Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 panser - 17. jun 2018 kl. 12:57 *  IP
Lefty

Det er liten tvil om at Lefty burde blitt eller selv tatt avgjørelsen om diskvalifikasjon.
På en rekke sosiale medier og golfsider synes det som å være tilnærmet unison enighet. Også fra erfarne dommere.

For det første er det brudd på reglene (holder ikke med 2 straffeslag) og han er fortsatt med i spillet. Han kan ende opp med en plassering som gir ham poeng (og premiepenger) som andre spillere (som ikke bryter reglene) burde hatt.
Håper en så sympatisk og erfaren fyr som Lefty selv erkjenner dette og tar konsekvensen av blemma.

Det holder ikke med bursdagsargumentet ;-)
 Link (17. jun 2018 13:02) *  IP
Blir spennende å se. Jeg må innrømme at jeg faktisk ble helt sjokkert i går, men jeg tror det bare kokte over i hodet hans. Han er jo som regel en gentleman og ytterst sympatisk. Det er mulig han heller bør la det småboble over litt i blant enn å glatte over og spare det til en stor utblåsning.


 Besserwisser (17. jun 2018 13:21) *  IP
Hørte intervjuet nå. Enkel sak dette. Han vurderte det slik at ballen kom til å havne opp verre enn å ta 2 slags penalty. Så han took advantage of the rules. Hva er problemet.


 digger (17. jun 2018 13:22) *  IP
Dette er utypisk for golfsporten, men samtidig ganske smart gjort - vel og merke hvis det var med tanke på å spare slag som han ga inntrykk av i intervjuet.

Det kommer sikkert en decision som følge av dette.

Dette er i mine øyne bere litt mer umoralsk enn f.eks. å drive over til fairway på et annet hull for at hullet da spilles lettere. gjesp (17. jun 2018 13:24) *  IP
Straffen er ikke tildelt uten at USGA har gjort en nøye vurdering i en kommite. De har redegjort for beslutningen og den virker riktig og logisk. Mickelson har også diskutert saken med USGA og spurt om han stod i fare for å bli DQ, de har avkreftet at det er aktuelt. På sosiale medier er det mest følelser og litt for lite fakta. Krenke-politiet krever hans hode på et fat.

At USGA gjør greenene mer spillbare i dag er langt viktigere enn denne saken med Phil. I går dreit de seg regelrett ut.
 digger (17. jun 2018 13:28) *  IP
... og jeg kan legge til back-stop problematikken som er blitt mye diskutert i seneste tid, som er direkte juks og ingen gir seg selv straffeslag!


 panser (17. jun 2018 13:34) *  IP
Nå er jo dette en USGA turnering. Spørsmålet er om man ville vurdert dette på en annen måte i en PGA turnering?
Uansett burde ikke det ha noen innvirkning på avgjørelsen. Det spilles etter de samme regler?

Forøvrig gir en 50-plass trolig opp mot 30k USD og tilsvarende ranking poeng gjesp (17. jun 2018 13:50) *  IP
Han kunne valgt å ta en uspillbar ball og puttet på nytt. Helt etter reglene det også. Lurer på hva folk hadde sagt da?

Enig med Digger. Dette var ikke bevisst juks, han prøvde ikke skjule eller lure noen. Back-stop saken er direkte juks/hjelp Per Treputt (17. jun 2018 14:02) *  IP
Det var vel egentlig bare en slags protest mot de tåpelige flaggplasseringene i går? Pluss til frustrasjon da.


 AR (17. jun 2018 16:35) *  IP
Nå har USGA gjort så mye dumt under US Open i mange år. At de aldri lærer! Phils markering av hvor idiotisk banen var satt opp var ypperlig. Han fikk den oppmerksomheten som USGA fortjente.

Når banen blir slik at flaks og ikke dyktighet blir avgjørende er turneringen kommet hel tut av kontroll. Når Daniel Berger og Tony Finau som i praksis var helt ute av turneringen under gode forhold går på 66 slag og spiller i lederballen søndag, er parodien fullkommen.

Når det er forholdene og ikke prestasjonene som gjør at de topper resyltatlisten ette tre dager, blir det helt feil.

Hvis en av dem vinner søndag, vil både de selv og andre føle at de har vært med på robbery. Wilson (17. jun 2018 18:05) *  IP
Enig med AR her.
USGA behøvde å få denne "protesten" fra Phil.

Bra at lederen var såpass ydmyk at han innrømmet at det ble feil. panser (17. jun 2018 19:27) *  IP
Kunne jo vært interessant med endelig (norsk) fasit på hvordan regelen skal tolkes. Med så mange "dommere" som det er på dette forumet er vel ikke det umulig?

Ser det ligger flere varianter på internasjonale fora. gjesp (17. jun 2018 19:35) *  IP
Stoler du ikke på at de som utformer og håndhever reglene har gjort riktig?


 Revisor'n (17. jun 2018 22:19) *  IP
Det er tanketomt å bable om diskvalifikasjon når det er to straffeslag for å slå en ball i bevegelse.
Hva er vitsen med å ha regler hvis alle slags synsere skal gi tilleggsstraff etter innfallsmetoden. panser (18. jun 2018 06:45) *  IP
Ja, det er tanketomt å bable. Og verden er full av babbel.

Legger meg da flat for turneringskomiteen som etter møte og enstemmig avgjørelse velger å benytte regel 14 -5 i den aktuelle situasjonen med Lefty.
Imidlertid er det flere autoriteter som mener at de like gjerne kunne benyttet seg av regel 33 -7 eller for ikke å si regel 1 - 2. Begge de siste vil kunne innebære DQ.

Bakgrunnen valget av å slå på ball i bevegelse var å utnytte en regelfordel (med 2 straffeslag). Han innrømmet jo dette etter å ha signert scorekortet. Han håpet også at dette ikke var å vise "disrespect". Bevisste regelbrudd er jo noe golf og andre idretter generelt ikke ønsker og bør straffe sterkere enn hva vi ser her.

Det er flere situasjoner under golfspill hvor man bevisst kan velge å bryte regler hvor 2 straffeslag kan være en fordel. Det er bare å begynne å bruke hjernen og fantasien.

Så blir utfordringen å fylle en tom hjerne. Det er ikke lett, men sikkert ikke umulig. Okken Bom (18. jun 2018 08:58) *  IP
Regel 1-2 kan ikke brukes fordi den sier "An action expressly permitted or expressly prohibited by another Rule is subject to that other Rule, not Rule 1-2" - altså 14-5

Regel 33-7 sier "Any penalty less than disqualification must not be waived or modified." - altså kan han ikke diskes etter 33-7 når det er to straffeslag etter 14-5

Men det kan jo dukke opp en ny decision rundt dette? panser (18. jun 2018 09:26) *  IP
Denne konkrete saken er nok endelig avgjort, men vi kan se at det kommer opp andre saker av samme type om spillere begynner å bli bevisst på at et villet regelbrudd kan utnyttes positivt.

Om de nye reglene fra 2019 klargjør noe her skal jeg ikke uttale meg om.

I hoppsporten blir man disket for bruk av ikke godkjent hoppdress (meget små marginer) Bevisst regelbrudd? Sloms? Uansett strengt? Okken Bom (19. jun 2018 08:24) *  IP
Retter mitt forrige innlegg (leste og tolket for fort som vanlig): Komiteen kunne disket P.M. etter 33-7 dersom de ønsket


 Amatour (20. jun 2018 20:18) *  IP
Phil sendte ut en pressemelding idag der han beklaget oppførselen sin sist Lørdag i US Open. Han sier det var frustrasjon og sinne som led til en uønsket situasjon. Han er flau og skuffet over det han gjorde og ber om unnskyldning. Det tok noen dager sier han å roe seg ned..

Jeg synes det var på sin plass - applauderer Phil for å ta seg sammen og gjøre det klart at han angrer dypt på sin oppførsel. Minner meg om Tutta etter Ryder Cup skandalen for et par år siden hvor hun etter å ha fått summet seg, la seg til slutt langflat med sin unnskyldning til golf verdenen. Desverre for Phil og Tutta tar det lang tid å lege sårene de har påført oss. Besserwisser (20. jun 2018 21:40) *  IP
Desverre for Phil og Tutta tar det lang tid å lege sårene de har påført oss.

Tja, fikk ingen sår av dette jeg. AR (20. jun 2018 21:43) *  IP
Om 100 år er allting glemt!

Slikt skjer i kampens hete. Det skaper litt liv og røre der og da. Og blir en god historie etterpå. Folk får noe å snakke om.

Egentlig no big deal.

In the long run.

For å sitere økonomen Keynes' langtidssyn på økonomiske faktorer:

"In the long run - we are all dead." Homer (21. jun 2018 10:21) *  IP
Phil har bedt om unnskyldning. Ferdig med saken. Lørdagens forhold var åpenbart helt forferdelige og slik skal ikke en golfbane spilles, selv ikke av spillere på dette nivået. At det svartner for Phil er lett å forstå.


 Not Right (21. jun 2018 12:15) *  IP
En unnskyldning som kommer etter å ha rådført seg med en haug med kommunikasjonsrådgivere er ikke mye verdt. Phil dummet seg ut. I hvilken grad han blir straffet av publikum og sponsorer gjenstår å se. Jeg heiet på Phil før U.S. Open, det blir lenge til neste gang han får min support.


 HenrikFan (21. jun 2018 13:25) *  IP
Sanne fans er med i medvind og motvind. Bare snakk med en Liverpoolsupporter. Må være de mest trofaste uansett idrett.


 Not Right (21. jun 2018 13:38) *  IP
Nå har Liverpool ganske mange yngre fans. De har vel aldri vært med i medvind.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72