Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER hvor du finner mange andre spørsmål av teknisk golfkarakter


 

Spørsmål:
Vedr. Artikkel i Golfsiden 5/05 "Roll gjør spillet vanskeligere".

Jeg trodde bulge og roll var til for å forbedre lengden på slagene/oppnå bedre 'trampolineeffekt'. Hvis det ikke er tilfellet, skjønner jeg ikke hvorfor vi ikke kvitter oss med bulge også. Det er ikke alle som klarer å treffe midt på køllebladet. Jeg har en Olyo hybrid 21 graders hvor køllebladet er rett som en strek - vannrett og loddrett, og jeg synes den er mer retningsstabil enn 5'er wooden min og går like langt selv om den er mye lettere og har litt kortere skaft.

Svar:
Ved treff ved siden av midten av slagflaten vil ballen få sidespinn på grunn av den så kalte gear-effekten.  En alt for stor effekt av sidespinnet vil bli motvirket av Bulgen, slik at ballen forlater køllen litt til siden for målet (på grunn av bulgen) for deretter å skru seg inn mot målet igjen (på grunn av sidespinnet). Derfor skal vi ikke kvitte oss med bulge for køller som gir geareffekt (dvs køllehoder med tyngdepunktet relativt langt bak slagflaten, som i et wood-hode).

Rollen kan vi derimot med fordel kvitte oss med, som det blir vist til i artikkelen på Golfsiden.

Hybrider har i mange tilfeller tyngdepunktet så nært slagflaten at det ikke er hensiktsmessig med bulge, derfor er den der heller ikke (som i din Olyo).

At du slår like langt med din hybrid som med din 5w kan ha mange ulike grunner, som ikke er så enkle å greie ut så lenge jeg ikke vet noe om deg som spiller. Det jeg kan si er at hybrider nesten alltid har større playability enn tilsvarende wood (eller jern). Det er akkurat den økede lettspiltheten som er bakgrunnen for hybridenes suksess.

Med vennlig hilsen,
MatzSkriv inn ditt spørsmål om utstyr og Matz Modéer svarer: Send inn ditt spørsmål  

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Annonser:
Kontakt: ar@golfsiden.com
Asbjørn Ramnefjell
Tlf: 900 900 72