Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER hvor du finner mange andre spørsmål av teknisk golfkarakter

Spørsmål fra Eivind: Forlengede wedger - kjøp på nettet?

Hei!

Vurderer å kjøpe noen ferdig forlengende wedger fra nettet.
Wedgene er 1 tomme ferdig forlenget og 2 grader upright.

Har vært hos flere proer og køllemakere og målt meg selv osv. og funnet ut at dette er mine spesifikasjoner, men lurer på om jeg bør velge S200 eller S300 skaft i wedgene? Er det ikke sånn at når man forlenger en kølle bør man velge et lettere skaft fordi svingvekten øker, i dette tilfellet S200? I tillegg skal jeg ha litt tykkere grep på køllene, dette spiller vel også inn på svingvekten?

Svar :

Hei!

To grader upright i forhold til hva?  En lievinkel må alltid bli oppgitt som en absolutt vinkel!  Dessuten blir den effektive lievinkelen annerledes når du skifter skaft i køllene, og må derfor alltid bli testet og justert i ferdig kølle.

Svingvekt er nokså uinteressant, da den er et mål for en kølle i hvile.  For en kølle som beveger seg, er det bedre å angi treghetsmoment.  Når det er sagt, kan det også sies at vektforskjellen mellom S200 og S300 (Dynamic Gold) er 3 gram i henhold til spec'en - men de kan godt veie like mye i virkeligheten.  Dessuten gjelder den angitte vektforskjellen for ukuttet skaftlengde, i en wedge vil den reelle vektforskjellen (selv om skaftene er spot-on i forhold til TT's spec) i praksis være neglisjerbar.

(Som illustrasjon veiet jeg 15 st Dynamic Gold S300.  6 st veiet 130 gram, 5 st veiet 131 gram og 4 st veiet 132 gram.  En slik vektvariasjon er meget lav, men så er også DG vektsortert på fabrikk!)

Grepvekten kan forandre den målte svingvekten, men ikke den reelle.  Det er bare å "lure" svingvektskalaen å si at et tyngre grep forandrer svingvekten.  Hva med eller uten golfhanske, med eller uten ringer på fingrene og med eller uten klokke?


Skriv inn ditt spørsmål om utstyr og Matz Modéer svarer: Send inn ditt spørsmål  

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Annonser:
Kontakt: ar@golfsiden.com
Asbjørn Ramnefjell
Tlf: 900 900 72