Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side   Debattsiden  Golfreiser


Challenge Tour:
Hjemmeside  Terminliste  Live scoring UKE 43

Espen Kofstad  (Foto: A. Ramnefjell)

26.10 Finale på Challenge Tour i Italia:

27.10 Finale på Challenge Tour i Italia:
Espen Kofstad: Gratulerer! En knalltøff avslutning på sesongen!
Espen Kofstad spilte fenomenalt! Han vant både finalen og hele rankingen! 

Dette var ordentlig gøy! Alle de riktige spillerne kom foran de som fra før lå foran Espen på rankingen før turneringen.

Thrilleravslutning!
Det ble 65 66 67 67 - hele 19 under par. Det er samme vinnerscore som i fjor. Espen hadde ikke birdie på noen av par 5 hullene de to siste dagene. Han var likt med Joachim Hansen etter 15 hull da Hansen fikk en birdie der. Men så fikk Espen en birdie på det 17. hullet. Det ble avgjørende. Begge hadde par på det siste hullet. Dermed gikk Espen fra 11. plass på rankingen og helt til topps - også forbi årets komet Kristoffer Broberg. Andreas Hartø og Joachim B. Hansen ble nr 3 og 4.  

Espen vant turneringen med ett slag. Det holdt til seier også på rankinglisten. Det ble 56.600 euro i premie. Det kommer godt med. Nå blir det i tillegg lettere å få sponsorer.

Nå gjelder det for Espen å heve spillet sitt enda et hakk slik at kan klarer å etablere seg på Europa Touren neste år.

Akkurat nå framstår Espen Kofstad som vår nye golfhelt.

Rapport fra Challenge Tourens hjemmeside: KLIKK HER

Fantastisk moro!

LIVE SCORE

 Espen Kofstad med ny, god runde!
Espen Kofstad spilte en flott runde igjen på fredag. Det blir en kamp i første rekke mot danske Joachim Hansen som han har et lite psykisk overtak på......

Dette sa Espen etter runden:

Espen Kofstad: Jeg gjorde ingen bogeyer. Vinden snudde i dag, og det blåste opp litt opp utover dagen. Noen hull ble motsatt av det det var i går. Hull 17 kunne drives i går, men ikke i dag.

- Ellers?

Espen: - Mye av det samme som i går. Det skal visst kanskje blåse mer og bli vanskeligere i morgen. Jeg håper det skal bli skikkelig vanskelig. Det er en fordel for meg. 

- Hvordan var puttingen i dag?

- Jeg satte i en 15 meters putt på det siste hullet. Det var bra. Ellers puttet jeg stabilt og misser ikke så mange putter. Jeg setter i de fleste jeg trenger. Mange putter er bare tap ins. De som går i utenfor 4-5 meter er bonus. Jeg er veldig fornøyd.

- Hva med planene framover?

Espen: - Jeg håper på å komme med i Sør-Afrika Open midt i november enten ved ranking eller invitasjon.

Fredagen
Espen skar kraftig ned på antall birdier på fredag, men han hadde ingen bogeyer. De fire birdiene ga en 67 runde. Det samme hadde Joachim Hansen. Dermed skal de spille sammen i lederballen lørdag. Der har Espen et lite overtak fordi Espen slo Joachim Hansen da Espen vant en turnering i Italia i sommer. Se lenger ned på siden.

En topp 3 plassering hadde smakt godt. En seier enda bedre! 

Hvordan det går videre kan du se her:
LIVE SCORE
26.10 Finale på Challenge Tour i Italia:
Espen Kofstad startet med en birdie fredag - hadde 9 stykker i går!
Aggressivt spillende Arnold Palmer sa en gang: "Hvis du ikke får birdie på det første hullet, kan du ikke få 18 birdier".

Espen Kofstad startet med birdie fredag......

Hvordan det går videre kan du se her:
LIVE SCORE

25.10 Finale på Challenge Tour i Italia (oppdatert):
Espen Kofstad med solid runde torsdag - 9 birdier!

Dette sa Espen etter runden

Golfsiden forsøkte å få tak i Espen Kofstad etter runden. Det gikk ikke umiddelbart. Han var på driving rangen. Da han kom derfra, fikk Golfsiden en prat med ham:

- Gratulerer med en ny, flott runde. Hvordan var dagen?

Espen Kofstad: - Jo takk. Jeg slo ikke ballen like nærme flaggene som i går, men jeg satte i noen lange putter. Det hjelper alltid. Spillet for øvrig var solid.

- Du har noen bogeyer!? (ingen av de 15 beste har flere bogeyer enn Espen red.anm.)

- Ja, selv om banen er temmelig lettspilt, er det fort gjort å få noen bogeyer. Det er Bermuda-gress i røffen som kan gi flyers og andre upresise resultater. Jeg hadde en tre-putt og et par greener som jeg bommet så vidt det var.

- Lett bane? 

Espen: - Banen ligger rett ved havet og er laget for vind. Været i dag har vært bra med meget lite vind. Banen kan ikke spilles lettere enn i dag. Men vi må fortsatt slå slagene for å få en god score!

Du er to slag bak Joachim B. Hansen fra Danmark. Hvor godt kjenner du ham?

Espen: - Fryktelig aggressiv. Det forteller vel en del at han hadde 0 birdier på de 13 siste hullene. Han går for alt! Jeg spilte med ham i forrige uke. Vant VM individuelt for et par år siden.

Den gang vant dansken med tre slag foran Alexander Levy, Frankrike som i dag ligger på 15. plass i Italia etter to runder.

- Du slo Hansen tidligere i sommer da dere gikk sammen i lederballen siste dag da du vant i Puglia, Italia, etter avslutningen eagle, birdie, par. Har du et overtak på dansken hvis dere kjemper i teten lørdag?

Espen: - Ja, jeg tror det, sier Espen med glød i stemmen. - Men kanskje han er jæ... gira på å slå meg også! Jeg får spille som jeg har gjort de siste par dagene, så har jeg absolutt muligheten.

Bra andrerunde også
Det var en flott førsterunde av Espen Kofstad. Han spilte meget bra også torsdag med 9 birdier. Fire bogeyer gjorde at han havnet på 66 (-5) slag og 65 i går.

Dette gir Espen en andreplass halvveis i turneringen. Det er jevnt i toppen selv om danske Joachim B. Hansen har stukket av med to slag i teten. 

LIVE SCORE24.10 Finale på Challenge Tour i Italia:
Da Espen kom inn hadde han alle foran seg på lista - bak seg!!
- Gratulerer med en fin runde! Du fortsetter som du slapp i forrige uke?

Espen: - Denne banen er mye lettere enn den vi spilte på i forrige uke. Her får du mange flere sjanser. Jeg får bare spille som jeg gjør nå.

- Målet denne uken?

Espen: - Målet er å vinne hele greia. Jeg slår så mange slag nære flaggene. I dag hadde jeg to birdier fra 4 og 6 meter. Resten var bare korte putter på rundt meteren. Dessuten traff jeg to av par 5-hullene på to slag. 

Flott start
Flott førsterunde av Espen Kofstad. Han beholder den gode formen fra forrige uke ser det ut til.

Alle de 10 som lå foran Espen på rankinglisten før turneringen lå bak ham på den første runden da Espen kom inn på 65 (-6) onsdag. Da lå han på delt 3. plass. Det sto først 66 slag, men han fikk rettet opp en bogey på det første hullet til en par etter runden - feilrapportering! En fin start på finaleuken for Espen Kofstad. Han gikk fire under på de siste 9 hullene. Sterkt! Det var to bedre enn de som leder på 64 slag. Begge disse to hadde imidlertid 29 på de første 9. Banen er 34-37=par 71.

LIVE SCORE
Espen Kofstad er med i ukens finale
Apulia San Domenico Grand Final, San Domenico Golf, Savelletri, Italia. Turneringen startet onsdag.

Espen startet med en bogey før han fikk en birdie. Denne ble fulgt opp av en ny birdie. Deretter ble det en par. LIVE SCORE gir deg løpende informasjon.

Han kjemper om en plass blant de 10 beste på rankingen for å få en god ranking på Europa Touren neste år. Det er 45 spillere med. De beste går til slutt fra dag en. Espen Kofstads starttid torsdag: kl 10.56.
LIVE SCOREUKE 42

21.10 CT:
Espen Kofstad gikk på en smell i København
Det var i ferd med å bli en fin helg for Kofstad. Han lå på 3. plass alene etter 16 hull, men så kom det en dårlig vri - åtter på det 17. hullet!

Han fikk 8 slag i på det 17. hullet. I stedet for å få 9.800 euro alene så det ut til å bli 5.300 euro på delt 5. plass sammen med to andre. Det ble par på det siste hullet og delt 4. plass. En bra plassering, men en bogey 6 på det 17. hullet hadde holdt til en 3. plass alene. Nå avanserer Espen til en 11. plass på rankingen. Topp 10 hadde vært supert. En god avslutningsturnering med mer enn dobbelt så mye penger som denne i København kan få ham opp i topp 10 på  rankingen.

Riktig med straffeslag??
Da Golfsiden snakket med Espen etter runden, kunne han fortelle at han hadde pådratt seg to straffeslag da han skled i et hinder hvor han endte opp med 6 slag+2 straffeslag. Spørsmålet er om de to dommerne han spurte tok feil da de var enige om å ilegge Espen de to straffeslagene. Hendelsesforløpet er avgjørende for om dette er riktig eller ikke. Se for øvrig Debattsiden og denne tråpden: http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=10771&count=64

Kristoffer Broberg vant en sikker seier - imponerende av svensken. Han har vært med i 6 CT-turneringer og vunnet fire av dem! Han har selvsagt fått fast plass på Europa Touren hvor han ikke har hatt særlig suksess- foreløpig på en håndfull starter.

LIVE SCORE
20.10 CT:
Espen Kofstad bevegde seg bra på Moving Day i København
Det er i ferd med å bli en fin helg for Kofstad. Nå har han virkelig en gyllen mulighet til å ta et langt steg mot en god ranking for 2013.

Blir han blant de 4-5 beste er han sikret plass blant de 15 beste etter sesongen. Klarer han en topp 3 plassering, og en god plassering i den siste turneringen neste uke, er han helt sikkert topp 10. Det gir mange fine turneringer neste år.

Han er nr 4 før siste runde. Det er to og tre slag til dem som kommer bak Kofstad på listen. Han er bare 4 slag foran kometen Broberg før siste runde. Dette kan bli virkelig bra med en fulltreffer av en runde søndag. Her bør det kysses fingre. Hvis det hjelper.

LIVE SCORE19.10 CT:
Espen Kofstad med fin 10.plass halvveis i København
Det kan bli en fin helg for Kofstad, men Anders Engell gikk på en smell i denne turneringen.

En eagle og en birdie gjorde susen for Espen . Han gikk på 69 slag er 2 under par og på en 10. plass etter to runder. Han er fem slag bak ledende Simon Wakefield, men bare tre slag bak 2. plassen.

Anders Engell var en av presumptivt flere gode spillere som ikke lyktes i denne turneringen. 84 79 ga en plass i nederste delen av resultatlisten.

Claes Eriksson, Steven O'Hara og Mads Vibe-Hastrup hadde heller ingen god uke med høye scorer. 
LIVE SCORE

19.10 CT:
Espen Kofstad på 21. plass etter første dag
Det kan bli en fin helg for Kofstad, men Anders Engell gikk på en smell.

Kofstad spilte jevnt med to birdier på sin par-runde på 71 slag.

Kristoffer Broberg og Joachim Hansen ledet på 67 slag.

Anders Engell hadde en nattsvart dag på jobben med 84 slag og er da selvsagt ute av helgespillet lenge før helgen har begynt.

LIVE SCORE


16.10 CT:
Espen Kofstad får følge med Anders Engell i feltet
Det var flott gjort at Anders Engell klarte å kvale inn i turneringen. Han ble nr 5 i mandagskvalet med en runde på 72 slag. Han avsluttet med tre birdier for å ta den siste plassen. Det var 60 mann som kjempet om de 5 plassene til denne ukens Challenge Tour turnering i Danmark, Crowne Plaza Copenhagen Challenge hosted by Royal Golf Club.

Turneringens hjemmeside15.10 CT:
Espen Kofstad er med denne uken
Crowne Plaza Copenhagen Challenge hosted by Royal Golf Club, Royal Golf Club, Copenhagen, Denmark

Nå er det bare to turneringer igjen. Det kreves topplasseringer for å ende opp i topp 10 på rankingen. Men det gjelder å henge med slik at vi ikke opplever en ny nedtur etter en fin sesong så langt.Etter god dansk innsats i det siste blir det vanskelig å slå danskene på hjemmebane denne uken.

Turneringens hjemmesideUKE 41

14.10 CT:
Ingen topplassering denne gangen, men fin avslutning
26. plasser gir ikke mange penger på Challenge Touren, men en grei turnering ble det for Kofstad. Og en fin start på profflivet for Anders Engell.

Christian Aronsen blir sist blant dem som klarte cutten. Det ble for mange svarte tatt - dobbelbogey og verre.

Anders Engell får en fin gjennomkjøring i sin første proffturnering. Han endte på 49.plass etter jevne runder på 69 72 71 72.

Espen trenger en topplassering
Espen Kofstad endte på en 26. plass etter en avslutningsrunde på 68 slag som inneholdt 7 birdier. Espen har mange birdier, men det svake spillet hans er ikke godt nok akkurat nå; det blir for mange hull over par.

Espen er nå falt ned til en 12. plass på rankingen. Det hadde vært bra med en topp 10 plassering til slutt. Da trenger han gode plasseringer i enten Danmark og/eller o Italia de to neste ukene.

Dansk suksess!
Det ble dansk seier. Andreas Hartø ledet før siste runde, men ble tatt igjen av landsmannen Joachim B. Hansen som etter 13 hull var 7 under par på runden og avsluttet med en 64-runde. Men mot slutten svarte Andreas Hartø med fir birdier på de fire siste hullene, en 65-runde og en seier med tre slags margin. Snakk om dansk suksess!

LIVE SCORE


13.10 CT:
Ingen topplassering denne gangen
Alle våre tre spillere beveget seg nedover på listene på moving day.

Christian Aronsen hadde en svart dag på jobben med for mange svarte tall, les dobbelbogeyer og trippelbogey og 80 slag på runden. Dermed er han siste. Skuller man bevege seg oppove rpå listen lørdag, måtte man spille under 70 slag. Anders Engell og Espen Kofstad hadde begge 71 slag og dalte nedover til 49. og 36. plass på listen før siste dag. kan gå i gang med lørdagens moving day.

Det er tre dansker blant de fem beste. Meget godt godt av våre nordiske naboer.
Her følger du med på turneringen: LIVE SCORE

Anders Engell klarte cutten på Challenge Touren i Tsjekkia (Foto: A. Ramnefjell)

12.10 CT:
Alle de tre norske videre!
Det er en glede at alle tre gikk videre slik at de får kjenne på dette med å kjempe om pengene i helgen. Både Christian Aronsen, Anders Engell og Espen Kofstad kan gå i gang med lørdagens moving day.

Med runder på 69, 72 og 69 for de tre i ovennevnte rekkefølge ligger de på 43., 43. og 25. plass før helgespillet starter.

Her følger du med på turneringen: LIVE SCORE
11.10 CT:
Espen Kofstad startet OK
Christian Aronsen er en sjelden tur på Challenge Touren. Første runde gikk på par=72. Det ga en 67. plass

Anders Engell proffdebuterer i Tsjekkia. Han kom rundt på fine 69 slag og en 21. plass etter tre birdier på runden.

Espen Kofstad spilte på 70  og 37. plass med fire birdier. Nå gjelder det virkelig å sette alle kluter til. En god plassering denne uken gir hyggelige rankingpoeng

Her følger du med på turneringen: LIVE SCORE


Espen Kofstad

11.10 CT:
Espen Kofstad trenger en god plassering denne uken
Det åpnet bra for Christian Aronsen og Anders Engell i Tsjekkia torsdag morgen.

Det var kaldt tidlig på dagen. Frost i bakken gjorde at starten ble forsinket en halv time.

Aronsen var 1 under etter 12 hull, mens Engell var 3 under etter 9 hull.

Espen Kofstad hadde starttid kl 12.50.

Banen virker temmelig lett. Da kan det bli lave scorer i denne turneringen.

Her følger du med på turneringen: LIVE SCORE


10.10 CT:
Espen Kofstad er med denne uken
Han har med seg Christian Aronsen og Anders Engell i Tsjekkia denne uken.

Det er snakk om D+D Real Czech Challenge Open, Kunetická Hora GC, Drítec, Tsjekkia

Nå gjelder det for Espen Kofstad å skaffe seg en god plassering slik at han kan komme seg inn blant de 10 beste på rankingen og få være med på mange turneringer på Europa Touren neste år. De to andre er med for å skaffe seg erfaring på dette nivået. De har fått invitasjon til å være med 

LIVE SCOREUKE 40

01.10 CT:
Espen Kofstad er ikke med denne uken
ALLIANZ Open de Lyon, Golf du Gouverneur, Monthieux, Frankrike.
HjemmesidenUKE 39

30.09 CT:
Espen Kofstad med god turnering i Spania
Espen Kofstad styrket sin posisjon på rankingen. Knut Børsheim har et stykke fram.

Med 7. plass og 4.200 euro i premie styrket Espen Kofstad sin stilling på rankingen. Nå er det et gap på 5.000 euro ned til 11. mann. Det er fire turneringer igjen. Her er det tre småturneringer med 160.000 euro i premier og den store finalen med 330.000 euro. Frankrike, Tsjekkia og to ganger Italia står på terminlisten. Espen Kofstad viste i denne turneringen at han blir å regne med framover hvis rygg og andre kroppsdeler oppfører seg ordentlig framover. Han er nå sikret spill på Europa Touren neste år og er seilt opp som vår klart beste spiller for tiden.

Knut Børsheim
Knut Børsheim ble sist av dem som klarte cutten og tjente 384 euro. Han har hatt problemer med å spille på et tilstrekkelig høyt nivå i år. Hans beste spill kommer for sjelden opp i dagen. Her må det store forbedringer til for at det skal kunne gå an å leve av selve golfspillet. I sine beste stunder er Børsheim fullt på høyde med de aller beste, men det blir for sjelden at vi ser disse høydepunktene. Det svakeste nivået er ikke godt nok. Hullene må tettes igjen. Det trengs en grundig analyse av hva det skal arbeides med for å få bedre resultater.
LIVE SCORE29.09 CT:
Espen Kofstad spiller bare tre runder denne helgen i Spania
Espen Kofstad og Knut Børsheim klarte seg videre til helgespillet. Dårlig vær gjorde at 3. runde lørdag ble kansellert. Dermed blir det bare 54 hull med start søndag morgen kl 09.00.

Kofstad er nr 6 før siste runde, men bare to slag bak Jeppe Huldahl som leder alene på 10 under par.

Her kan du selv følge med videre: LIVE SCORE29.09 CT:
Espen Kofstad er med helt i toppen i Spania
Espen Kofstad og Knut Børsheim klarte seg videre til helgespillet.

Her kan du selv følge med videre: LIVE SCORE27.09 CT:
Espen Kofstad med knallåpning i Spania
Her er Espen Kofstad og tre andre nordmenn med. Det gjelder å samle sammen så mange penger som mulig for rankingens skyld.

Espen Kofstad startet bra med 7 birdier og en bogey og en 3. plass etter første dag. Bra!

Christian Aronsen hadde 42 32 = 74!! på 91. plass.

Elias Bertheussen var lengre bak med 77 slag.

Knut Børsheim hadde i likhet med Aronsen 74 torsdag

LIVE SCORE
UKE 38

23.09 CT:
Espen Kofstad misset cutten i Frankrike
Espen Kofstad må finne seg i å tape terreng på rankingen til de andre denne uken.

Etter 70 75 ble det ikke noe helgespill. Dermed er det flere spillere som tar innpå Espen samtidig som han taper terreng i forhold til teten på rankingen.

LIVE SCORE20.09 CT:
Espen Kofstad med middels åpning i Frankrike
Espen Kofstad midt i haugen.

Han hadde 71 slag (-1) torsdag og er med det så vidt innenfor cut-grensen.

Joachim B. Hansen fra Danmark leder på 63 slag. Espen Kofstad er nr 56.

LIVE SCORE
20.09 CT:
Espen Kofstad i Frankrike
Her er Espen Kofstad med. Det gjelder å samle sammen så mange penger som mulig for rankingens skyld.

Espen starter 13.55 torsdag.

LIVE SCORE

 

UKE 37

16.09 CT:
Kofstad med svak sisterunde dessverre
Espen Kofstad spilte i den store turneringen i Kazakhstan, men klarte ikke å benytte muligheten til å tjene de store pengene. 

Med rundene 71 69 69 74 ble det en beskjeden 61. plass og bare 1.100 euro. Det førte til at han ramlet ned til en 10. plass på rankingen.

LIVE SCORING
13.09 CT:
Kofstad åpnet på det jevne
Espen Kofstad spiller i Kazakhstan denne helgen. Åpningen var midt på treet. Hvordan går det videre?

Det får vi svaret på i helgen. Han åpnet med en runde på 71 slag - på par. 

Den tidligere meget gode, amerikanske amatøren Peter Uihlein åpnet med 63 - 9 slag under par. Skal han nå slå gjennom for alvor i proffenes rekker?

Espen Kofstad hadde 4 birdier, men det ble ikke bedre enn 72 slag og et godt stykke ned på listen etter første dag. Banen virker ikke så vanskelig hvis man ser på de scorene som ble levert på den første runden.
LIVE SCORING
12.09 CT:
Kazakhstan Open, Zhailjau Golf Resort, Almaty, Kazakhstan
 - pott: €400000
Her er Espen Kofstad med. Dette er den største turneringen på CT. Det var her Knut Børsheim la grunnlaget for ET-kortet i fjor med en andreplass. Espen Kofstad har vist god form i sommer. Vi får håpe at ryggen holder.

LIVE SCORINGUKE 36

09.09 CT:
På 10. plass til slutt
Espen Kofstad hentet seg fint inn etter at han ble matforgiftet tidligere i uken. Han klarte til slutt en topp 10 plassering.

Seieren gikk til Alexandre Kaleka, Frankrike.

Kofstad fikk 4.000 euro for 10. plassen og er nr 8 på rankingen. Den kommende uken gjelder det! Da er det den pengesterke turneringen i Kazakhstan som står for døren. 

LIVE SCORE07.09 CT:
På 18. plass før siste runde
Espen Kofstad har et stykke arbeid å gjøre for å komme topp 10.

Det er 7 slag til toppen, men bare tre slag opp til en topp 10 plassering.   
LIVE SCORE
07.09 CT:
Med en fin start, men svakere andrerunde
Espen Kofstad hadde 5 birdier og 13 hull på par og 67 på den første runden. Den andre var ikke like bra. Han var allerede 5 over etter 5 hull. Men han gikk 2 under par derfra og inn. Han er nr 16 etter to runder.
LIVE SCORE
07.09 CT:
Med en fin start er det godt håp om en god plassering
Espen Kofstad hadde 5 birdier og 13 hull på par. Han er et slag bak ledende Marco Crespi, Italia.
LIVE SCORE05.09 CT:
M2M Russian Challenge Cup, Tseleevo Golf & Polo Club, Moskva - pott: €200,000
Her er Espen Kofstad med. Nå kommer to store turneringer på rad.

Espen Kofstad har slitt med ryggen. Vi får håpe at den er bedre. Han trenger å befeste sin stilling på rankingen på Challenge Touren.

Neste uke er den store turneringen i Kazakhstan.

LIVE SCOREUKE 34

Espen Kofstad sliter med ryggen igjen - måtte trekke seg i Sveits

27.08 CT:
Espen Kofstad måtte gi seg i Rolex Trophy, Sveits, svenske med ny seiersrekord og umiddelbar opprykk til Europa Touren
Espen Kofstad er nr 8 på rankingen, men ryggen må bli bedre.

Det var Kristoffer Broberg som vant. Han tok sin 3. seier på kort tid og således umiddelbart opprykk til Europa Touren, Han gjorde som i Trondheim og satte i en meget lang putt for å vinne turneringen.

Dette skriver CT blant annet:

Since the three victories rule was introduced, Dutchman Taco Remkes (2008), Rankings winner Edoardo Molinari of Italy (2009), Frenchman Benjamin Hebert and England’s Sam Little (both 2011) have all achieved the feat, but none with nearly as much speed as Broberg, who has played just five Challenge Tour events this season.

The Swede’s recent form has been nothing short of astonishing, as he won the Finnish Challenge (on 15 under par) and the Norwegian Challenge (22 under) at the start of the month, before finishing in a tie for third place at last week’s ECCO Tour Championship hosted by Thomas Björn & Mercedes-Benz (11 under).

Broberg’s closing round of 68 for a 26 under par winning total at Golf Club de Genève, in Geneva, took his cumulative score for the past four tournaments to a staggering 74 under par.

He joins Alex Noren as a winner of the Rolex Trophy, and will now try to emulate his close friend at next week’s Omega European Masters, a tournament Noren won in 2009.

Broberg said: “It’s so amazing, I’m just so happy. I couldn’t believe it when that putt on the last hole dropped in – it was an incredible feeling. I always go for putts, so I never considered just rolling it up to the hole – I’ve always been positive with my putts. I didn’t putt very well today, but it’s great to know I can make big putts when I need to. I can’t describe how it feels – it hasn’t really hit me yet, but I’m sure it will.

“I can’t wait to play on The European Tour, I’m playing so well and my confidence is so high at the moment that I feel like I can compete out there. I’ll play in Crans next week, then at the KLM Open, then maybe I’ll take a bit of time off and enjoy this feeling. At the moment I want to keep playing as much as I can, because I’m playing the best golf of my life.”

Korean Sihwan Kim, playing in the group ahead of Broberg, had set the clubhouse target on 26 under par after closing with a round of 66 which included seven birdies and a solitary bogey.

After birdies at the fifth, eighth and tenth holes, Broberg moved to the same mark, but subsequently missed several birdie opportunities and, after hitting his approach to 40 feet on the final green, the tournament appeared to be heading for a play-off.

Broberg had other ideas, however, finding the middle of the cup with unerring accuracy to earn €24,400, a Rolex watch and a coveted European Tour card.

For Kim, consolation arrived in the form of the €18,100 runner-up cheque which moved him to 14th place in the Challenge Tour Rankings.

He said: “I didn’t strike the ball as well as I did yesterday, but my putting today was very good, especially round the turn. I couldn’t have done much more, so I’m not too upset. Any other week 26 under would be good enough to win the tournament, but Kristoffer’s obviously playing great golf at the moment. So hats off to him, I’m sure he’ll do well on the main Tour. And at least it gives some of us a chance on the Challenge Tour!”

Daniel Vancsik finished in third place on 25 under par after closing with a round of 66. The Argentine, who climbed to 15th place in the Rankings, said: “It was difficult in the wind today because it was swirling around, so that made life very tricky. But I played very well, and with a bit more luck I could’ve won. I just missed two putts on the 16th and 17th which would have made the difference.

“You need to hole a lot of putts to win tournaments, and I just didn’t hole quite enough. But I have to be very happy, because I played my best and that’s all you can do.”
LIVE SCORE


24.08 CT:
Espen Kofstad måtte gi seg i Rolex Trophy, Sveits
Espen Kofstad har slitt med ryggen tidligere i sesongen. Nå så den ut til å være bra, men...... 

Golfsiden snakket med Espen rett etter at han trakk seg etter 8 hull fredag. Han har hatt tendenser til vondt i ryggen siden han var i Finland. Ryggen var mye bedre nå, og den var faktisk bra i går og dagen før. Men da han våknet i dag tidlig, var ryggen meget dårlig. Han brukte noen halvsvinger og fikk par på noen hull, men, som han sa, det var umulig å spille god golf.

Vi skal huske på at han måtte være blant de 20 beste for at pengene skal regnes med på rankingen.
LIVE SCORE
23.08 CT:
Espen Kofstad var 13 slag bak etter to runder i Rolex Trophy, Sveits
Espen Kofstad startet ikke så bra, men tre birdier på rad mot slutten reddet den første dagen. Den andre dagen ble omtrent på samme måte. Svenske Kristoffer Broberg imponerer stort. Han er 15 under par etter to runder på en lett-skåret bane.

Espen Kofstad var to over på banens første 9 hull og 3 under på siste halvdel. To 71-eunder er ikke godt nok på en bane hvor mange går midt på 60-tallet. Hvis han ikke bedrer stillingen sin, rykker han nedover på rankingen.
LIVE SCORE
22.08 CT:
Espen Kofstad startet beskjedent i Rolex Trophy, Sveits
Espen Kofstad startet ikke så bra, men tre birdier på rad mot slutten reddet dagen.

Det ble 71 slag til slutt (-1), men langt nede på listen etter første dag på den lette 6100 meter korte banen.


Svenske Kristoffer Broberg er i sonen og imponerer med godt spill. Han hadde 7 birdier og en eagle onsdag og 623 slag totalt. Stødig! To mann hadde 64 like før runden var ferdigspilt.
LIVE SCORE


22.08 CT:
Stor turnering for Espen Kofstad som startet kl 9.06 onsdag i Rolex Trophy, Sveits
Espen Kofstad er nr 7 på rankingen. Han spiller med nr 8 den første dagen.

Spillerne går ut etter den plass de har på rankingen med de beste først. Det er 220.000 euro til fordeling mellom 40 spillere. Normalt er det 160.000 euro som deles mellom 60-70 spillere.

Her følger du med: LIVE SCORE22.08 CT:
Rolex Trophy, GC de Genève, Genève, Sveits, 22. - 25. august
Her er Espen Kofstad med. Nå kommer tre av de største turneringene på rekke og rad.

LIVE SCORE
UKE 32

Anders Kristiansen klarte cutten torsdag ettermiddag

17.08 CT:


Anders Kristiansen videre - svak runde fredag

Elias Bertheussen måtte trekke seg med skade. Anders Kristiansen har vist gode tendenser i det siste, men trenger opplagt konkurransetrening på veien mot høyere nivåer.

Golfsiden blir ikke overrasket hvis han avslutter med en god runde. Han trenger  fire runders gjennomkjøring. Han satser på ET-kvalet senere i høst. Til det trenger man tøffe konkurranser.

Klas Erikssen leder selv med en svak runde fredag.

LIVE SCORE

16.08 CT:
ECCO Tour Championship hosted by Thomas Björn & Mercedes-Benz:

Bare Anders Kristiansen videre

Elias Bertheussen måtte trekke seg med skade. Anders Kristiansen har noe pågang ser det ut til Han har vist noen gode tendenser i det siste. Nå får han spille alle fire rundene. Det er bra for selvtilliten framover. Han hadde mye på gang da han falt i trappa på hotellet før han skulle ut i lederballen i en turnering tidligere i år. Kanskje han nå tar noen steg videre. Han har vist stor kapasitet. Vi venter spent på fortsettelsen.


Christian Aronsen og Peter Kaensche hadde 76 71 og 71 76 og misset dermed cutten. Den erfarne Klas Eriksson gikk 10 under par og leder med fire slag etter 70 72.
LIVE SCORE


Elias Bertheussen kan klare cutten torsdag ettermiddag

16.08 CT:
ECCO Tour Championship hosted by Thomas Björn & Mercedes-Benz: Bare Bertheussen "i penga"
Elias Bertheussen var innenfor cut-grensen etter den første dagen, men det er håp for flere.

Klas Eriksson hadde tatt en god ledelse tidlig på den andre dagen, torsdag.

LIVE SCORE
15.08 CT:
ECCO Tour Championship hosted by Thomas Björn & Mercedes-Benz, Stensballegaard Golf, Horsens, Danmark
Her er Elias Bertheussen, Christian Aronsen, Peter Kaensche og Anders Kristiansen med.

Elias Bertheussen startet bra onsdag med 33 på de første 9 hullene, men 40 på siste 9 var ikke godt nok.

LIVE SCORE


UKE 32

Anders Engell ble beste nordmann i en flott turnering i Trondheim på Challenge Touren.


12.08 CT - Trondheim:
Svensk seier - to på rad!
Elias Bertheussen hadde to 68-runder og to 70-runder og en smak av profftilværelsen på skikkelig vis.

Det er Anders Engell som ble beste nordmann etter å ha gått 17 under par i turneringen.

Espen Kofstad imponerte på sisterunden med 66 - helt uten press. Han viser at han kan spille god golf.

Knut Børsheim fikk en fin opptur. Han ble nr 18 et slag bak Engell som ble nr 14 - et slag fra topp 10 og friplass i neste turnering. Børsheim fortalte til Golfsiden tidligere i uken at han spilte OK, men han fikk ikke ballen nær nok flaggene på innspillene og hadde problemer med å holde scoren sammen. Denne helgen gikk det mye bedre. Det gir selvtillit framover. Så får vi bare håpe på at håndskaden hans blir bedre og bedre slik at han får trent slik han ønsker. 

Totalt en bra norsk innsats. Nå venter vi bare på det lille ekstra som Kofstad har vist vist oss noen ganger nylig.

Kristoffer Broberg vant i Finland i forrige uke. Nå vant han igjen! Han satte i en birdie-putt fra 20 meter på det andre omspillshullet mot Alvaro Velasco, Spania.
 
LIVE SCORE FRA GOLFBOX 


Rapport fra CT: KLIKK HER

Pressemelding fra NGF

Norsk amatørspiller imponerte i Norwegian Challenge
Anders Engell beste norske da svenske Kristoffer Broberg vant Norwegian Challenge. Nå gleder amatørspilleren seg til å bli profesjonell.

(Trondheim, 12. august 2012) Anders Engell brukt de fire siste årene på college i USA. Nå er han imidlertid tilbake og beviste under Norwegian Challenge at han er klar til å bli profesjonell etter høstens amatør-VM. Som eneste amatør som fikk spille finalerunden ble Engell beste norske på delt 14. plass.

- Jeg vet jeg kan spille golf, men det var deilig å vise seg frem for det norske publikummet i en så stor turnering. Nå blir det deltagelse i VM for amatører til høsten og deretter kvalifisering til European Tour, uttaler Engell.Kristoffer Broberg (26) kom til Norge med en fersk seier i Finish Challenge, og viste at han behersker de nordiske forholdene. Etter to omspillshull mot spanske Alvaro Velasco kunne han innkassere sin andre Challenge-seier på to uker. Det førte han et stort steg nærmere en fast plass på European Tour neste sesong.Knut Børsheim gjennomførte en turnering på det jevne. Med en sisterunde fire under par sikret bergenseren seg en 18. plass.Hjemmehåpet Elias Bertheussen fortsetter å levere solide resultater. Søndagens finalerunde ga to under par og en delt 33. plass.


Espen Kofstad hadde en meget god dag på banen. Med minus seks for dagen avanserte han flere plasser og endte til slutt på en delt 52. plass. Kofstad ligger nå på sjette plass på Challenge Tour’ens rankingliste, og er fortsatt i god posisjon til å sikre en plass på European Tour i 2013.Challenge Tour’en fortsetter til Danmark med spill neste helg. Turneringsserien er tilbake i Norge i august neste år, da på Losby utenfor Oslo.Norske resultater:

(Plassering, T=delt)

T14 Anders Engell (Grønmo GK), -16

T18 Knut Børsheim (Fana GK), -16

T33 Elias Bertheussen (Trondheim GK), -12

T52 Espen Kofstad (Losby GK), -9

T55 Anders Kristiansen (Borregaard GK), -8

T55 Christian Aronsen (Miklagard GK), -812.08 CT - Trondheim:
Får vi en topp10 plassering?
Elias Bertheussen har to 68-runder og en 70-runde.

Det er Anders Engell som er beste nordmann før siste runde etter 65 lørdag. Det ga 6. plass og 6 slag bak ledende Kristoffer Broberg, som vant i forrige uke.

Knut Børsheim har vært stabil denne uken. Han er to slag bak Anders Engell på 14. plass.

Søndag morgen startet Espen Kofstad med eagle, birdie, men det er dessverre for sent til å kunne hevde seg høyt opp på resultatlisten etter at han hadde dagens svakeste runde på 74 slag lørdag.

LIVE SCORE FRA GOLFBOX 


10.08 CT - Trondheim:
Flott innsats - seks nordmenn videre
Elias Bertheussen har to 68-runder. Heldigvis klarte Kofstad seg videre. Aronsen viste styrke.

Som Golfsiden skrev fredag morgen ble det lave scorer som følge av våte forhold.

Bertheussen har vært stabil. 8 under par med 9 birdier. Bra!

Anders Engell har 13 birdier og er 7 under par etter 69 68.

Likevel var Christian Aronsen dagens, norske navn. Han var nr 110 etter første dag med 73 dag. Verre ble det etter en dobbelbogey på det 3. hullet. Men 8 under par på de siste 12 hullene inkludert to eagler fra langtslående Aronsen førte til en imponerende 65-runde og en 36. plass.

Knut Børsheim hadde 70 68 på samme plass som Aronsen etter solid spill.

Anders Kristiansen fikk det til å løsne etter at han lå helt sist innledningsvis etter å ha vært 5 over etter 7 hull. Dagens 66-runde viser at Anders Kristiansen er tilbake der vi ønsker ham.

Espen Kofstad tok den siste plassen selv med en bogey på det siste hullet. Men det gjør at han tjener penger denne uken også. Det er meget for rankingen på CT og en god plassering som gir flere turneringer på Europa Touren neste år.

Seks mann videre til helgespillet er bra!   
LIVE SCORE FRA GOLFBOX 

Pressemelding fra NGF:

Norwegian Challenge: Hjemmehåpet lever fortsatt

Seks norske videre til helgens to finalerunder.
(Trondheim, 10. august 2012) En natt med mye nedbør førte til en to timers forsinkelse i spillet som dermed ikke startet før kl 10. De beste nordmennene er likevel igjennom, og Elias Bertheussen fra Trondheim Golfklubb er best av de norske, seks slag bak ledende Oliver Wilson fra England.

I tillegg til Bertheussen viste en rekke nordmenn at de behersker banen på Byneset. Både Knut Børsheim, Christian Aronsen, Anders Kristiansen og Espen Kofstad er videre. Det samme er amatøren Anders Engell fra Grønmo GK som beviser at han holder et profesjonelt nivå.

Landslagstrener Øyvind Rojahn sier dette om den norske innsatsen.

- Det er sterkt at hele seks klarer en cut på sterke fem under par og at Elias fortsetter å levere, selv med et hjemmefavorittstempel. Ekstra hyggelig med to skikkelig lave runder på Aronsen og Kristiansen, noe som sikrer dem spill også i helgen. Alt i alt en dag med mye bra spill uten at vi har satt så mange putter. Det lover bra for helgens spill.

Turneringens første ”Hole in one” kom på fredag. Rafa Echenique fra Argentina kunne notere seg for en rett i koppen på hull 5.

På grunn av våt bane ble fredagens runde utsatt to timer. De siste spillerne var derfor ikke ferdig med runden før kl 21.30.

Turneringen fortsetter lørdag 11. august med utslag fra kl 11:00.

Norske resultater:
T16 Elias Bertheussen (Trondheim GK), -8
T27 Anders Engell (Grønmo GK), -7
T36 Christian Aronsen (Miklagard GK), -6
T36 Knut Børsheim (Fana GK), -6
T50 Anders Kristiansen (Borregaard GK), -5
T50 Espen Kofstad (Losby GK), -5

Følgende spillere klarte ikke cut-grensen:
T64 Andreas Gjesteby (Drammen GK), -4
T77 Joakim Mikkelsen (Drammen GK), -3
T111 Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), par
T117 Kenneth Svanum (Vestfold GK), +1
T125 Boris Alexsander Christov (Losby), +2
T125 Lars Michelsen (Losby GK), +2
T139 Are Friestad (Stavanger GK), +4
T144 Stian Lund (Miklagard GK), +5
T144 Ofeigur Johann Gudjonsson (Arendal og Omegn GK), +5
T144 Petter Mikalsen (Stavanger GK), +5
T147 Peter Kaensche (Losby GK), +6
154 Vetle Marøy (Bergen GK), +1310.08 CT - Trondheim:
Fin norsk åpning
Elias Bertheussen (68) er bare et slag bak tredjeplassen etter første dag.
Det regnet 15 mm natt til fredag. Dermed ble starten utsatt i to timer til kl 10.00 i første omgang.

Første dag var Anders Engell nest beste nordmann med 69 slag.

Andreas Gjesteby avsluttet bra med 32 slag på sine siste 9 og 70 slag totalt.

Anders Kristiansen, som har slitt med påkomme tilbake etter skade en lei åpning. Han fikk dobbel, bogey, dobbel og var 5 over etter 7 hull. Men han spilte 4 under derfra og inn. Det hjalp på selvtilliten. 

Øyvind Rojahn sier til Golfsiden fredag morgen at han håper på å få gjennom en håndfull spillere til helgens spil på Byneset. 

LIVE SCORE FRA GOLFBOX 

Knut Børsheim stiller opp i Trondheim sammen med mange andre nordmenn på Challenge Touren denne uken.09.08 CT - Trondheim:
Fin norsk åpning
Etter første dag er det spansk, men de norske henger med.

PRESSEMELDING FRA NORGES GOLFFORBUND:


Norwegian Challenge: Hjemmehåp leverer

Spansk i tet, men god start for flere norske etter en jevnspilt dag 1 av Norwegian Challenge der sju slag skiller 109 spillere. Best av de norske er trønderen Elias Bertheussen.

(Trondheim, 9. august 2012) Elias Bertheussen fra Trondheim GK viste at han behersker banen på Byneset. Fem bidries og en bogey holdt til minus fire totalt og delt 15. plass.

I tillegg til Bertheussen viste Knut Børsheim samt amatørene Anders Engell og Andreas Gjesteby solid spill, og har all grunn til å glede seg til fredagens runde. Også Espen Kofstad henger godt med. Totalt seks norske leverte score på par eller bedre.

Landslagstrener Øyvind Rojahn sier dette om den norske innsatsen.

- En stødig start av de presumptivt beste. Man vinner ikke turneringer på dag 1, men man kan fint spille seg ut av dem. Spesielt er jeg imponert over Elias Bertheussen som takler det å spille foran hjemmepublikum, noe som kan være en litt annerledes opplevelse.

Leder gjør Alvaro Velasco fra Spania som presterte en runde på 65 slag, hele sju under par i de varierende værforholdene på Byneset.

Turneringen fortsetter fredag 10. august med utslag fra kl 08:00.

Norske resultater:

T15 Elias Bertheussen (Trondheim GK), -4

T27 Anders Engell (Grønmo GK), -3

T48 Knut Børsheim (Fana GK), -2

T48Andreas Gjesteby (Drammen GK), -2

T72 Espen Kofstad (Losby GK), -1

T92 Joakim Mikkelsen (Drammen GK), par

T110 Anders Kristiansen (Borregaard GK), +1

T110 Christian Aronsen (Miklagard GK), +1

T110 Stian Lund (Miklagard GK), +1

T110 Kenneth Svanum (Vestfold GK), +1

T125 Petter Mikalsen (Stavanger GK), +2

T125 Peter Kaensche (Losby GK), +2

T125 Boris Alexsander Christov (Losby), +2

T132 Are Friestad (Stavanger GK), +3

T132 Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), +3

T145 Ofeigur Johann Gudjonsson (Arendal og Omegn GK), +5

T151 Lars Michelsen (Losby GK), +7

152 Vetle Marøy (Bergen GK), +8

LIVE SCORE
08.08 CT - Trondheim:
Får vi norsk seier i Trondheim når Europas nest beste kommer på besøk 9. - 12. august?
Espen Kofstad er i storform. Elias Bertheussen har hjemmebane. Flere av vår har muligheter.

Espen Kofstad forteller til Golfsiden at det gode spillet i det siste har sammenheng med det mentale. Han mener at når det løsner oppe i hode, er det lettere å hevde seg på et høyere nivå. Selve slagene er ikke særlig forskjellig fra før han begynte å hevde seg helt i toppen på CT.

Elias Bertheussen vil gjerne vise at hans NM-tittel er et steg på veien til bedre resultater også internasjonalt.

Knut Børsheim har slitt med en skade i hånden i det siste. Han sier til Golfsiden at han ikke har kunnet trene så mye på driving rangen som han har ønsket. Han er ikke særlig plaget under selve spillet, men det er klart at denne skaden ikke er særlig positiv for Knut Børsheim. Han har forresten flyttet til Oslo. På den måten får han bedre kontakt med treneren Darren Webster-Clarke.

LIVE SCORE

Artikkel om Knut Børsheim på CTs hjemmesider   08.08 CT - Trondheim:
Fine forhold i Trondheim når Europas nest beste kommer på besøk 9. - 12. august
Mange nordmenn er med.

Espen Kofstad er nå nr 5 på rankingen. Han vil gjerne vise seg fram i Trondheim. Vi husker godt at Espen Kofstad avsluttet med en 65-runde i NM på samme bane i 2010 og vant mesterskapet temmelig klart. Han har en klar fordel av å kjenne banen inngående. Elias Bertheussen har også spilt banen før!

Hjemmeside CT

Se også forhåndsomtale ved i klikke her

UKE 31

Espen Kofstad med nok en fin innsats på CT. (Foto: NGF/CT)

06.08 CT:
Nok en fin plassering for Espen Kofstad - denne gang i Finland

Kofstads birdie på det siste hullet var verdifull.

Han endte på en delt 5. plass og befestet sin gode stilling på rankingen. Han er nå så godt som sikker på en kategori på Europa Tour'en neste år, men trenger flere gode plasseringer på CT i høst for å få god nok ranking til å få være med på et tilfredsstillende antall turneringer på ET neste år.  

Leaderboard04.08 CT:
Falt ned fra 2.plass på den 3. runden til 18. plass i Finland

Espen Kofstad som har spilt bar i det siste, åpnet bra lørdag, men falt av.

Han var 2 under etter 5 hull, men gikk fire over på veien hjem og endte på 73 slag og 18. plass. 

Kristoffer Broberg leder med 4 slag før siste runde søndag.

Elias Bertheussen er nr 40 etter tre runder. Vår to andre spillere Mikkelsen og Kaensche misset cutten.

Leaderboard


01.08 CT:
Finland med Challenge Tour 2. - 5. august

Fire nordmenn er med: Kofstad, Bertheussen, Mikkelsen og Peter Kaensche
De spiller på den gode banen Kytäyä Golf i Hyvinkää.

Gode muligheter for våre fire spillere til å hevde seg.

LIVE SCORE

Hjemmeside
UKE 30

29.07 CT:
Espen Kofstad ble nr 3 denne uken og rykker opp mot fast plass på Europa Tour'en neste år!
Espen Kofstad var lørdag kveld innstilt på å vinne turneringen. Det ikke ikke helt, men flott spill ga en god plassering.

Kofstad var to under etter de første 9 hullene. Han var fortsatt to under par da han kom til det siste hullet - par 3.

Da var han fire slag bak ledende Chris Paisley og et slag bak Francis McGuirck, ENG.

Slik ble også rekkefølgen til slutt.

Nick Dougherty, som har falt kraftig på rankingen de siste par årene, ble nr 4.

Tredjeplassen etter den avsluttende 71-runden ga 11.200 euro. Da rykker han opp på rundt 6. plass på rankingen.

Blant de 6 beste i England denne uken var det fem engelskmenn pluss Espen Koftsad.

LIVE SCORE


28.07 CT:
Espen Kofstad var god lørdag - Albatross til lederen!!!
Espen Kofstad spilte seg opp fem plasser etter en 67 runde.

Ledende Robert Dinwiddie som ledet med tre slag på Stuart Manley, hadde en svak runde.

Det ble en sterk avslutning for han som leder etter tre runder. Chris Paisley avsluttet med birdie, birdie, par, ALBATROSS, par, birdie! Seks under på de seks siste. Hullet er 593 meter langt - to slag er da en "brukbar" score!! Det var et firerjern fra 227 meter som gjorde susen.

“I made a nice birdie on the 13th and then an up and down for birdie at 14, so I was starting to play a bit better and all of a sudden I hit a nice shot at 16 and it just went in. To be fair I was aiming at a different spot but I pushed it a fraction and it bounced a couple of times and dropped in.

“It was amazing. It was resting against the flag so I didn’t know it was in until I got to within 20 yards and then I just let it drop down.

“I was on the next tee and it was just a big adrenaline rush. All of sudden I looked at the leaderboard and I was in the lead and I just thought, ‘where did that come from?’

“I had to gather myself and settle myself down and then I played 17 well and birdied 18, after pushing it again!”

Det er den lengste albatross Golfsiden har hørt om. Hullet er på 648 yards.
Fra Golf Today:

LONGEST ALBATROSS
The longest known albatross was achieved in 1982 by Kevin Murray on the 647-yard second hole at Guam Navy Golf Club.Det er ikke mange slagene opp til toppen for Kofstad. Det går mot en ny topplassering for Kofstad.
LIVE SCORE28.07 CT:
Espen Kofstad har formen inne etter seieren i forrige uke
Joakim Mikkelsen, Peter Kaensche og forrige ukes vinner Espen Kofstad var på startlisten. Bare Kofstad klarte cutten

Kofstad var på 10. plass etter to runder. Han var 6 slag bak ledende Robert Dinwiddie som ledet med tre slag på Stuart Manley.

Seks mann ligger på slaget foran Kofstad. Muligheten til en topp 10 plassering er god.

Mikkelsen ble nr 142, og Kaensche nr 150.

LIVE SCORE


25.07 CT:
English Challenge
Stoke by Nayland Hotel, Golf & Spa, Stoke-by-Nayland, England - 26. - 29. juli.

Joakim Mikkelsen, Peter Kaensche og forrige ukes vinner Espen Kofstad er med.

LIVE SCORE
UKE 29


21.07 CT i Italia:
Kofstad slo til for full musikk og vant!!!!!
Strålende spill av Espen Kofstad. For en avslutning!

Espen gikk fire under på de fem siste hullene og avsluttet eagle, birdie par. Han vant med ett slag til danske Joachim B. Hansen (født i 1990) som også hadde en god 65-runde lørdag.

Gratulerer Espen! Flott gjort! I farten husker vi ikke at noen nordmann har vunnet på Challenge Touren siden Thomas Nielsen vant i Tyrkia i 1998!

To eagler (på 1 og 16), fire birdier og tre bogeyer viser styrke, kapasitet men også et meget stort potensiale når bogeyene kan bli "skrapet bort".

Det beste med det hele er at seieren og 25.600 euro bringer ham opp i topp 10 listen på rankingen! Omtrent og raskt regnet - uten å ha sett på de andre spillernes resultater denne uken.

En annen meget god ting var at måten han vant på gir enorm selvtillit foran kommende, tilsvarende situasjoner.

En annen meget god ting var at dette ga grunnlaget for at Norge får minst en spiller på Europa Touren neste år. Sannsynligvis.

Børsheim ble nr 39 og Bertheussen ble nr 62.

LIVE SCORE
20.07 CT i Italia:
Kofstad i delt ledelse før siste runde!
Strålende Moving Day av Kofstad. Knut Børsheim nr 40 med fire doble og en trippel.

Espen Kofstad deler førsteplassen med Roope Kakko fra Finland. Det hadde vært morsomt med en ny norsk seier på Challenge Touren. Det begynne rå bli lenge siden nå.
Her følger du med videre:
LIVE SCORE
20.07 CT i Italia:
Kofstad med i teten - nr 5 tidlig på tredjerunden
Også Knut Børsheim har spilt seg oppover på listen fredag morgen.

Kofstad var 2 under etter 3 og Børsheim var 3 under etter 12.
Her følger du med videre:
LIVE SCORE


19.07 CT i Italia:
Riktig bra av Kofstad - Bertheussen med hol in one pluss enda en eagle
Også Knut Børsheim klarte cutten. Bra norsk innsats!

Espen Kofstad hadde 72 69 og lå på 13. plass mot slutten av torsdagens runde som var den andre i turneringen. Da lå de to andre nevnte akkurat innenfor cut-grensen. Siden den går på +5 før runden er slutt, vil den høyst sannsynlig ikke bli lavere enn det.

Elias Bertheussen hadde hole in one på det 4. hullet, dobbelbogey på det 5. hullet og en ny eagle 3 på det 7. hullet. Han var 3 under par (67) med to eagler og fire birdier. 
LIVE SCORE

Knut Børsheim starter på Challenge Touren denne uken

18.07 CT i Italia:
Resultat: Jordveps - Joakim Mikkelsen: Knock Out
Joakim Mikkelsen, Elias Bertheussen, Espen Kofstad og Knut Børsheim er med. Men det tok fort slutt for Mikkelsen. Han ble angrepet av jordveps - ikke bra.

Her er rapport fra hans hjemmeside:

"Joakim Mikkelsen har brutt turneringen Double Tree by Hilton Acaya Open, da han ble angrepet av hissige jordveps ved runding. Mikkelsen fortsatte å spille, men måtte spy på de tre neste hullene. Banens medisinske personell rådet han til å gå av pga mistanke om allergisk reaksjon.

Han ble kjørt av banen og sitter hos ambulansepersonalet for observering.

Mikkelsen var +6 etter 12 hull i dag, men jordveps angrepet skjedde etter dette."


LIVE SCORE

18.07 CT i Italia:
Det spilles onsdag - lørdag
Joakim Mikkelsen, Elias Bertheussen, Espen Kofstad og Knut Børsheim er med.

Børsheim har sen start. Kofstad har tidlig start. Han var en over par etter 9 hull.
LIVE SCORE


17.07 CT:
Double Tree by Hilton Acaya Open, Acaya Golf Resort, Lecce, Puglia, Italia - 18. - 11. juli.
Joakim Mikkelsen, Elias Bertheussen, Espen Kofstad og Knut Børsheim er med.


På hjemmesiden finner du fram til resultater og annetUKE 28

Joakim Mikkelsen debuterer på CT denne uken

15.07 CT:
Credit Suisse Challenge - Joakim Mikkelsen endte på 60. plass
Joakim Mikkelsen debuterte på Challenge Touren og klarte cutten denne uken. Han hadde 77 77 i helgen og ble nr 60 av de 61 som kjempet om pengene. sjekken ble på 512 euro.

Gary Stal, Frankrike, slo landsmannen Alexandre Kaleka på det første omspillshullet.

Det var en grei start for Joakim Mikkelsen på CT, selv om det ble en tung helg rent resultatmessig.
LIVE SCORE
14.07 CT:
Credit Suisse Challenge - Joakim Mikkelsen med svak runde på Moving Day
Joakim Mikkelsen debuterte på Challenge Touren og klarte cutten denne uken. Men tredjerunden ble ikke så bra 6 bogeyer og 77 gjorde at han falt ned 17 plasser til en 55. plass.
LIVE SCORE
14.07 CT:
Credit Suisse Challenge - bare Joakim Mikkelsen klarte cutten
Joakim Mikkelsen debuterte bra  på Challenge Touren og klarte cutten. Med 69 71 hadde han ett slag til gode på cutt-grensen og lå på 38. plass før kampen om pengene starter i helgen.

Både Bertheussen og Kofstad hadde 143 som var to slag for mange til å gå videre.
LIVE SCORE
12.07 CT:
Credit Suisse Challenge 12. - 15. juli.
Joakim Mikkelsen debuterte bra på Challenge Tour'en. Han hadde 69 (-2) og er nr 19 etter første dag. Elias Bertheussen hadde 70, og Espen Kofstad hadde 72. Lederen etter første runde gikk på 62 slag.

Danske Joachim B. Hansen (62) ledet med 4 slag.
LIVE SCORE

12.07 CT:
Credit Suisse Challenge 12. - 15. juli.
Joakim Mikkelsen gjør sin debut på Challenge Touren. Da Golfsiden snakket med ham for noen dager siden, fortalte han at han gledet seg til debuten. Slagene hans så bra ut på treningsfeltet. Skal målet være å klare cutten? Elias Berheussen er også med på wild card. Fast inventar er Espen Kofstad. Han var god i Norges Cup på Miklagard sist helg.

LIVE SCORE


UKE 26

Espen Kofstad

02.07 CT:
Elias Bertheussen sviktet - Espen Kofstad med god plassering
Elias Bertheussen hadde 74 og Espen Kofstad hadde 67 siste dag. Dermed ble det 12. plass på Kofstad og 40. plass på Bertheussen.  Kofstad er nå nr 50 på rankingen på CT.
LIVE SCORE

Elias Bertheussen

29.06 CT:
Elias Bertheussen og Espen Kofstad var gode fredag
Elias Bertheussen hadde 68, men Kofstads moving day var bedre.

To ganger 34 ble 68 (-2) for Elias Bertheussen i Italia på fredagens tredje runde. Dermed er han på 13. plass tre slag bak 3. plassen før lørdagens avslutning.

Espen Kofstad fikk det virkelig til å stemme på de siste 9 hullene etter 34 på de første ni. Han kom hjem i 31 slag med 6 birdier, en bogey og par på to hull. Dermed spilte han seg opp til en 22. plass - to slag bak Bertheussen.
LIVE SCORE


28.06 CT:
Elias Bertheussen er god
Elias Bertheussen åpnet forrykende på den andre runden og var høyt oppe på listen...

Deretter klarte han å holde inn slik at han er nr 15 med68 67 . Anders Kristiansen røyk ut med 71 72 og var tre slag unna. Espen Kofstad klarte seg på siste slaget.
LIVE SCORE


27.06 CT:
Challenge Provincia di Varese, Golf Club Varese, Luvinate, Italia. Pott: 16.000 euro - onsdag - lørdag
Elias Bertheussen, Anders Kristiansen og Espen Kofstad er med. LIVE SCOREUKE 25

25.06 CT:
Syttende plass for Espen Kofstad i Skottland
Elias Bertheussen og Espen Kofstad klarte cutten denne gang. Men den siste runden ble avlyst.

Dermed ble resultatene etter tre runde stående. Espen Kofstad ble nr 17, men Elias Bertheussen ble nr 44.
LIVE SCORE20.06 CT:
Scottish Hydro Challenge hosted by Macdonald Hotels and Resorts, Macdonald Spey Valley GC, Aviemore, Skottland
Elias Bertheussen og Espen Kofstad er med.
LIVE SCOREUKE 23


Eirik Tage Johansen har hatt det tungt etter at han falt ut av Europa Touren i fjor.

06.06 CT:
Nedturen fortsetter for Eirik Tage Johansen
Eirik Tage Johansen stiller opp i Østerrike med wild card. Første runde var en ny nedtur.


Golfsiden har nevnt det noen ganger nå. Det må tas et skikkelig tak for å få Eirik Tage Johansen på rett vei igjen. Han er helt klart inne i et blindspor og trenger nye impulser. To dobbelbogeyer en birdie og en bogey og nesten sist etter første dag er ikke godt nok. Hadde det vært et engangstilfelle, hadde det vært greit. Men tendensen så vi allerede i Spania på lavt nivå i vinter Tage var langt fra i god form.

Med 76 slag er han milelangt etter Jeppe Huldahl på 64 slag - milelangt. Han er nr 139 etter første runde. Han må gå på ca. 67 fredag for å klare cutten. Golfsiden tror ikke han har spill til å snu dette slik Knut Børsheim mirakuløst gjorde i Stockholm i dag. Men det kan jo skje.... 

LIVE SCORE
 

06.06 CT:
Kärnten Golf Open presented by Mazda, GC Klagenfurt-Seltenheim, Klagenfurt, Østerrike
Eirik Tage Johansen stiller opp i Østerrike. Han må vise seg fra en helt annen side enn hittil i år om han skal ha håp om å klare cutten. Vi vet at han har bra kapasitet når formen er der, men er den det denne uken? Svaret får vi om noen dager.

LIVE SCORE
 UKE 22  


04.06 CT:
Espen Kofstad med en liten opptur
Det ble en plassering midt i haugen for Espen Kofstad.

Det ble en kort uke for Eirik Tage som ikke var i nærheten av å klare cutten. Espen Kofstad endte på 32. plass og avanserte til en 66. plass på rankingen. Han hadde rundene 70 69 68 69 som var jevnt, men de lave scorene manglet på en bane som ikke var av den vanskeligste sorten.

Neste uke skal Espen ta en velfortjent pause. Han hadde ingen god opplevelse i Klagenfurt i fjor og velger å konsentrere seg om den neste turneringen som er en storturnering og hvor han ble nr 12 i fjor. For ikke å snakke om den neste i Skottlnad hvor han ble nr 5 i fjor. Ingen av de beste er så dumme at de spiller hver eneste uke. Her har Espen gjort et klokt valg. Han forteller selv at han er fornøyd med spillet for tiden. Så gjelder det å lykkes enda på banen. Det kan skje før vi aner det. Sist helg var en liten opptur.
LIVE SCORE
01.06 CT:
Espen Kofstad klarte cutten - Eirik Tage Johansen langt unna
Det blir helgespill på Espen. Det ble en kort uke for Eirik Tage.

Espen Kofstad hadde 69 slag fredag og lå da på 43.plass på -3. Det var 9 slag opp til Sebastian Garcia Rodriguez.

Fornøyd med spillet
- Vi kan ikke miste ballen her fordi vi blir kjørt opp til toppen av banen og spiller sikksakk nedover igjen hvor hullene ligger ved siden av hverandre. Det er ingen trær så du kan ikke gå til skogs. De forsøker å gjøre det litt vanskelig ved å sette flaggene litt vanskelig.

- Hvordan sitter spillet?

- Det sitter bra. Jeg hadde et par surrete feil side i dag hvor jeg misset på feil side og var innom et vannhinder.

- Hva med ryggen?

- Den er fin! Jeg har trent mye og er fornøyd med den. Jeg skiftet dekk for en tid siden og da fikk jeg vondt i ryggen igjen. Men det gikk fort over.

- Du skal ikke skifte hjul på bilen med dårlig rygg!!!!

En optimistisk Espen Kofstad smiler gjennom telefonen fra La Gomera, øya som eies av Fred Olsen og hvor Munch-selger Petter Olsen har et hus inntil banen uten å spille særlig golf.

Like fornøyd er ikke Eirik Tage Johansen. Han hadde 71 fredag og ble nr 115 av 137 spillere.
LIVE SCORE


Fra i går:
31.05 CT:
Espen Kofstad henger med - Eirik Tage Johansen skuffer
Det ble en OK start for Kofstad.

Han hadde 70 slag (-1) og lå akkurat innenfor cut-grensen etter første dag. Det startet bra, men to over på de siste 9 gjorde at han falt nedover på listen  .

Eirik Tage Johansen hadde 75 og er nesten sist i feltet. Bare en drømmerunde kan redde helgespill for Johansen. Det er merkelig at han ikke klarer å prestere bedre. Det må være noe feil med teknikken hans. Han har mye god golf i seg, men stabiliteten uteblir; et klart tegn på at teknikken ikke stemmer. Da må det gjøres noe dramatisk med sakene. Ny trener må på plass. Nå er det gått alt for lang tid med svakt spill. Fortsetter det i samme leia, er det bare å gi opp og bruke den utdanningen han fikk til noe annet. Eirik Tage Johansen har så mye god golf i seg at det er synd at han ikke tar de nødvendige grepene for å komme et steg høyere i kvalitet på sin golf.

Gjør som Tutta; sørg for et godt støtteapparat.
LIVE SCORE
30.05 CT:
Fred Olsen Challenge de Espana
Det er to nordmenn med i denne turneringen. Knut Børsheim og Eirik Tage Johansen stiller opp på den "norske" øya.
LIVE SCOREUKE 21

27.05 CT:
I Telenet Trophy klarte bare Espen Kofstad cutten 
Det var ikke så mye å glede seg over sett med norske øyne.

Espen Kofstad hadde 71 69 72 72 og tjente 896 euro. Han var 14 slag bak vinneren Marco Crespi, Italia. Espen er nå nr 66 på rankingen. Knut Børsheim er nr 70.

Hverken Anders Kristiansen 79 77, Knut Børsheim 73 71 eller Eirik Tage Johansen 73 80 fikk spille i helgen. Eirik Tage Johansen har ikke vist bra spill det siste halvåret. Han har trent mye i Spania, men får det ikke til å stemme. Han har spilt svakt på levere nivåer enn CT også. Han kan bedre enn dette. det gjelder bare å få det ut. Kanskje en ny instruktør kan gjøre susen. Når ting ikke stemmer, må det endringer til. Så enkelt er det. Det gjelder å tørre å ta de rette grepene. Ellers er det nytteløst.
LIVE SCORE

 25.05 CT:
I Telenet Trophy lå bare Espen Kofstad an til å klare cutten fredag morgen
Det var fem nrodmenn på startlisen, men Elias Bertheussen måtte trekke seg pga skade. Svak norsk innledning.

Espen startet med en runde på 71 slag. Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim hadde 73. Anders Kristiansen måtte helt opp i 79 slag og lå bakerst med det.  

LIVE SCORE

Anders Kristiansen og de to andre nordmennene hadde en god andrerunde, men det holdt ikke.

23.05 CT:
Telenet Trophy, Ravenstein Royal GC of Belgium, Tervuren, Belgium, - 24. - 27. mai
Det er hele fem nordmenn med i denne turneringen. Espen Kofstad får følge av Knut Børsheim, Anders Kristiansen, Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen.

De tre siste har wild cards i turneringen.
LIVE SCOREUKE 19
11.05 CT:
Anders Kristiansens 71 runde var ikke god nok
Tre nordmenn ute etter to runder til tross for gode runder fredag.

Kristiansen hadde 71, Tage 73 og Elias 73. Det holdt ikke til å gå videre.
LIVE SCORE
11.05 CT:
Alle de tre norske var utenfor cut-grenen etter første dag
Helgespill er fjernt for våre tre spillere.

Anders Kristiansen åpnet svakt fredag morgen og har ingen mulighet til å klare cutten.
Anders var +10 totalt etter 9 hull fredag og borte. Elias Bertheussen var +9 på den første runde.

Eirik Tage Johansen 75 (+5) var nr 96 etter første dag og har en mulighet til å klare cutten med en god runde fredag ettermiddag.
LIVE SCORE


10.05 CT:
Anders Kristiansen er tilbake etter langvarig skade
Han har med seg Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen. I første rekke blir oppgaven å klare cutten.

Det burde ikke være umulig siden mange av de beste på Challenge Touren spiller Europa Tour på Madeira denne uken.
LIVE SCORE


09.05 CT:
ALLIANZ Open Côtes d’Armor Bretagne, Golf Blue Green de Pléneuf Val André, Pléneuf, France - 10. - 13. mai
Endelig starter CT her i Europa etter to turneringer i Sør-Amerika og Afrika. Anders Kristiansen, Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen er med.
LIVE SCOREUKE 13

Espen Kofstad

31.03 CT:
Ikke lett når ryggen svikter - Espen Kofstad MC i Kenya Open
Espen Kofstad spilte med en rygg som var kraftig redusert. Synd, men slik er det noen ganger.

Han hadde 74 75 og var et godt stykke unna å gå videre. Vi får håpe at ryggen blir bedre slik at sesongen ikke blir spolert.
LIVE SCORE

30.03 CT:
Svakt spill av Espen Kofstad innledningsvis i Kenya Open
Espen Kofstad startet med en runde langt unna det han og andre håpet på.

74 slag og 95. plass var ikke bra. Bedre ble det ikke da han fredag morgen startet med to over på de første seks hullene. Ryggen rapporteres å være i ulage. Da er det ikke lett å spille god golf.

Men han slipper i hvert fall å spille i helgen. Han er langt unna å klare cutten fredag etter 74 75 med den vonde ryggen

Dette skrev Espen Kofstad torsdag etter runden:
"Ævv
En av mine tøffeste dager på lenge… På rangen var jeg ikke sikker på om jeg skulle spille, og det er jo ikke optimalt… +3 på en vond dag er ikke så galt som det høres ut, har jo hatt så vondt i ryggen at jeg ikke visste om det ble spill i det hele tatt…"LIVE SCORE 
28.03 CT:
The Barclays Kenya Open, Muthaiga GC, Nairobi, Kenya er denne ukens turnering
Espen Kofstad er en av våre beste spillere. Nå skal han forsøke å komme langt opp på listen i en turnering som har mer penger enn vanlig på CT.

LIVE SCORE
UKE 10

12.03 CT:
Espen Kofstad ble nr 14  
Pacific Rubiales Colombia Classic, CC de Barranquilla, Barranquilla, Colombia gikk 8. - 11. mars. Espen Kofstad hadde en fin gjennomkjøring og et bra resultat.

Han var åtte slag bak Philip Archer, England, som slo Morten Orum Madsen, DK, og Chris Lloyd med ett slag.

Espen Kofstad er nr 20 på pengelisten. Han trenger en del topplasseringer for å nå målet om Europa Touren neste år.
LIVE SCORE
 

11.03 CT:
Espen Kofstad nr 19 før siste runde
Pacific Rubiales Colombia Classic, CC de Barranquilla, Barranquilla, Colombia går 8. - 11. mars. Espen Kofstad har reist "verden rundt" i det siste og trent. Det har gitt resultater, ser det ut til. Han hadde 75 på den 3. runden og falt ned til 19. plass. Han var på par etter 6 hull søndag og var da nr 18.
Her følger du med i sluttfasen. LIVE SCORE

10.03 CT:
Espen Kofstad i delt ledelse halvveis
Pacific Rubiales Colombia Classic, CC de Barranquilla, Barranquilla, Colombia går 8. - 11. mars. Espen Kofstad har reist "verden rundt" i det siste og trent. Det har gitt resultater, ser det ut til. 

han han 71 70 og deler 1. plassen med med fem mann deriblant den gamle storspilleren Nick Dougherty som har falt litt på rankingen de siste årene. 30 mann er innenfor 4 slag etter to runder.
Her følger du med i helgen
LIVE SCORE
Espen Kofstad spiller i Colombia denne helgen

09.03 CT:
Espen Kofstad startet bra på den første runden
Han åpnet med en runde på 70 (-2). Da var han bare to slag bak ledende Manny Villegas da noen få var igjen ute på banen.

Han hadde to bogeyer på runden.  
Her følger du med i helgen
LIVE SCORE

08.03 CT:
Espen Kofstad er i gang igjen
Pacific Rubiales Colombia Classic, CC de Barranquilla, Barranquilla, Colombia går 8. - 11. mars. Dette er blant de største turneringene. En god plassering her er derfor mye verdt!

Espen Kofstad er godt forberedt med trening sammen med bl.a. Knut Børsheim i Østen og India samt Spania og et treningsopphold ved sin gamle skole i USA. Det er en viktig turnering. Det er aldri feil å komme godt i gang med sesongen.
Her følger du med i helgen
LIVE SCOREUKE 4

Espen Kofstad har hatt fordeler av å ha vært med i denne turneringen i fjor, forteller han til Golfsiden


29.01 CT:
Espen Kofstad: Med bra avslutning søndag
Espen Kofstad avsluttet med en fin 71 runde og avanserte opp til en 30.plass i India. Det ble 1560 euro i kassa.

Max Kieffer vant på det første play off hullet.
LIVE SCORE


28.01 CT:
Espen Kofstad: Klarte ikke å avansere lørdag
Espen Kofstad er i India - i år uten mageproblemer! Lørdag - på moving day - ble det på stedet hvil. 

Han hadde 76 slag og er nr 51 etter tre runder. Opp til en plass på 20 tallet er det 6 slag. Dermed blir det bare småpenger for Espen denne uken.
Her følger du med videre: LIVE SCORE
27.01 CT:
Espen Kofstad: "Vanskelige forhold" forteller han til Golfsiden - gleder seg til helgespillet
Espen Kofstad uten problemer og i godt humør hadde en samtale med Golfsiden etter runden.

Da Golfsiden snakket med Espen Kofstad etter fredagens runde, ble mistanken (se artikkelen under) om vanskelige forhold, som Golfsiden skrev om tidligere i dag, bekreftet.

- Gratulerer med en fin runde fredag! Jeg ser at scorene er høye i dag. Hva er det som er så vanskelig?

Espen Kofstad: - Det kan virke litt merkelig at det er høye scorer for det blåser lite i dag. Men det er varmt og de sluttet å vanne banen på tirsdag. Dermed blir den bare tørrere og tørrere utover i uken. Ballene spretter kraftig. Ligger du ikke på fairway er det omtrent umulig å få ballen til å bli liggende på greenene på innspillene. Denne banen er ikke designet for å være så hard. Det er forklaringen.

- Hva med gårsdagens svake runde?

- Jeg traff ikke ballen så godt i går. Traff bare fire fairwayer. Da blir det mange bogeyer.

- Hva gjorde du av endringer til i dag?

- Jeg måtte finne slag som passet til banen og valgte å slå fade’er. Da stopper ballen fortere og den blir lettere å holde i fairway. Det var vellykket i dag. Dessuten fikk jeg i noen putter, spesielt mot slutten av runden. Jeg vet at noen av hullene nede ved vannet er våte foran greenen. Det byr også på utfordringer.

- Du hadde store problemer med magen i fjor. Hvordan går det i år?

- Magen er meget bra. Det hjelper å ha med mat hjemmefra. Det er en klar fordel å ha vært her i fjor.

- Lykke til i helgen?Espen Kofstad starter sesongen på CT i India

27.01 CT (fra fredagens runde):
Espen Kofstad klarer trolig cutten etter 77 71
Espen Kofstad åpnet med 77, men kom tilbake på fredagens formiddagsøkt med en runde på 71 slag. Det kan holde til avansement fordi det ser ut til at scorene er høye fredag. Kl 10.10 norsk tid lå han på delt 57. plass på +4. Når scoren er såpass høy, er det ofte at cut-grensen stiger utover dagen. Da drøyt 50 mann hadde spilt ferdig var det bare en håndfull spillere som hadde klart å gå på 71 slag deriblant Espen Kofstad. En mann hadde 69. Han hadde 69 torsdag også. Det var bare 4 mann under 70 torsdag. Kanskje forholdene/banen er vanskelige. Det ser slik ut på scorene. Derfor er det godt håp om at Espen Kofstad får spilt i helgen og muligheten til å spille seg oppover på resultatlisten. Han spilte sine  siste ni på 34 slag. Det lover godt for helgen! For bare i løpet av de par minuttene det har tatt å skrive noen linjer her, har han rykket opp til 55. plass!

Her følger du med videre: LIVE SCORE
26.01 CT:
Espen Kofstad hadde 77 (+5) torsdag
Espen Kofstad åpnet svakt på de første hullene. Etter birdie på det 9. hullet kunne vi håpe på en bedring, men en dobbelbogey og en bogey tidlig på de siste 9 hullene gjorde det svært mørkt.

Seks over par etter 15 hull tyder på svakt spill. Avslutningen ned en birdie førte til at håpet om å klare cutten fortsatt er til stede. Men førsterunden var i svakeste laget og for svak til at det totalt kan bli en plassering i toppen av listen. 

Her må det store forbedringer til hvis det ikke skal bli skitur i Nordmarka på søndag. Det er fine spor til Kikut og resten av marka, men det er neppe hva Espen Kofstad ønsker seg akkurat nå.  Her følger du med videre: LIVE SCORE26.01 CT:
Espen Kofstad åpnet svakt på første runde
Han har en del å ta igjen hvis han skal få et bra resultat.

Etter sju hull var han fire over par. Han fikk en birdie på hull 9 - par 5.
Da lå han langt bak de beste. Her følger du med videre: LIVE SCORE
25.01 CT:
Så er CT i gang med Espen Kofstad
Han ble skikkelig syk i India i fjor. Nå har han tatt sine forholdsregler.

Da Golfsiden snakket med Espen Kofstad før jul, sa han at han skulle ta med seg mat og gjøre alt han kunne for å unngå de mageproblemene han hadde i India i fjor.

Det spilles The Gujarat Kensville Challenge 2012, Kensville GC, Ahmedabad, India. Vi får håpe at Espen Kofstad får en bedre opplevelse enn i fjor da hans India-tur var preget av problemer med mat og mage. Ingen god kombinasjon! Han har nok lært mye. Håper det går bedre denne gangen.

LIVE SCOREUKE 44

05.11 CT - finalen:
Espen Kofstad og Knut Børsheim med svak sesongavslutning
Ga ikke særlig god selvtillit før Q-school-finalen.

Knut Børsheim avsluttet med 70 etter tre runder på 72 72 71. En jevn serie, men det ble for svakt på den lettspilte par 71-banen.

Espen Kofstad hadde lite å spille for lørdag. Pengene bak nr 15 i denne turneringen teller visstnok ikke på rankingen, med et lite forbehold. Mener å huske at det har vært slik tidligere. Slike opplysninger er det vanskelig å finne fram til på ETs sider.

Kofstad avsluttet med tre strake bogeyer på sin 75 runde (+4).

Det var spennende om de siste ET-kortene da dette ble skrevet midt på dagen lørdag. Men det er kanskje ikke så interessant for norske lesere. Derfor settes det ikke så mye ressurser inn på å skrive om det herfra i øyeblikket. En 5. plass til Pelle Edberg kan få hanm inn blant de 15 beste og ET-kort neste år. For han er det uhyre spennende i øyeblikket hvor han ligger på delt 3. plass med to mann med 8 hull igjen å spille! Pelle Edberg er en meget hyggelig fyr som vi ble kjent med undet CT på Hauger i sommer. Spennende! (kl 13.30 lørdag).


LIVE SCORE04.11 CT - finalen:
Espen Kofstad avsluttet med bogey, eagle, dobbelbogey, birdie par - status quo
Men Knut Børsheim kan konsentrere seg om Q-school-finalen.

Kofstad har 70 69 69 etter tre av fire runder. Det ser i utgangspunktet bra ut, men det hjelper så lite når han ligger 12 slag bak lederen op en 30. plass av de 45 spillerne. Knut Børsheim med dagens runde på 72 slag er sist og får ikke noe tellende resultat på rankingen i positiv retning.

Heller ikke Espens Kofstads muligheter til å komme blant de 20 beste er de beste. Tvert i mot. Men vi gjentar: De har begge hatt en bra sesong på Challenge Tour'en dette året.

Pelle Edberg, som Golfsiden tidligere har utpekt som en temmelig fargerik, men ustabil spiller, sviktet på de første 9 hullene og var allerede 2 over par etter 4 hull. Så tettet han lekkasjen og spilte de siste 8 hullene 4 under par. Dermed er det rundt 8 mann som kjemper om å komme innenfor grensen til å få Europa Tour-status neste år. Det blir spennende. Dessverre er ikke nordmennene blant disse. Hvis da ikke Kofstad skulle få inn en 60-runde eller der omkring. Da må vi begynne å regne! 

LIVE SCORE
04.11 CT - finalen:
Espen Kofstad 70 69 og Knut Børsheim 72 72 skuffer på en ganske lett bane
Espen Kofstad og Knut Børsheim skal forsøke å komme blant de 20 beste spillerne på rankingen for å få en bedre kategori for neste år. Det klarer de ikke uten mirakelrunder fredag og lørdag.

Kofstad hadde 6 birdier, men 4 bogeyer drepte en ellers god runde. Nr 30 av 45 halvveis i turneringen hjelper ingen ting på rankingen.

Børsheims to 72 runder er ikke bedre enn at han bare har to mann marginalt bak seg. Med 5 birdier på runden hadde han de beste muligheter til å få en god runde. Men når alle disse "bonusslagene" blir spist opp av ustabiliteter på 4 andre hull, er det rett og slett ikke godt nok.

Langt bak
Våre to norske spillere er langt bak. Lederen Tommy Fleetwood hadde 29+32=61 slag og er totalt 14 under par. Svenske Pelle Edberg spilte de siste 6 hullene 6 under par på sin 63 runde. Det førte ham opp til 3. plass. Han er litt ustabil, men har en egen evne til å score lavt for så å få en høy score like etterpå. Det samme kan skje fredag. Våre to er 11 og 16 slag bak.

Vi skal imidlertid ikke glemme at begge våre spillere er førsteårsspillere på dette nivået. Alle kan ikke avansere med rekordfart. Det er ofte klokt å bygge stein på stein. Vi får håpe at det er mange steiner igjen å ta av i dette byggverket til en golfkarriere det går an å leve av.

LIVE SCORE

02.11 CT - finalen:
Espen Kofstad 70 og Knut Børsheim 72 - burde startet bedre
Espen Kofstad og Knut Børsheim skal forsøke å komme blant de 20 beste spillerne på rankingen for å få en bedre kategori for neste år. Onsdag. åpnet greit, men svake avslutninger gjorde at de ikke sitter igjen med den fornøyde godfølelsen.


Kofstad med 70 og Børsheim med 72 burde nok ha vært bedre. Kofstad hadde en sen bogey, mens Børsheim hadde en dobbelbogey på det 17. hullet. Dermed er de et stykke nede på listen etter den første dagen i Italia.

Nå gjelder det å bite tanna sammen, krumme nakken og kjøre fullt program de neste dagene. En trøst er at begge er direkte kvalifisert til finale-kvalet på Europa Tour'en i desember. Både Eirik Tage Johansen og Jerry Kelly må gjennom det 2. steget for å ha et håp om å få ET-kortet neste år via finalekvalet. 

LIVE SCORE

02.11 CT - finalen:
Espen Kofstad og Knut Børsheim har en mulighet til å avansere på rankingen på Challenge Tour'en
Espen Kofstad og Knut Børsheim startet OK første, men falt av mot slutten. 

LIVE SCORE


UKE 41

Sam Little var på Losby i sommer. Nå har han vunnet tre ganger på fem uker på CT og er klar for ET neste år.  

17.10 CT:
Espen Kofstad har etablert seg på Challenge Tour'en
Espen Kofstad må heve spillet litt for å komme videre i karrieren. Første sesongen på CT er imidlertid klart godkjent.

Espen Kofstad endte på 36. plass og tjente 1.040 euro. Det hjalp ingen ting på rankingen. Man må høyere opp på listen for å tjene penger på CT.

Kofstad hadde 73 på den siste runden.

Sam Little slo Pelle Edberg i omspill. Edberg hadde en sterk 65 runde søndag, men nådde ikke helt opp. Men han rykket et godt stykke oppover på rankingen. Sam Little leder nå denne rankingen med 123.500 euro. Pelle Edberg rykket forbi de to norske spillerne Børsheim (28) og Kofstad (31).

Rapport fra CT: KLIKK HER

LIVE SCOREEirik Tage Johansen var på Challenge Tour'en denne uken.

14.10 CT:
Espen Kofstad 69 73, Christian Aronsen 76 69, Eirik Tage Johansen 72 78 og Knut Børsheim 74 76 er med i Italia denne uken
Espen Kofstad åpnet bra med en 70-runde (-1) og fortsatte med 73. Han var den eneste av de norske som kom videre.

Synd med den svake åpningen til Aronsen. Den andre runden viser at han har mye god golf inne. Børsheim og Johansen skuffet stort. Kofstad klarte seg gjennom nåløyet, men noen topplassering ser det ikke ut il å bli denne gangen.

LIVE SCORE


13.10 CT:
Espen Kofstad, Christian Aronsen, Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim er med i Italia denne uken
Espen Kofstad åpnet bra med en 70-runde (-1) etter 38 - 32!!.

Tidlig på dagen var Knut Børsheim 2 over etter 15 hull.

Eirik Tage Johansen kom inn på en noe skuffende 74-runde - uten en eneste birdie.

Christian Aronsen kom meget skjevt ut. Han hadde tre dobbelbogeyer, men viste styrke på de tre siste hullene med tre strake birdier og 76 slag på kortet. Han hadde fire birdier på runden - det sammen som Kofstad.

LIVE SCOREUke 40

Espen Kofstad

09.10 CT:
Espen Kofstad (70 68 72 65) og Knut Børsheim (69 69 71 66) - begge med strålende avslutning i Frankrike
Det ble delt 11. plass på våre spillere, men liten premie.

Imponerende av de to, men vi skal ikke glemme at det var mange lave scorer siste dag. Hele 11 mann gikk på 66 eller bedre søndag. Kofstad hadde 65 og Børsheim 66. Det ga bare 2.775 euro i kassa. Børsheim er nr 26 og Kofstad nr 30 på pengelisten etter denne uken.
LIVE SCORE

08.10 CT:
Espen Kofstad (70 68 72) og Knut Børsheim (69 69 71) - begge klarte cutten i Frankrike
Synd med trippelbogey for Børsheim på det siste hullet på første runde - nr 31 og 21 før siste runde. Kofstad hadde 5 birdier og Børsheim 4 birdier lørdag. Det gir håp om en god runde søndag hvis de klarer å holde seg unna de ødeleggende hullene. Potensialet er der!
LIVE SCORE


07.10 CT:
Espen Kofstad (70 68) og Knut Børsheim (69 69) - begge klarte cutten i Frankrike
Synd med trippelbogey for Børsheim på det siste hullet. De to lå på på 21. plass og hadde 5 slag opp til toppen av resultatlisten. Dette kan bli en god turnering for begge.
LIVE SCORE07.10 CT:
Espen Kofstad (70) og Knut Børsheim (69) henger med etter første dag i Frankrike
De to to ligger innenfor cut-grensen etter første dag. Børsheim hadde 5 birdier og Kofstad hadde 3. Par er 72 på denne banen hvor skotten Craig Lee ledet etter første runde.
LIVE SCORE

05.10 CT:
Espen Kofstad og Knut Børsheim er med i ALLIANZ Golf Open de Lyon, Golf du Gouverneur, Monthieux, Frankrike
De spiller om 150.000 euro denne uken. Med bare 3 turneringer igjen må de to ha meget gode plasseringer for å komme seg inn på Europa Tour'en. Slik det ser ut for øyeblikket, ser det ikke så bra ut hverken formmessig eller rankingmessig. Vi skal imidlertid huske på at begge to har i år klart å etablere seg på Challenge Tour'en. Det er meget bra. Det gjelder å ta et skritt om gangen.
LIVE SCORE
 
UKE 39

02.10 CT:
Espen Kofstad (68 69 67 69), Peter Kaensche (69 75 MC) og Knut Børsheim (70 66 70 75) på La Gomera
Det ble en noe skuffende avslutning for våre spillere søndag. Det ble 8 og 12 plasser nedover på resultatlisten for Kofstad og Børsheim som endte på 39. og 64. plass.

Likevel var det ikke så galt. Vi skal huske på at dette er deres første år på dette nivået. Et lærerikt år har det vært. Neste år vil bli den store prøven. Da gjelder det å heve spillet til et nivå som kan gjøre dem begge til såpass gode spillere at de kan hevde seg på Europa Tour'en. Dit er det fortsatt et godt stykke, men god trening med riktig utstyr vil kunne føre til målet.

Englands Matthew Baldwin tok sin første seier på Challenge Tour'en etter at han slo franske Julien Guerrier på det 3. omspillshullet. i the Fred Olsen Challenge de España.
LIVE SCORE


01.10 CT:
Espen Kofstad (68 69 67), Peter Kaensche (69 75 MC) og Knut Børsheim (70 66 70) på La Gomera
Det er langt opp til toppen før siste runde selv med tre runder på 60-tallet for Espen Kofstad. I dag var det to bogeyer og en dobbelbogey som skadet scorekortet hans. Han hadde en eagle lørdag. Han ligger på 31. plass 10 slag bak Lloyd Kennedy, England, som er nr 66 på rankinglisten så langt i år.

Knut Børsheim er på 52. plass. Han er tre slag bak Kofstad. Han hadde fire bogeyer på de siste 9 hullene. Kennedy har to bogeyer på 54 hull.
LIVE SCORE
30.09 CT:
Espen Kofstad (68 69), Peter Kaensche (69 75) og Knut Børsheim (70 66) på La Gomera
Bare to gikk gikk videre til helgespillet.

Peter Kaensche var inne på mye bra, men en 8'er (kvadruppelbogey, en dobbelbogey 5 og tre bogeyer holder dessverre ikke i dette selskapet på en enkel bane. Han hadde en eagle på et kort par 4 hull og tre birdier på dagens 75-runde. Spillet er bra nok til å klare cutten, men svært ustabile slag innimellom ødelegger for mye på scorekortet.

Da gikk det bedre for Knut Børsheim som med tre birdier på de 4 siste hullene kom seg over streken med en margin på to slag og en 29. plass.

Espen Kofstad var også god fredag med en 69-runde og 40. plass. Han gikk siste 9 2 under par og endte på -5. Cutten gikk på -4.
Lykke til i helgen!
LIVE SCORE30.09 CT:
Espen Kofstad (68), Peter Kaensche (69) og Knut Børsheim (70) - grei førsterunde på La Gomera
De spiller på en ganske lett bane i fjellsiden på La Gomera. Espen Kofstad var29.09 CT:
Espen Kofstad (68), Peter Kaensche (69) og Knut Børsheim (70) - grei førsterunde på La Gomera
De spiller på en ganske lett bane i fjellsiden på La Gomera. Espen Kofstad var best av de norske første dag, men han er hele 6 slag bak to mann på 62 slag på den enkle banen. De tre norske er nr 37, 51 og 69. Det er ikke rom for å slappe av fredag. Da ryker de ut før CT kommer med lønningsposen på søndag. LIVE SCORE 
28.09 CT:
Espen Kofstad, Peter Kaensche og Knut Børsheim er med i Fred Olsen Challenge de España, Tecina Golf, La Gomera, Canary Islands, Spania
De spiller på den øya som Fred Olsen eier  og som du kan se fra Tenerifes sydkyst. LIVE SCORE


UKE 38

25.09 CT:
Espen Kofstad falt fra 3. til 7. plass siste dag - Knut Børsheim misset cutten
Espen Kofstad hadde en fin turnering. Sam Little vant for andre uke på rad.

Nå får han rundt 4.000 euro mot 11,200 med en 3. plass alene. Dermed avanserer han ikke nevneverdig på rankingen og taper terreng i kampen om 15. plassen på CT i år.
LIVE SCORE22.09 CT:
Espen Kofstad har våknet - kjemperunde torsdag
Espen Kofstad har skuffet en del i sommer etter en fin start tidlig på sesongen. Nå har han våknet igjen.

Han begynte "sånn passe" og var på par etter 6 spilte hull. Så begynte kjøret. På de 12 siste hullene hadde han hele 8 birdier og to bogeyer. Til sammen 9 birdier på den første runden og 65 (-6) er meget bra gjort av Espen Kofstad. Dette har vi ventet på!

Ingen var bedre utpå ettermiddagen, men det var før alle var kommet inn. En strålende åpning av Kofstad!

Litt senere kom Christoff Brazillier, Frankrike inn med en bogeyfri 62 runde (-9) og ledet med tre slag på Espen Kofstad og fire til.

Det gikk ikke like bra med Knut Børsheim. Han var to over par etter 8 spilte hull, men gikk to under par på de siste 9 hullene. Det gir håp om at han kan klare cutten etter en førsterunde på 71 slag. Han var 65 etter første dag.
LIVE SCORE
21.09 CT:
Espen Kofstad og Knut Børsheim er med i ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse, Golf de Toulouse-Seilh, Seilh, Frankrike
Espen Kofstad går 9.50 og Knut Børsheim går 9.40 på torsdag.
LIVE SCORE
 
UKE 37

Sam Little rykket opp til 6. plass på rankingen

18.09 CT i Russland:
Sam Little vant i Russland
Sam Little ble nr 19 i Norwegian Challenge på Hauger. Nå vant han og rykket opp til sikker plass på Europa Tour'en neste år.

Begge våre spillere misset cutten.
LIVE SCORE
16.09 CT i Russland:
Svak åpning av de norske - fredag: to MC
Espen Kofstad og Peter Kaensche hadde ingen god dag på jobben torsdag.

I M2M Russian Challenge Cup på Tseleevo Golf & Polo Club i Moskva ble der 80 slag på begge to og langt nede på listen etter første dag.

Peter Kaensche spilte heller ikke bra fredag og var 7 over par etter 15 hull på fredagens runde. Det var før Espen Kofstad hadde startet sin runde fredag. Etter fredagens spill var begge ute av dansen med god margin.
LIVE SCORE


14.09 CT:
Espen Kofstad er med i Russland sammen med Peter Kaensche
Espen Kofstad skal forsøke å bedre sin 30. plass på rankingen i M2M Russian Challenge Cup på Tseleevo Golf & Polo Club i Moskva. Denne uken Peter Kaensche er også med.

Dette er den 4. største turneringen på tour'en i år.

Hjemmeside for turneringen


UKE 36


Knut Børsheim

11.09 CT:
Knut Børsheim med topplassering i Kasakhstan
Espen Kofstad misset cutten med ett slag i denne viktige turneringen. Men Knut Børsheim innfridde til de grader.

Knut Børsheim har trent med Darren Webster-Clarke siden juni. Denne helgen ble han nr 2 i den store og viktige turneringen i Kasakhstan på Challenge Tour'en. Det ga hele 44.000 euro og et rykk oppover på rankingen til en glimrende 19. plass. Espen Kofstad som har vært vår beste spiller så langt misset cutten med ett slag. Det ble kostbart, og han rykket ned til 30. plass på rankingen.
Her følger du med: LIVE SCORE

09.09 CT:
Knut Børsheim fortsatte bra fredag - Espen Kofstad startet beskjedent i Kasakhstan
Espen Kofstad kjemper om en plass blant de 15 beste på CT-rankingen, men tidlig i turneringen var det Knut Børsheim som spilte best av de norske.

Fredag startet Knut Børsheim bra. Han var 5 under par etter 12 hull og hadde da spilt seg opp til en sensasjonelt god andreplass tidlig på dagen.

Her følger du med videre: LIVE SCORE

07.09 CT:
Espen Kofstad med svak start i den viktige turneringen i Kasakhstan
Espen Kofstad kjemper om en plass blant de 15 beste på CT-rankingen. Starten var ikke bra. Han avsluttet med tre over par på de siste fem hullene og kom inn på 74 slag. Det kan virke som om formen ikke er den beste og således ikke god nok til å kjempe i toppen. Kanskje det er riktig for Kofstad å ta et år til på CT før han forbedrer seg ytterligere slik at han kan ta steget opp på et høyere nivå i 2013. På den annen side vet vi fra tidligere at Espen Kofstad har spillet og evnen til å score bra på enkelte runder. Problemet er å få til fire gode runder på rad i en og samme turnering. Det er også en viktig del av spillet å beherske dette.

Torsdag formiddag var Knut Børsheim to under par etter fire hull og en under par etter 6 hull. Han fortsatte med ganske bra spill og kom inn på 70 slag. Synde med bogey 6 på det 17. hullet. Han er nr 20 etter første dag. Espen Kofstad er nr 82.
LIVE SCORE
07.09 CT:
Espen Kofstad og Knut Børsheim er med i Kasakhstan
Espen Kofstad kjemper om en plass blant de 15 beste på CT-rankingen. Dette er turneringen med mye penger i. Dermed er det avgjørende å få en god plassering nå. Ellers blir det tungt å komme blant de 15 når oppgjørets time kommer senere i høst. Knut Børsheim har fått wild card.
LIVE SCORE


UKE 34

27.08 CT:
Espen Kofstad hadde 72 slag lørdag
Dermed ble det ikke den ønsket topp 10 eller topp 5 plasseringen. Like før slutt lå han på 15. plass. Det er å håpe at det holder helt hjem slik at han får nytte av de pengene han tjener på rankingen. Han avanserte bare marginalt på rankningen.
LIVE SCORE
25.08 CT:
Espen Kofstad med litt skuffende 71-runde fredag
Espen Kofstad trenger sårt en topp 10 plassering. Han spilte seg opp med en solid runde torsdag. Ikke like solid fredag. 71 slag var to-tre for mange til at fansen skal være fornøyd. Nå blir det tyngre å få til en god plassering. Håpet om en topp5 plassering er til stede, men da må det spilles meget godt lørdag. Topp 10 er innen rekkevidde med en god prestasjon, men rundt 10. plassen gir ingen særlig bedring i rankingen dessverre. Han trenger noen topplasseringer for å avansere.
LIVE SCORE
25.08 CT:
Espen Kofstad solid, men slik må det være
Espen Kofstad trenger sårt en topp 10 plassering. Han spilte seg opp med en solid runde torsdag. Det ble 68 slag på runden, 6 under par totalt og 12. plass etter to av fire dager og 7 slag bak ledende Tommy Fleetwood, England. Fire av disse slagene er kommet på hull 8 et 475 meter langt par 5 hull.

Det hadde vært flott med en topp 5 plassering i denne turneringen. Tvi tvi!
LIVE SCORE

25.08 CT:
Espen Kofstad åpnet OK, men må oppover på listen
Espen Kofstad trenger sårt en topp 10 plassering. Midt i feltet etter første runde.

Med 42 spiller i feltet er det klart at Espen må ha en topp 10 plassering for å avansere på rankingen i særlig grad. Kofstad er nr 25 på rankingen før turneringen. Det er 12.000 euro opp til den viktige 15. plassen som gir plass på Europa Tour'en neste år. De 5 neste plassene gir også en kategori, men den er omtrent verdiløs i praksis viser det seg. Det er bare de fire beste i denne turneringen som tjener mer enn 10.000 euro. En 20. plass gir eksempelvis knapt 3.000 euro. Det monner omtrent ingen ting på rankingen. Etter denne turneringen er det turneringen i Kasakhstan om to uker som er den rikeste og dermed viktigste turneringen å gjøre det bra i.
LIVE SCORE
24.08 CT:
Nå er det Rolex Trophy, Golf Club de Genève med 42 mann i feltet deriblant Espen Kofstad - onsdag til lørdag!
Han slipper nå mange konkurrenter. Her spiller bare de beste. Da gjelder det å prestere for å avansere på rankingen.

Onsdag formiddag startet Espen Kofstad med å være en under par etter 9 hull (kl 13.30). Da henger han litt etter de beste. LIVE SCORE
 
UKE 33

20.08 CT, Danmark onsdag-lørdag(!):
21, 26 og 41 ble de norske plasseringene i Danmark
Tre bogeyer på de fire siste hullene kostet en topp 10 plassering for Kofstad.

Dermed ble han nr 21. Elias Bertheussen ble nr 26 etter 74 71 72. Han hadde to triple bogeyer i turneringen. Det viser at potensialet er der. Han slår langt. Nå gjelder det bare å slå i riktig retning så blir det bra!

74 72 73 ble det på Knut Børsheim. Eaglen på det 17. hullet smakte nok godt.

De tre andre misset cutten.
LIVE SCORE19.08 CT, Danmark onsdag-lørdag(!):
Uvær utsetter turneringen - Kofstad best halvveis
SISTE: Den andre runden blir ferdigspilt lørdag morgen og turneringen, som spådd nedenfor, blir redusert til tre runder.

Værtrøbbel
Den andre runden er ikke helt ferdigspilt etter mye værtrøbbel. Nytt forsøk på å fullføre turneringen gjøres kl 13.00 fredag. Dermed blir det sannsynligvis i hvert fall ikke mer enn tre runder.

Kofstad 73 68 (nr 12), Thorp 73 76 (MC), Børsheim 74 72 (nr 53), Bertheussen 74 71 (nr 41), Engevik 75 +1 etter 15 og Kaensche 71 80 (MC).

Tre mann ser ut til å klare cutten etter to runder.

Det var skuffende at Thorp og Kaensche misset cutten. Engevik kan klare cutten med to under på de tre siste fredag. 
LIVE SCOREDet er på tide at Marius Thorp kan løfte et trofé igjen. Vi får håpe at dette bildet er inspirerende

17.08 CT, Danmark onsdag-lørdag(!):
Nå er det Danmark og Lübker Golf som er arrangør med seks nordmenn i feltet
En fin bane hvor spillerne skal få en god test på sine ferdigheter.
Seks nordmenn: Kofstad, Thorp, Børsheim, Bertheussen, Engevik og Kaensche.

Espen Kofstad spiller tidvis glimrende, men han har vært litt ustabil i det siste, dessverre.

Marius Thorp var beste nordmann på Hauger med jevnt og bra spill. Er han på gang igjen der han slapp i august i fjor?

Knut Børsheim og Elias Bertheussen er spennende spillere med fremtiden foran seg. Øystein Engevik like så. Peter Kaensche klarte sin første cut for året og har vist stigende form. Vi får bare håpe på at flest mulig får spille alle fire rundene.
LIVE SCORE

 
UKE 32

11.08 CT:
Norwegian Challenge, Hauger Golfklubb
En fin turnering på en bane i god stand. Et 20-talls nordmenn stiller opp.
LIVE SCORE

Her finner du mer om denne turneringen: Les mer

 
UKE 29

24.07 CT:
Espen Kofstad fikk dobbelbogey på det 70. hullet i England
På Challenge Tour'en lå Espen Kofstad godt an til en topplassering, men en dobbelbogey på det 70. hullet kostet dyrt. Christian Aronsen med solid innsats på CT.

Det ble delt 9. plass til slutt sammen med hele 6 andre spillere. Han var to slag fra delt 3. plass. Dermed tapte han mange verdifulle euro på den "fatale" dobbelbogeyen. Den eneste på hele turneringen.

Mer - se lenger ned på siden.

LIVE SCORE
24.07 CT:
Espen Kofstad kjemper om seieren i England
På Challenge Tour'en ligger Espen Kofstad bare to slag bak før siste runde - mot slutten lå han på 4. plass med tre hull igjen å spille. Christian Aronsen med solid innsats på CT.

Christian Aronsen hadde en bogey og resten par på sin 73-runde. Han ble nr 49 i denne sjeldne visitten på Challenge Tour'en. Det ga sikkert mersmak, og visitten var en meget god erfaring å ta med seg. Han står nok langt foran i køen når NGF skal dele ut wild cards neste gang - hvis det passer inn i Aronsens terminliste på Nordea Tour.

Kl 16.30 hadde Espen Kofstad tre hull igjen å spille. Med en under par på de tre hullene vil han trolig få en topp 3 plassering. Viktige hull med andre ord! 

LIVE SCORE
23.07 CT:
Espen Kofstad kjemper om seieren i England
På Challenge Tour'en ligger Espen Kofstad bare to slag bak før siste runde. Christian Aronsen med en god runde også han.

Espen hadde 69 slag lørdag og ligger på 5. plass, mens Christian Aronsen hadde 72 slag og ligger på en 46.plass.
LIVE SCORE

22.07 CT:
To mann videre etter meget gode runder i England
På Challenge Tour'en spilte to av tre seg kraftig oppover. Så bra var rundene at de fikk være med å spille om pengene i helgen.

Christian Aronsen med 73 og 69 spilte seg opp fra 102. plass til 51. plass. Meget bra av en spiller som normalt spiller på Nordea Tour'en.

Elias Bertheussen 75 75 og ble nr 135.

Mest imponerende fredag var Espen Kofstad. Han ble sikkert litt irritert da Golfsiden påpekte den sviktende formen de siste månedene. Nå er han tilbake. 32 + 32 = 64 med 8 birdier er ikke mindre enn imponerende. Espen spilte seg opp 110 plasser fredag. Sjelden kost!
LIVE SCORE

 


Christian Aronsen forsøker seg på Challenge Tour'en denne uken.

22.07 CT:
Ingen norske blant de 100 beste i England

På Challenge Tour'en var ingen av våre tre spillere blant de 100 beste. Best var Christian Aronsen med 73 på 102. plass. Han spiller på Nordea Tour til vanlig. Derfor var dette en OK start på Challenge Tour'en for hans del. Men han bør nå være akklimatisert og klare cutten fredag. Han er mer enn god nok til det. Det skal understrekes at det ikke er så stor forskjell på nivået blant de beste på Nordea Tour og nivået på Challenge Tour'en generelt.

Elias Bertheussen hadde en trippelbogey på det 17. hullet som ødela scoren. 75 (+3) krever en runde på ca. 68 for å gå videre.

Mest skuffende var Espen Kofstad som har vist sviktende form de siste månedene. Hans 76-runde med en birdie på kortet var ikke bra. Han må virkelig gå lavt for å henge med i helgen.21.07 CT:
Tre nordmenn er med i England
Nye muligheter for tre av våre spillere. Det er Espen Kofstad, Christian Aronsen og Elias Bertheussen som stiller opp på English Challenge, The Stoke By Nayland Hotel, Golf & Spa, Colchester, Essex, England.

Christian aronsen åpner ballet kl 07.30 torsdag. Vi får håpe at det huggormbittet han fikk i Finland sist fredag plager ham. Bertheussen starter kl 08.00, og Espen Kofstad starter kl 08.10

LIVE SCORE

 

UKE 28

Marius Thorp fikk seg opptur og nedtur i helgen

17.07 CT i Sveits:
Knut Børsheim MC og Marius Thorp 70 70 66 78
Det så lenge ut til at Marius Thorp virkelig skulle slå til denne helgen. Men sisterunden ble ikke god nok.

Marius lå på 9. plass etter tre gode runder. Sisterunden på 78 gjorde at han falt ned til en 27. plass. Likevel er dette en framgang for Marius. Håper han blir inspirert av dette og at vi nå får se gode resultater fra den kanten i tiden som kommer. Vi får håpe at inspirasjonen og treningslysten er til stede. Da kan det bli morsomt!

Knut Børsheim misset cutten med et slag.

Her følger du med i helgen: LIVE SCORE
15.07 CT i Sveits:
Knut Børsheim 72 og Marius Thorp 70
Knut Børsheim ligger på en 91. plass etter den første runden etter en runde på 72 (+1). Han hadde fire bogeyer på runden.

Marius Thorp viste bra spill og hadde 70 med fire birdier og tre bogeyer. Ser vi at han er på vei tilbake? Fredagens runde er viktig for Marius Thorp. En god runde fredag og selvtilliten vil få seg et kraftig løft i riktig retning. Det hadde vært moro! Nr 48 etter første dag er akkurat på grensen til å gå videre. Han bør ikke gå noe dårligere enn 70 slag fredag hvis forholdene er de samme som på torsdag.

Her følger du med i helgen: LIVE SCORE14.07 CT:
Credit Swiss Challenge med Knut Børsheim og Marius Thorp
Nye muligheter for to av våre spillere. Knut Børsheim begynner å bli vant til å spille på dette nivået med litt erfaring. Spennende blir det med Marius Thorp som har vært i tenkeboksen og hatt ferie. Spørsmålet er om han orker  og er motivert for å legge inn det som trengs for å hevde seg. Klarer han cutten denne gangen er det et skritt i riktig retning rent sportslig.

LIVE SCORE


UKE 27

Espen Kofstad skuffet i helgen

11.07 ET:
Espen Kofstad skuffet i helgen - Knut Børsheim nr 31 i Italia
Espen Kofstad hadde 76 78 i helgen og havnet på en 59. plass. Det ga bare 496 euro i premie.

Knut Børsheim avsluttet med 76 70 etter innledende 71 70. Den 31. plassen han fikk ga 1.216 euro i premie.


Espen Kofstad er nå nr 24 på rankingen.

LEADERBOARD

06.07 ET:
Espen Kofstad og Knut Børsheim (wild card) stiller opp i Acaya Open 2011 på Acaya Golf Resort, Lecce, Puglia, Italia
Nye muligheter for to av våre spillere.


UKE 26

03.07 CT:
Espen Kofstad 70 72 72 70, Peter Kaensche 74 75 MC og Knut Børsheim 74 71 72 71 
Det ble en grei søndag, men ikke noe mer. Håpet om en knallrunde forsvant. Dermed ble det 32. og 48. plass på Kofstad og Børsheim. Espen Kofstad ligger nå på 22. plass på rankingen. Ingen andre nordmenn er i nærheten av å hevde seg på rankinglistene på CT og ET. Tutta hevder seg bra på LPGA Tour'en. Christian Aronsen hevder seg bra i Nordic League med sin 4. plass.

Ellers er det tynt blant våre proffer.
LIVE SCORE
02.07 CT:
Espen Kofstad 70 72 72, Peter Kaensche 74 75 MC og Knut Børsheim 74 71 72 
Kanskje vi får se litt klatring siste dag? Det er 5 slag opp til en topp 10 plassering for Kofstad. Han klarte ikke å avansere på moving day. Det gjorde ikke Børsheim heller. De ligger på 34. og 51. plass med tre slag mellom seg.  LIVE SCORE
01.07 CT:
Espen Kofstad 70 72 , Peter Kaensche 74 75 og Knut Børsheim 74 71  
Det ga oss to mann videre, Peter Kaensche hadde sjansen, men grep den ikke. 

Det ser ut på scorene som om det ble vanskeligere utover dagen. Cut-grensen steg forbausende fort. Det gjorde at Knut Børsheim kom videre, mens Peter Kaensche som var to under par i begynnelsen av runden gikk på noen smeller etter hvert. Peter Kaensche, som ikke har klart cutten på de seks siste forsøkene på Challenge Tour'en, var godt innenfor cut-grensen. Men så raknet det - igjen. Vi får håpe at han ikke slo opp igjen lyskestrekken fra et par uker tilbake. Peter slår fantastiske slag. Golfsiden har tidligere stil spørsmålet om teknikken og course management er bra nok og stiller spørsmålet igjen. Under alle omstendigheter må Peter nå gjøre noen grep hvis han skal ha håp om å leve av å spille golf.

Børsheim fikk en 6'er på det nest siste hullet og var lenge utenfor cut-grensen, men svakere scorer utover ettermiddagen reddet reddet helgespillet.

Norges beste spiller for tiden, Espen Kofstad, hadde 72 fredag og ligger på en fin 21. plass. Han er fem slag bak lederen og to slag fra en topp 10 plassering. Golfsidens tips er at Kofstad i løpet av helgen spiller seg opp blant de 20 som får kortet på Europa Tour'en.
 
Olly Whiteley, som leder, har tatt en pause fra golf i 7 måneder. Han har ikke vært helt borte. Han forteller at han har lært seg å putte! Se for øvrig Ukens Tips her på Golfsiden for NESTE UKE! som allerede er publisert.    LIVE SCORE01.07 CT:
Espen Kofstad 70, Peter Kaensche 74 og Knut Børsheim 74 første dag
Det ga en 21. plass og 89. plass for de to på 74 slag. Her er det muligheter med en god runde fredag. LIVE SCORE29.06 ET:
Espen Kofstad, Peter Kaensche og Knut Børsheim stiller opp i Sverige i The Princess of Schüco på PGA of Sweden NationalNye muligheter for tre av våre spillere. Peter Kaensche kan håpe på å klare cutten sammen med Knut Børsheim. Realistisk sett kan Espen Kofstad håpe på en topplassering.
LIVE SCORE
UKE 25

26.06 ET - Scottish Hydro Challenge:
Espen Kofstad - en flott turnering
Espen Kofstad spilte meget godt i helgen og endte på en fin 5. plass. Dermed avanserte han kraftig på rankingen til en 22. plass. En god turnering eller to til - så er han inne i det gode selskap på pengelisten. De 15 beste får en OK ranking på neste års Europa Tour.

Med 70 67 67 70 var Espen Kofstad bare tre slag bak vinneren Edouard Bebois, Frankrike.

LIVE SCORE


24.06 ET - Scottish Hydro Challenge:
Espen Kofstad - synd med trippelbogeyen
Espen Kofstad spilte 17 gode hull på den første runden. det var synd med trippelbogeyen på hull nr 2 - hans 11. hull for dagen. Ingen av de beste hadde dårligere enn par på dette korte og lette par 4 -hullet. Synd for Espen. Men han er nr 43 med en runde på 70 slag. Han har mye god golf i seg og fremstår etter hvert som Norges beste spiller for tiden. Vi gleder oss til fortsettelsen .

Elias Bertheussen hadde 71 slag på en solid runde. Han er nr 64. Peter Kaensche hadde 75 slag og er nr 132 med to dobbelbogeyer. Det er ikke godt nok på dette nivået. Peter har så mange bra slag i bagen at det er synd at noen hull skal ødelegge så mange runder som eller kunne vært så gode. Enten er det game plan som er for dårlig eller så er rett og slett stabiliteten i spillet ikke god nok.

LIVE SCOREUKE 23

Peter Kaensche

10.06 CT:
Feil med psyken? Kaensche i Frankrike
Peter Kaensche hadde en meget god mulighet til å gjøre en god turnering for en gangs skyld etter en ganske bra førtserunde. Men hva skjer så på den andre runden?

Han starter med to dobbelbogeyer 6 og følger opp med en bogey 4. Da er runden ødelagt, en god plassering spolert og selvtilliten borte. Han klarer da å senke skuldrene og spille videre uten press. Han spiller de neste hullene to under par med en bogey og tre birdier. Da er han to slag bak cutten. Men med en slik åpning med to dobbelbogeyer må det være lov å spørre om han er sterk nok i den mentale biten. Han har så mye god golf i seg. Synd at det kommer noen slike ville slag. Dessverre alt for ofte.

Resten av runden ble en fullstendig katastrofe. Tre dobbelbogeyer og par på de seks andre hullene er langt under pari. Dette holder dessverre ikke. Det spørs om ikke nivået på Chalenge Tour'en er alt for høy for Peter Kaensche for tiden. Men han skal ha for innsatsviljen. Den er beundringsverdig. Neste uke er det Groruddalen Open for Peter Kaensche. Det spørs om hans spill er godt nok til å komme på pallen der. Her stiller en håndfull temmelig habile spillere med pluss-handicap opp.

Jason Kelly, han med norsk flagg og norsk mor, spilte fenomenalt på den andre runden. 73 67 betød opp 52 plasser midt på dagen fredag og godt innenfor cut-grensen. Han slo Peter Kaensche med fem slag på de to første hullene fredag.

LIVE SCORE10.06 CT:
Bra start av Peter Kaensche i Frankrike
Peter Kaensche har muligheten til å klare sin først cut på lenge. Den tålmodige Kaensche er et slag bak cut-grensen etter den første runden. Han hadde fire birdier, men også fire hul med fem over par. Det er for ustabilt på denne par 70-banen. 71-runden ,å forbedres litt fredag, så får Peter spille i helgen. Men da må "rsuket" bort.

Jasen Kelley åpnet med 73 slag.
LIVE SCORE


08.06 CT:
ALLIANZ Open Cotes d'Armor - Bretagne, Frankrike
Espen Kofstad står over. Jason Kelley har fått wild card. Peter Kaensche kom med som sistemann.

Espen Kofstad er hjemme og trener denne uken etter fem uker på rad med turneringer. Det er trolig klokt å ta en pause nå. Neste uke er det en viktig turnering i Frankrike som vil ha mye å si for rankingen på Challenge Tour'en. Dette er et av høydepunktene i år for de norske spillerne som får være med.

Der er blitt plass til Jason Kelley som har fått wild card. Han har norsk mor og da selvsagt er norsk. Jeg hadde forresten gleden av å spille med ham for noen år siden i NM i Arendal. Han har mye bra golf i seg. Peter Kaensche kom med som sistemann. Hans kategori er: "Category UR1 -- Players participating at some stage of the 2010 European Tour Qualifying School".


UKE 22

Elias Bertheussen var beste nordmann denne uken også

03.06 CT:
Ingen nordmenn videre - svakt i Østerrike
På en ganske lett bane i Østerrike klarte ikke de fire norske å få retten til å spille om pengene i helgen.

Espen Kofstad hadde 75 71 og var 4 slag bak grensen. Elias Bertheussen var to slag bedre med 74 70. Ganske bra det av Bertheussen som er meget fersk på dette nivået. Are Friestad 77 80 og Peter Kaensche 76 77 var langt bak på 153. og 149. plass.

Peter Kaensche har nå vist at han ikke er god nok for dette nivået. Da må han i så fall heve spillet sitt kraftig. En grundig og ærlig analyse kan avdekke svakhetene i spillet. Så må det tas tak og arbeides meget hardt med de svake sidene. Uten et slikt grep er det dessverre kjørt for Peter Kaensche. Det nytter ikke bare å leve i håpet om at ting skal bli bedre. Her kan vi trygt børste støvet av det gamle, gode uttrykket: "Ingen ting ordner seg. Alt må ordnes!"

Espen Kofstad snuser på noe stort , men har fått seg noen trøkker i det siste med to missed cuts de to siste ukene med et slag og MC denne uken med fire slag.

En meget skuffende norsk uke.

Det er mulig å score på denne banen. Lederen har 63 64 etter to runder!
LIVE SCORE


01.06 CT:
Kärnten Golf Open presented by Mazda, GC Klagenfurt-Seltenheim, Klagenfurt, Østerrike
Espen Kofstad, Elias Bertheussen, Are Friestad og Peter Kaensche er med.

Espen Kofstad spiller godt nok til å hevde seg.

Elias Bertheussen har guts og treningsvilje og hadde en fin debut i forrige uke i Belgia med en 37. plass. Han er et stort idrettstalent. Det blir spennende å se hva han klarer.

Spennende blir det også med Friestad som også har fått wild card. Han har vært lovende en stund. Spørsmålet er om overgangen til dette nivået blir for stor.

Peter Kaensche har vist svakt spill i det siste. Han har stor kapasitet. Det gjelder å få det ut. Klarer han ikke å prestere denne uken, er det et stort spørsmål om han får flere wild cards fra forbundet.

Henrik Bjørnstad er med som landslagstrener denne uken i Østerrike.

LIVE SCORE


UKE 21

Elias Bertheussen eneste nordmann som tjente penger i Belgia

29.05 CT:
Bare Elias Bertheussen fikk lønn
Belgia var stedet for våre fire nordmenn. Det var bare Elias Bertheussen som klarte cutten. Han hadde 74 72 73 71 og endte på en 37. plass. Det ga ikke så mye penger i kassa, men han har fått være med å spille fire runder. Posiutivt med tanke på fremtiden.

Det var synd at Espen Kofstad åpnet så svakt - 78 69 med to avsluttende bogeyer resulterte i missed cut med et fattig slag. Akkurat som i forrige uke da han hadde en bogey på det siste hullet.

Det ble ingen god, norsk uke. Nå ligger Espen Kofstad på en 55. plass med 8.390 euro. Marius Thorp er nr 161 med 1.020 euro, mens ukens plassering for Bertheussen ga ham en 162. plass på pengelisten med 1.0880 euro.

Neste uke
Neste turnering er i Østerrike hvor de tre wild card-ene er gått til Peter Kaensche, Elias Bertheussen og Are Friestad. Espen Kofstad prøver igjen. Denne gangen har vi godt håp om at han gjør det bra.

Eirik Tage Johansen er 5. reserve og Marius Thorp er 9. reserve i SAAB Wales Open på Celtic Manor Resort. Jan-Are Larsen er ikke på noen av startlistene.
 
Her følger du med LIVE
27.05 CT:
Espen Kofstad i grenseland, og Elias Bertheussen lå an til å klare cutten like før 2. runde var ferdig. Knut Børsheim og Peter Kaensche endte langt bak.
Espen Kofstad spilte på 78 69 - meget bra 2. runde etter den svake starten.

Knut Børsheim 81 78 og Peter Kaensche 78 79 var langt bak og var dessverre ikke i nærheten av å klare cutten.

Espen Kofstad lå helt på grensen til å gå videre da Elias Bertheussen hadde tre hull igjen å spille. Bertheussen hadde et slag å gå på til cut-grensen

Her følger du med LIVE


25.05 ET:
Her følger du med fra Belgia denne uken
Madeira Islands Open, Porto Santo Golfe, Madeira, Portugal var en liten turnering i forrige uke hvor de fleste spillerne som normalt spiller på Europa Tour'en tok seg en friuke. Våre beste spillere Jan-Are Larsen, Eirik Tage Johansen, Marius Thorp og Espen Kofstad misset alle cutten.

Denne uken spiller våre Challenge Tour-spillere i Belgia. Tre wild cards til Norge; Børsheim, Kaensche og Bertheussen. Espen Kofstad er pre-kvalifisert. Jan-Are Larsen og Marius Thorp står over.
Her følger du med LIVE


Her finner du fram på CT: TerminlisteUKE 19


Espen Kofstad begynte bra i Italia

15.05 CT:
Espen Kofstad og Marius Thorp avsluttet svakt
Espen Kofstad lå på 14. plass og Marius Thorp på 19. plass før søndagens runde. Men søndagens avslutning var skuffende. Det begynte så bra for Espen. Marius åpnet svakt, men kom sterkt tilbake. Men så avsluttet han med to bogeyer, 5 og 6. Dermed tapte han mange plasseringer.

Verre var det med Espen Kofstad som var 4 over på de 5 siste hullene. Hadde han "lånt" avslutningen til Jose-Filipe Lima, Portugal, hadde han blitt nr 5. Nå le han nr 27 et slag foran Marius Thorp som ble nr 36. Da ble det bare 1.200 og 1020 euro på våre to spillere. Franske Anthony Snobeck vant turneringen.

Espen er nr 28 på pengelisten. Marius Thorp er nr 113. Ingen andre nordmenn har tjent penger på CT i år. 
LIVE SCORE15.05 CT:
Espen Kofstad startet bra søndag - Marius Thorp er tilbake
Espen Kofstad lå på 14. plass og Marius Thorp på 19. plass før søndagens runde.

Espen startet bra søndag med 2 under par etter 6 hull. Da lå han på en 11. plass. En topp 10 plassering hadde vært meget bra.

Marius Thorp har spilt litt ujevnt. Det blir for mange bogeyer. Men han får mange birdier. Det er viktig med tanke på fremtiden. Litt bedre stabilitet fremover, så er Marius der han skal være. Da kan det bli moro igjen etter den motgangen han har hatt siden slutten av sommeren i fjor.

For tiden ser det ut til at Espen Kofstad er den beste norske spilleren.
LIVE SCORE


 

14.05 CT:
To mann videre - fin opptur for Marius Thorp
Espen Kofstad åpnet med 69 (-2) og en delt 16. plass. Litt svakere fredag.

Espen Kofstad hadde en birdie og en dobbelbogey fredag. Han er en under par halvveis og på en 37. plass.

Marius Thorp har ikke hatt turen med seg på en stund og møtt en del motgang. Da var det ekstra hyggelig å klare cutten på siste slaget denne gangen etter en fin 70-runde fredag. Nå er det bare å slappe av og gi alt. Det kan bli en god score. Han er en av de beste vi har til å score lavt når slagene sitter. Det er en evne som mange mangler. Ikke Marius Thorp.

Her ser du fortsettelsen:
LIVE SCORE12.05 CT:
Med 6 birdier kunne dette vært mye bedre torsdag for Kofstad
Espen Kofstad åpnet med 69 (-2) og en delt 16. plass. Seks birdier og fire bogeyer ble fasiten torsdag.

Neste nordmann var Marius Thorp som hadde 72 slag på en 63. plass og et slag bak grensen til å gå videre. Men han skal få en dag i morgen.

Peter Kaensche hadde 5 birdier på runden, men en 8'er og en dobbelbogey vitner om meget ustabilt spill. Knut Børsheims scorekort var skjemmet av to dobbelbogeyer og det ble 75. Det samme som Kaensche. De må nok gå i nærheten av 76 fredag for å klare cutten.

Her ser du fortsettelsen:
LIVE SCORE
Marius Thorp er en av de høyest rangerte spillerne på denne ukens Challenge Tour i Italia

11.05 CT:
Mugello Tuscany Open, Poggio dei Medici GC, Scarperia,  Firenze, Italia
Nå har vi fire spillere med i feltet. Marius Thorp er en av det høyest rangerte spillere i dette feltet. Han hadde fått være med på Europa Tour'en denne uken, men valgte Challenge Tour'en. Et klokt valg både med tanke på å bygge seg opp til neste års Europa Tour og den svake formen han har vist i det siste. Han spilte glimtvis bra i forrige uke. Når det løsner for Marius Thorp, løsner det skikkelig. Vi har lov til å håpe på noe bra denne gangen. Peter Kaensche gir seg ikke. Han og Knut Børsheim nyter godt av wild cards som følge av at Norge skal arrangere en CT-turnering på Hauger i august.

Vi skal ikke glemme Espen Kofstad som nok er det sikreste, norske kortet hvis vi skulle satset på et veddemål i denne turneringen. 

Det er bare 150.000 euro i potten - det minste tillatte beløpet på tour'en.
LIVE SCORE

UKE 18

Espen Kofstad er ukens norske håp

09.05 CT:
Espen Kofstad med god avslutning - det lover godt - det var tyske spillere i omspillet
Det ble en god avslutning for Espen Kofstad. Han gikk på 68 og ble nr 39 til slutt. Han ga ikke opp selv om lørdagens 75-runde ikke var bra. Han kjemper om hvert eneste slag som kan komme til å vise seg meget viktig når regnskapet skal gjøres opp i høst og kortene skal deles ut til neste års Europa Tour.

To tyskere kjempet om seieren Nicolas Meitinger trakk det lengste strået med 4 og 4 i omspillet mot Maximilian Kiefer som hadde 4 og 6. Kiefer hadde en sterk sisterunde på 64 slag. Nr 3 ble Sam Little fra England. Han var et slag bak de to tyskerne.

Espen Kofstad er nå nr 26 på pengelisten. Han er god nok til å krype oppover på denne listen. Det kan skje i løpet av de neste ukene. Da er det å håpe at de andre nordmennene kan følge på.

LIVE SCORE
 07.05 CT:
 Bare Kofstad videre, Larsen i vannet på det siste hulle, Thorp har et stykke fram
 
Det ble bedre scorer fredag under ellers like forhold. Jan-Are Larsen misset med ett slag. Larsen slo driven i vannet. Han slet med driveren hele dagen. Uvanlig til ham å være. 6 slag på 18. hullet og misset cutten med et slag. Det er irriterende! Men han kommer sterkere igjen neste uke etter et lang opphold fra turneringsspill.

Espen Kofstad lå på 38. plass etter en noe svak 72-runde fredag. Han gikk fire slag svakere på nr 16 og 17 i forhold til torsdag. Med birdie og par som torsdag hadde han ligget på en 6. plass. Et tøft liv. Han var på par etter 6 hull lørdag på en 41. plass kl 11.10.

Marius Thorp bar et stykke unna. Det ser ikke ut til at han får på plass det spillet han ønsker. Han hadde et lyspunkt på fredagens første 9 hull da han var tre under par. Men en dobbel og en trippel på fredagens 12. og 13. hull gjorde fort slutt på håpet om å klare cutten, dessverre. Han viste i hvert fall glimtvis bra spill. Det lover godt for fortsettelsen.

LIVE SCORE
02.05 CT:
Kofstad imponerte, Larsen overrasket positivt og Thorp et godt stykke bak i Disneyland Paris
Han startet med en dobbelbogey, men ristet den fort av seg og spilte strålende. Espen Kofstad så seg ikke tilbake og gikk seks under par etter det første hullet; 67 og delt 3. plass. Hatten av!

Jan-Are Larsen spilte støtt med to birdier og resten par. 70 slag og en fin 23. plass. Bra etter en så lang pause.

Marius Thorp var 4 over par etter 14 hull første dag og nede på en 122. plass. Ikke særlig lovende. Det er å håpe at formen er bedre enn dette, men det spørs. Han har uttalt at han er en feel-spiller. Spørsmålet er om det holder i dagens tøffe konkurranse. Grunnteknikken til de fleste av de beste har mange "mekaniske" elementer. Det er selvsagt rom for improvisasjon, men en solid grunnteknikk bør ligge i bunn. Marius Thorp har evne til å score lavt. Han har et stort potensiale, men for tiden ser det ut til at han har tekniske problemer. Men du verden for en spiller han er når han er i form.

LIVE SCORE
 
Marius Thorp valgte CT fremfor ET denne uken og spiller i Paris med australsk mester som caddy.

02.05 CT:
Kofstad, Larsen og Thorp i ALLIANZ Challenge de France, Golf Disneyland, Disneyland Paris
Nå har vi tre spillere med i feltet. Det er bare 150.000 euro i potten - det minste tillatte beløpet på tour'en.

Med australsk mester som caddy
Marius Thorp hadde ingen god opplevelse i Spania for noen uker siden. Spillet var langt fra patent. Vi får håpe at han har funnet ut av det i løpet av de siste ukene. Hans manager Jan Ove Nystuen forteller til Golfsiden at Marius skal spille en del CT fremover og litt på ET. selv har Marius uttalt at han skal spille de fire neste turneringene på Challenge Tour'en. Da får vi håpe at han har like stor suksess som han hadde omtrent på denne tiden i fjor da han spilte seg til en bra posisjon gjennom invitasjoner og godt spill. Denne uken har Marius med seg Anders Kristiansen som caddy. Han vant som kjent det australske amatørmesterskapet for noen år siden, men er dessverre vært plaget av skader siden.
Starter 13.40 torsdag.

Jan-Are Larsen
har vært mye hjemme i Sarpsborg i vinter. Han har slitt med bihulebetennelse og hekseskudd. Det lange turneringsoppholdet er neppe bra for ormen. Han har vist gode tendenser i perioder. Jan-Are er stabil, men ikke på et høyt nok nivå. Han sier selv at det er bedre å ha noen meget gode turneringer enn å ha mange jevnt bra. En topp 10 plassering og missed cut er mye bedre enn to plasseringer på 20-30-tallet. Håper ikke Jan-Are Larsen er for rusten når CT starter for fullt i Paris denne uken.
Starter 08.05

Espen Kofstad
er den spilleren som har vist de beste tendensene i det siste. Han har fulgt bra opp med trening og kan komme til å bli en positiv overraskelse denne uken. Med seg i Paris har han sin coach Mark Davies. Han har trent godt i det siste og er meget sugen på konkurransespill igjen.
Starter 13.25
  
LIVE SCORE

UKE 13

Espen Kofstad

03.04 Espen Kofstad på CT:
Espen Kofstad avanserer 
Espen Kofstad spiller i Kenya for å avansere på rankingen. Han lå tynt an i begynnelsen av andrerunden, men en forrykende sluttspurt sikret cutten. Nå avanserer han videre.

Glimrende midt i runden søndag!!
På lørdagens Moving Day spilte han seg opp til en 33. plass etter 69 slag.

Etter 6 hull søndag formiddag hadde han avansert ytterligere 6 plasser etter bogey på det første hullet, men et par birdier deretter. Det var tre slag opp til en topp 10 plassering.

Men så skjedde det saker! På de 6 neste hullene gikk han 4 under par! Da hadde han spilt seg opp til en 6. plass! Vi får bare håpe på at det er riktig at han har fått tre birdier på rad på 10, 11 og 12. Men det kan være for godt til å være sant med en ikke helt stolepåbar rapportering fra Afrika.

Men det ser ut til at rapporteringen var riktig. Espen fortsatte med sitt gode spill og kom inn på 65 (-6) og avanserte til en 7. plass før alle var kommet inn. Det ble en delt 9. plass til slutt. Nå er han er 17 på rankingen.

Er dette mannen vi skal stole på fremover? Han var vist styrke det siste året ved flere anledninger. Før det også.
 
Her kan du følge med videre: LIVE SCORE

01.04 Espen Kofstad på CT:
Glimrende av Espen Kofstad 
Espen Kofstad spiller i Kenya for å avansere på rankingen. Han lå tynt an i begynnelsen av runden, men en forrykende sluttspurt sikret cutten. Espen var to over par etter fire hull og langt bak cut-grensen. Etter åtte hul var han like langt - eller kort om man vil.

Da var det ekstremt bra å gå tre under par på de 10 siste hullene med tre birdier. Han klarte cutten på det siste slaget. Imponerende. Nå kan avansementet i helgen starte. Og han sikrer seg en del penger som kan komme godt med når regnskapet skal gjøres opp ved sesongslutt.

Hele 12 mann blant dem som lå foran på pengelisten misset cutten. Drøyt 10 mann blant dem som lå foran Espen Kofstad på pengelisten klarte cutten.

Her kan du følge med videre: LIVE SCORE

31.03 Espen Kofstad på CT:
Kom seg raskt etter sjokkstarten i Kenya 
Espen Kofstad spiller i Kenya for å avansere på rankingen. Starten ble ikke som ventet.

Han åpnet med en par på det første hullet, men en dobbelbogey på det andre var ikke bra. Han kom seg raskt til hektene igjen torsdag formiddag med to strake birdier og var på par etter 6 hull.

Men så ble det bogey på 11 og 15 og dermed tilbake til 2 over par og 73 slag på runden. Han må spille bedre fredag for å klare cutten slik at han får være med å spille om pengene i helgen.
Her kan du følge med videre: LIVE SCORE


30.03 CT:
Barclays Kenya Open,  Muthaiga G.C., Nairobi, Kenya - Espen Kofstad er med 
Espen Kofstad er nr 27 på rankingen så langt. En god plassering denne uken vil bringe ham opp blant de 20 som får ET-kategori neste år. Men det gjelder å komme blant de 15 beste. Vi ser at Marius Thorp som manglet noen få euro på den gode 15. plassen ikke får spille mange turneringer og ingen store.

Espen Kofstad har forberedt seg godt til denne turneringen.
Hjemmesiden12.03 CT - Colombia:
Espen Kofstad misset cutten
Espen Kofstad klarte ikke å gå videre til helgespillet om pengene. Han slo ikke rett nok på den korte og smale banen. 74 75 var 6 slag bak grensen til å gå videre.
LIVE SCORE
11.03 CT - Colombia:
Espen Kofstad med svak åpning
Espen Kofstad er nr 15 på Challenge Tour-rankingen før turneringen. Han åpnet svakt med en runde på 74 slag (+3). Dermed er han såpass lang nede som på 103. plass. Det var mange svake scorer blant de spillerne som hadde sen start slik som Kofstad. Han fortalte på forhånd at det skulle bli dårligere vær om ettermiddagene i turneringene. Fredag har Espen Kofstad tidlig start. Han må spille bra for å klare cutten - anslagsvis 2-3 under par litt avhengig av været. Og selvsagt hvordan de andre spiller!
LIVE SCORE09.03 CT:
Colombia er stedet - Espen Kofstad er med
Espen Kofstad er nr 15 på Challenge Tour-rankingen før turneringen. En topplassering er ikke umulig. Det vil gi en god start på sesongen slik at han kan ligge og knive der oppe i teten og sikre seg kortet på Europa Tour'en for neste år. Espen Kofstad har forberedt seg godt. Han var vært i Qatar og senere vært nesten to uker i Florida.

LIVE SCORE

Abierto International Copa Antioquia
Club Campestre, La Macarena, Colombia

 
Her er turneringens hjemmeside: Klikk her


Skal Espen Kofstad snart hente flere trofeer?

16.01 CT i India:
Espen Kofstad med svak avslutning i India
Det ble en fin åpning for Espen Kofstad. Han hang lenge godt med, men den siste runden ble ikke det vi hadde håpet på. Ikke uvanlig at man blir dårlig i magen i India. Det fikk Espen Kofstad merke. Synd.

Det ble 79 på siste runde. Ikke lett å spille god golf når magen svikter. Eller maten om man vil. 18. plass til slutt var ikke så verst mageondet tatt i betraktning. Turneringen viste at Espen kan gå mot en meget god sesong. Det er nå 2 måneders pause på terminlisten. Neste turnering går i Colombia: the Abierto International Copa Antioquia, 10. - 13. mars.

Her er rapporten på Losbys hjemmesider: Klikk her


14.01 CT i India:
Fin turnering av Espen Kofstad - nr 8 før siste runde
Det ble en fin åpning for Espen Kofstad. Han var 4 under etter 9 hull og ledet med en tidlig start. En dobbelbogey på hans 10. hull var imidlertid sur. Han kom inn på -2

Fredag formiddag var han på en 10. plass etter 9 spilte hull. Han kom inn på 73 og fortsatte lørdag med 73 slag. Det er delt 8. plass etter tre runder. Dermed går det sannsynligvis mot en god plassering for Kofstad og en god start på klatringen i rankingsystemet.  
LIVE SCORE

 


11.01 Espen Kofstad på Challenge Tour'en:
I India med nye avtaler
Denne uken starter Challenge Tour'en med The Gujarat Kensville Challenge
Kensville GC, Ahmedabad, India. Her er det en nordmann med, Espen Kofstad. Han reiser sammen med et par engelskmenn.

Reiserute og andre praktiske saker er ivaretatt av ISM - International Sports Management som han nå har inngått en avtale med. Det er dette selskapet sammen blant annet har Lee Westwood, Ernie Els og Rory McIlroy i sin stall. Golfsiden skrev om dette for litt siden Les mer her.

Espen Kofstad har også gjort en god avtale med Norges Golfforbund.

Det er dyrt å sette i gang på Challenge Tour'en. Vi får håpe at han finner fram til tilstrekkelig med sponsormidler slik at han slipper den store belastningen som det er å stadig ha for lite penger til satsingen. Golf er vanskelig nok som det er.

Startfeltet i India er ikke det aller sterkeste. Selv noen de som har deltatt i de første stegene i ET-kvalet i fjor høst og ikke gått til finalen, er kommet med.

Dette gir Espen Kofstad en gyllen mulighet til en god plassering.

Turneringens hjemmeside

Her er den første bloggen fra Espen Kofstad:

"Da kom jeg til India i går! Ble forsinket fra London, så hadde en ganske vill løpetur rundt flyplassen i New Delhi, og rakk flyet med et nødskrik. Fikk faktisk også bagasjen min når jeg kom frem til Ahmedabad (eller hva det heter). Etter en kjøretur gjennom en by jeg er sikker på at er det villeste jeg har sett, men kameler i gaten, ingen trafikklys, sykler, biler, kuer, folk, og litt annet diverse i veien, kom jeg frem i går kveld!

Spilte i dag, golfen føles bra, banen er ok, greenene er ganske spesielle, er mange store breaks på greenene, og få steder de kan sette flaggene (tror jeg), og et par hull hvor jeg sto som et stort spørsmålstegn og lurte på hvor jeg skulle... men men, får man bare tåle. Ellers bor jeg på rom med 2 engelskmenn fra ISM, management selskapet, de er fine karer, men de må dele dobbeltseng haha!

I morgen er det pro am, så får teste ut litt strategi og køller i morgen, og jeg gleder meg til å komme i gang!"

Her kan du følge med på Losbys hjemmesider: Klikk her


Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon