Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER hvor du finner mange andre spørsmål av teknisk golfkarakter

11.12 Har jeg riktig skaft?
Til Matz

Har videofilmet når jeg slår 3W, og ved sakte film ser jeg at køllehodet henger langt etter når grepet peker mot ballen. En veldig bøy fra midten av skaftet og ned. Har lest at skaftet skal være tilnærmet rett ved balltreff?

Har jobbet mye med svingen i år og det ser ikke så verst ut. Slår som en "hitter". Armen kl 9, kølla rett opp - drar ned og gjennom. Drar til - slår hardt. Vet ikke noe om hastigheten.

Slicer mye - har trodd det er svingfeil, men nå lurer jeg på om jeg har veldig feil utstyr (R-flex), og om hva det betyr at køllehodet henger så langt etter?: Sett forfra - grepet rett ned fra kl 12 og hodet ca 7- 1/2 8 ?

Svar:

Hei Rolf!
Du har nok for mykt skaft. Du får ikke tilbake den energi som er i det bøyde skaftet, og mister kanskje 5-10% i lengde og en god del i presisjon. Om din slice beror på dette skal være usagt, det trenger ikke å være tilfelle (jeg må se deg svinge før jeg kan si noe mer bestemt).

At dine nåværende skaft er for myke, betyr ikke at du uten videre skal kjøpe stivere skaft, du havner fort på den andre siden (skaftet bøyer forover ved balltreff). Da R-flex og S-flex er håpløse benevninger (S kan være mykere enn R!), bør du finne ditt personlige egenfrekvensnivå (les gjerne www.golfsiden.com/matzskaftstivhet230602.html). Ikke så enkelt, derfor: Søk profesjonell hjelp om du vil optimalisere dine køller!

Med vennlig hilsen,
Matz


Skriv inn ditt spørsmål om utstyr og Matz Modéer svarer: Send inn ditt spørsmål  

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no