Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 seniorgolfer - 11. mai 2018 kl. 13:09 *  IP
Eier klubber som Nes ikke skam i livet? Elendige greener.

Nesten 200 golfere fra Seniorgolf spilte turnering til full pris på Nes torsdag på en bane der halve greenene var helt uten gress og resten var flekkevis uklippet med gresstufser. Ikke særlig god opplevelse for å si det mildt. Det vil si, halve greenen noen steder som parkettgulv og andre steder ekstremt treig. Full pris???

Synes det er dårlig at Norsk Senior golf ikke får forhandlet ned greenfee til en lavere pris. Det blir liksom du booket inn på et 4 stjernes hotel og når du kommer dit så viser det seg at hotellet knapt er verdt 1 stjerne.
 Øyvind Reinertsen (11. mai 2018 13:40) *  IP
Klubbene gjør vel kanskje så godt de kan, men en symbolsk rabatt hadde ikke skadet noen. Ville nok heller gitt mulighet for at flere kom igjen en annen gang.

Seniorgolfen pusher jo også på for å få arrangere turnering og spillerne ivrer etter å delta. Jeg har spilt 6 runder på Seniortouren i år hvorav 5 av rundene var de første som ble spilt på de banene i år.

Forøvrig helt enig med @seniorgolfer at forholdene på greenene til Nes var helt elendige. Du kunne ha minst 3 forskjellige hastigheter på putten mellom deg og hullet. Selv "koste" jeg meg med 39 putter i går...

Til søndag er det nye muligheter på Kongsberg. Den har jo allerede vært åpen 3 dager, så der er nok forholdene helt topp:) Enur (11. mai 2018 19:26) *  IP
Nå synes jeg dere (og særlig seniorgolfer) er litt urettferdige mot Nes Golfklubb. Dårlig gjort å henge ut klubben på en slik måte og med en slik overskrift.

Vi kan alle være enige om at greenene ikke var gode, og beskrivelsen av dem som sådan er jeg ikke uenig i. Men det er jaggu meg dårlig stelt på de fleste andre baner nå også (her på Østlandet). (De som har åpnet).

Jeg har spilt følgende NSG-turneringer i år:
Huseby & Hankø: Bløt bane, meget trege greener.
Larvik: 2 provisoriske greener, ellers tørt og bra forhold.
Skjeberg: Høyst variable og flekkete greener der også. Brukbare fairways.
Onsøy (samme helg som Skjeberg, men hvor jeg ikke var med) hørte jeg at greenene var enda dårligere enn på Skjeberg).
Og altså i går på Nes: Dårlige og høyst variable greener, men tørre og ganske brukbare fairways.

Jeg har ikke sett noen av de andre klubbene/banene bli hengt ut på denne måten (heldigvis), selv om mange sikkert har beklaget seg litt over forholdene der også.

Både Larvik og Nes åpnet banen spesielt for oss seniorgolfere, før banen ellers var åpne for ordinært spill for klubbens egne medlemmer. Det synes jeg vi virkelig burde være takknemlige for, istedet for å henge ut en klubb på denne måten. Selvsagt er det god økonomi for klubber som Larvik og Nes og få hhv. ca. 160 og i går på Nes rett under 200 seniorspillere på besøk, men det burde vi da virkelig kunne unne dem å få inn i sikkert slunkne klubbkasser denne vanskelige våren, istedet for å sutre over det i sosiale fora.
Og når første spiller slår ut kl. 08.30, og de siste er i mål litt før kl. 21.00 krever det også litt av klubben i form av arrangementstab, frivillige og banemannskap (i forkant).

Og seniorgolfer; i går betalte du 350 kr. i greenfee på Nes på en Kr.Himmelfartsdag, mens ordinær greenfee på Nes på en helligdag i følge hjemmesiden deres er kr. 500,-.
Så full pris var det slett ikke! (De 200 andre kronene du betalte er NSG's turneringsavgift!).

I tillegg bør det nevnes at Nes faktisk er en av de mest imøtekommende klubbene overfor oss NSG-medlemmer gjennom hele sesongen, da vi får 100 kr. i rabatt på ordinær greenfee, uansett når vi besøker dem, hverdag som helg, formiddag som "primetime". I motsetning til de fleste andre klubber, som gjerne må spilles på formiddagen på hverdagene for å få NSG-rabatten. I tillegg har ihvertfall jeg oppnådd å få minst 6 rabatterte runder der, mens det vanlige på de fleste andre baner er maks. 3.

Så alt i alt synes jeg Nes fortjener godord framfor en uthenging som dette. Kanskje kunne de ha tilbudt deltakerne i går en rabattert greenfee-runde som "kompensasjon" (når greenene er kommet i orden); det ville muligens ha vært en vinn-vinn situasjon for alle parter, men jeg synes egentlig ikke at vi har noe krav på slikt.

(For ordens skyld: Jeg er ikke medlem på Nes). Pekka (11. mai 2018 19:44) *  IP
Til seniorgolfer. Hvis du mener at du får et "fire stjerners hotell for 350 kr" da er jeg usikker på hvilket land du tenker på. Desforuten var det faktisk helt frivillig å delta . Jeg er medlem og deltok.


 seniorgolfer (11. mai 2018 19:55) *  IP
@enur
Jeg har også spilt flere seniorturneringer i år, og min mening er at den banen som hadde desidert dårligste greener, - med veldig klar margin, var Nes. Kanskje jeg ble litt ekstra irritert pga ekstremt mange putter.
Prisen vi pleier å betale for å delta i senior turneringer, pleier å ligge på 550, enten det er ukedag eller helligdager, så vidt jeg kan huske, så i prinsippet tok Nes full pris.

Jeg mener at når greenene var så elendige som de er, eller når baner er i bra skikk, at det er ok å informere om banens tilstand. Hadde jeg kommet til banen og hadde måttet betale full pris, ville jeg blitt sur eller snudd i døra. Jeg mener at når en bane har særdeles dårlige greener, eller det ikke finnes grønt gress på fairways, så burde klubbene ikke ta full pris. Det er bare min mening. Frank (11. mai 2018 20:49) *  IP
350 kroner er vel ikke full pris, det skjønner du vel. Å klage på greener samme dag som de åpner blir tull. At en klubb stiller opp for 200 gamlinger som sutrer burde blitt møtt med takknemlighet.


 Wilson (11. mai 2018 21:25) *  IP
https://www.youtube.com/watch?v=9wl0mS_MQy4


 seniorgolfer (11. mai 2018 22:59) *  IP
@ frank
vel når en bane får nærmere 100 000 i greenfee på en dag, er det vel ikke annet enn å forvente at man får en viss mengderabatt, eller? 350 kr er vanlig pris på seniorturneringer så vidt jeg kan huske - på prima baneforhold. Husker å ha spilt senior turnering der klubben hadde satt ned greenfee grunnet forholdene.
Spilte på Skjeberg i år , det var adskillig bedre forhold der, men i ydmykhet over at banen ikke var topp, fikk vi seniorspillere gratis rangeballer. Det synes jeg var en fin gest.
Spilte også Larvik , der var klubben også ydmyk over dårlige forhold. Der fikk vi gratis grill pølser som kompensasjon - men forholdene var mye bedre enn på Nes.

@ Pekka, det var en analogi det om hotell og stjerner, skulle jeg klassifisere greenene på Nes var det knapt 1 i terningkast (hvis du skjønner analogien med terning bedre) , de andre banene jeg har spilt på i år har hatt fra 5 til 2. Så spørsmålet er om man synes det er OK å betale full pris for en bane med terningkast knapt 1 når det gjelder grenene?
Skal spille Kongsberg i morgen. skal si fra hvis det er akseptable forhold der. Frank (11. mai 2018 23:10) *  IP
Vinteren har vært hard og lang. Da må man forvente variable og dårlige forhold når banen åpner. 350 kroner i greenfee er allerede kraftig rabattert. Uten penger i kassa blir forholdene enda dårligere, men det er vel bra? Vi bor i Norge, været suger og kostnadene er høye, live with it. Smil og vær glad, du fikk en runde golf til under kostpris.


 gjesp (12. mai 2018 00:04) *  IP
@seniorgolfer: se det heller som at dere var ekstremt heldige som fikk spilt i det hele tatt. Nes skal arrangere en mye viktigere turnering om drøye 10 dager, og burde kanskje spart banen fram til da.


 P4 (12. mai 2018 09:03) *  IP
William Makepeace Thackeray skrev for snart 200 år siden;

«Nest etter de svært unge tror jeg at de svært gamle er de mest egoistiske»

Det virker som han fortsatt har rett :-)) Caddy (12. mai 2018 15:48) *  IP
For hvem blir det arrangert turneringer ?
@seniorgolfer; Du er en skam for Norsk Seniorgolf.
Hvis det er slik at dere seniorene er så viktige, og så kresne så bør det ikke settes opp turneringer før langt ut i Juli i Norge.
Fy, skamme seg ! DA (12. mai 2018 16:06) *  IP
Ikke noe nytt under solen det her vel? Seniorgolfer er et utsøkt eksemplar, som bare bekrefter hvordan de tror alt og alle skal være på deres vilkår.
Heldigvis ser jeg her i denne tråden at det faktisk finnes andre meninger, og mer fornuftige sådan. Bra det.
Lykke til videre seniorgolfer, håper du får spille supre baner til en skikkelig rabattert pris i nær fremtid... :P Sake (12. mai 2018 19:41) *  IP
Da jeg leser dette tenker jeg at det er jo mulig i de fleste klubber å si opp sitt medlemskap i inneværende år. Så slipper man å betale dyr årsavgift neste år før man vet hvordan det ligger an, og kanskje ikke får spille noe særlig pga værproblemer og sen åpning..

På den måten kan man jo vurdere om det er verd å betale mange tusen for en eventuell kort sesong. seniorgolfer (12. mai 2018 20:16) *  IP
det da voldsom til kritikk da, :-O Man skal visstnokmikke ytre sin mening...
Noen synes det er dårlig gjort å formidle overfor golfkollegaer det faktum at en bane har veldig dårlig greener. Andre synes det er helt OK å betale full pris for et mindreverdig produkt.

Jeg er til og med en skam for golfspillere - siden jeg synes at man burde få om ikke annet en liten symbolsk rabatt når banene er i dårlig stand. Greit det.
Jeg klager sjelden på baner, I dag spilte jeg på Kongsberg og ble skuffet, det var veldig dårlige fairwayer, men grenene var stort sett spillbare. Fairwayene var uten gress mange seter, og noen steder på fws var det bare sand i istedenfor jord. Ofte lønte det seg å slå ballen ut i semirøff - selv om det var bare pallplassering i fairwayene, men Norsk Seniorgolf hadde insistert overfor klubben at det bare skulle være ballplassering på Fairways. Det burde ha vært ballplassering på alt klippet område, det ville etter min mening økt spillegleden. Vet om en som lå i et sandområde 2 ganger på et og samme hull - der det var minst 10 meter til nærmeste gresstrå. Han endte med pull pakke. Man mister liksom litt av spillegleden ved slike forhold. Etter min mening.

Klubben på Nes, håver inn kanskje 40 000 på rangen, og 60 - 70 000 i greenfee. Da mener jeg de kunne vært litt rausere. Uten seninorturneringen, hadde det kanskje hatt maks 5 000 i inntekt på banen.

Når det gjelder Nes, jeg mener det er saklig grunn til kritikk av klubben. Så vidt jeg kunne se, var det grønt jevnt gress på greener på treningsbanen. Det var ikke gressbrann av betydning på noen fairways. Når greenene klippes for kort like før vinteren, blir gresset stresset og tåler mindre påkjenning. Når greenene heller ikke blir stelt med profesjonelt i løpet av vinteren, kan det skje slik som på Nes at mesteparten av grenene er uten gress. Jeg ville personlig ha foretrukket greener uten gress, slik at det var jevn rull på hele greenen, fremfor greener slik Øyvind beskrev overfor, at det var minst 3 forskjellige hastigheter på greenene. Og tidvis masse hopp og sprett. Da synes ikke jeg det er moro å spille golf i turneringer. Men det er meg.

Hadde forholdene vært slik som på Nøtterøy, hvor de pga gressbrann over hele banen, må så om hele spillefeltet, hadde jeg ikke klaget.

Ærlig talt - jeg har aldri i min 20 år golfkarrieren spilt på en bane som hadde så dårlige grener som det var på Nes. Som begrunnet overfor- derfor synes jeg det var kritikkverdig og jeg synes det ikke var verdt pengene å spille der. Kanskje dels fordi jeg hadde en dårlig dag. Besserwisser (12. mai 2018 20:52) *  IP
Det var da fryktelig til sutring da.


 Pekka (12. mai 2018 22:03) *  IP
Seniorgolfer.... Kunne vært interessant å vite hvilken bane du karakterisere med terningkast 5 i år?? I min golf verden vet jeg ikke om noen i Norge som på sitt beste i løpet av sesongen som har den kvaliteten, men meg om det. Baner med terningkast 5 koster definitivt ikke 350 kr. 😎 Ikke de jeg har spilt i alle fall Skal teste Kongsberg i morgen, med omtrent samme forventning som med Nes, å da er det lett å ike bli skuffet :-)


 Facit (12. mai 2018 23:06) *  IP
I-landsproblem


 seniorgolfer (13. mai 2018 00:00) *  IP
Pekka, alt er relativt, den banen jeg vil gi terningkast 5 var basert på at det var tidlig i sesongen. Den banen var over grensen - men man skal ikke ytre sine meninger på golfsiden uten at gamle gretne gubber kommer med sine personangrep, så jeg avstår å si hvilken.

Når det er sagt, Tjøme skal være veldig bra, de valgte å vente 2 uker med å fjerne snøen - i forhold til andre overivrige baner i Vestfold. Men Tjøme er ikke bra nok for NSG til å arrangere uttaksturneringer.

Når jeg skrev om Nes, og de dårlige greenene, kunne jeg jo tiet. Men jeg valgte å si fra hva jeg mener - kanskje til fordel for noen spillesugne golfere, slik at kan komme til banen med realistiske forventninger. Det var min intensjon.
Hadde egentlig glemt at på golfsiden er det ganske lavt under taket, og at personangrep skjer hvis man tråkker noen på en eller annen måte på tærne. Alle synes å være happy dersom man lot som banen var i glimrende stand.

Jeg er ikke takknemlig for å betale 550 kr for å spille på en bane med elendig greener, selv om noen mener jeg burde være det. Har alternative aktiviteter jeg heller ville gjort. Takk for meg. Enur (13. mai 2018 00:20) *  IP
Hvorfor fortsetter du å skrive at du betalte 550 kr for å få spille på den elendige banen, når 200 av dem vitterlig er NSG's turneringsavgift?

Skal du rakke ned på og henge ut noen bør du ihvertfall være voksen nok til å være ærlig med fakta! Caddy (13. mai 2018 00:41) *  IP
@seniorgolfer kl 20:16, for det første skriver du at "andre synes det er Ok å betale full pris", og det bør du tenke litt over.
For det andre skriver du at Nes bare ville fått inn kr 5000 i greenfee uten NSG turnering. Jeg har sjekket at de har mellom 80 og 100 gjester både lørdag og søndag, og i tillegg kan medlemmene også spille.
Jeg forstår ikke at noen baner tillater at Norsk Seniorgolf får lov til å spille på deres baner i det hele tatt. NSG er en klubb uten bane, og med slike medlemmer som "seniorgolfer" som en god representant for NSG ville jeg (hvis jeg kunne bestemme) ikke tillatt NSG adgang til norske golfbaner i det hele tatt.
Nå forstår jeg at veldig mange er i mot Norsk Seniorgolf, og jeg kommer til å fraråde golfspillere å bli medlem av NSG.
Jeg går ut i fra at "seniorgolfer" er en representant for NSG, og jeg vil derfor anbefale alle golfbaner å si nei til alle fordeler og turneringer som NSG har i dag. Sake (13. mai 2018 01:00) *  IP
Takk seniorgolfer for at du er ærlig og sier fra...

Betaler jeg topp pris i greenfee skal jammen banen være topp ogeå.

Å ta full greenfee for en lurete bane er ikke noe som løfter golfsporten til nye høyder...

Det er noen få overpositive her som ikke bryr seg om tilstanden på banen og det er greit, men folk flest blir sure om de betaler full pris for å komme ut på en bane som ikke svarer til forventningene.. seniorgolfer (13. mai 2018 01:43) *  IP
@ caddy i følge golfbox er det registert 31 greenfee spillere på søndag, hvor har du det fra at det er mellom 80 og 100 spillere både lørdag og søndag.? En annen ting- hvor mange av dem som er betalende vet du ingenting om. Ellers så jeg beklager jeg at jeg kanskje tok feil av antall betalende greenfee spillere.
Du trenger ikke bekymre deg om meg og Nes. Jeg kommer neppe til å spille på den banen igjen, synes faktisk den er rimelig kjedelig der den ligger på mer eller mindre flate jorder og lange hull.
Du kan gjerne fraråde folk å bli medlem på Norsk senior golf, men da bør du vite hva du snakker om og kjenne miljøet bedre . Miljøet er kjempegodt og jeg har alltid hatt mega hyggelige runder med alle jeg har spilt med der, selv når banene / greenene er i elendig forfatning.
@ enur. det er slutten på kassalappen som teller, jeg betalte 550 kr for å spille, men vet at 200 kr går til NSG. poenget mitt er uansett at når 200 seniorgolfere spiller på en helligdag, blir det 350 X 200 ca 70 000, med fratrekk av kanskje 10 000 for lokale medlemmer som slipper å betale , + at det får kanskje 200 x 20 kr = 40 000 i rangeball inntekt. Det er ganske mye bedre inntekt enn 31 greenfee spillere x kanskje 500 = 15500 + 31 x 20 =6000 i rangeball inntekt. Norsk senior golf bidrar veldig godt til golfklubbenes økonomi. Caddy (13. mai 2018 02:27) *  IP
@seniorgolfer; jeg forstår ikke hvordan du leser startidsbestillingene i Golfbox, men jeg teller 94 stk gjestespillere på Nes på søndag 13. mai. (hvis det er de røde du teller, så er det damer !)
Jeg tror forøvrig du bør skifte batterier på kalkulatoren da du får 200x20 til å bli 40.000.
Jeg er forøvrig ikke bekymret for Nes spesielt, men generelt alle baner som stiller opp for NSG, og de negative tingene som følger med.
Jeg gjentar et tidligere spørsmål; For hvem blir det arrangert turneringer ? (spillerne eller banen ?)
Jeg er mer bekymret for fremtiden til golfen i Norge hvor seniorene som spiller billig uten egen bane og de yngre som skvises ut fordi NSG krever og klager på å betale for å spille golf.
Det er viktig å forstå prinsippet "tilbud og etterspørsel" digger (13. mai 2018 02:28) *  IP
Til info; 200 x 20 = 4000, ikke 40 000.
@Seniorhobbygolfer, du skriver at Skjeberg og Larvik i ydmykhet over dårlige forhold ga deg henholdsvis rangeballer og grillpølse.

Du snakker altså dritt om Nes (de eier ikke skam) fordi du ikke fikk ei grillpølse til 20,-????

Jeg kommer til å bli mektig irritert hvis min hjemmeklubb reserverer banen i sommer for NSG. I såfalll skal jeg foreslå å øke medlemskontingenten med 200,- for å kompensere for evt tapte inntekter for klubben mot å avstå fra dette. Da arrangerer vi heller juniorturneringer!!! Retep (13. mai 2018 07:21) *  IP
Jeg reagerte som mange andre på deler av seniorgolfers innlegg og fikk første lyst til å skrive et motinnlegg. Men han holder en saklig tone, og beskrivelsen av forholdene er tydeligvis ganske presise.
Enkelte av svarene derimot er temmelig useriøse. Det virket som hele NSG skal ekskluderes fordi et medlem klager på forholdene i en turnering og mener han burde fått rabatt???? Landsen (13. mai 2018 07:38) *  IP
Der de andre gå bort pølser og rangeballer gå Nes bort gratis kaffe. Refererer til artikler i Norsk Golf hvor de formaner spillere til å støtte norske klubber i den tøffe tiden. Jeg spilte Stavanger for samme pris som på Nes og de hadde det betydelig verre. Jeg klaget ikke i sosiale medier for det, for klubben gjorde så godt de kunne ut i fra forholdene de hadde. Når seniorgolfer snakker om fairway kun med grått gress er jeg ikke sikker på at det er Nes han har vært på. Selvfølgelig er det grå felter, men hvilken Norsk bane i østlandsområdet har ikke det i mai. Fairway og rough er bra. Greenene er ikke bra, noe det ble opplyst om før spill. Håper ikke alle lar seg stoppe av sure oppgulp. De fleste klubbene på Østlandet har allerede mistet en drøy måned av sesongen. De klubbene jeg har pratet med anslår at de har mistet mellom 500' og 1 million i inntekter pluss de økte utgiftene med gress og overtidsbetaling.


 Facit (13. mai 2018 08:23) *  IP
Larvik har hatt en håndfull vintergreener etter at de åpnet. At Tjøme skal være veldig bra, er jo bare tull. Ingen baner på østlandet er veldig bra nå. Å sammenligne baner som har helt forskjellige forutsetninger er meningsløst.

Vær glad noen baner har åpnet, De fleste kommer til å gå med dundrende underskudd pga den tøffe vinteren. seniorgolfer (13. mai 2018 09:15) *  IP
Ok - jeg har dummet meg skikkelig ut. Erre mulig? ;-) Hadde jeg ikke vært så kjempeirritert over å ha bommet så mange metersputter grunnet dårlige forhold, hadde jeg neppe skrevet så provoserende. Jeg vil også si at jeg har gått av de ande banene jeg har spilt i år med tilfredshet.

Sorry, jeg beklager både min kortslutning mht inntekt, rangeballer, og at min overskrift var for provoserende. Og jeg misforsto det med damer. Beklager alt det. Men om det er så mange greenfee spillere som caddy hevder, og alle betaler full pris, er jo det helt topp og da betyr det at få leser golfsiden eller bryr seg om forholdene.

Her er det åpenbart 2 perspektiv, enten ser man saken ut fra klubbenes side, og mener at selv om en bane er i dritdårlig forfatning, så er det helt greit å betale full pris. Og hysj- hysj- man skal for all del tie om de dårlige forholdene til andre golfvenner og kollegaer - eller i sosiale medier. Klubbenes økonomi er viktigere enn en golfers tilfredshet.

Eller man kan se på saken fra forbrukers perspektiv, og av hensyn til dem - si fra om hvordan forholdene og tilstanden på en bane er.

De fleste golfere lengter etter å spille golf disse dagene, og vil man betale full pris for et dårlig produkt, er det enhver forbrukers valg. Noen synes det er helt ok å betale full pris for et dårlig produkt, andre vil kanskje gå fra banen med en dårlig opplevelse og ikke komme tilbake. Og synes det er umoralsk å ta full pris for et dårlig produkt. Jeg tilhører siste kategori. Mer er det vel ikke å si om den saken.

Igjen beklager mitt innlegg - å skrive nye åpningsinnlegg her på golfsiden, skal ikke gjenta seg.

Med det håper jeg alle kan legge ballen død, og at vi alle får mange gode golfrunder og opplevelser på de forskjellige banene. Takk for meg. Enur (13. mai 2018 10:15) *  IP
Bare en faktaopplysning til Caddy:
Du skriver kl. 00.41: "NSG er en klubb uten bane" og kl. 02.27: "Jeg er mer bekymret for fremtiden til golfen i Norge hvor seniorene som spiller billig uten egen bane og de yngre som skvises ut fordi NSG krever og klager på å betale for å spille golf."

Dette er helt feil!
NSG er en organisasjon som i hovedak driver med turneringsaktiviteter for alle innen golf-Norge som er fra 50 år og oppover (og som melder seg inn i NSG). Det sies forøvrig ofte at det er den mest veldrevne organisasjonen innen golf-Norge; f.eks. i stor motsetning til NGF (som forøvrig heller ikke har noe turneringstilbud til den aktuelle aldersgruppen; den klart største andelen av samtlige golfere i Norge).
Og Caddy; Alle medlemmer i NSG er selvsagt medlemmer av en norsk golfklubb i tillegg, bare så du vet det! Og svært mange av dem har vært med i golfsporten i årevis, og både vært med å bygge mange av de banene du spiller på i dag, og ikke minst også vært med på å drifte og sikre økonomien i sin egen hjemmeklubb gjennom mange år!
At de/vi er medlemmer av NSG i tillegg til egen hjemmeklubb er bare fordi vi liker å ha et landsomfattende turneringstilbud ved siden av aktivitetene vi er med på i hjemmeklubben vår.
Så velkommen til å være med i NSG du også når du når den alderen!

Faktum er at klubbene svært gjerne vil arrangere NSG-turneringer, for det gir gode inntekter til en slunken klubbkasse. Så kan man som digger si at da får heller klubben øke medlemskontingenten for å slippe å få disse hersens seniorene på besøk, og det er en ærlig sak. Det får være opp til den enkelte klubb.

Heldigvis er ikke seniorgolfer noen typisk representant for NSG-medlemmene, for det store flertallet der er takknemlige og godt fornøyde med å få anledning til å spille turneringer på mange av landets baner, og de fleste skjønner også at i starten av en sesong, og spesielt etter en vinter som denne, vil man kunne møte høyst varierende forhold på de ulike banene.
Men det er bare å gratulere seniorgolfer, som med sitt innlegg ikke bare klarte å henge ut Nes, men tydeligvis også klarte å stille sin egen organisasjon, NSG, i et dårlig lys.

Well done, seniorgolfer! Gunnar Bull (13. mai 2018 10:18) *  IP
Seniorgolfer tar jo - mer eller mindre frivillig - opp flere interessante temaer her.

Når det gjelder å "betale full pris for et dårlig produkt", så er vel de fleste enige i at det er uheldig.

Likevel mener jeg at så tidlig på våren gjelder litt unntakstilstand. Mange baner i Norge åpner bevisst tidligere enn andre for å imøtekomme behovet til vårkåte nordmenn, og da ligger det implisitt i pakken at forholdene er dårlige.

Vi snakker her om et veldig kort tidsrom, kanskje bare et par-tre uker. Denne perioden er disse klubbene mer eller mindre avhengige av for å kunne gå i hop økonomisk, og da mener jeg de har all moralsk rett til å ta så høy pris de antar at markedet kan tåle.

Men. Det finnes et men her. De er - selvfølgelig - samtidig forpliktet til å opplyse om hva du kan forvente for pengene.

Gjør de ikke det, kan de fort ende opp med å skyte seg selv i leggen.

Ærlighet varer som regel lengst. seniorgolfer (13. mai 2018 11:38) *  IP
egentlig enig med det meste av det du skriver, Gunnar Bull.
Min dypeste beklagelse overfor Norsk Senior Golf Enur - hvis jeg har skadet NSGs omdømme og stilt dem i et dårlig lys. Det har aldri vært min intensjon. Jeg ytrer meg som privatperson.
Jeg synes det er trist når ytringer ender opp i personangrep. Det skjer dessverre ofte på Golfsiden. Synes man skal diskutere sak.
Nå har jeg spilt noen turneringer, og også snakket med fagfolk. De mener noen av banene er åpnet minst 2 uker for tidlig, det gjelder i hvert fall Nes og Kongsberg. Jeg tror det er uheldig for banene , spesielt Nes tror jeg kommer til å slite i lang tid med greenene. Jeg har aldri trodd jeg skulle si det, men etter å ha spilt konkurranser på noen dårlige baner, er jeg litt lei av å spille golf akkurat nå. Tor-Arne Ekstrøm (13. mai 2018 17:33) *  IP
Jeg skal ikke gå inn i diskusjonen om pris kontra produkt, med så tidlig i sesongen benytter jeg disse rundene til å riste støvet av svingen som har vært i vinteropplag. Innspill og nærspill gjør seg bedre ute på banen enn på DR og selv om greenene er så som så er det jo likevel moro å spille golf. Så får vi ta finpussingen på puttingen når det greenene har fått vokst seg til. Hvorfor spilles det turneringer når forholdene er så "dårlige"?


 Tom Dahl (13. mai 2018 17:43) *  IP
Sandefjord , Nøtte. Vestfold, Borre, Mikla , OGK etc. etc. etc. kommer som Nes til å slite l lang tid med greenene. Kong vinter har herpa dem og ingen baner kan klandres for de dårlige forholdene.
Spilte selv Nes torsdag i nydelig vær og var bare hoppende glad for å kunne spille golf igjen i Norge.

Det hoppet mye på greenene også ja, men hvorfor irritere seg i det hele tatt over noe man ikke kan gjøre noe med. Det rådet tillater jeg meg å gi til alle - ikke bare når det gjelder norsk gressvekst , men også generelt her i livet.

Heia alle norske greenkeepere og daglige ledere som jobber bæra av seg for i det hele tatt å kunne tilby spill.
 Wilson (13. mai 2018 18:22) *  IP
@caddy
"og jeg vil derfor anbefale alle golfbaner å si nei til alle fordeler og turneringer som NSG har i dag."

Er vel det dårligste caddytipset man noen gang har hørt.

NSG er en viktig inntekstskilde for alle klubber gjennom spill pluss at premiene sirkuleres via gavekort inn i Proshops.

Du blir neppe "caddy of the year" med ditt statement.

Spilte Kongsberg og NSG i dag.
Pluss 200 deltakere over 2 dager.
350 kr i greenfee. Tror nok det er kjærkomne penger for Kongsberg.
Helt OK med 350 i GF selv om banen ikke var topp.
Greenene var rufsete og uten gress mange steder, men jeg tror banen kommer seg fort med varmen som kommer og når greenene kan klippes mer ned blir det bra der rettikoppen (13. mai 2018 23:06) *  IP
Spill på de banene som er åpne. De aller fleste golfere er ikke bedre enn ar det går an å flytte ballen til der det er gress. Ikke klag og haus opp en krevende situasjon. De som jobber og sliter for å få tidlig åpning og bra baner gjør så godt de kan. Hver krone de får inn er viktig og det blir helt feil at vi som reiser rundt og spiller golf forlanger 100.- i rabatt hvis greene er litt uforutsigbare nå på våren. Flytt litt på ballen, ikke klag og gled dere over st mange baner er åpne med greie forhold.


 Wilson (13. mai 2018 23:32) *  IP
rettikoppen

Ja. Mye enig med deg.
Det som var litt dumt på Kongsberg var at det kun var 1 køllelengde ballplassering på kortklippet område. Man kunne lande drive midt i fairway og måtte spille fra sand. Her kunne det vært fritak til nærmeste gress. P4 (14. mai 2018 10:51) *  IP
Jeg tenker helt omvendt.., mange klubber velger å spare banen og utsetter derfor sessongåpningen.
Men det er jo om våren vi nordmenn er kåtest på å blåse vinterstøvet av golfkøllene, så la oss heler betale litt ekstra om våren til de klubbene som er greie og stiller banen til disposisjon. Wilson (14. mai 2018 12:10) *  IP
P4
Det går jo helt fint om etterspørsel er større enn tilgang på baner.
Noen baner er jo helt fine allerede og til full pris.
Men om de som er rufsete kan selges til full pris er det golferne som avgjør.

Tror info er veldig viktig. Om man vet at man kommer til en bane som har litt vinterskader så aksepterer nok de fleste det.
I det minste har man et valg og har ikke anledning til å føle seg snytt.
 gjesp (14. mai 2018 13:05) *  IP
De aller fleste bør ha fått med seg at hele østlandets golfbaner sliter med forholdene. Jeg er enig i at klubbene bør være flinke til å informere, men folk dukker opp med den forventningen om at banen er i bra stand nå, uten å ha gjort en bitteliten research selv, ja da kan man skylde seg selv. Om man følger litt med på nettsider og sosiale medier kan man også få med seg vesentlig info. Som f.eks denne:
"Nes Golfklubb
4. mai kl. 22:54 ·
Info om åpning og baneforhold:
En stor jobb er lagt ned på banen etter at snøen forsvant. Nå ser det ut til at vi endelig får etterlengtet varmt vær. Det vil fortsatt ta tid før banen blir av den kvalitet vi ønsker. Neste torsdag åpner vi med turnering og nærmere 200 spillere fra Norsk senior golf!
Golfbox er åpnet for booking fra fredag 11.mai kl.10.⛳
Velkommen til ny sesong."

Legg merke til "Det vil fortsatt ta tid før banen blir av den kvalitet vi ønsker". seniorgolfer (14. mai 2018 14:29) *  IP
På Nes hadde jeg en veldig hyggelig runde, det er alltid hyggelig å spille golf på Seniorturneringer i regi av NSG. Det blir liksom alle man spiller med, nesten blir gode venner. Liksom Tom var jeg i utgangspunktet hoppende glad for å spille.
Men jeg hadde vel for optimistiske forventninger og ble faktisk litt irritert over greenenes beskaffenthet og det katastrofale antall putter jeg hadde. Så da jeg kjørte hjem, så det ut for meg som om greenene på treningsbanen var helt ok. Og da tenkte jeg - at egentlig har banemannskapet gjort en dårlig jobb. Jeg tenkte at når banemannskapet klipper greenene for kort på forvinter, blir gresset stresset og blir mindre motstandsdyktige mor værendringer og gresset dør. Og jeg tenkte at banemannskapet neppe hadde tatt tilstrekkelig profesjonelt vare på greenene - for i og med at det nesten bare var greener som var elendig og det ikke var gressbrann av betydning andre steder på banen, tydet mye på akkurat det.
Og jeg tenkte på at jeg hadde spilt Skjeberg og Larvik, som ikke hadde så dårlige greener, men som en gest overfor spillerne ga Skjeberg bort gratis rangeballer og I Larvik fikk vi gratis pølser, da tenkte jeg at de dårlige greenene til dels var selvforskyldt og jeg synes det var kipt å late som alt var OK. Jeg tenkte også på at jeg hadde spilt på Dynekil første dag den åpnet og da jeg skulle bruke "Golfhaftet" sa en vennlig dame, det lønner seg ikke for deg, for du får 100 kr i rabatt siden det ikke er topp forhold. Forholdene var vesentlig bedre der enn på de norske banene jeg har spilt. Og jo mer jeg tenkte på dette, desto mer irritert ble jeg og vel hjemme endte jeg med å skrive et alt for provoserende innlegg. Det har jeg beklaget.
Jeg er helt enig med rettikoppen, at man får spille banen som den er, og ta seg friheter, men det er forskjell konkurransegolf og selskapsgolf. Under dårlige forhold, når det er pallplassering på alt klippet gress, øker spillegleden - i hvert fall for meg. Og det at man kunne ha funnet nærmeste gressstrå å plassere ballen på jord eller grønt gress når man ligger midt i fairway i et digert sandområde ville også ha økt spilleglede.
Vi får håpe klubbene og Nes klarer brasene og at vi alle får en fin golfsesong. Tomtom (16. mai 2018 01:08) *  IP
Hvorfor klage. Golf er frivillig og prisen er alt for billig. Kr 350 hva i all verden er d å bry seg om. Tull. Hvakoster d å gå på en fotballkamp, som bare varer halve tida. Du får ikke rabatt når det ikke scores mål eller kampen er kjedelig. Husk d er frivillig. Tilbudet er der. Det er fritt fram om du blir med eller ikke.


 digger (16. mai 2018 03:54) *  IP
Nå må vi ikke bli som kjerringa mi, hun blir aldri ferdig.
Han har jo beklaget, Wilson (16. mai 2018 08:55) *  IP
digger

Ha ha. Helt enig. gjesp (16. mai 2018 09:06) *  IP
Tipper at han er helt som kjerringa di. Beklager og messer videre om det samme rett etterpå.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72