Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Morty - 04. jun 2018 kl. 20:09 *  IP
Kristoffer Reitan

Er klar for US Open etter to 69 runder (-6 totalt).

http://www.europeantour.com/europeantour/season=2018/tournamentid=2018047/leaderboard/index.html#/leaderboard
 AR (04. jun 2018 20:41) *  IP
Se:

http://www.golfsiden.no/KristofferReitaniTheOpen040618.html Enur (04. jun 2018 22:01) *  IP
Så moro!
Utrolig bra gjort i et så sterkt felt!

Men et lite luksusproblem han nå har fått, er vel at han kanskje nå må vurdere å droppe debuten sin på Europatouren uka før US Open? Wilson (04. jun 2018 23:09) *  IP
Bragd


 Fooore (04. jun 2018 23:10) *  IP
Fantastisk!

Og Ventura er 3 slag bak kvalgrensa med 4 hull igjen å spille. dutte (04. jun 2018 23:33) *  IP
Æ e imponert.


 Besserwisser (04. jun 2018 23:39) *  IP
Det er flott! Thorp spilte BO, ble beste amatør og så la han opp. Trorjeg avventer hyllesten her.


 Mr.Goat (04. jun 2018 23:58) *  IP
Besserwisser: tolv år siden sist, så her det bare å hylle mens vi enda kan..


 Surpomp (05. jun 2018 00:22) *  IP
Han kommer sikkert ikke til å vinne uansett! Pinlig at noen er glad for at vi får nok en taper i Norge...


 Mer besserwisser (=Gulltann) (05. jun 2018 09:18) *  IP
Besserwisser, s hyggelig at Thorp gjorde det bra i turneringen BO ogs, men jeg kjenner ikke til denne turneringen. Hva er kriteriene for f delta der, ikke ha dusjet p en uke kanskje?


 tak, oslo (05. jun 2018 09:41) *  IP
Thorp spilte British Open (BO) etter å ha kvalifisert seg via å vinne EM for amatører i 2005. Deretter ble han beste amatør i BO. Det synes jeg da er en bra prestasjon. At nå Reitan har kommet gjennom et meget lite nåløye ved å kvalifisere seg til US Open er jo helt fantastisk. Kan vi ikke bare være glad for dette og la det sure oppgulpet ligge.....


 gjesp (05. jun 2018 09:48) *  IP
Useriøst over her. Thorp fikk plass i The Open fordi han vant EM for amatører. Ikke helt sammenlignbart med å spille 36 hulls kval mot flere toppspillere både fra PGA tour og Europeantour.

Utrolig prestasjon av Reitan. Flott at fortsatt skal spille i Østerrike denne uka. yvind Reinertsen (05. jun 2018 10:10) *  IP
Fantastisk resultat! Gratulerer til Reitan som satser friskt! Vi gleder oss til flge med! #F5 here we go!


 Gulltann (05. jun 2018 11:00) *  IP
Utrolig gøy og sterkt av Reitan, men redaksjonen på norskgolf.no tar som vanlig helt av og overdriver med beskrivelsen av prestasjonen.
Nå har ikke norsk herregolf all verden å vise til, men dette er ikke en av tidenes norske golfprestasjoner.
Delt 12. plass over to runder i et felt som maksimalt kan beskrives som et middels sterkt europatourfelt med klart færre deltakere enn en vanlig turnering.
Etter min mening spilte sannsynligvis KKJ like bra golf i sin siste turnering og han ville sannsynligvis også ha kvalifisert seg med det spillet hvis han hadde deltatt der.

Regner med å få litt pepper av enkelte her for dette utsagnet, men har ikke skrevet dette for på noen måte være negativ til Reitans prestasjon.
Det er redaksjonen i norskgolf.no jeg "hakker" på nå. Besserwisser (05. jun 2018 12:56) *  IP
Ønsker selvsagt unge Reitan lykke til og det er moro at han kvalifiserer seg til US Open. Han har fortsatt ikke spilt turneringen. Han er trolig på vei mot en karriere det er verdt å skrive om. Eller så er han ikke det, ref eksempelet M.Thorp. Dette har ingenting med surt oppgulp å gjøre. Skal ikke lenger enn til nabolandet i øst før en seier på Europatour knapt får nyhetsoppsslag. Nå må vi snart legge lista litt opp også for norske golfprestasjoner.


 gjesp (05. jun 2018 13:41) *  IP
Han er den første norske herregolferen som har klart å kvale inn til US Open. Enkelt og greit. Feltet var bra det, med åtte topp-100 spillere i verden, og 17 innenfor topp-150. Feltet Krogh spilte i var mye svakere, selv om spillet og prestasjonen hans var veldig bra. Men det blir ikke helt sammenlignbart.

Klart man skal hylle og skryte av gode prestasjoner. Noe annet vil være rart. Men det sier selvsagt ingenting om hvordan han gjør det i hovedturneringen.

Spennende tider for han, norsk golf og for fans Jepp (05. jun 2018 19:20) *  IP
Tror dere det kan være en stor fordel for Reitan at han ihvertfall ikke trenger å bekymre seg økonomisk til hvor mye han spiller inn som proff? For mange proffer som prøver å etablere seg på en av tourene, vil de avgjørende slagene kunne stå om penger til neste flybillett, eller husleie til kone og barn som sitter hjemme? (Ikke ment som et "stikk" mot Reitan-familien, men interessant når det snakkes mye om nerver og penger i golf).


 Dilter (05. jun 2018 20:49) *  IP
A propos "middels felt", her er noen av navnene som Reitan slo:

HARRINGTON, Padraig
BOURDY, Grégory
GALLACHER, Stephen
SIEM, Marcel
WESTWOOD, Lee
AIKEN, Thomas
FISHER, Oliver
GREEN, Richard
KOEPKA, Chase
RUMFORD, Brett
STERNE, Richard

Her er det en major-vinner og flere Ryder Cup-spillere i tillegg til mange ET-vinnere. Samt en tidligere nr. 1 i verden.
ROMERO, Andres
PIETERS, Thomas Gulltann (05. jun 2018 22:03) *  IP
Dilter, litt slemt sagt , men med unntak av Pieters er vel den listen din full av navn på spillere som er over middagshøyden og/eller ute av form.
Ingen topp 60 spillere i verden i feltet av naturlige grunner, så hvis du tar deg tiden til å sammenligne dette feltet med en medium sterk europatourturnering vil du se at kvaliteten her ihvertfall ikke var bedre. I tillegg har vel en normel turnering ca 150 deltakere og her var det vel ca 100.
Og til slutt så var dette over to runder. Noe som gir litt mer rom for tilfeldigheter og dermed lettere for antatt svakere spillere å prestere. HenrikFan (05. jun 2018 22:35) *  IP
KjÆmpeartig for gutten, de rundt ham og hele golf Norge! Blir spennende å se om Reitangruppen stiller mannsterke. Det er vel egentlig ikke lov å profilere seg så mye som amtørspiller, eller?


 Enur (05. jun 2018 22:37) *  IP
Er det litt typisk norsk at noen absolutt skal prøve å gjøre prestasjonen hans "dårligst mulig"?

Kan vi ikke bare, som en annen en også skriver over her, glede oss over det faktum at han greide å kvalifisere seg, og at det vil gi oss nordmenn et ekstra spenningsmoment i det som allerede fra før av ser ut som et meget åpent og spennende US Open? Gulltann (05. jun 2018 22:44) *  IP
Enur, synes du det hadde vært greit om norskgolf.no hadde omtalt det som tidenes norske idrettsprestasjon ?
Hvis du ikke synes det er greit, hvorfor er det da galt å kritisere de for det de skrev når jeg synes det er kraftig overdrevet? Enur (05. jun 2018 23:04) *  IP
Gulltann; jeg er enig i at det verken er tidenes norske idrettsprestasjon eller tidenes norske golfprestasjon, og at norskgolf tar i så det holder og vel så det.

Men i gleden over en overraskende sterk og hyggelig prestasjon er det sikkert lett å la seg rive med, også i den redaksjonen, slik tilfellet er i andre norske sportsredaksjoner når nordmenn gjør noe bra. Så både du og andre her i tråden må gjerne dra prestasjonen og omtalen av den ned på et lavere nivå, om det er så viktig for deg/dere.

Regner med at du sendte tilsvarende "klage" til NRK, VG, Aftenposten og alle de andre større redaksjonene når Casper Ruud kvalifiserte seg til Roland Garros også, eller når han får kjempeoppslag i de samme mediene når han gjør det bra i turneringer tilsvarende Challengetouren i golf.

Jeg derimot velger å glede meg over nordmenn som gjør det bra uansett idrettsgren, men gremmer meg litt over at f.eks. KKJ's 2.plass på Challengetouren ikke får samme omtale i de større mediene som før nevnte Casper Ruud. Gulltann (05. jun 2018 23:18) *  IP
Så bra, da er vi enige om det meste. Også at sportsredaksjonene i tv-kanalene og de store avisene stort sett ikke har greie på hva de skriver om og produserer mest intetsigende pjatt som ofte inneholder mange faktafeil.
Men i norskgolf.no bør de kunne sin golf når det tross alt er den eneste idretten de har å forholde seg til. Ronni (06. jun 2018 08:48) *  IP
Moro! La oss glede oss over alle lyspunkter i norsk golf og ikke tenke negativt.

Go Reitan! Gulltann (06. jun 2018 09:08) *  IP
Noen som vet om han kom rett inn i denne siste kvalifiseringsrunden, eller har han spilt en tidligere runde for å komme inn i denne?
Og hvis han kom rett inn i denne siste, var det på grunnlag av amatørranking eller at han har gjort det gjennom å gjøre det bra i en turnering som har gitt rett til plass i denne siste runden? Fooore (06. jun 2018 09:36) *  IP
Jeg tror han kjøpte seg gjennom de første kvalsteg, og faktisk betalte de han spilte sammen med ganske mye for å få de 2 stykk 5meters pøtter på de 2 siste hullene for de nødvendige fugler.

Sånn er det bare.

Med andre ord en ganske middels prestasjon. Ingen grunn til å glede seg over dette. gjesp (06. jun 2018 12:08) *  IP
@Fooore: ukas beste svar :)


 Øyvind Reinertsen (07. jun 2018 09:35) *  IP
God start for unge Reitan på Europatouren! Etter en bogey på første har han samlet spillet og ligger nå -2 etter 7 hull! Jeg er imponert, samma hva andre måtte mene om den saken! Krysser fingrene for fortsettelsen! (kjøpte 1 mnd. abb. på Viaplay ene og alene med et håp om å se et glimt av Reitan og de andre norske guttene...)


 Brede (07. jun 2018 10:38) *  IP
Uforståelig at noen er negative til at Reitan gjør en av årets idrettsprestasjoner! Janteloven lenge leve....
Og at noen finner Marius Thorp sin prestasjon i BO dårligere blir bare latterlig. Han klarte cutten også som den eneste hittil fra Norge? Øyvind Reinertsen (07. jun 2018 12:43) *  IP
Bra spilt av Reitan! Endte på -2 som er mer enn godkjent i debuten! Blir spennende å se om de 3 andre norske kan følge opp dette. Hadde vært gøy om Jarand fant tilbake til noe av det vi fikk se i fjor.


 Mr.Goat (07. jun 2018 17:04) *  IP
KKJ på -1 og er absolutt med. Arnøy ser ut til å gå på par. Positivt! Tage holder på med en berg og dalbane-runde hvor hver birdie blir etterfulgt med en bogey (eller verre), men er +1 og har en del hull igjen. 3/4 innenfor cut pnt. Herlig!


 Retep (08. jun 2018 08:36) *  IP
Om 4 nordmenn klarer cutten på ET er det vel rekord? Så får vi se gjennom fingrene med at feltet er svakt for å være ET.


 Øyvind Reinertsen (08. jun 2018 11:47) *  IP
Jarand har våknet etter noen måneders dvale:) 9. plass på -4 med 2 hull igjen å spille! Eirik Tage ligger på -3 med alle regnbuens farger på scorekortet, Reitan har ikke startet ennå, mens Kristian Krogh må bite negler for å se om det holder til helgespill! JEG synes dette er morsomt og spennende!


 Mr.Goat (08. jun 2018 14:19) *  IP
Veldig bra av Arnøy! Håper han har forløst flytsonen som han fikk kjenne på i fjor. Sterkt av Tage også! Alle fire kan klare cut på ET! Har det skjedd i norsk herregolf før i så fall?


 Enur (08. jun 2018 20:59) *  IP
Bra med 3 av 4 nordmenn videre!
Flott at Arnøy endelig fikk en opptur!

Reitan gikk på en smell i dag, men det er kanskje like greit. Da regner jeg med at det blir tidligere avreise til USA og mer tid for akklimatisering både vedr.døgnrytme og til å gjøre seg kjent med Shinnecock Hills. Besserwisser (10. jun 2018 13:59) *  IP
Ingen god søndag så langt for de norske håpene. Blått over hele linja. Kan det løsne mot slutten?


 Tas (10. jun 2018 15:55) *  IP
La oss håpe det kun blir tre runder ift de norske. 2 gang stopp i spillet nå.


 Enur (30. jun 2018 22:57) *  IP
Ikke hver dag en nordmann gjør en albatross, men Reitan slo til med det på hull 10 i dag på avslutningsrunden av EGA European Amateur Championship i Nederland. Den kom forøvrig etter 4 birdier på de 5 foregående hullene.
67-runden førte ham opp til delt 7.plass i mesterskapet.

67 ble det også Viktor Hovland som nøyde seg med et litt mindre fargerikt scorekort. (5 birdies, resten par).
Dermed endte Hovland helt oppe på delt 2.plass, kun 1 slag bak seier og en plass i The Open på Carnoustie senere i sommer. Besserwisser (30. jun 2018 22:59) *  IP
Skjer tydeligvis mer på golffronten enn jeg får med meg.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72