Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 seiniorgolfer - 21. okt 2018 kl. 18:23 *  IP
Regelspørsmål / golfetikette?

4 spillere spiller en selskapsrunde. Spiller A og B som har likt handicap spiller konkurranse hvem som får færrest slag. Spiller C og D deltar ikke i konkurransen.
På et av de siste hullene blir spiller A usikker på siktet på puttingreenen og hvordan greenen brekker. Han ber om hjelp fra spiller C som stiller seg bak i puttelinjen og veileder spiller A til å justere puttern sin slik at siktet blir riktig og spiller A kan sette ballen i koppen.
Spiller B synes dette er usportslig eller juks og blir selvsagt irritert og i tråd med sin irritasjon taper han de 2 siste hullene.
Spørsmålet er; gis det noen straffe i golfreglene for de impliserte? Bortsett fra for spiller B som taper konkurransen ;-)
 Frank (21. okt 2018 20:56) *  IP
I turnering eller hcp tellende runde er dette ikke tillatt. I selskapsrunde kan man jo gjøre som man vil.


 jossi (21. okt 2018 21:13) *  IP
Hvis vi ser på Regel 8-2b, sier den at man kan få angitt puttelinjen
før et slag, men ikke under selve slaget av spilleren,hans partner eller caddier- men nevner ingenting om påvirkning fra andre spillere.

Som dommer, tror jeg ville benyttet meg av muligheten til å anvende
Regel 1-4, som sier at hvis det er uenighet som ikke dekkes av reglene,
bør avgjørelsen tas i samsvar med hva som synes rimelig.

Min konklusjon : ingen straff for de impliserte- under forutsetning at
Regel 8-2b er fulgt.



 DA (21. okt 2018 22:30) *  IP
I en situasjon hvor det spilles "konkurranse", så får man forholde seg til de som faktisk deltar i konkurransen.

Når jeg spiller med noen som har en "konkurranse" på gang, så stiller jeg meg utenfor, dvs at jeg lar de putte først, selv om jeg er lengre unna, hvis jeg har noenlunde samme linje, feks.

Å spørre en ikke-deltaker om linje, blir feil fra mitt ståsted.



 seniorgolfer (21. okt 2018 22:53) *  IP
takk for svar jossi
Jeg har vært ute i en lignende situasjon da vi spilte skins game og potten hadde kommet opp i en del hundre, - da hjalp den ene spilleren den andre med å lese puttelinjen, i den hensikt at jeg ikke stakk av med potten. Jeg synes det var dårlig sportmanship og mente den gangen at det så vidt jeg husket er det ikke tillatt for en spiller å ha andre caddier enn den han evt måtte ha startet med i konkurransen - eller evt byttet ut pga sykdom. Vet ikke om det stemmer, men den andre spilleren påtok seg i denne situasjonen rollen som caddie for en annen spiller.
Så vidt jeg vet er det heller ikke i utganspunktet lov av spillere i konkurranser om å spørre om eller oppgi hvilken kølle å benytte ved utslag. Det blir på en måte å opptre som en caddie. Prinsippet at man ikke skal be om hjelp av utenforstående burde vel også foregå på greenen?

Et annet aspekt ved dette, hva er definisjonen av "før et slag" vs "under et slag" på en puttinggreen. . Det er relativt nytteløst å si noe etter at ballen er slått, men når spilleren har tatt stansen og fått justert køllehodet av en liksom "caddie" , er ikke det på en måte "under selve slaget"

Ikke vet jeg, men jeg synes det ikke er fair play og ikke iht golfens natur og etikette å bistå andre spillere til å vinne matcher - enten det er matchplay eller lagspill.




 Dommer (22. okt 2018 12:17) *  IP
Dette er et brudd på regel 8-1 b. Man har ikke lov til å spørre om råd fra noen andre enn sin partner eller noen av deres caddier.

Spiller c er verken partner eller caddie. Straffen er to slag i slagspill eller tap av hull i match.



 seniorgolfer (22. okt 2018 13:37) *  IP
takk for svar Dommer. Men medfører det straff for en spiller dersom han rådgir
en annen spiller i løpet av en runde?
En annen ting - det som skjedde i dette tilfellet var ikke at spiller A ønsket hjelp til å lese greenen, for greenen hadde ingen break, men han hadde bommet korte putter og ba derfor om hjelp til å sikte. Da han hadde tatt stanse på putting greenen, sto spiller C bak og dirigerte hvordan han skulle justere putterhodet, "litt mer til vestre, litt mer til venstre. OK når går den i hullet"

Så vidt jeg har sett, etter at spillere på PGA tourer har tatt stanse, står ikke deres caddie bak og justerer siktet til sin spiller. Så vidt jeg har registrert, kan caddien hjelpe før spilleren med siktepunkt har tatt endelig stanse, så definisjonen på under et slag, blir det da fra tidspunktet spilleren har stilt seg over ballen for å putte.

Ellers synes jeg det er greit at man stort sett følger reglene og dersom man er enige om å kunne gi bort putter i selskapsrunder, så er det markør / motspiller som må gi en putt. Har opplevd at noen tar putter ved å spørre en som ikke er med i matchen - "får jeg den putten?" og tar den - selv om motspiller ikke ville gitt den.



 Dommer (22. okt 2018 14:18) *  IP
Her er definisjonen på råd:

Råd
“Råd” er ethvert råd eller forslag som kan påvirke en spiller i å avgjøre sitt spill, valget av en kølle eller måten å slå et slag.
Informasjon om reglene, avstand eller forhold vedrørende allment kjent informasjon så som posisjon til hindre eller flaggstangen på puttinggreenen, er ikke råd.

Regel 8-1 sier følgende:

8-1. Råd
Under en fastsatt runde må spilleren ikke:
a. gi råd til noen andre i konkurransen som spiller på banen enn til
sin partner, eller
b. spørre om råd fra noen andre enn sin partner eller noen av deres
caddier.



 Panda (22. okt 2018 14:46) *  IP
Seniorgolfer, Her har du vel hatt litt for mye i glasset.?
Du skriver at det var en selskapsrunde, og da er det meste lov. Det er bare gøy og moro, og det skaper bare dårlig stemning å være en regelrytter når man spiller uhøytidelige runder med gode venner.
Om en i flighten spør om det er motvind, sidevind, hvor langt det er til flagget, hvordan greenen brekker, antyder at her var det trege greener, får litt lange putter etc har jo ingen betydning.
Nei, spill golf og ha det moro og om "konkurrenten" din satt en putt med litt "assistanse" så har da det ikke noen betydning i det stor og hele.
Og om du knakk så totalt sammen at det alene var årsaken til at du tapte de siste to hullene sier vel det egentlig det meste om grunnen til at det ble litt mye i glasset etter runden. :-)



 Tullebukken (22. okt 2018 16:16) *  IP
Ha ha. Veldig bra sagt Panda.
Golf skal være gøy.
Tap og vinn med samme sinn.



 seniorgolfer (22. okt 2018 17:55) *  IP
vel Panda
om noen konkurrerer i en golfrunde, er det vel et poeng at golfreglene i det store og hele følges. Det handler ikke om å være regelrytter, men å ha gjensidig respekt for golfens etikette og fair play. Hvis det meste skal være lov, bør det i det minste være likt for alle, ellers er det ingen vits i å konkurrere og telle antall slag.
Jeg stilte spørsmålet kun for å vite hva reglene er, og overlever greit med at jeg ble så irritert at jeg "sprakk" på de to siste hullene.
Vi er alle mennesker på godt og ondt og vi er alle forskjellige. Jeg har sett noen får en ødelagt golfrunde fordi de slår et dårlig slag. Personlig trigger et dårlig slag meg til å prestere bedre ved neste slag, men av grunner jeg ikke skal gå inn på, blir alltid satt ut når noen jukser eller bryter golfreglene.
Jeg synes golf er gøy og det gir et ekstra spenningselement når vi konkurrerer,, men jeg synes ikke golf er gøy når noen jukser eller bevisst bryter golfreglene når man konkurrerer. Det er bare slik jeg er.



 digger (23. okt 2018 19:00) *  IP
Hvorfor drar noen alltid opp regelrytterkortet når det er snakk om golf?

I andre settingen som er vel så sosiale og om mulig eneste formål er hygge er det helt greit å diskutere og bli enige om reglene og at disse skal følges.
Alle type kortspill, brettspill, krokket, quiz..., nesten uten unntak.

Men ta deg faan på at hvis du vil spille etter reglene i golf, så er du en regelrytter.



 Retep (24. okt 2018 13:41) *  IP
Bra argument, digger. Det er jo enklest for alle om man faktisk følger reglene, i stedet for å måtte bli enige om hvilke regelbrudd som er akseptable og hvilke som ikke er det


 Skotte (24. okt 2018 14:01) *  IP
Når dere spilte konkurransen deres spilte dere med gimmies? Dvs ga dere hverandre putter?


 seniorgolfer (25. okt 2018 12:22) *  IP
@ skotte
det har vel liten relevans om man i en matchlignende slagkonkurranse var/er enige om å gi hverandre putter. Poenget er vel at det bare er motspiller / markør som kan gi en putt. Hvis en utenforstående gir en putt, eller man tar en putt uten å få den, er vel det ikke tillatt og skal vel teoretisk kunne idømmes 2 straffeslag eller tap av hull. Jfr Tuttas opptreden i Solheim Cup? (det omfattes vel av regel 8.1. slik jeg forstår det.)
Hensikten min med innlegget mitt var bare å vite konkret hva reglene er og hva som er konsekvensen av klare regelbrudd. .



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser



















ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72