Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Øyvind Reinertsen - 28. aug 2018 kl. 18:35 *  IP
Spilleren med de like lange køllene vant igjen!

Sist helg vant den eneste spilleren i verdenstoppen som spiller med like lange køller igjen! Dette er 3. seieren til Bryson DeChambeau på PGA touren.

DeChambeau spiller som de fleste vet med One tLength køller fra Cobra.

Selv har jeg spilt med King F7 One Length i snart 2 sesonger. I min bag er 9. - 4. jern like lange. Dette fungerer meget bra for meg, men jeg undrer meg over at så få spillere har tatt sjansen på å prøve. Personlig har jeg forbedret hcp ganske mye de to siste årene og spiller nå også mye jevnere enn tidligere.

Hva tror dere, kan dette være fremtidens golfkøller? Kommer de andre kølleprodusentene etter? Er det et vendepunkt for golf som v-stilen var for hoppsportens og skøytingen for langrenn osv?

Kjør debatt...
 Monkey (forumtrollet) (28. aug 2018 19:45) *  IP


---------STRØKET IGJEN------------------

Selv et godt innlegg som er meget velegnet til en god debatt skal forumtrollet forsøke å ødelegge. Han har to viktige mål her i livet:

1) Ødelegge dette forumet

2) Harselere mest mulig med Golfsidens redaktør

Trist som bare faen

AR



 Dilter (28. aug 2018 20:28) *  IP
Fint at du tar opp dette, for det er bemerkelsesverdig lite oppmerksomhet på dette med like lange-køllene, spør du meg. Litt rart, i og med han nå leder FedEx-cupen.

I tillegg har han jo også en ganske så uortodoks sving, og sist helg fikk vi opplyst at skaftet han bruker i putteren er helt uten fleks.

Sixpencer derimot ser ut til å ha fått en renesanse.

Hva mener ØR er fordelen med like lange køller? Og ulempene? Det må jo være en grunn til at det er varierende køllelengder som er standard.




 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 20:48) *  IP
For meg personlig er det spesielt køllene 6, 5 og 4 som blir MYE lettere å bruke. 9., 8. og 7. jernene fungerer faktisk også bedre for meg (hadde en tendens til å hooke med kortere køller). Det virker for egen del som om balltreffet på de «lengste» køllene gjennomsnittlig har blitt mye mye bedre.

Samme svingspor hver gang. Jeg plasserer ballen midt i standsen hver gang, uansett kølle. Rett og slett enklere å trene inn.



 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 20:57) *  IP
Jeg kan jo legge til at under sendingen på Eurosport denne helgen, så uttalte Henrik Bjørnstad seg ganske positivt om One Length ideen. Når kommer den neste toppspilleren med slike køller?


 Besserwisser (28. aug 2018 21:03) *  IP
Dette var nytt for meg. Hvilket av jernene er blitt standardlengden?


 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 21:10) *  IP
I standardsettene som selges i butikken, er det 7. jernet som er utgangspunktet. Hva som er utg. pkt. for settet til DeChambeau er jeg usikker på, men han har ihvertfall like lang 60 grader som 4. jern. Tøft...


 gjesp (28. aug 2018 21:15) *  IP
Det er vel 6`er jern lengde som er standard?

Har såvidt prøvd de jeg og. Ganske uvant, men det kan hende jeg hadde fått sving på det om jeg hadde trent og spilt fast med de.



 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 21:22) *  IP
Angående lengde på køllene, sakset fra et «konkurrerende» nettsted:

«Cobra One Length baserer seg på lengden til et syverjern. Dermed har åtterjern til pitching-wedge et litt svakere loft enn vanlig for å kompensere for den ekstra lengden man får av et lengre skaft. Til gjengjeld har de lange jernkøllene et sterkere loft enn normalt»



 gjesp (28. aug 2018 21:25) *  IP
What`s in Bryson`s bag:

Driver: Cobra King F8+ 8°, with TPT Golf Prototype X shaft

3 wood: Cobra King LTD 3/4 14.5°, with Project X HZRDUS Black 85x shaft

5 wood: Cobra King F8+ Baffler 17.5°, with Project X HZRDUS Black 85x shaft

Irons (4-5): Cobra King One Length Utility with True Temper X7 shafts

Irons (6-PW): Cobra King Forged One Length 37.5″, with True Temper X7 shafts

Wedges: Cobra King V Grind 50° and King WideLow Grind 55° and 60° all 37.5″, with True Temper X7 shafts

Putter: Sik blade




 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 21:26) *  IP
I samme artikkel skrives det noe som jeg lett kan underskrive på. Det dreier seg om hvor godt man håndterer de «lengste» jernnene:

«GEARS Golf testet nylig hvordan en singelhandicaper klarte å omstille seg skaftlengden, og resultatene var oppsiktsvekkende. Spilleren gikk fra en 20 prosent sukessrate med firerjernet til 80 prosent etter å ha skiftet til køller med samme lengde»



 Gunnar Bull (28. aug 2018 21:39) *  IP
Jeg visste faktisk ikke at du spilte med like jernlengder, Øyvind.

Interessant sak. Jeg tror det kan være greit å opplyse om at du både trener og spiller MYE, så det er jo ikke usannsynlig om handikappet ditt hadde gått ned like mye, selv om du spilte med vanlige køller.

Men hva med gap/sand-wedgene? Er det vanlig lengde på de? Og - er det bare Cobra som leverer slike jern?

Jeg liker ikke Cobra... ;-)



 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 21:53) *  IP
@GunnarBull Tja, jeg hadde jo trent og spilt golf i +25 år før jeg møtte One Length køllene. Jeg var da aldri under 3,9 i hcp. Jeg har tatt protimer de siste 8 vintrene på Fornebu, men det er først de siste 2 årene fremgangen har kommet. Er nå for første gang under 3:) Det hører med til historien at jeg i fjor også kuttet ned driveren med en tomme. Det har ført til lengre og rettere utslag.

Jeg har ikke byttet ut de tradisjonelle wedgene ennå. Kanskje jeg gjør det neste år?



 Øyvind Reinertsen (28. aug 2018 21:56) *  IP
@GunnarBull Det er flere mindre produsenter med slike systemer, men såvidt jeg har registrert er det bare Cobra av de større produsentene som har kommersiell produksjon.


 AR (28. aug 2018 22:04) *  IP
Dette er interessant.

Jeg prøver gjerne dette.

Matz Modéer har lagd et 9'er jern og et 2'er med like egenskaper. De var faktisk like lette å slå med! Føltes det samme. Det var også interessant. Jeg husker ikke detaljene i farten. Men skal forsøke å sjekke det ut.



 Arve Pedersen (28. aug 2018 23:12) *  IP
Har du ca samme lenge som før med de forskjellige køllene?
Eller slår du lengre nå med et 9'er jern og kortere med 4 jern?



 Øyvind Reinertsen (29. aug 2018 04:01) *  IP
@ArvePedersen Jeg har vel ingen objektive målinger på akkurat det der, men min følelse er at alle One Lengthjernene går litt lengre enn det forrige settet med Callaway Xr køller. Spesielt jernene fra 6 - 4 slår jeg nå i snitt lengre enn før. Dette kan ha sammenheng med bedre balltreff.


 Hacker (29. aug 2018 11:05) *  IP
Hvor langt slår du 4. jern i snitt da?

Den har jo kort skaft så da ville jeg tro den gikk kortere?



 GS2 (29. aug 2018 11:42) *  IP
Når det gjelder one length, er det Cobra som har det bare? Hvilke forskjellige alternativer har man, og hvilke sett i f.eks Taylormade sin serie kan de forskjellige sammenlignes med? Mtp. tilgivenhet, passer mer for lav-hcp, osv.


 Øyvind Reinertsen (29. aug 2018 12:05) *  IP
@Hacker Hvor langt en slår et 4. jern er jo veldig individuelt, men i helgens KM slo jeg 4. jernet 190-200 meter noen ganger. Bruker det gjerne som et utslagsjern fra tee. Jeg slo kortere med mitt forrige sett.

@GS2 Jeg har bare kjennskap til Cobra sine køller, men når det gjelder King F7 eller det nye King F8, så kan disse settene kjøpes både som One Length og som ordinære køller. Det beste hadde kanskje vært å sammenligne de 2 settene? Køllene kommer i flere versjoner. Jeg har den lettspilte versjonen som passer for de fleste. Antar at nytten av One Length ikke har med hcp å gjøre. Minst like lettspilte som mine Callaway Xr køller (kjøpt for 3 år siden) var.



 Øyvind Reinertsen (03. sep 2018 13:03) *  IP
Og Bryson DeChambeau og One Length er i tetkampen igjen denne helgen:) Hvor lang tid tar det før "massene" av golfspillere kaster seg over dette nye systemet for køller?

Kan legge til at den eneste spilleren på Classic Touren (tidligere Seniortouren i Norge) som spiller med One Length køller fra Cobra også vant i helgen. Kanskje har dette noe for seg? Hvem tør å la være å prøve...



 Enur (03. sep 2018 14:43) *  IP
He, he....
Ja, jeg må si at spillerne med One Length imponerer for tiden, både her og der :-)



 Øyvind Reinertsen (03. sep 2018 22:10) *  IP
DeChambeau ledernes 2 slag med 8 hull igjen. Kan det være noe i dette med like lange køller?


 Leif (03. sep 2018 22:55) *  IP
DeChambeu har vel gått enda et skritt videre med, i tillegg til samme lengde på alle jernkøllene, lievinkel på 72 grader for singleplane sving og jumbo XL grep. Moe Norman kryssklippet med single length. Er vel ganske langt unna hyllevaren Cobra One-køllene.


 gjesp (03. sep 2018 22:57) *  IP
Og usannsynlig treg, men det er jo ikke køllenes feil:)


 Øyvind Reinertsen (03. sep 2018 23:01) *  IP
@Leif Det er nok INGEN der ute som spiller med køller rett fra proshoppen, men det er vel ingen tvil om at One Length køllene til Cobra er nærmere køllene til Bryson enn et hvilket som helst standardsett, eller?

Moe Norman var jo også en helt utrolig spiller. Morsomt å se klipp med ham på YouTube.

Tenker du at One Length er en flopp?



 Leif (03. sep 2018 23:50) *  IP
Tiden vil vise om One Length har livets rett. Leser at du har god erfaring med det ØR, og er positiv og nysgjerrig på å prøve det selv. Godt mulig det kan komme en ny generasjon som vokser opp med One-length og at dette prinsippet viser seg overlegent dagens køllesystem om noen år. DeChambeau er ekstrem og har, som eneste suksess-faktor i toppgolf med one length, utviklet dette videre med single plane. Tror ikke selv at tradisjonell skolefgolf er eneste måten å spille på. Var nysgjerrig på Natural golf og dets enkle og logiske prinsipper for noen år siden. Kommer til å prøve One-length, men Hadde også vært spennende å kunne prøve "all-in-kombinasjonen" av one length i kombinasjon med single plane, tykke grep etc..


 Leif (04. sep 2018 00:00) *  IP
Har forresten du ØR eller noen andre her erfaring med Utility-utgaven av One?


 Øyvind Reinertsen (04. sep 2018 06:19) *  IP
@Leif Nei, har ikke hatt anledning til å teste det selv. Leste litt om det nå og tror nokikke jeg har høy nok svinghastighet til å få noe særlig nytte av det.


 Trippelbogey (04. sep 2018 07:53) *  IP
Kan godt være han imponerer, men han bruker jo dobbelt så lang tid som alle andre på hvert slag der ute (muligens med unntak for JB Holmes og tidligere Ben Crane (hvor det nå ble av ham)). Det er frustrerende å måtte sitte å se på alt dilldallet hans, og helt utrolig at dommerne godtar det uke etter uke.

TB



 Øyvind Reinertsen (04. sep 2018 08:52) *  IP
@Trippelbogey AD hastighet på banen så er jeg hjertens enig med deg. Er ganske sikker på at DeChambeau hadde spilt akkurat like bra med max 40 sekunder pr. slag. Det er totalt ødeleggende for golfen den somlinga vi har sett 2 helger på rad! Jeg forstår heller ikke at han får lov til å holde på slik han gjør...


 Jolle (04. sep 2018 09:47) *  IP
Så enig med Øyvind og Trippelbogey vedr DeChambeau og hans trege spill. Slike som han ødelegger golfinteressen. Fyren virker jo som en robot.


 Øyvind Reinertsen (04. sep 2018 10:13) *  IP
Usikker på om dette er en skjult melding fra Justin Thomas på twitter til DeChambeau, men litt vittig i denne settingen her på Golfsiden...

"Unreal! Great golf being played by @b_dechambeau.. slow down dude 😂"



 Henrikfan (04. sep 2018 23:27) *  IP
Blir man treg med like lange køller? (sa brura)


 Øyvind Reinertsen (11. sep 2018 14:57) *  IP
...spennende sekunder før oppdatering på Henrik ramler inn:)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72