Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

13.05 Norges beste baner:
Golfsiden har kåret de fem beste banene i landet
Det vil alltid være massevis av meninger om hvilke baner som er best i landet. Her finner du Golfsidens fem beste.

Et problem i en rangering er at det ikke finnes konkrete kriterier for hva som er bra. Det blir mye synsing. Noen legger vekt på at det er koselig i restauranten. Andre synes lette baner er gode. Atter andre velger vanskelige baner som gode. Det er klart at design (arkitektur) og omgivelser er viktige elementer. Når man er ute på banen er design og vedlikehold viktig for selve utøvelsen av sporten. Om gin tonic'en serveres med lime eller sitron etter runden på det 19. hullet, bør ikke ha så stor innvirkning på bedømmelsen. Ikke av banen

1 MIKLAGARD

Det er ikke bare fotokunstner Per Ervik som får Miklagard til å se flott ut

Etter par et par sesonger seiler Miklagard opp som den klare eneren. Som en høyt profilert forståsegpåer i Norge sa i fjor: "Greenene på Miklagard er de desidert beste i landet, så får de andre slåss om de neste plassene". Banen har en banearkitekt i verdensklasse - i motsetning til de aller fleste andre baner i Norge. Banen er den eneste Norge vi har vært på sammen med gode proffer hvor de - off the record - har sagt at dette er virkelig en god bane. Proffene er så høflige at de sier at alle baner er bra når de skal siteres på det. "Off the record" blir det gjerne noe helt annet, men ikke på Miklagard.

2 OSLO, Bogstad

Signaturhullet på Bogstad - vannhullet, det 16.
Norges hovedbane gjennom alle år har meget varierte hull og ligger i vakre omgivelser og har en spesiell atmosfære og historie i norsk golfhistorie som den eldste klubben. Banen har de siste årene vært i meget god stand, selv om dette bare har vært i en kort periode i juli og til ca. 20. august. Etter det "dør" gresset og en tidlig høst siger nedover fra Sørkedalen. Men det er mange fine høstdager - også på Bogstad! Spennende design og mange utfordringer under veis. Samtlige hull bortsett fra kanskje tre er blitt endret til det bedre de siste par tiårene. Alle andre baner i Norge nedover på rankinglisten kan også trenge en ansiktsløftning på et eller flere hull.

3 MELAND

Hull 13 på Meland
Meland var blant de første som satset på en skikkelig banearkitekt i Norge. Det var lønnsomt med tanke på sluttresultatet. Banen er vanskelig - ja vel - og den er meget krevende, spennende og god. Her skal du ha ballkontroll og kontroll over utstyret - ikke minst når det regner og blåser. Ikke alle er like fornøyd med å bruke 5-15 slag mer enn de vanligvis bruker på en runde, men det spiller ikke så stor rolle når man vet om det på forhånd. Nå er oppryddingen rundt fairwayene kommet godt i gang. Da stiger spillegleden betydelig. Tidligere har de alt for brutale konsekvensene av utenomfairwaybesøkene stedvis vært alt for dramatiske.

4 NØTTERØY

Nøtterøy golfbane er blitt en perle etter kort tid. Her er det mange som blir positivt overrasket!

Meget fersk, men her har Jeremy Turner vært langt heldigere med designen enn på for eksempel Hauger. Men så har han også samarbeidet med initiativtakerne i arbeidet. På Hauger ble vi en gang ble spurt av en av de aller beste svenske proene om hvorfor de hadde begravd mammuter under greenene.
Nøtterøy er meget fersk, men likevel meget spennende og allerede nesten oppe på pallen. Profesjonelt drevet og erfaringer fra andre anlegg har gitt gode resultater. Banen kommer til å ta masse trafikk fra Tjøme og bli en meget populær bane ikke bare om sommeren. Banen har så bra klima at den i snille vintre kan holdes åpen nesten hele året. Vi bryr oss ikke om at fairwayene på en bane som ikke en gang er et år gammel har litt glisne fairwayer tidlig i april som noen har klaget på!

5 LARVIK
Denne banen kunne ved enkle grep - spesielt på mange av greenene - vært bedre rent designmessig. Vi er ikke like begeistret for 6 par 3 hull og 6 par 5 hull. Bortsett fra dette fremstår Larvik som et flott anlegg med lang sesong. Den er  normalt velstelt, selv om det har vært spart på klippingen de siste gangene vi har vært på banen. Men det har kanskje vært tilfeldig? Larvik har også lang sesong - uten at vi dermed bruker det som argument for om banen er god eller dårlig.

That concludes the voting from The Golfsiden Jury!
 
 
Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no