Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pekka - 31. mai 2008 kl. 12:08 *  IP
Krav til markør

Ble kravet til markør hevet i forbindelse med innføringen av det nye golfkortet, ettersom man må ha info om medlemsnr / golfklubb ved signering på golfbox?
Det var vel ingen krav tidligere om at en markør må være golfspiller?
 booster (31. mai 2008 17:56) *  IP
en skal spille med markør som alltid, bytte scorekort, og til slutt skrive under scorekortet. Samme opplegg som alltid bare at en ikke skriver under på det hvite kortet.


 Freud (31. mai 2008 20:36) *  IP
Feil. Du får endret ditt handicap automatisk etter runden ved å gå inn på Golfbox, og skrive inn markørens navn og klubb. Medlemsnr. er ikke nødvendig. Ditt nye hcp blir utregnet straks, og følger deg deretter.
Det kan enten si fra på forhånd via nettet at du spiller en handicap-tellende runde, eller du kan la være å gjøre noe som helst. I begge tilfeller blir ditt nye hcp. automatisk justert i ettertid.
Jeg har erfart at begge deler virker, via Golfbox.



 Rolf Åge (31. mai 2008 22:37) *  IP
Hva om markøren ikke er noe golfer? Hvis han/hun ikke er medlem i en klubb?


 Hawk (31. mai 2008 22:51) *  IP
@ Rolf Åge

Jeg vil tro du kan ta det direkte med klubben din, så lenge du har ett scorekort signert av markør - ta en tur innom klubbhuset med scorekortet, så fikser sikkert de justering av HCP.

-Hawk-



 Freud (31. mai 2008 22:53) *  IP
Vet ikke, men regner med at systemet sjekker at markøren er medlem av en klubb? Trenger forøvrig ikke å legge inn hele scorekortet, bare poengsummen. Det funker. Det er heller ikke nødvendig å legge inn navnet på markøren før start. At dette fungerer, vet jeg.


 tilskuer (31. mai 2008 23:52) *  IP
Det er et krav at markøren skal ha hcp-kort eller minst grønt kort under selskapsrunder. Dette står som note under definisjonen på markør i handicapreglementet fra NGF. Det samme kravet var vel også gjeldende i de forrige hcp-bestemmelsene.


 digger (01. jun 2008 00:16) *  IP
Det sier seg vel selv at en marker må være en golfspiller. Ellers kan jo ikke markøren bekrefte korrekt score, som jo er hele vitsen.



 Gulber (01. jun 2008 01:01) *  IP
Enig med digger, å hvis han ikke er golfspiller er vel sjansen for at golfregler er ukjent for han/henne, hvordan da regne ut score


 Chillidipper (01. jun 2008 07:09) *  IP
Spiller man i utlandet med utlendiger så har jo ikke disse medlemsnr. i Golfbox. Spiller du med din onkel på besøk fra USA så har ikke han heller noe medlemsnr. i Golfbox. Golfbox kan jo ikke være satt opp sånn at man kun kan benytte norske med medlemsnr. i Golfbox som markør. Forstår vel av tråden over at dette går greit i Golfbox. Hvis ikke så er det jo nok en mangel i dette fantastiske systemet ....
Forøvrig - markør må være golfspiller, men det er vel ikke krav at vedkommende skal spille sammen med deg. Med andre ord - markør kan gå sammen med deg rundt uten å spille. Når det gjelder krav til å kunne regne ut score så er det jo mange nybegynnere som ikke kan regen ut en stableford score.....



 Dilter (01. jun 2008 10:05) *  IP
For en tid siden prøvde jeg å registrere en runde fra en bane i utlandet. Markøren jeg spilte sammen med er selvfølgelig ikke registrert i GolfBox, siden han ikke bor her.

"Det her de jammen tatt høyde for", tenkte jeg og krysset av i boksen "Medlemsnummer ukjent". Da kom det opp felter der man kan skrive inn navn og klubb på markøren.

MEN, da jeg trykket på "Lagre", fikk jeg beskjed om at markøren må være "medlem av GolfBox", så noen runde fikk jeg ikke registrert.

Hør prøvd å finne ut av dette, men NGF henviser bare til 'hjemmeklubben' og der har de enda mindre peiling på dette enn alt det andre de ikke her peiling på.

Er det noen som har peiling på om problemet jeg støtte på er knyttet til innstillinger i GolfBox som styres av klubben? Det virker jo litt rart at det er felter for navn og klubb på markør uten medlemsnummer som ikke kan brukes.



 Pål (01. jun 2008 11:24) *  IP
Det er klubben som kan sette innstillinger på hvem som skal godkjenne score - spilleren selv, markør eller klubb. Dette gjøres i GolfBox under rettigheter for medlem.

Etter det jeg kjenner til jobbes det med å sette en felles standard på hvilken godkjenning som skal benyttes, siden det nå er mange forskjellige versjoner ute og går.



 Provisorisk (01. jun 2008 13:17) *  IP
Hvis dere har problemer med å justere hcp ta kontakt med de som styrer golfbox i klubben din så juster de hcp ditt de gangene du ikke får gjort dette selv.


 Freud (01. jun 2008 15:13) *  IP
Dette nye systemet er egentlig helt crazy når det gjelder mangel på kontroll og mulighet for juksing. Tidligere måtte man tross alt ha en skriftlig underskrift av markør på det hvite kortet for å skrive seg ned. Det skal svært mye til å forfalske en slik signatur - både teknisk og moralsk - så den muligheten kan vi se bort fra.

I det nye systemet kan man etter avsluttet runde gå inn på Golfbox, skrive inn rundens poengsum, og oppgi navn og klubb på markøren. Det er ingen som sjekker at man virkelig har gått sammen med vedkommende, og det er ingen som ber vedkommende markør om å bekrefte det som er innlagt. Går man alene og får f.eks. 38 poeng, så kan man legge inn dette på Golfbox når man kommer hjem, og oppføre som "markør" en eller annen golfspiller som man kjenner navn og klubb på. Vedkommende blir jo likevel ikke kontaktet for å bekrefte dette. Nytt hcp. blir straks opprettet. Det samme om man går utenfor buffersonen og ønser å skrive seg opp.
Og alt dette kan man gjøre i ettertid, uten på forhånd å ha registrert i klubbhuset at runden skal være hcp-tellende. Helt uansvarlig altså.
Er det slik vi vil ha det?



 Quisten (01. jun 2008 15:19) *  IP
Freud:

Det du sier er direkte feil. Hvis man venter med å komme hjem for å registrere sin score fra hjemmepc, så får markøren som er oppgitt en mail direkte til sin adresse for å bekrefte scoren.
Ved at markør bekrefter denne så blir det det samme som undreskrift på det gamle hvite kortet.



 St. Able Ford (01. jun 2008 17:14) *  IP
Quisten:
Det du sier er direkte feil.
Jeg har flere ganger skrevet inn min score på PC'n hjemme, oppgitt navn og klubb på markør, - og når jeg logger meg ut - og inn igjen umiddelbart, så er handicappet endret. Uten at markøren har fått mail, enn si gått inn og godkjent runden.
Dette tyder vel på at kravene til formaliteter når det gjelder handicapjustering er noe som settes i den enkelte klubb. Eller at det varierer i de ulike kategoriene... Eller av andre årsaker.
Jeg trodde opprinnelig at det skulle være slik du beskriver, at markøren skulle få en mail - eller få beskjed når han logget seg inn i golfbox, - at han hadde en runde å godkjenne som markør.
Slik har det ikke fungert for meg ved i hvert fall tre-fire anledninger. Markøren har ennå til gode å få spørsmål om godkjenning, men mitt handicap har endret seg hver gang.



 goofy (01. jun 2008 17:52) *  IP
Min erfaring er lik St.Able Ford: Markør får ingen beskjed om at noen score skal bekreftes. Dette kan jo misbrukes men golf er jo en sport hvor man er sin egen dommer, så mulighet for juks er jo ikke begrenset til dette.

Husk: En golfspiller jukser ikke.



 Freud (01. jun 2008 18:02) *  IP
Min erfaring er den samme; markør får ingen beskjed. Det har jeg spurt vedkommende om ved to anledninger.
Hva sier NGF?



 Yankee (01. jun 2008 18:15) *  IP
Det ser ut til at dere skal få mye moro med GolfBox. De fleste golfspillende amerikanere er ikke medlemmer av noen klubb. De spiller kun green fee på forskjellige baner og har ikke registrert handicap. Da er det ikke så lett å oppgi markørens klubb. Flere av disse "klubbløse" golferene er imidlertid meget gode og jeg spilte i forrige uke med en kar som enkelt gikk på banens par. Han traff 16 av 18 greener. Med bedre putting kunne han ha vært 3-4 under par, bommet flere birdie-putter fra under 1,5 m.

Svogeren min var tidligere scratch spiller, men han har ikke vært medlem av noen klubb de siste årene. Han ville heller bruke pengene sine på green fee og spille en rekke forskjellige baner, isteden for å bruke masse penger på et medlemsskap.



 Chillidipper (01. jun 2008 20:33) *  IP
Ref. diskusjonen over vedr. dette med at markør skal motta mail for godkjenning.
Jeg har vel opplevd begge deler - dvs at markør må aktivt godkjenne og at det går automatisk.

I teorien høres det sikkert greit ut at markør skal inn og aktivt godkjenne men i praksis kan dette bli håpløst:
- Spiller du med personer som ikke er medlem av Golfbox - hvordan da???
- Spiller du tilfeldigvis med den karen som kun er inne i Golfbox 4x i året så har du potensielt en runde liggende til godkjenning i månedsvis.
Dette siste skjedde med meg i fjor. Spilte en runde i april som ble godkjent i slutten av august. Hver bidige gang jeg var inne i på terminalen i klubbhuset kom beskjeden at du har uavsluttede runder i systemet.
Dersom denne da skulle blokkere for andre runder .....

Flere over sier at det bare er å ta kontakt med klubben så fikser de det. Ja det er jo i praksis det, men det må da være mulig å lage et system som er funksjonelt for spillere og som er mulig p bruke uten at man til stadighet må ha hjelp. Dette er jo åpenbare ting som må være på plass i et slikt system. Folk som sitter i administrasjonen i klubbene må jo bli gale av alt dette.

Golfbox fungerer sikkert ypperlig i turneringer til raskt å få på plass resultater, fungerer ikke så verst til å bestille starttid når systemet er oppe. Men som verktøy for oppfølging hcp så savner jeg det hvite kortet der man kunne signere med penn der og da. Idiotsikkert. Hva var egentlig problemet med den løsningen?

Det jobbes nå iherdig med å videreutvikle Golfbox slik at elementær funskjonalitet er på plass. Lurer på hvem som betaler IT konsulentene for dette ........ ?



 Pekka (01. jun 2008 23:45) *  IP
"Det sier seg vel selv at en marker må være en golfspiller. Ellers kan jo ikke markøren bekrefte korrekt score, som jo er hele vitsen."

- Man trenger vel ikke grønt kort for å klare å telle antall slag. Jeg går f.eks ofte runder sent på kveldstid med følge av samboeren som ikke har GK, men hun burde vel like godt kunne bekrefte scoren min som en hvilken som helst annen golferkompis med GK?!



 digger (02. jun 2008 08:53) *  IP
Pekka:
tillater meg å svare siden det er jeg som blir sitert.

Du tuller? Hvordan skal hun kunne bekrefte at du overholder golfreglene når hun selv ikke kan disse? Si meg hvorfor hun skulle reagere når du grunner kølla i et hinder eller treffer flagstanga etter en putt fra green?



 b (02. jun 2008 09:03) *  IP
digger - forloveden må jo kjenne de reglene Pekka ønsker hun skal vite - det med å grunne kølla er nok ikke en av dem og når ballen forsvinner ut i vann er de røde stakene der for å fortelle at du har lov til å droppe en ny ball.


 Gunnar Bull (02. jun 2008 09:16) *  IP
Eller en litt mer troverdig(?) variant...

De røde stakene er røde, nettopp for å fortelle at fiskene i vannet er fredet. Det er IKKE lov å fiske i vannet, og forbudet gjelder også golfballer.

Derfor kan du droppe uten straff.

Og hvis spillet ikke er helt på topp den dagen, kan du også prøve deg på at noen baner faktisk gir deg det neste slaget gratis fordi du lot være å berøre vannet!

Hvis samboeren ikke helt kjøper den, kan du si at dette er et samarbeidsavtle mellom Noregs Fiskarlag og Norges Golfforbunds, og et svar på FIFA's fair-play pris :-)



 digger (02. jun 2008 09:32) *  IP
Hallo Pekka!
"hun burde vel like godt kunne bekrefte scoren min som en hvilken som helst annen golferkompis med GK"

Kan jeg i all beskjedenhet spørre hvor golfkompisene dine tok GK, og hvor du har tatt ditt? Eller er dette hemmelig?



 Pekka (02. jun 2008 13:16) *  IP
Ser at seriøsiteten i dette forumet stadig er dalende.

Poenget mitt var at det er vel like lett å jukse om man spiller sammen med GK spillere. Jeg har sjelden spillt sammen med andre spillere som har stått over meg i bunkeren for å se etter om jeg grunner kølla, eller som følger etter meg inn i skogen for å sjekke at jeg ikke er nær ballen eller forbedrer leiet før jeg slår.

Golf er en sport hvor mye baseres på ærlighet fra spilleren selv. Det er vel litt naivt å tro at folk forandrer personlighet i det øyeblikk de får et GK i hånda.
De som ønsker å jukse får det til uansett.

Siden samboeren ønsker å ta GK selv, forklarer jeg jo reglene for henne, og det er jo derfor hun går sammen med meg.

Ser da ikke noen god grunn for at enhver oppegående person som kan å telle til 10 og har grunnleggende kunnskaper om reglene burde kunne bekrefte en score, enten denne har GK eller ikke.



 Gunnar Bull (02. jun 2008 13:23) *  IP
Jeg er enig jeg, Pekka. Dette handler i bunn og grunn om å være ærlig.


 cut (02. jun 2008 13:48) *  IP
Tilskuer gav deg ett seriøst svar:

tilskuer (31. mai 2008 23:52) * IP
Det er et krav at markøren skal ha hcp-kort eller minst grønt kort under selskapsrunder. Dette står som note under definisjonen på markør i handicapreglementet fra NGF. Det samme kravet var vel også gjeldende i de forrige hcp-bestemmelsene.

Alt det andre er bare nivå en sommerhelg/dag



 digger (02. jun 2008 13:53) *  IP
Nei, det er dessverre feil. Det handler ikke bare om å være ærlig. Hvis du begår et regelbrudd uten å være klar over det, hvem skal da si ifra?

Hvem skal bestemme hvem som er skikket til å være markør?

Men, det er klart...tar man ikke ting så nøye, så tar man ikke ting så nøye. BORTSETT fra på banen da selvfølgelig - der tar man ting veldig nøye og tar aldri en spansk en. Og man har jo tross alt forklart golfreglene til sin markør.



 St. Able Ford (02. jun 2008 16:13) *  IP
Selvsagt må en markør på en handicaptellende selskapsrunde være kvalifisert ("I selskapsrunder skal markøren inneha handicapkort eller Grønt kort." - fra note til 2.25 i Handicapbestemmelsene), OG I TILLEGG handler det om å være ærlig - overfor seg selv og andre. Det enkleste av verden er å jukse i golf, selv med en kvalifisert markør. (Hvordan skal selv en kvalifisert markør kunne kontrollere og oppdage at du ikke flytter - bare bitte littegrann - på ballen fopr å komme bedre til, - når du er langt ute i skogen?).
Men hva er poenget med å lure seg selv?



 Jarle Berby (10. aug 2012 22:46) *  IP
Jeg syns kravet til markør bør bortfalle. Hvorfor ikke la folk føre opp sine scores uten markør. De som ønsker å tilegne seg uriktige handicap, klarer dette uavhengig om det stilles krav til å ha markør eller ikke. Min oppfatning er at mange unngår å juster sitt handicap, enten fordi de går alene eller fordi de ikke gidder å styre med markør!



 barce (11. aug 2012 03:13) *  IP
En 25 handicapper som har 5.7 i hpc offisielt jukser ikke. Han driter på leggen langt opp til trusestrikken!!

En 5.7 hcp'er som som spiller til 25 hcp offisielt reiser gratis og lever livet med smekre damer og raske biler (og elendig golf).



 DA (12. aug 2012 21:55) *  IP
Håper neste svar på denne kommer om 4.5 år igjen....



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72