Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER hvor du finner mange andre spørsmål av teknisk golfkarakter

18.01
Spørsmål fra Jens :
Køllemaker og køllemaker, hva er nå det?

Hei - er i markedet for nye køller.

Hei Matz, enda et spørsmål om skaft:

Vil det være ren gambling av meg å kjøpe et Fujikura-skaft (brukt eller nytt) fra f.eks. eBay? Skaftet skal være til et TM R540 køllehode jeg har. Med gambling mener jeg om det RIKTIGE bør være å få en køllemaker til å finne akkurat det Fujikura-skaftet som passer til meg. Når det kommer til stykket vil jeg tross alt heller betale litt ekstra for å få best mulig sving og retning, hvis køllemaker og skaftkjøp i Norge er det som skal til.

Mener du imidlertid at jeg godt KAN kjøpe over nettet, lurer jeg på hvordan jeg best kan finne ut hvilket Fujikura-skaft jeg bør velge (Speeder etc.). Hvis det er til noen nytte kan jeg nevne at jeg har en middels rask sving + , men jeg
aner ikke noe om akselerasjonen etc. (artikkel du viser til).

Kanskje gir svaret på mine spørsmål seg selv: Bruk køllemaker. I så fall: Hvor mye - cirka - vil et Fujikura-skaft for meg, m/testing/tilpasning/montering koste her hjemme?

Vh Jens

Svar:

Hei Jens!

Køllemaker og køllemaker, hva er nå det?  Tittelen er ubeskyttet, og hvem som helst kan kalle seg "køllemaker".  Derfor er svaret "Bruk køllemaker." altfor kort.  "Søk profesjonell hjelp." er kanskje bedre, med tillegget "Vurdér nøye hvem du velger å stole på.".  (Og internet-alternativet er gambling, bare så det er sagt, både med hva du bør ha og med hva du får.)

Et minimumskrav for å kalle seg køllemaker bør være en uavhengig sertifisering innen både køllebygging og kølletilpasning.  Så langt jeg kjenner til er det kun PCS (Professional Clubmaker's Society) og PGA (Professional Golfer's Association) som utsteder slike sertifikater (eller tilsvarende).  Slike sertifikater er dog ikke mer enn et slags grønt kort dvs kun et nødvendig startsted for en virksomhet...

Hva vil det så koste deg, å få montert et passende skaft i et passende hode?  Normalt er prisen for en grundig tilpasset og håndlaget driver et sted i intervallet 3500 til 6500 kroner, med snittverdien 5000 kroner.  Hvis du bringer køllehodet (TMR540), og det passer for deg (langt fra sikkert!), kan du trekke fra ca 1000 kroner.

Lykke til Jens!

Med vennlig hilsen,
Matz  Skriv inn ditt spørsmål om utstyr og Matz Modéer svarer: Send inn ditt spørsmål  

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no