Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER

04.09
Spørsmål fra Jan Ove Tangen :

Hei

Jeg har en driver (Taylor Made R320 Ti) med Lite-80 skaft (det skal visst betyr regular stivhet). Jeg føler at skaftet er litt for langt og litt for mykt. På forespørsel til en pro fikk jeg vite at ved å kutte ca 2-2,5 cm av skaftet ville stivheten i skaftet øke. Jeg ville dermed oppnå både kortere skaft og stivere skaft. Vil jeg det, dvs. vil en slik 'operasjon' kunne gi med en 'bedre' driver?

Beste hilsen

Svar :

Hei Jan Ove!

Dette er et teknisk nokså komplisert spørsmål.

Hvis du kutter 1 tomme i butt'en (grependen) vil skaftet bli stivere - men køllen i stort sett uforandret.  Skaftet får en høyere frekvens, mens køllen omtrent beholder sitt frekvensnivå.  For å si det enkelt vil køllen spille som før.  Teste gjerne dette gjennom å grippe ned 1 tomme, køllen blir kortere men jeg tror ikke du vil ikke merke så mye stivhetsforskjell.

For å forandre frekvensnivået (dvs at køllen skal spille stivere) må du kutte i tip'en (hodeenden).  Selvfølgelig mulig men mer arbeidskrevende (og vesentlig dyrere).

Hele poenget, at køllen blir bedre for deg, er ikke enkelt å si så mye om sånn uten videre.  Du har i hvert fall to muligheter :

a) Test en kortere R320 med høyere frekvensnivå (S90), så vet du mer før du forandrer din nåværende driver.  Finner du en slik kølle er dette den enkleste løsningen.  Du får vite om køllen er bedre - men fortsatt ikke om den er optimal.

b) Få hjelp til å legge fast ditt optimale frekvensnivå og din optimale driverlengde.  Samtidig vil jeg anbefale deg å få lagt fast ditt optimale loft.  Totalt vil du med stor grad av sikkerhet oppleve en optimalt bygget driver som svært mye bedre (både lengde og presisjon) enn en synset driver.  Hvis du vil, hjelper jeg deg gjerne.

Matz


Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side
 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no