ikke akseptabel oppførsel mener nå jeg.

OK å bli sint, men ikke hån med kameratene og deres muligheter PING (21. nov 2017 19:35) *  IP

Alle idretter trenger profiler. I langrenn er ingen i nærheten av Petter og i golf er ingen i nærheten av Tiger.

Showbiz, toppidrett, kall det hva du vil. Uten profiler, ingen interesse. Monkey (21. nov 2017 20:10) *  IP
PING: 2017 var VM-sesong. Northug var ute av form, og stilte knapt opp. Profilen var altså borte. Vi hadde bare Sundby. Var det "ingen interesse" for ski-VM?

AR trekker seg fra enhver diskusjon når han skjønner at han ikke har flere argumenter igjen. PING (21. nov 2017 20:22) *  IP
Vel...ingen interesse var å dra det litt langt, men du forstår sikkert poenget.
Sundby er en fantastisk skiløper og sikkert en flott person men er ikke i nærheter av PN når det gjelder personlighet, medietekke og publikumsappell.
 Gjest (21. nov 2017 22:25) *  IP
Helt åpenbart at langrenn er underholding og at Nortug er det største trekkplasteret. En gåte at idrettslederne i skiforbundet prøver å sage av greinen de sitter på. Tiger Woods var forøvrig en god analog selv om dimensjonene er mindre. Et OL uten Nortug mangler noe. Bryr vi oss om Tønseth eller Brandsdal deltar eller ei er tvilsomt. Og da snakker vi om massene og ikke særinger som monkey. Sunby har vel ca en bronsjemedalje.


 Monkey (21. nov 2017 23:58) *  IP
For meg er det likegyldig om Northug stiller opp eller ikke. Jeg ser på langrenn fordi det er spennende og en flott idrett.
Så vidt jeg husker har ikke PN tatt gull i noe løp med individuell start. Han har stort sett ligget bak i fellesstarter og spurtet til gull når det er noen hundre meter igjen. Helt OK naturligvis, men det imponerer ikke meg. Det største gullet å ta er 5-mila med individuell start. Den øvelsen er dessverre forbi.

Northug har hverken personlighet eller appell for meg. Den "personligheten" er i så fall negativ, og består av å være selvsentrert. Bildet av ham ble ødelagt for meg med promillekjøringen der han stakk av fra en skadet kamerat, og til og med løy om at han hadde kjørt bilen. AR (22. nov 2017 00:13) *  IP
Jeg trekker meg ikke pga manglende argumentasjon, Monkey. Jeg diskuterer ikke med deg fordi du alltid skal mene det motsatte av det jeg gjør. At du gjør det bare for å erte, vet vi jo. Det har du selv innrømmet under et av de mange andre nicks du har brukt.

At du er en av få nordmenn som ikke liker Petter Northug, er helt greit for meg.

Men han er den store attraksjonen i internasjonalt langrenn. Det er det svært liten tvil om. Useriøs (22. nov 2017 08:35) *  IP
Monkey: "Så vidt jeg husker har ikke PN tatt gull i noe løp med individuell start"

PH vant 15km intervallstart i VM2013. Nordmann før det som har vunnet med intervallstart var Lars Berger i 2007 (det famøse snørennet), og så Dæhlie i OL 98/ VM 97.

"Han har stort sett ligget bak i fellesstarter og spurtet til gull når det er noen hundre meter igjen. Helt OK naturligvis, men det imponerer ikke meg."

Ja, i og med at nesten alle øvelser i mesterskap er fellesstart, så er det slik man vinner løpene. Noen spesielle unntak har det vært med Olsson og Muhlegg vest (22. nov 2017 10:21) *  IP
Langrenn trenger Petter, er jo gørrkjedelig ellers med bare "korrekte" overseriøse utøvere.
Dog kunne han nok vert litt flinkere på delta i renn kontra å sende twittermeldinger i hytt&pine :)
 seniorgolfer (22. nov 2017 11:11) *  IP
det må være en bitter pille for Ski pampene og Doping supporter Esten Sæther i Dagbladet at Petters spøk, var spot on.
Jeg tror de fleste lag lagkompisene i bunn og grunn skjønner spøken og jeg tror Petter vet at dersom det er tak i de gutta, så trigger fleipen hans dem til å gjøre en ekstra innsats.

Men
Janteloven sier at du skal ikke tro at du er noe. Du skal heller ikke spøke med øvrigheta. Da blir du utestengt fra det gode selskap. Og forskjellsbehandlet.
 AR (22. nov 2017 12:31) *  IP
Jeg har sagt det før og sier det igjen.

Hvis du ikke er (litt?) spesiell, blir du ikke spesielt god! Monkey (22. nov 2017 13:56) *  IP
Til AR: jeg skriver aldri for å erte, og jeg er ikke et nettroll. Jeg mener alltid det jeg skriver. Dersom jeg er ironisk, så vil det klart fremgå av teksten. At jeg alltid mener det motsatte av deg er en tilfeldighet, og fordi vi er
ulike personer med ulike meninger. Det er slikt det blir debatter av, vet du.

Northugs "personlighet" er bragt frem her. Den består også av hans reaksjoner etter promillekjøringen. Den består også av hans oppførsel etter at Johan Olsson tok VM-gull på 5-mila i 2013, etter å ha stukket av fra feltet og gikk alene i 15-20 km. Ingen ville prøve å innhente ham, aller minst Northug. Etter rennet klaget han over at russerne var så lite aktive i feltet og ikke dro det opp. Der ser vi eneren Northug!

Northug er ikke en medieyndling fordi han er så sympatisk eller med karisma. Han er det fordi han slenger med leppa og er utradisjonell. Derfor flokker mediene seg om ham, for å få en headliner. Å sammenligne ham med Tiger Woods er en fornærmelse mot TW.

ARs påstand om at man må være spesiell for å bli spesielt god, er usann og bare en klisjè. Var Dæhli "spesiell", eller Koss, eller Wirkola, eller Rodal? Kjedelige, normale typer alle sammen, men enere i idretten sin var de likevel. Tiger var/er heller ikke "spesiell" som person, men han hadde karisma og han er farvet. Amerikanerne elsker slike outsidere. Simen Fulland (22. nov 2017 14:19) *  IP
Monkey;

Northugs personlighet er irrelevant for diskusjonen.
Spørsmålet er om han er blant norges 10 beste mannlige langrennsløpere i en mini tour i Finland eller ikke.

Dersom du klarer å mene at det er 10 stykker som er bedre enn han per dags dato når han er frisk og rask, vel da har du i beste fall dårlig kompetanse på langrenn..... PCS (22. nov 2017 14:33) *  IP

Omtrent like «dårlig kompetanse på langrenn» som Løfshus :-)) gjesp (22. nov 2017 16:08) *  IP
Petter har flere seire og topplasseringer i individuell start. Har vunnet verdenscupen 2 ganger og Tour de ski(etter at Sundby ble disket).

Jeg kan skjønne at det er vanskelig å ta ut en som har vært syk og som ikke har fått vist seg fram. Men som mange andre sier, det er neppe 10 mann som er bedre enn han.

Dessuten har han gode resultater fra mini-tourer i Finland.

Håper han får muligheten til å vise seg fram snart

At han er den største profilen i langrenn, er udiskutabelt. Han er i en helt egen liga AR (22. nov 2017 16:55) *  IP
Alle de Monkey nevner er spesielle på sine områder. Ellers hadde de ikke vært så gode som de er. Det er et faktum. Ikke slik som Monkey skriver.


 Wilson (22. nov 2017 17:33) *  IP
AR
Hva synes du om Petter's kommentarer ang konkurrenter som er tatt ut på laget? Wilson (22. nov 2017 17:34) *  IP
Konkurrenter og lagkamerater.


 Besserwisser (22. nov 2017 17:46) *  IP
Petter sier og gjør mye morsomt, men å navngi lagkamerater på den måten han gjorde var å tråkke godt over streken, synes jeg. Fortjener en tur i fryseboksen, ref hockeyspråket.


 AR (22. nov 2017 17:54) *  IP
Nå var det ikke Petters kommentar vedrørende konkurrenter. Det var handelshøyskolestudenten William Brekke og to medstudenter som lagde satiren/ironien. Det setter saken i et helt annet lys. Tegningen var, som jeg har nevnt tidligere, temmelig god og treffende. Saken blir jo en helt annen når det ikke er Petter Northug som lagde tegningen. I dagens samfunn er slike ting godt innenfor. Det skjer mye verre ting der ute. Hver dag.


 Wilson (22. nov 2017 18:08) *  IP
AR.
Bra.
Da bør du kanskje tåle mer fleip enn det du har godtatt her inne.

Ok å være uenig med de som tok ut laget.
Men la aldri det gå ut over kamerater et nå min holdning. gjesp (22. nov 2017 19:45) *  IP
Joda, men vi må slutte å være så hårsåre. Alle vet jo at Petter skøyer hele tiden.

Hetland bekreftet i sporten nå at Petter skal gå neste helg på Lillehammer, og da er nok alt glemt. Spesielt om han hevder seg AR (22. nov 2017 20:14) *  IP
Jeg tåler mye fleip, Wilson. Løgner, sjikane, trakarsering og krenkelser er noe annet.


 Monkey (22. nov 2017 20:38) *  IP
AR fortsetter med tøvet sitt om at man må være spesiell for å bli spesielt god i idrett. Ingen av de jeg nevnte er spesielle på noen måte utenfor det som gjelder idretten deres: treningsmengde, innsats, ambisjoner og lignende
De aller, aller fleste av enerne i idrett er ikke spesielle på noen måter som personer. Northug er det derimot, og på en negativ måte. seniorgolfer (22. nov 2017 21:20) *  IP
Monkey
både Sundby og Johaug er tatt for å bryte dopingreglementet. Når Sæter aldri har ytret et kritisk ord mot disse dopingtatte personene / det de har gjort - - eller tatt til orde mot astma dopingen som foregår i doping /smørebussen - snarere tvert i mot, og forsvart dem og slike handlinger ukritisk - da er han en supporter overfor doping i mine øyne. Tviler på at dette kan ansees æreskrenkende - det er min mening som jeg forøvrig har tilkjennegitt overfor ham.

Gjest
Hetland og gjengen er ikke bare småkonger - de er litt mer enn det. Hetland sa faktisk at Northug "fikk lov å gå " på Lillehammer - herregud hvilken generøs gest. AR (23. nov 2017 00:24) *  IP
Monkey fortsetter med tøvet sitt.

Jeg har vel ikke snakket om "utenom idretten". Alle som blir spesielt gode er spesielle på et eller flere områder, det være seg trening, ambisjoner, hvile, spesielle evner til å ta seg ut etc..

Spesielle som personer.....?? Røreprat, Monkey. Gulltann (23. nov 2017 10:12) *  IP
Ikke ofte jeg er enig med Monkey, men her er jeg mye nærmere hans syn på saken enn AR sitt.
Helt greit at Northug ikke blir tatt ut denne helgen, han har tross alt meldt avbud to helger på rad grunnet sykdom og har dermed tvilsom form og han har ihvertfall ikke dokumentert noe hittil i år eller i fjor for den saks skyld, som tilsier at han fortjener en plass til helgen.
Og det å henge ut sine lagkamerater på den måten er helt uakseptabelt, men en unnskyldning til gutta vil nok rette opp mye, så lenge han ikke gjør noe lignende igjen.
Og AR, å hevde at man må være spesiell for å bli spesielt god er etter min mening en gammel floskel og bare tull - med mindre du mener at det å være treningsvillig gjør deg spesiell da...
----------------------------------------


Svar: Ja, blant annet.
AR Besserwisser (23. nov 2017 10:34) *  IP
Uansett, Northug må gå renn på Gålå i helgen dersom det skal bli noe suksess på Lillehammer. Og dessuten må snart "beina" begynne å snakke!


 Jan T Låven (23. nov 2017 12:22) *  IP
Apropos sammenligninger: hvem har mest selvinnsikt av MonkeyFreud og Donald Trump? 2 forskjellige ligaer, dog sammenlignbart


 Besserwisser (23. nov 2017 14:14) *  IP
Anders Aukland skriver i sin blogg i dag at veien er lengre til mesterskap for løpere som ikke er en del av landslaget hele sesongen. Dette vet han noe om siden han brøt med forbundet og startet privatlag lenge før Northug.
Det kan altså være så enkelt som at det er ren politikk fra de som bestemmer. Gleder de seg rett og slett til Petter legger skiene på hylla? Monkey (23. nov 2017 14:35) *  IP
Takk til Gulltann for støtte.
ARs påstand om at man må være spesiell for å bli spesielt god er sirkelargumentasjon eller selvoppfyllende.
Naturligvis er enerne spesielt gode på visse områder innen sin idrett; det er jo derfor de er spesielt gode!


-----------------------------------------------
SVAR: Ja, Monkey, men da er vi jo enige da!!??
AR
-----------------------------------------------


AR uttalte dette i relasjon til Petter Northug, og at han er en spesiell type, personlig. Derfor var det naturlig å tolke ham som at spesielt gode utøvere er det fordi de er spesielle personligheter. Dette er en gammel klisjè i mediene, som elsker slike typer fremfor de vanlige enerne som er A4.
Slike typer er det svært få av, men jeg kommer på disse i farten: John McEnroe, John Daly, Payne Stewart, Paul Cascoigne, George Best, Roger Ruud, Usain Bolt, Eric Cantona. Ronni (23. nov 2017 15:44) *  IP
Jeg har prøvd meg som spåmann før og sagt at Petter er ferdig som skiløper. Da tok han 4 gull i Falun-VM.

Han er en utpreget mesterskapsløper, akkurat som Dæhlie og Alsgaard var. Hva som skjer nå spiller egentlig ingen rolle, men det er en fordel at han blir tatt ut på det han vil være med på. Så stor er han at han bør få spesialbehandling.
Og i OL, der blir han selvsagt med. Lost ball (23. nov 2017 15:48) *  IP
På arbeidsplassen min så er det gjerne slik at det er helt greit å diskutere så møtebordet skjelver og koppene flyr veggimellom på bakrommet. Men når vi har nådd en konklusjon, i plenum eller styrt fra øverste ledelse, så har vi til h...... å følge den, eller finne oss en annen arbeidsplass.

En aktør som setter seg selv over bedriften, eller laget i denne settingen, er bare usmakelig. Dessverre sammenfatter det mye av elementene i Northugs karriere og fremferd i de årene han har vært i rampelyset. En gudebenådet langrennsløper på mange måter, men også egotripper i skispor, trafikkulykker og på digitale flater. Noen av svenskestikkene var kanskje til å trekke på smilebåndet av - for 8ish år siden. Det er lenge siden det var i nærheten av å være morsomt.

Nå nylig ville han gå med blågul drakt med Tre Kronor på. Fortell meg at det er av respekt av en nabonasjons nasjonale symboler, og se om du får meg til å tro på det... Det ville vært pinlig fra en tenåring, fra en voksen mann er det patetisk. gjesp (23. nov 2017 17:53) *  IP
Les dagen sak på VG , så skjønner du at dette er ganske vanlig i gruppa.


 P4 (23. nov 2017 20:08) *  IP
Når det støyet som mest rundt vårt nye alpinvidunder Henrik Kristoffersen, sto pappaen til en av Norges beste alpinister gjennom tidene frem på TV og uttalte; « normale mennesker, oppnår normale resultater»


 seniorgolfer (23. nov 2017 20:18) *  IP
@ Lost ball
Synes sammenligningen din på bedriftsnivå er temmelig dårlig. Men allikevel! Hva om hele salgsstaben ble invitert på seminar, mens superselgeren som har oppnådd bedre resultater enn resten av selgerstaben til sammen ble sjuk og salgstallene for denne superselgeren derfor i en viss periode ikke var så gode som tidligere. Alle ble invitert unntatt superselgeren - med begrunnelse i at han har ikke levert så strålende i det siste.
Tenk om denne superselgern ikke kunne si seg opp - tror du ikke han hadde synes det var helt rauva med slik forskjellsbehandling? Folk som kanpt har levert noe, fikk være med, mens han var satt på sidelinjen. Kanskje superselgeren hadde sendt en fleipete melding om det til og med på intern mail til de andre selgerne - hvor det han skrev faktisk var spot on. Ville det vært så mye å ta på vei for - for eksempel dersom tonen blant ansatte hadde vært tilnærmet lik dette: https://www.vg.no/sport/langrenn/petter-northug/northug-stikk-etter-kritikken-dette-ville-ikke-jeg-gjort-mot-en-lagkamerat/a/24194167/ hvor det her vises at resten av staben har en kultur å hetse / gjøre narr av og mobbe sine kolleger???

Jeg tenker også sånn, det snakk om seriøs forskjellsbehandling, - hva f. eks. om Johaug hadde vært sjuk i siste rennene før OL etter dopingdommen - slik at hun ikke teoretisk var kvalifisert, tror du hun ville bli vraket - fordi hun ikke hadde fått vist hva hun var god for. Eller hvis Sundby blir syk en periode frem mot OL - og teoretisk ikke skulle ha kvalifisert seg, selv om han sa han var blitt frisk - tror du han hadde blitt vraket?

Med Northug er det som med Tiger Woods.De fleste synes han er kult, men noen særinger - med sterk forankring i janteloven, liker ikke slike typer som fremhever seg. Det er bare sånn det er! Gunnar Bull (23. nov 2017 22:23) *  IP
Det hender ikke ofte, men akkurat her er jeg helt på linje med Seniorgolferen.

Har ingen problemer med å se at Petter til tider er i overkant barnslig, men her er det liten tvil om at ledelsen har noen horn i siden hans.

Rett og slett elendig ledelse av Hetland og Løfshus. Pinlig. Monkey (23. nov 2017 22:40) *  IP
Enig med Lost ball.
Uenig med Finn Aamodt, som tror han og sønnen er ÜberMensch.
Ketil er en dønn kjedelig type; helt normal.

Northug er ikke bare barnslig; hen er usympatisk, egoistisk og en "mesterskapsløper" som vinner renn på å ligge bak de andre til det er noen hundre meter igjen. Og som legger skylden på andre hvis farten i feltet er for dårlig. Rennet med Johan Olsson var typisk i så måte, for "verdens beste skiløper". En skam. Det var også hans oppførsel med og etter promillekjøringen.
Hadde han enda hatt litt karisma, sjarm eller ordforråd. På meg virker han nærmest primitiv. gjesp (23. nov 2017 23:07) *  IP
ha ha, skikkelig peiling på langrenn også du Monkey. Bra forsøk på å provosere


 Besserwisser (23. nov 2017 23:18) *  IP
Ser ut som om Monkey har mistet noe av sin provokative kraft. Ble litt krampaktig på slutten her nå:)


 AR (24. nov 2017 12:08) *  IP
Her ser du Northug direkte fra kl 12.10 på Skiforbundets nettsted:


https://www.ski-tv.no/nc-langrenn-gala-24-26-november-2017
 Besserwisser (24. nov 2017 12:37) *  IP
Viser ikke akkurat WC form i dag Petter.


 Monkey (24. nov 2017 14:50) *  IP
Jeg har fulgt norsk langrennssport og hoppsport helt fra jeg var tilstede under OL i Oslo i 1952.
I dag ble "verdens beste skiløper" nr. 17 på Golå, i et Norgescuprenn.
Jeg mener hvert ord jeg skriver om PN her. Besserwisser (24. nov 2017 17:16) *  IP
Nekter å tro på deg Monkey. Du kan ikke mene hvert ord du sier om PN her. Da er du en hater. Tror ikke du er en hater. Bare en gammel grinebiter.


 Monkey (24. nov 2017 17:47) *  IP
Jeg hater ingen. Det ordet finnes ikke i mitt vokabular. Men jeg misliker Northug.
Jeg er heller ikke en grinebiter, men gammel er jeg. Det er mye i samfunnet, idretten og livet som jeg liker. gjesp (24. nov 2017 17:53) *  IP
Gålå. De som skjønner seg på langrenn og Petter, vet at han selvsagt ikke gikk 100% i dag. Motivasjonen er ikke den samme heller. Han tenker på neste helg


 Monkey (24. nov 2017 20:39) *  IP
Tull og tøys. Det sier man alltid om ham når han går dårlig. Jeg er sikker på at han gikk for fullt, for å vise alle at han er god nok. Han er antagelig ikke inne på laget til neste helg på Lillehammer, men har vel fått klarsignal allerede. Dessverre.


 Gunnar Bull (24. nov 2017 21:42) *  IP
Noen ganger - heldigvis ikke ofte - hender det at jeg leser noe som jeg rett etterpå skulle ønske var skrevet på et annet språk. Et språk som jeg overhodet ikke forstår.

Som indisk, eller kinesisk. gjesp (25. nov 2017 08:16) *  IP
Løfshus mente at Petter sitt løp var som en treningstur, og ikke noe å legge vekt på. Men han var kanskje ikke på OL i 52...


 Besserwisser (25. nov 2017 11:04) *  IP
Ble kort dag på Gålå i dag også for Northug.


 Monkey (25. nov 2017 14:09) *  IP
Den som går et løp i Norgescup i hard konkurranse mot coming men, og tar det som en treningstur, har forhånet hele langrennsmiljøet. Annonserte PN før eller etter løpet at han tok dette som trening? Like ille begge deler.
Da var vel sprinten i dag også en treningstur, dersom det er mulig å få til. Røk ut i kvartfinalen etter å ha blitt nr. 20 i prologen.
Noen som vet hvordan PN hadde gjort det i Ruka i dag? Treningstur?

Lurt om GB kan forklare hva han mener med det kryptiske utsagnet sitt. Dersom du misliker alt jeg skriver, så anbefaler jeg deg å la være å lese det. gjesp (25. nov 2017 19:28) *  IP
Kan du ikke lese apekatt? Løfshus sa det


 Besserwisser (25. nov 2017 21:11) *  IP
Petter Northug er Norges mestvinnende skiløper. Alle håper at han har Ett OL til i beltet. Det ser ikke sånn ut pr dato men det er lenge til. Selv Monkey elsker Northugs preatasjoner. Men som oss alle så blir han så vonbroten når gullgutten ikke leverer på bestilling.


 Gunnar Bull (26. nov 2017 13:47) *  IP
Monkey: Jeg begynner å dra på årene selv også, og er det en ting jeg har lært på mine eldre dager, så er det at det er bortkastet energi å krangle med folk som bare er opptatt av å fremme sine egne meninger og egentlig ikke er interessert i hva andre mener.

En illustrasjon på dette kan kanskje være at svaret på det du lurer på (om jeg misliker alt du skriver) finnes i de første fem ordene i mitt forrige innlegg. Monkey (26. nov 2017 14:16) *  IP
GB: Slik du definerer en diskusjon, er akkurat slik det er i virkeligheten, inkl. på Stortinget, og i mediene. Alle fremmer sine egne meninger, for hva ellers skal de gjøre? Fremme motpartens? Man kan gjerne være interessert i hva andre mener - og det er jeg absolutt - men det skal svært mye til for å bli overbevist om at motparten har rett.
Når så eller hørte du sist at noen sa/skrev offentlig: jeg har hørt på dine argumenter og du har overbevist meg; jeg tok feil og du har rett!

Besserwisser tar feil i det han skriver om mine meninger om Northug. Han tar også feil i at PN er Norges mestvinnende skiløper. Har du virkelig glemt Bjørn Dæhlie allerede? Han tok 8 OL-gull, 9 VM-gull og vant WC 6 ganger. Besserwisser (26. nov 2017 15:50) *  IP
Ja jeg hadde glemt Bjørn Dæhlie. Men trist at du ikke har latt deg begeistre av Northugs fantastiske prestasjoner. Du er trolig den eneste i Norge.


 Monkey (26. nov 2017 21:56) *  IP
Jeg synes ikke det er en "fantastisk prestasjon" å ligge bak de andre uten å være villig til å dra, og så slå til på oppløpet. Men idretten er nådeløs, og den beste spurteren vinner i fellesstart. Man kan ikke engang snakke om moral.

På Lillehammer neste uke er det 15 + 15 km, fellesstart. Da vinner nok PN igjen, dersom han har gjenfunnet formen. Om han drar feltet noen meter gjenstår å se. AR (26. nov 2017 22:39) *  IP
I fellesstart er det om å gjøre å komme først i mål. Akkurat som i sykkelsporten. Minner litt om golf hvor resultatet teller og ikke stilen.


 Monkey (27. nov 2017 13:50) *  IP
Din sammenligning med sykkelsporten er helt håpløs. Landeveisritt er en "lagidrett", der hele laget sykler og jobber for den beste spurteren, for at han skal få det lettest mulig på veien til mål. I langrenn finnes ikke slik laginnsats. Muligens når en enslig løper ligger langt foran, og de andre fra samme nasjon "bremser" feltet så godt de kan. Men ellers er det alle mot alle i langrenn, og ingen fra samme nasjon som ofrer seg for at den beste spurteren skal vinne.
Jeg har i hvertfall ikke sett at noen norske trekker opp spurten for Northug. Ronni (27. nov 2017 13:57) *  IP
Monkeytroll, nå er det en ny mann du må rette inn skytset mot. Petter er iferd med å bli passe.

Klæbo, i en alder av 21, fullstendig overlegen, inspirert av ingen andre enn Petter.
 gjesp (27. nov 2017 14:18) *  IP
ufint å slippe de andre innpå seg i går og bare henge med inn til spurten, for så å vinne. Ingen bra prestasjon.


 AR (27. nov 2017 14:46) *  IP
Helt enig med deg, gjesp! Helt uhørt av den unge mannen å slippe seg ned i feltet og la andre taue ham med seg og så lure dem i spurten.

Nei, de burde latt Sundby få lov til å vinne siden han var så flink til å dra opp farten midtveis! :-)

Klæbo burde vært disket for en slik, (i de flestes verden, eminent, klok og riktig), taktikk. Ikke sant, Monkey? Besserwiser (27. nov 2017 15:37) *  IP
Oops, nå ble skytset deilig tungt her:-)


 Gjest (27. nov 2017 17:59) *  IP
Det jeg sliter mest med er at vi har en landslagsledelse som egentlig ønsker at Nortug skal mislykkes. I utgangspunktet burde de gjøre alt for å tilrettelegge for at Nortug kommer i form til OL. Det er deres jobb for søren. Dersom han så ikke klarer å komme i form så må man selvfølgelig vrake ham. Men vrakingen må ikke begynne i November.


 Monkey (27. nov 2017 22:27) *  IP

Å la de andre innhente ham og så vinne spurten har ikke noe å gjøre med PNs taktikk. Når har han ligget foran med et halvminutt i en fellesstart? Idiotisk sammenligning. Like dum som å sammenligne langrenn med sykkel. AR (28. nov 2017 11:07) *  IP
Dette forsto du ikke, Monkey!


 Monkey (28. nov 2017 14:10) *  IP
Hvis det var ironien jeg ikke forsto, så har du rett.
Hvis det ikke var ironi, så var innlegget ditt bare dumt. AR (28. nov 2017 18:56) *  IP
Jeg er vant til at jeg - i din verden - utelukkende skriver dumme ting, Monkey. Du gjør jo ikke annet enn å hetse meg - og synes det er gøy. Det har du selv sagt.


 Monkey (28. nov 2017 21:52) *  IP
Du husker feil. Det jeg syntes var gøy var å erte deg med å bruke to nick samtidig en periode. Jeg uttrykker hva jeg mener om det du og andre skriver her, og da er jeg ærlig i det jeg sier.


 AR (28. nov 2017 22:13) *  IP
Erfaring har vist at erting og hetsing er to sider av samme sak i din verden.

Hvis du holder deg til god folkeskikk, kan du fortsette å skrive her. Jeg skal innrømme at du har vist stor fremgang etter at du flere ganger har sluttet å skrive her, men alltid kommet tilbake. Intet nevnt om dine meninger. Bare formen.

Ikke verst! Monkey (01. des 2017 12:43) *  IP
Da fikk du siste ord her, AR, siden du har slettet mitt svar til deg. Uten begrunnelse.


 Besserwisser (01. des 2017 20:20) *  IP
Synes det er greit at AR får siste ord noen ganger, sånn rent prinsippielt:-)


 Monkey (02. des 2017 17:40) *  IP
Northug har reist fra Lillehammer, og har trukket seg fra 3-mila i morgen. Hvilken skiløper, hvilken moral, hvilken personlighet!


 Besserwisser (02. des 2017 18:08) *  IP
En meget tung åpning på sesongen dette for PN. OL henger i en svært tynn tråd. Kan være at langløp er riktigere arena for den aldrende stjerne.


 Monkey (02. des 2017 23:22) *  IP
Der tror jeg du tar feil. PN har ikke krefter til det. Og han kommer til å trekke seg fra annethvert renn fordi han "ikke er i form".


 Wilson (03. des 2017 08:24) *  IP
@ Monkey
Hvilken skiløper, hvilken moral, hvilken personlighet!

Og dét kommer fra deg. Moral og personlighet snakker du om.
Du som har skiftet identitet 200 ganger her inne. Monkey (03. des 2017 13:47) *  IP
Hvilken opplevelse denne 3-mila på Lillehammer var! En nytelse idrettslig, med flotte og sympatiske skiløpere, 4 nordmenn i teten.
Jeg lurer på hvordan Northug hadde gjort det?
----------------
Wilson: dette dreier seg ikke om meg, men om Northug. Min moral og personlighet har ikke noe i denne tråden å gjøre. Start en ny tråd, der du kan skrive det du vil om meg. Ta med litt om deg selv også. gjesp (03. des 2017 18:05) *  IP
Men det var vel litt ufint å ligger bak og la Sundby sprenge feltet, for så å vinne spurten? Litt feigt kanskje?


 Monkey (03. des 2017 21:04) *  IP
Du har nok ikke sett hele løpet. Klæbo lå langt bak Sundby, da det var flere hundre meter igjen. Så satte han opp jakten. Det var ingen "spurt". Han tok ham igjen på oppløpet.
Og Klæbo gjorde noe PN sjelden eller aldri gjorde; han dro feltet mange ganger, var aktiv og i tetklyngen hele løpet.
Klæbo har dessuten noe Northug ikke har; han er sympatisk og ikke egosentrisk. gjesp (03. des 2017 21:20) *  IP
Så hver eneste meter. Perfekt taktikk, akkurat som Northug har gjort utallige ganger. Smart, taktisk sterk, og sparte på kreftene bak de andre lenge. Fikk hjelp av Holund til å jage Sundby. Hentet inn alt nedover, og spurten ble en formalitet. Selv med stive ben


 Ronni (04. des 2017 10:54) *  IP
Klæbo! Hvilken løper!
Kanskje er Petters tid over, men vi har fått en yngre versjon som ser ut til å bli enda bedre enn originalen.
Spennende å se om han får like mange meritter som Petter i mesterskap. Simen Fulland (04. des 2017 13:40) *  IP
Monkey: 5 mila i Falun, tidenes langspurt av nettopp Northug. https://www.youtube.com/watch?v=UlWsqLsRaMQ


 Besserwisser (04. des 2017 16:11) *  IP
Den 5-mila der!! Helt sjukt. Min beste TV-opplevelse. Oppi der sammen med da Brå brakk staven. Ble litt leit å lese at nå trener ikke Petter engang...kroppen responderer ikke. Aiai


 Revisor'n (06. des 2017 05:47) *  IP
At ikke Monkey ser at Klæbos taktikk var en nøyaktig kopi av Northugs er ganske utrolig.

Han påstår at alt han skriver er ærlig ment og ikke ironisk, så da får konklusjonen nok en gang bli at han er en kunnskapsløs kverulant. Besserwisser (06. des 2017 07:45) *  IP
Ikke kunnskapsløs.


 Monkey (06. des 2017 14:10) *  IP
Northug lå langt bak hele veien, Klæbo lå i tetsjiktet og dro også. PN tok igjen 20-30 løpere den siste kilometeren, på utsiden av feltet. Klæbo lå på andre/tredjeplass de siste kilometrene, og var 50 m. bak MJS da det var en halv km. igjen. Da rykket han fra Holund og tok opp jakten på MJS.
Likhetspunkter? gjesp (06. des 2017 15:17) *  IP
Ja


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72