Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 PCS - 22. nov 2017 kl. 14:08 *  IP
Nytt klubbhus?

For meg var det kjærlighet ved første blikk (selv om banen dengang ikke var «bra» før etter sommerferien).
Husker jeg parkerte rettt utenfor klubbhuset, gikk igjennom peisestuen hvor det oste av sjel og historie, plukket opp en kaffe, slo noen prøveputtter, også var tee#1 rett i nærheten med en fantastisk utsik utover Bogstadvannet. Bedre blir det ikke tenkte jeg :-))

Men nå skal vi stemme over rehabilitering eller riving.
 Dilter (22. nov 2017 22:05) *  IP
Er det fortsatt snakk om eiendomsutvikling med leiligheter i flere etasjer?


 Dr.Green (23. nov 2017 13:04) *  IP
Nei


 Monkey (23. nov 2017 14:19) *  IP
Hvilken bane er dette snakk om? Er denne tråden bare for de innvidde? Kan vi andre bli medlemmer der?


 GS2 (23. nov 2017 15:56) *  IP
Bogstad


 PCS (25. nov 2017 15:05) *  IP
Ingen leiligheter Dilter, forslag om nytt klubbhus på 2000 m2, hvorav 500 m2 er satt av til innendørs trening . «Golfland, med simulatorer, nærspill og putting. Med en optimistisk byggekost på kr 30.000,- /m2, koster det 60 millioner. Kommunen godtar heller ikke flere parkeringsplasser, selvom det er mangelvare en solfylt søndag.


 P4 (25. nov 2017 15:25) *  IP
Nye 60 millioner i banklån, på toppen av 70 millioner til baneoppussing? Nå er antagelig noe av banelånet nedbetalt også blir det sikkert tippemidler til klubbhuset, men uansett minst 100 millioner i gjeld, basert på medlemskontingenter, når det er kø ut døra i alle andre golfklubber her i landet!


 PCS (25. nov 2017 15:44) *  IP
Selv om det nåværende klubbhuset ikke ble oppført før 1935, er Oslo eller dengangen i 1924 Kristiania Golf Klubb, Norges første golfklubb.
Var du klubbmester på Bogstad, ble du automatisk Norgesmester, og golfforbundet var mer eller mindre styrt fra Bogstad.

Når byantikvaren nå tillater at de river dette klenodie, er det helt klart at hun ikke har golfkøller. Skogen (27. nov 2017 09:08) *  IP
Med 1700 på venteliste, klare til å betale 50.000 i innmeldingsavgift, tror jeg betalings evnen er ganske bra. Økt årsavgift fra 2017 er 300 per medlem. Det er ikke snakk om mer enn 35 mill i banklån til det nye klubbhuset. Informasjon om prosjektet finner du på oslogk.no


 AR (27. nov 2017 12:55) *  IP
I prospektet står det at total gjeld i 2018 ved nybygging vil være 95,8 millioner kroner som medlemmene skal betale ned på med renter og avdrag.

Styret har omfattende rehabilitering som et alternativ omtrent til samme prisen.

Kanskje et langt rimeligere alternativ er å utsette nybyggingen noen år slik at klubben får kontroll på den allerde enorme gjelden etter baneombyggingen? Klubbhuset kan vedlikeholdes til en langt rimeligere penge enn en omfattende rehabilitering. Når det nåværende gjeldsproblemet er redusert, kan man bygge nytt klubbhus. Planene er jo der allerede.

Og drømmen om helårsdrift er etter min oppfatning et skudd i natten. Vi har i mitt mer enn 50 år lange medlemskap i klubben aldri klart å få fart på en slik drøm til tross for utallige forsøk. P4 (27. nov 2017 14:47) *  IP
10-15 millioner i tippemidler og tilsvarende støtteordninger krever langsiktig avtale med grunneier. Det må derfor søkes/bygges nå, ellers må leieavtalen med grunneier Oslo Kommune reforhandles.


 Skogen (27. nov 2017 17:57) *  IP
Ar hvor har du det fra at OGK har gjeldsproblemer? Hvis jeg har gjeld på mitt hus og en god cashflow, har jeg gjeld, men ikke gjeldsproblemer.
Som prospektet beskriver i detalj, er gjelden etter nytt klubbhus helt håndterbart fot OGK selv med en renteheving.
Du tar feil ved å hevde at det går an å vedlikeholde det eksisterende klubbhuset til en rimelig penge. Nytt tak, grave opp hele damegarderoben og skifte kloak MÅ gjøres til neste år, og da må også hele el anlegget skiftes samtidig med ventilasjonsanlegg. Etc.etc.
Styrene har de siste årene stukket hode i sanden og ikke gjort noe i påvente av avstemming i kveld.
OGK har testet tippemidler og vet at disse vil bli motatt. På samme måte som vi gjorde da vi bygget ny bane. Ingen reforhandling nødvendig. AR (27. nov 2017 18:06) *  IP
Jeg har ikke sagt gjeldsproblemer, men bare gitt uttrykk for at en gjeld på 100 mkr er svært mye for en idrettsklubb


 AR (27. nov 2017 22:21) *  IP
Nå blir det bygd nytt klubbhus på Bogstad til en kostnadsramme på 57 millioner kroner. Tegningene ser flotte ut! Nå blir Bogstad et enda hyggeligere sted å være!

Flott bane, flott klubbhus. Monkey (27. nov 2017 22:35) *  IP
57 millioner for et klubbhus er vanvittig. Men slik er det i våre dager, der alle håndverkere og konsulenter skriver regning med gaffel. Og blir ikke grådigheten tilfredsstilt, så har man alltid klassikeren i bakhånd når fakturaen presenteres enda større:
"Vi støtte på uventede problemer da vi begynte å grave".

Alle norske byggherrer blir rundlurt, og håndverker-bedriftene og konsulentfirmaene blir søkkrike. Den nye adelen. gjesp (27. nov 2017 23:13) *  IP
Gode nyheter det.

@Monkey: hvor mye synes du man skal bruke på et nytt klubbhus? hvor mye ville ditt alternativ kostet og hvorfor? i007 (27. nov 2017 23:40) *  IP
Mixed feelings her ...

Skogen skriver at styrene har stukket hodet i sanden og avventet til møtet i kveld. I ytterste konsekvens så har medlemmene i styret personlig ansvar også. Som styremedlem hadde eg også utsatt for mye pengebruk før mandatet hadde vært gitt på et ekstraordinært årsmøte.

Håper det blir bra og ikke for dyrt ... og at det blir bærekraftig der i de neste 80 årene også. AR (27. nov 2017 23:43) *  IP
Dette skriver Oslo Gk på sine hjemmesider. Med tegninger.

https://www.oslogk.no/nyheter/nyheter-klubb/det-blir-nytt-klubbhus-pa-bogstad Tolle (28. nov 2017 00:07) *  IP
Ganske enkelt dette... Avstemming med ca 300 for og 30 mot. Klubben har god økonomi og klarer å håndtere gjelden.
Men for all del, noen er alltid imot utvikling både når det gjelder bane og klubbhus. Monkey (28. nov 2017 14:07) *  IP
Til Gjesp: hadde jeg vært medlem av OGK så hadde jeg stemt imot bygging av nytt klubbhus. Det er stormannsgalskap av en idrettsforening å bygge et klubbhus til vanvittige 57 mill. Det setter golfsporten i vanry, og øker snobbefaktoren som sporten vår sliter med. Ingen andre golfklubber i Norge kan engang tenke i de baner. Men dere befinner dere på Bogstad.
Rosenborg - landets beste og rikeste klubb - holder til i en Brakke. Min egen golfklubb fikk en gammel skolestue og flyttet den til banen og bygde den om til klubbhus.

Tegningen av klubbhuset viser et modernistisk monstrum i mur/betong, som vanlig i våre dager. Drepende kontrast til det intime og hyggelige og vakre klubbhuset som står der nå. Haga bygget et mausoleum, OGK bygger en utstikker. Ufattelig at medlemmene er så naive og ukyndige. Dette er rikmanns-snobberi av verste klasse. gjesp (28. nov 2017 14:38) *  IP
Du vred deg litt unna å svare direkte, som alltid. Men vet du noe om hvilke tiltak som måtte til for å restaurere bygget og hva det evt ville koste? For noe måtte gjøres. Eller synes du de bare skulle la det være som det var, til det råtner og faller sammen? Behøver kanskje ikke noe klubbhus?


 TOM Dahl (28. nov 2017 16:24) *  IP
Monkey.
Hvis du hadde vært tilstede på møte i går ,ville selv du som motstander av alt, forstått at det faktisk blir « rimeligere « å bygge dyrt enn å rehabilitere .
Å kalle alle oss som er for , for naive og ukyndige er drøyt for en som er presumtivt oppegående som deg.

Eller besitter du noen begrensninger intelektuelt du også, når du kjører på med monkey som nick?

Altså ligger det en skjult erkjennelse her?

Ønsker deg ellers alt godt. Monkey (28. nov 2017 17:53) *  IP
Jeg ville ikke ha bygget nytt klubbhus i det hele tatt, derfor er et beløp uaktuelt å oppgi.
Mitt poeng er at medlemmene og styret er fanget av retorikken og beregningene til såkalt "bygningstekniske konsulenter". Disse får betalt for å anbefale enten nybygg eller rehabilitering. Noe annet er utenkelig, for har det noen gang skjedd at en konsulent avgir en rapport om en rimelig utbedring?
Jeg skal synse uhemmet: det nåværende bygget kunne ha blitt rehabilitert for en billig penge, trolig under 10 mill. Det kommer ikke til å råtne. Jeg vet at dette beløpet er latterlig lavt i dagens Norge, og at ingen entreprenører eller håndverkere vil ta en slik jobb til den prisen. Da svarer jeg at alle slike utbedringer er gigantisk overpriset, og at alle eiere er prisgitt (sic) konsulenter og entreprenører. Vi har ingen sjanse. Jeg vet at ombygning av et bad vanligvis koster 300 000. Men jeg vet også at det samme arbeide fint lar seg gjøre for 100 000. Det er utrolig mange timer som faktureres som er ikke-utført "arbeide", ofte utført av ikke-faglærte fra Baltikum eller Polen.
Toppen av galskapen er når konsulenter sier at Nasjonaltheatret må utbedres for ca. 1 milliard! Og Staten godtar det. Når mediene og eierne er på besøk, så tas de med på The Grand Tour rundt i bygget, der det fremvises de klassiske slitasjene; noen sprekker hist og pist, murpuss som faller ned, noen sprukne rør, slitt maling og lignende.
Alle åkker seg og er enige i at hele bygget må restaureres, for ellers faller det jo sammen, må vite. Bygget er fra 1890-årene, og er i meget god stand. I andre land reparerer man slike bygningsmessige skader som en del av det løpende vedlikeholdet, og snakker ikke mer om det. I Norge er alltid parolen: full rehab eller nybygg.

Det er lov å bruke huet, og mitt råd har alltid vært: ikke stol på verken konsulenter eller håndverkere, hverken når det gjelder hvor alvorlig skadene er og hva det vil koste.
Det finnes ikke uavhengige eller nøytrale slike firmaer; de har alle sin agenda. i007 (28. nov 2017 19:59) *  IP
Man kunne se og lukte at noe måtte gjøres der.
En tvunget forbedring der er ikke snobberi.
Flate tak bør man vel alltid unngå i områder med tidvis mye nedbør. Tom Dahl (28. nov 2017 20:47) *  IP
I Monkeys energiske innlegg ser man nå noen fantastiske sammentreff.
Han beskriver klubbhus prosjektet som bortkastet, tullete og unødvendig.
Noe som faktsisk på prikken er defenisjonen på utrykket Monkey Business..

Kan godt hende at noen av oss blir lurt av både håndtverkere og konsulenter av og til, men den jobben klubbhus komiteen har utført her med å være bevislig ultra-nøye i sitt arbeid, tilsier at absolutt ittno det du påstår her medfører riktighet.

Vi er nok ikke feilfrie i OGK heller, men å drive med Monkey Business ovenfor et tusentalls medlemmer?

Hva tar du oss for? Monkey (28. nov 2017 22:00) *  IP
Det er medlemmene som har bestemt dette, ikke styret.
Monkey business er i mine øyne det samme som korrupsjon eller avtalt spill. Intet av dette har jeg ment eller påstått foregår i OGK. Jeg har bare advart mot å stole for mye på konsulenter og på fremlagte pristilbud.

Uansett mener jeg det er galskap av en idrettsklubb å bruke 57 millioner på et klubbhus. Uansett hvor falleferdig den nåværende bygningen er. Monkey (28. nov 2017 23:00) *  IP
Til Tom Dahl og andre medlemmer av OGK: jeg ber om unnskyldning dersom jeg har fornærmet dere.


 luigi (29. nov 2017 13:14) *  IP
Det må være lenge siden du evnet å fornærme noen med dine lett gjennomskuelige provokasjoner Monkey. Legg inn noen saklige nyanser i din negativitet og du vil muligvis bli tatt på alvor - av noen. Men for all del, bare fortsett å underholde oss med dine diatriber.


 Leif (29. nov 2017 13:26) *  IP
Gratulerer med vedtak om nytt klubbhus.
Før baneoppgraderingen i 2008 var årskontingenten på Bogstad 4800 kr pr år. Baneoppgraderingen lovte et påslag på kun 2000 kr slik at totalkontingent var 6800.
I løpet av to år var kontingenten satt opp med ytterligere 2500 kr slik at den fra 2008 til 2010 økte fra 4800 (6800) til 7300 (9300).
Neste år blir kontingenten 10100 (pluss 2000 i baneoppgradering og 1300 i klubbhusavgift – totalt 13400). Det blir spennende å se om klubben klarer å holde kontingenten der eller om den spretter opp til 15-16000 de nærmeste årene.

Hadde enda kontingentpåslaget i 2008-2010 vært øremerket løpende vedlikehold av klubbhuset slik at det ikke var i rivningsklasse 10 år senere så hadde det vært mer akseptabelt.

Selv er jeg veldig veldig veldig glad i golf og spiller gjerne nesten hver dag. Pris er en ting. Jeg liker at prisen jeg aksepterer ikke blir justert opp de nærmeste årene, men tilgjengelighet er enda viktigere.
Statistikken for i år viser færre registrerte runder enn i fjor på Bogstad, men opplevd tilgjengelighet ettermiddag / helg er etter min mening like dårlig i år som i fjor.
Det er mulig det spilles færre runder på dagtid.

Men hva så? Synes medlemmene det er for dyrt for en bane med voldsomt press på spilletider ettermiddag/helg, så er det jo bare å melde seg ut. For som Skogen sier: «med 1700 på venteliste klare til å betale 50 000 i innmeldingsavgift» er ikke økonomi noe problem.
Det gjør ingenting om langtidsmedlemmer synes opplevd tilgjengelighet på banen er for dårlig i forhold til hva det koster.
Medlemsmassen bare byttes ut med nye kjøpesterke medlemmer.

Og det er vel nettopp det som har skjedd/skjer. Klubben har hatt en relativt konstant aktiv medlemsmasse siden baneoppgraderingen i 2008, og har sluppet inn ca 100 nye medlemmer hvert år (med unntak av i fjor der det kun ble sluppet inn 50).
Således er ca halvparten av aktiv medlemsmasse (totalt ca 1550 aktive medlemmer) byttet ut siden 2008. Eldre medlemmer melder seg ut og nye/ivrige medlemmer kommer inn i et forhold ca 1:1.

Bogstad er dessverre blitt en dyr klubb å være medlem av, en dyr klubb å ta med seg gjester til og samtidig en klubb der spilling må planlegges lang tid i forveien.
Jeg er sikker på at det nye klubbhuset blir superfint, og jeg håper at klubben klarer å holde kontingenten brukbart nede samtidig som den reduserer antallet nye medlemmer/forbedrer tilgjengeligheten.

Jeg er veldig glad i Bogstad, men jeg er enda gladere i å spille golf ofte, uten for mye planlegging og uten at det «ruinerer» mine venner som ikke er medlem av samme klubb som meg.
Mitt bidrag til det nye klubbhuset blir at jeg melder meg ut etter over 30 års medlemskap og åpner døren for et nytt medlem «som står på venteliste og er klar til å betale 50000 i innmeldingsavgift". Besserwisser (29. nov 2017 16:52) *  IP
Dette kan vel kanskje bane veien for en "private country club" i hjertet av hovedstaden, der medlemsprisene tidobles og mangedobles og medlemsmassen reduseres meget betydelig. Med den samfunnsutviklingen vi ser i Norge, der skillene mellom fattig og rik både vises mer og aksepteres mer, så blir ikke jeg sjokkert om OGK i fremtiden blir Oslos svar på f.eks The Chicago Golf Club:-)


 i007 (29. nov 2017 17:08) *  IP
Leif (29. Nov 2017 13:26):
Det beste innlegget her på GS på mange år. Monkey (29. nov 2017 20:09) *  IP
Ja, Besserwisser, dette kan bli resultatet. Men den norske likhetstanken er grunnfestet, også i Holmenkollåsen.
Hvorfor er OGK medlem av NGF og greenfee-overenskomsten?
Jeg har spilt der to ganger, på det julitilbudet de hadde for noen år siden, før banen ble ombygd. Jeg syntes det var dyrt da, og nå er det enda verre. Jeg kommer aldri til å betale kr. 1 000 for å spille på Bogstad.

OGK er en opplagt kandidat til å bli Norges andre private golfbane, "Oslo Golf and Country Club". Men det går ikke likevel, for grunnen leies ut av Oslo kommune. Hvorfor ikke kjøpe den? P4 (29. nov 2017 20:49) *  IP
Tror ikke leieavtalen med Oslo Kommune tillater privatisering. Og du Monkey må betale 1500 og ikke 1000 i greenfee.


 i007 (29. nov 2017 22:36) *  IP
Kan P4 utdype sin første setning her?


 P4 (30. nov 2017 08:32) *  IP
Leieavtalen baserer seg på et politisk vedtak som Ap. har vært med på å godkjenne. Derfor overrasker det meg at de reagerer nå, sier Hilde Barstad (h), byråd for miljø og samferdsel.Leder av byutviklingskomiteen, Rina Brunsell Harsvik (a), ba i gårsdagens Aftenposten Aften om en forklaring fra Barstad på at Oslo Golfklubb kun betaler 270.000 kroner i året for å leie 450 mål kommunal eiendom, mens skoler og barnehager må betale markedspris for leie.-Politikerne, og deriblant Ap., har vedtatt å legge til rette for rimeligere avtaler enn markedspris for ideelle formål, for eksempel idrettslag, og i dette tilfellet Oslo Golfklubb. Her legger vi til rette for at flere skal kunne spille golf, sier Barstad.Ruseløkka barnehage trues samtidig av nedleggelse på grunn av et krav om 277.000 kroner årlig i leie for et halvt mål lekeområde. Barstad mener at dette ikke kan sammenlignes med leien som Oslo Golfklubb betaler. Ruseløkka barnehage har midlertidig tillatelse til å bruke et område som er regulert til friområde.-Jeg skjønner at dette virker skjevt, men vi må forholde oss til reguleringsplanene. Derfor må denne barnehagen betale leie.


 Skogen (30. nov 2017 13:42) *  IP
Til P4. OGK betaler 670.000 i leie til Oslo Kommune, og ikke 270.000 som du sier.
Tror man må gå litt tilbake i historien her. Bogstad gård ved Westye Egeberg, eide området som Oslo Golfklubb nå disponerer.Oslo Golfklubb leiet områdene av Bogstad gård. Da det ble gjort en avtale mellom Oslo Kommune og Bogstad gård om overdragelse av eiendomsmassen ble det presisert at Oslo Golfklubb skulle leie disse områdene, og derfor er det regulert til Golfbane.
Hvorfor Grorud Golfklubb og Grønnmo Golfklubb, begge i Oslo ikke betaler NOEN leie til Oslo Kommune er bare å lure på. Monkey (30. nov 2017 14:41) *  IP
Den diskusjonen som P4 refererer til er fra ca. 2003.
Dagens leie er fremdeles latterlig lav. Men selskapsgolfere skal jo subsidieres, fordi det er godt for helsen deres.
Det gjelder overalt i Norge. Særlig er dette viktig for MDG, som jo i realiteten styrer Oslo Kommune. Men da kan man ikke bruke golfbil! PCS (30. nov 2017 15:13) *  IP

Det underliggende for leieavtalen med Oslo Kommune er fortsatt;

«Politikerne har vedtatt å legge til rette for rimeligere avtaler enn markedspris for ideelle formål, for eksempel idrettslag, og i dette tilfellet Oslo Golfklubb. Her legger vi til rette for at flere skal kunne spille golf.

Men når innmeldingsavgiften på kort tid har økt fra noen få tusenlapper til 50.000, og årskontigenten snart er på 15.000, kan en jo spørre seg om det da «legges til rette for at flere skal kunne spille golf»? Monkey (30. nov 2017 17:44) *  IP
Med et nytt klubbhus til 57 mill. legges nok forholdene enda bedre til rette, og for at enda flere skal kunne spille golf.


 Besserwisser (30. nov 2017 20:12) *  IP
Med et nytt klubbhus til 57 mill. legges nok forholdene enda bedre til rette...for at de rikeste skal få spille med hverandre:-)


 PCS (01. des 2017 12:55) *  IP

Med denne nye betongkolossen, hcp begrensning, greenfee på 1.500 og booking begrensning for gjester, er nok de fleste i rådhuset enige i at det å «legge til rette for at flere skal kunne spille golf» ikke har gått helt etter planen.
Ved å restaurere det eksisterende kulturhistoriske klubbhuset, hadde klubben helt sikkert hatt mye bedre kort på hånden neste gang leieavtalen med kommunen skal reforhandles.
Og det er jo heller ikke sikkert at nye betongkolosser selger best @Tolle, i Bjørvika’s betongkolosser er det mange ledig bord i desember, mens på Lorry og Theatercaféen er det alltid stinnbrakke :-)
 Monkey (01. des 2017 14:12) *  IP
Rådhuset følger dessverre ikke med på dette. Er det noen i Bystyret som spiller golf?
Sterk subsidiering av leien for Bogstad har uansett ikke ført til det ønskede resultat sett fra kommunens side. Snarere det motsatte. i007 (01. des 2017 18:47) *  IP
Nytt klubbhus på Bogstad virker som et prosjekt med minimal risiko.
Minimal risiko for de styrende og klubben. På forhånd vet vi tallene og det er ikke kommet noen frarådning fra tekniske etater innen fagfeltet bygg/berg/natur. Ikke kan vi forvente dette heller .. fremover i prosessen.
Etter rivekostnader på 1 mill, er alt nytt.
Det har ligget klubbhus der i 80 år og vi må kunne forvente liten sjans for noen overraskelser. i007 (04. des 2017 21:30) *  IP
I prosjektet Nye Jordal amfi har de erfart en større utsettelse pga.
mer kompliserte grunnforhold ved at det er påvist større mengder alunskifer og syredannende bergarter.
I tillegg har de feilbedømt Hovindbekkens effekt på grunnforholdene der.
Ferdigstillelsen av ishockeyhallen er foreløpig utsatt ett år. Wilson (04. des 2017 21:57) *  IP
I tillegg har de klart å lage feil mål på isflaten.

Dét er utrolig elendig. Monkey (04. des 2017 22:13) *  IP
Som jeg skrev ovenfor; entreprenørens standardsvar på forsinkelser og overskridelser: "Under gravingen har vi støtt på uforutsette problemer, som vi ikke visste om". Brukes i 9 av 10 byggeprosjekter.
Halleluja!
Noen som tror at det ikke blir slik på Bogstad? Wilson (05. des 2017 16:23) *  IP
Monkey.

Alt går ikke til helvete.
Internet blir feks "ganske mye" brukt.

Noen spådde at det ville bli en flopp. i007 (05. des 2017 19:11) *  IP
Nye Jordal Amfi er utsatt ett år pga. en bekk de visste godt om.
VIF-ishockey har søkt kommunen om økonomisk kompensasjon og fått avslag.
VIF-ishockey risikerer å gå konk selv om det er kommunen som står for alt av byggekostnadene.
I tillegg, pga. sprekken, kan deler av den planlagte bygningsmassen der bli vesentlig mindre.

En gang i tiden rant det en bekk ca. midt på 17. fairway på Bogstad.
Håper ikke den kom/kommer fra området der hvor klubbhuset ligger.
Man kødder ikke med bekker!! gjesp (06. des 2017 15:17) *  IP
Hvor mye sprakk budsjettet med da man bygget om banen da, Monkey?


 Monkey (06. des 2017 20:27) *  IP
Det vet jeg ikke, og det er irrelevant.
Det er stor forskjell på å "pløye opp en gressplen" (for å si det primitivt) og å grave seg ned i grunnen for fundamentering og kjeller, for etterpå å bygge et hus oppå der. Det er da man alltid oppdager ting man ikke visste om.
Mange håndverkere av alle slag skal jobbe, og timene flyr. gjesp (06. des 2017 21:10) *  IP
Ombyggingen av banen var et større prosjekt enn et nytt klubbhus vil være. "Pløye opp en gressplen" er så langt unna sannheten en kan komme.


 i007 (08. des 2017 20:56) *  IP
Dagens terrasse har tre vegger og er meget lun.
Den nye blir mer åpen, mindre lun men vil gi meget mer utsyn, bl.a. Utsyn over store deler av 9. hull. Greit nok. KS (09. des 2017 03:36) *  IP
Lurer på om det blir like stor debatt når jeg bygger garasje til våren


 i007 (10. des 2017 11:18) *  IP
Vil ikke beskylde noen for prokrastinering her men det vil bli stas å få god plass til to fulle ‘Ryder cup’ lag i pokalrommet på Bogstad.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72