Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar - 13. aug 2005 kl. 18:43 *  IP
God paraply?

Kan noen anbefale meg en paraply som tåler vind?
Jeg kjøpte en *Windbreaker* fra Wilson, og den levde sannelig opp til navnet sitt, ved første forsøk i ikke alt for tøff vind, var det bare fillene igjen av den, med 5 brukne spiler.
Altså ?
 TigerFan! (13. aug 2005 18:46) *  IP
Kjøp en paraply som har GustBuster! Dvs at den har en "åpning" på toppen, som er dekt til med et nytt lag, slik at vinden blåser tvers igjennom. Du kan holde paraplyen med en hånd, rett opp, i sterk vind! Eneste paraplyen som funker, spør du meg!

mvh



 Asbjørn Ramnefjell (13. aug 2005 20:46) *  IP
Når du bruker paraply i vind, må du alltid passe på å holde den mot vinden slik at den ikke vrenger seg. Klapp den sammen når du skal slå ellers kan den fort gå i stykker selv om den er lagd av våpenstål.
Følger du disse reglene kan du bruke selv en skjør dameparaply!



 Provisorisk (14. aug 2005 00:14) *  IP
Hadde vært moro å sett deg i vindvær engang Asbjørn!. Ikke den lille brisen som foregår i Oslo område.


 Petter (14. aug 2005 15:34) *  IP
Slutt med den hetsen til stadighet av Asbjørn om alt mulig. Tror du aldri han spiller utenfor Oslo området???? Han spiller mange flere baner en de fleste andre iløpet av en sesong. Tror ikke akkurat han likte øs pøs regnvær og vind da han ble norgesmester i Arendal for et par uker siden heller. Han gir et meget bra tips som går ut på at du kun skal bruke den mellom slagene og klappe den sammen når du skal slå. Her ligger det mye å lære for de fleste som ikke "gidder" å slå sammen paraplyen og den blåser vegg imellom. Si heller takk for tipset eller holdt kjeft og spar oss for stadige angrep om alle tema der Asbjørn svarer så godt han kan. Når jeg ser i temaene her har du meninger om absolutt alt - konsetrer deg heller om golfspillingen og ta deg en pause fra forumet.



 Gunnar (14. aug 2005 19:56) *  IP
RE: Asbjørn.
Tror du vi er fullstendig hjernedøde ?
Ingen åpner vel en paraply med vinden, eller ?
Den ble åpnet med spissen, dvs motsatt ende av håndtaket, rett mot vinden. Det blåste vel kanskje 6-7 m/s. 5 spiler knakk tvers av. Skjør plastikk, og gubben i butikken var skjønt enig i at det var for dårlig. Derfor håpet jeg å få tips om en god paraply, og ikke et kurs i paraplybruk.
Forøvrig synes jeg du er en fin kommentator. :-)
mvh
Gunnar



 Gunnar (14. aug 2005 20:13) *  IP
PS
*Klapp den sammen når du skal slå*.
Jøss, jeg trodde den liksom skulle ligge oppslått på fairway mens jeg slo, og ante ikke at vinden ville ta tak i den. Takk for et bra tips....
fortsatt
mvh
Gunnar



 Provisorisk (15. aug 2005 01:00) *  IP
Hetser aldri noen jeg!!. Ser jo hva du gjør... Hehe det du kaller den vinden borti Arendal er ikke en liten bris engang når du kommer ned til Rogaland. Men jeg blir litt oppgitt når han sier han bestandig klarer å holde seg tørr uansett vær!!. Det er bare ikke mulig uansett hva han sier.


 Gunnar (15. aug 2005 10:47) *  IP
Jeg kikket på en Callaway som skulle være *Unflippable*, noen som har erfaring med denne ?
Så også en Galvin Green med solide snorer festet fra et stykke ned på stangen og opp til spilene som holder duken, men den var dessverre i minste laget.
Gunnar



 Asbjørn Ramnefjell (15. aug 2005 10:48) *  IP
Jeg spilte sist torsdag i øs pøs regvær. Jeg krukte paraply og håndkle. Ble selvsagt litt fuktig nederst på buksebeina fordi det vannet sruter opp og det er vått i gresset. Jeg tok ikke en gang på meg genser eller regntøy fordi det var så varmt i lufta. Litt fuktighet de gangene jeg måtte ut og slå ballen i ca. 10 sekunder, men det tørket opp til neste slag av kroppstemperaturen - under paraplyen. Andre gikk av banen pga regnet. Etter hvert ble det faktisk ganske folketomt der ute. Men våt? Nei.


 Gunnar (15. aug 2005 11:57) *  IP
Egentlig en tullediskusjon om dette med ikke å bli våt, men ok:
I skikkelig regnvær, og da mener jeg skikkelig, det bøtter ned, er man garanteret gjennomvåt etter 10 sekunder. At man da skal bli tørr på de 20-30 sekundene det tar til neste slag, finner jeg helt usannsynlig. Dessuten: 10 sekunder fra man legger fra seg paraplyen til man har slått og har fått spent den opp igjen ? Kanskje herr AR er så lynrask, men de fleste av oss med 2-sifret hc, bruker nok noe lenger tid, kanskje 20 sek. Da er man garantert søkkvåt i ordentlig regnvær. Skjorter og bukser som tørker opp til neste slag på 20 sekunder skulle jeg gjerne investert i.
Gunnar



 Ronny (15. aug 2005 12:04) *  IP
Holder du paraplyen over hodet på Jæren Asbjørn er du våt fra halsen å ned iløpet av 2minutter. Jeg klarer også å holde meg og utstyr tørt i øs pøs regnvær. Men ikke når vinden er en faktor i tillegg


 Asbjørn Ramnefjell (15. aug 2005 12:20) *  IP
Til Gunnar: Når det regner slik du antyder, blir golfbanen stengt.

Til Ronny: Jeg har spilt Stavanger Cup og NM i Stavnager utallige ganger i skikkelig drittvær. Det har gått greit. En gang måtte de avlyse hele NM og spille turneringen senere på høsten. Golfbaner tåler mndre vann og vind enn golfspillere. Det er i hvert fall min erfaring.

Jeg får si som Tom Watson. Når det er dårlig vær, mister over halvparten av feltet motet. Da blir det lettere å vinne.
I golfrunder som ikke betyr noe og som ikke er turnering, gidder jeg ikke å spille hvis været er trøstesløst.



 Håkon (15. aug 2005 13:09) *  IP
TigerFan, vet du hvor vi får kjøpt GustBuster?


 TigerFan! (15. aug 2005 17:00) *  IP
GustBuster er vel egentlig navnet på "teknologien".
De fleste leverandører levere et lignende system!
Jeg har en Callaway og En Galvin Green, som begge funker bra i vind og regn!

mvh



 Tiger McWould if he could (15. aug 2005 18:18) *  IP
Gunnar:
du sier du synes det er utrolig at Asbjørn slår ballen i løpet av ti sekunder.... Er forsåvidt enig i det, men, jeg synes det er minst like utrolig at du får lov å spille golf når du bruker 20 sekunder mellom slagene. Jeg sliter med å holde meg innenfor 20 sekunder mellom slagene når jeg putter på treningsgreenen med flere baller, så da skulle jeg likt å se deg drive på et par5 hull, for så å bruke 20 sekunder på å stå klar til neste slag..... uten å bruke provisorisk ball da....

Jeg er forøvrig helt enig i at man ikke kan holde seg skap-tørr i skikkelig vått vær, men at klærne spiller en viktig rolle for hvor våt man, og utstyret blir.



 Gunnar (15. aug 2005 21:47) *  IP
Vel, 20 sekunder mellom slagene var kanskje i underkant, jeg lager ingen diskusjon om det. Poenget her var at jeg nekter å tro, at en som er søkk våt, og det blir man på 10 sekunder i horisontalt heavy regn, blir tørr innen han er ved neste slag.
Men for å regne litt:
På et typisk par 5 hull har man kanskje 16 min til rådighet før flighten, unnskyld, gruppen, unnskyld ballen, skal være ferdig med hullet. Det vil si man har 4 minutter hver til å slå sine feks 6 slag. Det betyr at man har 40 sekunder til rådighet på hvert slag. Så 20 sekunder er kanskje litt for lite til gangtid imellom, men som man skjønner, nytter det ikke å labbe avgårde i tur-tempo.
Akkja, det begynte med noe så uskyldig som et spørsmål om en god paraply. Hvorfor er det så vanskelig å svare på det som egentlig er spørsmålet, i stedet for å antyde at den som stiller spørsmålet ikke er intelligent nok til spenne opp paraplyen den riktige veien ?
Gunnar



 Asbjørn Ramnefjell (15. aug 2005 21:52) *  IP
Jeg har foretatt en empirisk test og kan slå et slag i løpet av 7 sekunder fra jeg legger fra meg paraplyen til jeg er under den igjen - og ha rikelig med tid. Alle forberedelser til slaget foregår da selvsagt under paraplyen og jeg er under paraplyen igjen før ballen har landet. Kanskje det er der hemmeligheten ligger?

Til TMIHC: Jeg slår over 200 meter, men løper dessverre ikke den distansen på 20 sekunder. Da hadde jeg ikke spilt golf, men stått på toppen av pallen etter 200 meteren i Helsinki sist helg i VM i friidrett. Du må nok finne ut andre argumenter for å drepe meg.



 Huff (15. aug 2005 22:10) *  IP
Patetisk "diskusjon.
Les igjennom innleggene dere som er litt voksne og tenk igjennom hva dere krangler om. DESSUTEN så e min pappa større og sterkere enn din så det så!

Jeg er våtere enn deg når det regner og blåser litt mer enn på østlandet en dag i juli nemlig - uten paraply, men med regnbukse og 30x65 cm hankle, når jeg sitter foran PCEN.



 Boerje Pedersen (15. aug 2005 22:21) *  IP
Håkon
Du får sende meg en mail, så er paraply i posten i morgen.Ikke koster den skjorta heller.



 Tiger McWould if he could (15. aug 2005 23:10) *  IP
Asbjørn:
hehe, den med 20 sekunder var ikke til deg, men til Gunnar, som sådde tvil om det var mulig for en spiller å slå et slag på 10 sekunder, men som mente han kunne fly fra det ene slaget og frem til ballen på 20 Sekunder. Den mener jeg er mer drøy enn din 10 sekunders slå-rituale.



 Gunnar (15. aug 2005 23:23) *  IP
La oss avtale en runde på Sveio etter å ha studert værmeldingen nøye. Vi går ut en dag det er meldt bøtter med regn og stiv kuling. Banen stenger ikke.
Kan noen anbefale en god paraply?
Gunnar

Svar: Jeg gidder ikke å spille Sveio eller andre steder i regn og storm uten at det er en skikkelig konkurranse. Da setter jeg meg heller i en god stol med en god bok.
De fleste golfparaplyer av solid konstruksjon kan brukes under de forholdene du nevner.
Asbjørn Ramnefjell



 Tiger McWould if he could (15. aug 2005 23:44) *  IP
Hehe, Gunnar. det hørtes vått ut.

dersom du skal spille mot AR på Sveio, så blir jeg med og dokumenterer runden med digitalkamera, med klokke påslått, så vi kan se resultatet og vise det på webben etterpå... :D

Kommentar: Og jeg kommer inn omtrent like tørr som ved start, mens de fleste andre som ikke følger mine regnværsråd, blir våte som druknede katter.

PS: Jeg forsøker bare å gi gode råd slik at man skal få mer glede av golfen selv i regnvær. Hva skjer? Jeg får bare kjeft.
Jeg vurderer å legge ned rådgivingstjenesten her på Golfsiden.
Asbjørn Ramnefjell



 Tiger McWould if he could (16. aug 2005 00:58) *  IP
AR:

jeg kjefter ikke på deg her jeg.
Jeg har sett utrolig mange som blir kliss våte på banen, og de fleste av dem har ikke riktig klær.
Paraplyen er ofte en gammel med tynne blikk-spiler, og de tåler ikke hverken vind eller regn.

noen klær er laget for regnvær, andre er ikke det.

Jeg blir sjeldent våt når jeg spiller i regnvær, selv om man selvfølgelig blir fuktig. det er ikke til å unngå, for fuktigheten stiger også oppover fra bakken, men dette kaller jeg ikke vått. heller litt klam....




 Petter (16. aug 2005 08:16) *  IP
Enig med deg Asbjørn. Det er noen som er født kverulanter og alltid vil forbli det og som må delta i alle diskusjoner enten de har peiling eller ikke. Det brenner etter å komme med skitkasting. Men vær så snill å glem disse håndfulle (de samme som går igjen med rare kallenavn) som kun lager kvalm hele tiden og tenk på alle de tusener som setter pris på dine råd og verdsetter din kompetanse. Vet ikke hvem de er eller hvor gamle de er eller om de har 30 i hcp eller 0, men det er om å gjøre å sverte deg hele tiden. Legg ned hele skiten eller lag et forum der de må stå frem med navn, da er de ikke like bråkjekke. De ødelegger for alle som bruker Golfsiden aktivt som god informasjonstjeneste. Å til dere andre Tiger, provisorisk og hva dere kaller dere. Hvis det er vanskelig å ikke bli fornærmet eller provosert eller annet så la vær å gå inn på siden på en stund og spill litt golf istedetfor å bruke tiden foran diskosjonsforumet. Ofrer heller tusener av dere enn at Asbjørn skal bli lei pga. en håndfull (som jeg ikke vet hvem er, men som ødelegger noe vanvittig)Et lite tips: vær vennlig å ikke kommenter dette rett tilbake, men prøv å skjønne alvoret i det å unngå å bli provosert hele tiden å spy ut meninger i hytt og pine. Men det kommer vel dritt fra de samme personene med en gang..... Og da vinner de igjen Asbjørn og du går lei og så har den samme håndfulle fått ødelegge for så mange tusener andre. Vond sirkel dette desverre.


 Asbjørn Ramnefjell (16. aug 2005 09:57) *  IP
Takk for støtten, Petter! Det gir meg videre inspirasjon.


 Tiger McWould if he could (16. aug 2005 11:34) *  IP
Beklager Petter, men jeg må desverre svare deg.

Dersom du mener at jeg har kommet med personangrep på Asbjørn, så ber jeg deg om å fortelle meg hva jeg har sagt som er personlig rettet mot ham.

Dette er et diskusjonsforum, og når redaktøren selv deltar, så må vi være enige om at uenighet vil oppstå, og debatten er i gang. er det ikke det som er debatt?

jeg skal innrømme at jeg har lest noen innlegg noen ganger som er ganske så ufine og personlige, og det er jeg sterkt imot selv, men det må være lov å svare og være uenige uten å bli beskyldt for personangrep.

I tillegg så er det mange helt tydelige misforståelser, som bare blir forsterket her inne, i stedet for å bli oppklart.

Dersom du er uenig i dette, så håper jeg du skriver en tilbakemelding som gir en oppklaring, siden du nevner mitt navn i din liste over kverulanter.

til slutt et spørsmål til deg:
Hva tror du er hensikten med å komme med et innspill som provoserer?
Jeg tror hensikten er å få svar fra engasjerte, ellers hadde det ikke hatt noen hensikt å publisere meningene i det hele tatt.



 Morten. (16. aug 2005 14:08) *  IP
Diskutere og lage engasjement i en sak er bare bra. Men så fort AR har kommer med et innlegg, må det tolkes i alle retninger og helst i den gale. AR er selvfølgelig ingen guru, og jeg er ikke alltid enig med han, men det virker som om det er viktigere å "ta" AR enn å komme med konstruktive meninger. Ta mannen er mye mer viktig enn å ta ballen, og så er det så deilig å kunne sitte trygt foran PC`n og slenge dritt. Det gjelder ikke bare denne tråden, men en del andre også.
Men en ting er sikkert. Rogalendingene har det dårligste været. Det er vel alle enige om?



 Pål (16. aug 2005 17:05) *  IP
Et tips for å skille ut merkelige diskusjoner kan nok være å dele forumet inn i ulike tema; eks. baner, utstyr, treningstips o.l. På den måten kan vi som ønsker å lese fornuftige innlegg, selv velge å unngå alt det tullet som enkelte klarer å lire av seg bak tastaturet.


 Dilter (16. aug 2005 17:26) *  IP
Tror nok ikke det nytter, dessverre. Dette startet som et godt og, så vidt jeg kan bedømme, oppriktig spørsmål om en god paraply. Det faller vel i kategorien 'utstyr' og 'diskusjonen' hadde nok utartet selv om dette virkelig hadde vært en kategori.

For å si som en venn av meg som er lærer i småbarnskolen sier til barna: "Slik er det bare".



 Petter (16. aug 2005 22:28) *  IP
Morten, Pål og Dilter har skjønt det. Ref. Morten: "det virker som om det er viktigere å "ta" AR enn å komme med konstruktive meninger. Ta mannen er mye mer viktig enn å ta ballen, og så er det så deilig å kunne sitte trygt foran PC`n og slenge dritt." Bedre kunne det ikke blitt sagt. Ta med deg all den støtte du kan få Asbjørn, du gjør en enorm innsats for golfnorge. Tilleggsinfo: før hørte jeg kun på den hviskende svenske på viasat, nå skrur jeg kun over når det er noen andre enn deg som kommenterer fra Norge. Stå på videre.


 Provisorisk (16. aug 2005 23:25) *  IP
Stikk fingeren i jorda du Petter!. Fint om du hadde våkna opp!.


 Provisorisk (16. aug 2005 23:33) *  IP
selvfølgelig er det noen som har andre synspunkter enn andre. At du kan sitte å si at jeg bestandig er ute etter Asbjørn da driter du deg rett og slett ut!. Går aldri inn på personhets( det gjorde du lengre opp her). Har vært skikkelig uenig med Asbjørn en gang. Det var når han påsto at man nesten ikke sparte penger på og handle utstyr i utlandet. Når han snakker om å holde seg tørr i regnvær så er ikke det noe sak så lenge det bare regner. Høres ut som eneste bane han har spilt i Rogaland er stavanger. Der inne blåser det ikke i nærheten av hva det gjør andre plasser i Rogaland. Hele banen er beskyttet av trær.


 Provisorisk (16. aug 2005 23:37) *  IP
Så hvis jeg kommer med påstanden at jeg er penest i Norge, så skal ikke jeg tåle å få noen motargumenter på det?. Er det sånn du mener et diskusjonsfora skal være Petter?


 James Marcelin (16. aug 2005 23:52) *  IP
geesus, I am allmost concerned to read the topics you guys are arguing for.......

Are we talking about an umbrella, or are we talking about who respects AR's opinions.

please, give me a break. If people need to argue, this is the place. Petter can not stop it by arguing for AR.

AR loves feedback that "supports" him, and dodges answering to direct questions and queries to him.
we all know it, except the AR fanclub.

I like AR when he is commenting on Viasat, but I don't have much to say about the arguements he attends in here, because he absolutely must comment, and don't like getting comments back.

anyways.... I'm outta here... sleeping time.



 Tiger McWould if he could (17. aug 2005 11:41) *  IP
James:
vi snakker om både paraplyer og andre person-avslørende ting her inne..... ;)



 Tiger McWould if he could (17. aug 2005 22:45) *  IP
Petter:
jeg anser ditt fraværende svar som en innrømmelse at du ikke har noe å komme med, men kun er ute etter å forsvare AR uten at noen har angrepet ham.



 Birdie Birdie (30. aug 2005 10:31) *  IP
og dessuten er det JEG som er penest i Norge. (selv i regnvær)


 Trude Ludt (31. aug 2005 08:19) *  IP
Her spørges om tips om gode paraplyer. Tiger Mac kan gi ham det, han som sjelden blir våt i regnvær, bortsett fra underifra (hva han mener med det kan vi bare gjette). Alle andre kan legge sine innlegg i den for tiden lengste linken i landet: "Asbjørn bør trekke seg som programleder". Någon jævla ordning måste det vara.


 Tiger McWould if he could (31. aug 2005 14:33) *  IP
jaja, dra det ut av kontekst.... jeg blir også våt, men like mye av vått gress og rough, som jeg ofte besøker når jeg spiller golf, som jeg blir våt av regnvær, som lett holdes ute med gode klær og en god paraply.... ( bruker en Olyo Paraply, og den har fungert fint i snart tre år)

Klam blir man fordi det er fuktig i luften, og fordi det pustende tøyet har membraner som ikke er 100 % perfekte.

bedre?



 Bjørn (06. sep 2005 15:12) *  IP
Mitt beste tips når det gjelder å holde seg tørr i regnvær er å holde seg innendørs, men må du spille golf i regnvær så har jeg følgende tips:
1. Det er mange grader av regn. En skikkelig regnbyge på østlandet i juli-august er det værste. Da er du garantert søkkvåt i løpet av få sekunder hvis du ikke har regntøy eller paraply. Hvis det kommer en slik byge; ta en pause i spillet - søk ly hvis du ikke har paraply. Har du paraply så stå stille under den til regnet har gitt seg.
2. Hvis du skal spille i regn må du sørge for å en type grep på køllene som ikke blir glatte når de blir våte. Særlig hvis du bruker hanske. Grepene kan man tørke med et håndkle, men er hansken blitt våt så er du fortapt. Opplevde å sende ei kølle langt opp i et tre i Frederikshavn for et par år siden.
3. Teflonbelagt stoff er ikke regntøy. De holder ikke tett i fire timer, og etter litt bruk og å ha blitt vasket et par ganger - trekker de vann som en svamp!
4. Husk å imprignere golfskoene. Selv har jeg best erfaring med "Mink-fett". Blir man gjennomvåt på føttene så går det garantert ut over konsentrasjonen.
5.Er det veldig varmt mens det regner; ha med ekstra skjorteskift. Ta også med ekstra hansker. Det kan man nesten ikke ha nok av når regnet spruter ned.

Men, hva er problemet? Solen skinner! God tur.




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72