Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Benny - 09. jun 2018 kl. 19:29 *  IP
Registrer scoren som singel spiller

Hei kan man ikke registrere om man har gått en runde alene?
 RRO (09. jun 2018 23:10) *  IP
MÅ ha markør som godkjenner runden. Du kan registrere runden i almanakken din, men ikke i GolfBox. Går du alene, ingen registrering....


 Lost ball (10. jun 2018 18:36) *  IP
Går helt fint å registrere i Golfbox. Ta vekk avhukning for "Handicaptellende selskapsrunde", og huk av "Spiller finnes ikke i Golfbox". Da kan du registrere så mye du bare vil.

Ved et par anledninger for noe tid siden, så godkjente klubben(!) min registrerte score når jeg ikke tok vekk førstnevnte avhukning. golfdude (11. jun 2018 12:29) *  IP
Jeg har regisrert score og satt på en som godkjenner etter runde hvor jeg har spilt alene. Det er mer riktig at jeg får justert hcp mitt ned før turnering enn at personen faktisk har vært med på runden. Men tilsvarende kan forsåvidt gjøres for å komme opp i hcp også hvis man er veldig ivirig på å jukse :)


 AR (11. jun 2018 14:27) *  IP
Når du spiller alene og får en annen til å signere din score, er det ikke i tråd med reglene.


 digger (11. jun 2018 19:12) *  IP
Innlegget til golfdude er useriøst, krenkende og støtende!

AR: ikke i tråd med reglene? Bare fantasien setter grenser for hvordan man jukser, dessverre.

----------------

Svar: Kan du utdype ditt syn, digger?

AR
------------------ Besserwisser (11. jun 2018 20:08) *  IP
Golfdude sine holdninger gjenspeiler det man ser i bedriftsturneringer og klubbturneringer...massevis av juks. Golf innbyr jo til det med sitt smått rigide regelverk. Jeg hevder at om man spiller innenfor regelverket så er man sjanseløs på å vinne i bedriftsgolf (firmaturneringer).


 digger (12. jun 2018 00:44) *  IP
AR: Å betegne det golfdude beskriver kun som «ikke i tråd med reglene» er vel århundrets understatement.

Å sitte hjemme foran PCen og manipulere sitt eget hcp etter forgodtbefinnende er ikke annet enn juks, og viser kun forakt for alt golfen står for. Enhver ærlig golfspiller finner vel denne oppførselen krenkende og useriøst.

Så finner man det for godt å skryte av det på Golfsiden??

AR: så du synes ikke dette er hverken krenkende, støtende eller useriøst?? AR (12. jun 2018 06:40) *  IP
Juks er alvorlig, men selve innlegget er i seg selv ikke krenkende, useriøst eller støtende. Slike handlinger kan imidlertid virke slik på lesere.


 golfdude (12. jun 2018 08:49) *  IP
Jeg trener nærspill, putting og slår noen baller når jeg har tid, men har ikke tid til å spille så mye. Jeg har 3 barn, 100 % jobb og studerer 50 %.

Jeg skulle spille en turnering i helgen og jeg mistenkte at mitt hcp var høyt. Jeg spilte 9 hull alene på kvelden tidligere i forrige uke og fulgte alle regler. Når runden var omme kunne jeg telle 4 par, 3 bogey og 2 "nine or a line". Hadde jeg ikke hatt to baller ut ville det vært langt under mitt daværende hcp på 17,6. Derfor registrerte jeg runden og fikk en jeg spiller med til å godkjenne scoren slik at jeg gikk ned 0,8 i hcp.

Hva tenker dere er mest riktig? Ha et unaturlig høyt hcp eller skrive seg ned på måten jeg gjorde.

PS. Jeg har aldri skrevet meg opp på denne måte. Jeg registrerte bare at det er mulig.
 digger (12. jun 2018 10:00) *  IP
Så du følte at ditt hcp var 0,8 hcp poeng for høyt? Imponerende kjennskap til egen spillestyrke.

Hvordan vet du at du fulgte alle reglene, og hvordan vet andre det?

Hadde det ikke vært for ... - seriøst, er vi der?????? Nick (12. jun 2018 10:20) *  IP
Har vært leder i hcp-komite i ganske mange år...

Det er selvfølgelig mot reglene å skrive seg ned uten markør. Mistenker man at hcp er for høyt og spiller gode runder alene - vel så kontakt hcp-komiteen.

Jeg ville som hcp-komite ikke hatt problemer med å skrive ned en klubbspiller basert på spillers egen rapport - såfremt det ikke er en spiller som sikter mot en hcp-grense for kvalifisering til turneringer.

Jeg ville aldri skrevet opp en spiller uten dokumentasjon.

Et mye større problem er gode spillere (gjerne elite og aspirerende juniorer) som bare registrerer gode selskapsrunder. Det er mistenkelig når man ser scorearkivet og ALLE selskapsrundene er nedskrivinger. golfdude (12. jun 2018 10:35) *  IP
Nick, det var et konstruktivt og godt innlegg. Å kontakte hcp komiteen har jeg ikke tenkt på. Det er et godt forslag! Det skal jeg gjøre neste gang.

Digger, 0,8 ned i hcp er beregnet ut fra poeng på runden. Scoren er ført i golfbox appen. Jeg kom ikke i en situasjon hvor jeg var usikker på reglene på den aktuelle runden jeg har beskrevet. Helt enig at «hadde det ikke vært for» er useriøst. I dette tilfellet var det for å illustrere hvor langt unna min score var mitt hcp. digger (12. jun 2018 10:46) *  IP
Men, det er IKKE mistenkelig når en høyhandicaper som ikke har tid til å spille med andre, men tid til å trene såpass mye at spillestyrken bedres betraktelig.
Og det er ingen forskjell på eget spillenivå når man går alene på sin hjemmebane, eller med fremmede på bortebane. For ikke å snakke om å spille konkurranser.

Men Nick, som sitter i hcp-komité, har nok kontroll. golfdude (12. jun 2018 10:56) *  IP
digger, hva tenker du jeg skal gjøre i min situasjon hvis de eneste 18 hulls rundene jeg får tid til er i turnering? Slik jeg ser det er alternativet til å skrive meg ned på måten jeg gjorde eller ta kontakt med hcp komiteen slik Nick foreslår, å spille med for høyt hcp og bli mistenkeliggjort for hcp juks når jeg kommer inn med godt over 40 poeng hver gang jeg spiller turnering. Dette vil selvfølgelig begrense seg etter hvert som jeg spiller flere runder. Jeg er ønsker å forstå og gjøre dette på en best mulig måte så tar gjerne en prat på telefon eller vi kan møtes hvis du holder til i Vestfoldområde. Så kan jeg lære. AR kan kanskje formidle kontakt?

Å trene nærspill, slå noen baller og putte kan jeg gjøre mens ungene er på trening eller andre ting. Da har jeg kanskje en time til overs. Opplever at jeg spillet mitt blir bedre av det enn å gå 4 hull på samme tiden. Enur (12. jun 2018 11:18) *  IP
Det eneste jeg vil si i denne saken er at handicapet mitt hadde vært helt annerledes i dag om det hadde vært justert basert på 9-hullsrunder og ikke 18-hullsrunder!

Hvor mange av oss har ikke spilt bra i 9 eller kanskje 12-13 hull for å så gå på noen smeller mot slutten?

Jeg vet at justering etter 9 hull er lov (inntil et visst handicap er nådd), men jeg synes allikvel det er en uting, og noe man bør unngå. Det gir ikke alltid "sannheten". Wilson (12. jun 2018 12:07) *  IP
Sjelden noe problem når en spiller som Golfdude skriver seg ned 0,8 P ved hjelp av godkjenning av en kamerat.

Hadde vel vært mye verre om han hadde 4-5 for høy hcp og vant alt som var av Netto og Stableford-konkurranser.

Ellers enig med Enur ang 9 vs 18 hull. På mine 2 siste konkurranserunder fikk jeg 21 p ut og 14 og 13 p inn. (kondis/konsentrasjon) Istedet for Buffer så hadde begge disse blitt 39 P med 9 hullsres + 18 p og 0,6 x 2 ned i hcp.
Nå ligger uansett ikke jeg i en kategori hvor det er tillatt, men det gjelder nok i like stor grad om ikke mer for de som har 11 og høyere i hcp Lost ball (12. jun 2018 12:21) *  IP
Golfdude har altså begått moralsk riktig regelbrudd. ;)


 Wilson (12. jun 2018 12:38) *  IP
Kun han som blir straffet om han har for lav hcp.
Om han da ikke er junior og stjeler en plass på Srixon Tour. Lite sannsynlig siden han ha små barn. ;-) Golfspiller (12. jun 2018 13:17) *  IP
Jeg spiller rundt 40 turneringsrunder i året. En god del firmagolf også. De siste årene har jeg ligget rundt 6 i handicap. Det jukses en del i golf som i alle andre deler av samfunnet.

Jeg vil oppfordre alle til å spille etter reglene, og ikke oppfinne sine egne. Det bærer som regel helt galt av sted når man skal ha særregler for seg selv. For øvrig opplever jeg lite juks blant de jeg spiller med. De avvikene som er skyldes som regel manglende kunnskap. Noen få jukser ved en hver anledning, og de ønsker jeg ikke å gjøre forretninger med.

I innleggene over skapes det en del myter, feilaktige sådann. Når jeg spiller firmagolf vinner jeg en gang i blant. Jeg har både lavt handicap, i firmagolf, og spiller etter reglene. De fleste firmagolfturneringer vinnes på normale poengsummer. En og annen gang vinnes det på veldig høye antall poeng. Det kan vare juks, eller det kan være en monsterrunde som statistisk vil skje fra tid til annen. Tar du beste poengsum på Norgescup en helg har sikkert en spiller 45-46 poeng på en runde. Neppe for høye handicap der.

I år har jeg 13 registrerte 18 hulls i Golfbox. Hvis jeg splitter disse opp i 26 runder av 9 hull får jeg nesten likt handicap. I mitt tilfelle ble det 0,2 lavere. Hvilke forskjeller får dere andre hvis dere deler opp alle rundene på 18 hull. Man må selvsagt ta alle og ikke bare et par rundet. Det er kun de på 4,4 og bedre som ikke kan regulere på 9 hull.

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å spille etter reglene, og ikke oppfinne sine egne. Wilson (12. jun 2018 13:32) *  IP
Jeg tror det kun er de over 11,4 som kan regulere etter 9 hull


 Golfspiller (12. jun 2018 13:44) *  IP
Wilson, jeg tror på at du tror det er slik. Troen er ofte sterk, men tro og virkelighet er ikke alltid sammenfallende.

Klippet fra NGF nå, fra 2016:

 9 hulls handicaptellende selskaps- og turneringsrunder innført i handicapkategori 2 (handicap 4,5 – 11,4) Nick (12. jun 2018 13:45) *  IP
Nope, 4.5 og oppover kan regulere etter 9 hull


 golfdude (12. jun 2018 14:05) *  IP
I følge EGA er kan de fra hcp kategori 2 (4,5 - 11,4) justere hcp etter 9 hull.

https://www.golfforbundet.no/assets/ngf/files/spiller/turneringer/ega-handicap-system/veiledning-spillere_28_1.pdf


Jeg tenker det samme som Wilson at det er kun meg selv som straffes hvis jeg har for lavt hcp. Og det er riktig observert at jeg ikke er junior og har heller ingen intensjon om å stjele plasser på Srixon Tour. Wilson (12. jun 2018 15:31) *  IP
@ Golfspiller

Har nok ikke fått med meg den regelendringen fra 2016, og egentlig er den totalt uinteressant for meg siden det er noe jeg ikke vil bruke uansett.

Og i 2020 får vi helt nye regler for justering

Får håpe de blir bra. Besserwisser (13. jun 2018 07:07) *  IP
Leser at Golfspiller mener de fleste firmagolfturneringer vinnes på normale poengsummer. I såfall normale for noen med middels/høyt hcp og ikke han. Aldri opplevd at en slik turnering er vunnet under 42-43 poeng, og jeg har spilt mange sånne. Har du 6 i hcp stiller du opp i slike turneringer for å krige om beste brutto, men det er jo sjelden du får premie for. Heia nissegolf og beste nettoscore:-)


 Gulltann (13. jun 2018 07:35) *  IP
golfdude, hva er det med den nihullsrunden din som gjør at du følte at du må skrive deg ned ?
Uten slope kommer jeg til at du fikk 18 poeng og muligens fikk du litt mer enn det med bruk av slope, men så lenge du ikke oppgir bane vet vi jo ingenting om det.
For det er vel ikke sånn at du ser på de to ballene du slo OB som uflaks og en engangshendelse ?
Og hvordan kan du skrive deg ned 0,8 ? Det er vel ned 0,3 pr poeng over 36 i din kategori, men mulig det er noen spesialregler når runden bare består av 9 hull ?Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72