Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
 

Claes Gunnarson får nok å gjøre på Haga. Han har vært i Norge siden 1994 og gikk i sin tid på golfgymnas med Jesper Parnevik. Så han kan en del om golf. Foto: A. Ramnefjell

19.02 Ny giv på Haga:
Nyansatt daglig leder med friske visjoner og ideer
Haga golfbane har hatt flere utfordringer de siste par årene. Aksjekursen har i likhet med de fleste andre golfklubber på Østlandet stupt mot nullpunktet, og banen har hatt varierende kvalitet de siste par årene. Nå er det kommet en ny giv langs Griniveien.

I februar begynte Claes Gunnarson som ny daglig leder i Haga Golf. Han har vært i Norge siden 1994.

Claes Gunnarson gikk sammen med Jesper Parnevik på golfgymnaset, men valgte studier foran satsing på en golfkarriere som spiller. Han har bodd både i Stockholm og Skåne og hadde i oppveksten hytte ved Falsterbo, en av de mer berømte banene i Skåne, hvor han spilte mye som barn. Claes har utdanning som markedsøkonom fra Lund og har arbeidet som salgsdirektør i Telenor og Netcom, og nå senest HÅG.

Haga Golf har hatt en bane av ikke optimal standard de siste par årene. Det er flere årsaker til det, noe Claes kommer tilbake til seinere.

- Hvor mange ønsker aksjonærer ønsker å leie ut eller selge sine aksjer?

Daglig leder i Haga Golf Claes Gunnarson: - Etterspørselen er mindre enn de aksjene som er til salgs. Dermed blir det et salgspress og utleiepress. Jeg har bare vært her en ukes tid og har ikke noe eksakt tall å komme med. Årsaken til salgspresset er dels generell nedgang i golfmarkedet, og mange faktorer som gjør at produktet ikke har vært slik det burde vært. Jeg mener at Haga Golf-produktet har et stort potensiale. Nå skal det tas mange grep. Derfor takket jeg ja til å ta stillingen. Dette er ikke noen tradisjonell daglig leder jobb. Vi skal jobbe med hele konseptet slik at aksjonærene får et av de beste produktene i Norge.

- Hvilke tiltak skal settes inn for å gjøre banen bedre?

- Vi har satt i gang et baneutviklingsprosjekt med meg som prosjektleder og 8-9 andre frivillige aksjonærer med høy kompetanse som skal være med. Vi arbeider tett sammen med styret i Haga Golf.

Vi skal umiddelbart gjennomføre en medlemsundersøkelse som kun fokuserer på banen. Aksjonærene skal få gi uttrykk for hva de ønsker seg banefronten.

Vi skal leie inn en banearkitekt som skal lage en utredning som vil være grunnlag for det valget aksjonærene og styret i Haga skal ta. I prosjektgruppen er det tre personer som arbeider utelukkende med finansieringen. Vi skal få flere alternativer å velge mellom og se hvilke finansieringsløsninger som finnes. Så får vi se hva veien videre blir for Haga Golf. Alternativene kan være alt fra en liten forbedring til en mer omfattende omgjøring av banen. Her kan vi gjøre lite og mye.

Vi skal fortsette å involvere aksjonærene og sørge for at de får et godt beslutningsgrunnlag. Vi skal være åpne med hensyn til informasjon på mail, i møter og på web.

I 2013 skal vi fortsette med forbedringstiltak på banen. Det betyr blant annet dreneringsarbeid, forbedre vannkvalitet samt resåing av utvalgte greener. Nå blir det lagt et årshjul for banearbeid som sier hva som skal gjøres og hvorfor. Det skal bli såpass detaljert og bra at alle får vite det de skal.

Det blir et nytt aksjonærmøte for å informere om hva som skal gjøres i år. Informasjon og delaktighet blir viktig i Haga Golf. Etter generalforsamlingen skal vi komme tilbake til med et konkret forslag til tiltak og fremdrift.

- Det er kjent at vannet i dammene som brukes til vanning har for høy PH-verdi. Da gror gresset dårlig. Hva gjøres med dette?

- Med en ph-verdi på over 9 vokser ikke gresset særlig godt. En fisk vil ikke overleve. Alger er årsaken. Sammen med mye sollys og veldig lite sirkulasjon i vannet trives algene godt, og vannet får feil surhetsgrad. Det må være mer sirkulasjon i vannet. Akkurat nå er ph-verdiene faktisk bra. Med riktige verdier om sommeren kan dette bli mye bedre.

- Hva med kostnadssiden?

- Vi har stort fokus på kostnadskontroller og arbeider blant annet med å trekke inn våre ressurssterke aksjonærer på ideell basis i flere sammenhenger. Det skaper delaktighet og sparer en del kostnader. Vi skal huske på at dette er et 27 hulls anlegg og ikke 18 hull. Dermed koster det selvsagt mer å drive. Det er blitt redusert på bemanningen, og vi er nå kun 2 i administrasjonen.

Vi er i gang med et internt prosjekt for banen hvor vi rekrutterer aksjonærer som skal bistå med at driften av banen blir så effektiv som mulig. Vi skal fortsette arbeidet med å gjennomgå og ettergå de avtaler vi har inkludert avtaler med underleverandører.

- 9-hulls sløyfen blir i år bare åpen for aksjonærene. Hvilken effekt tror du det får for etterspørselen etter aksjer? Hensikten var jo at folk i større grad ønsket å bli aksjonærer. Har dette materialisert seg?

- Dette ble vedtatt av aksjonærene i fjor, og administrasjonen har selvfølgelig gjennomført dette. Det er alt for tidlig å evaluere om dette vil bidra til å snu trenden med lav aksjepris og pressede leiepriser. Haga Golf vil ha flere spillende aksjonærer, og ønsker at leietakere kjøper seg en spillerett i stedet for å leie. For å oppnå det må det være flere goder for aksjonærene enn leietakerne. Det er aksjonærene som har betalt for anlegget, og som har den økonomiske risikoen. Man håper at dette tiltaket sammen med flere andre vil øke presset på aksjene, og at presset på de aksjonærene som vil leie ut minsker. Forhåpentligvis vil det bety økte aksjepriser på sikt, og økt leiepris.

- Hva skal gjøres for å få til en bedre klubbfølelse og entusiasme i klubben?

- Banen er førsteprioritet. Der har vi planer for våre tiltak. Klubbfølelse og aktiviteter er imidlertid en viktig del av et totalkonsept for våre aksjonærer.

Det er med glede at vi nå kan annonsere at vi har inngått avtale med eierne av Restauranthuset Strand om drift av vår restaurant og kafé på Haga. Dette er profesjonelle folk, med en veldig god track record. Vi gleder oss veldig til de er i gang til våren, og tror våre gjester, sponsorer og aksjonærer vil sette stor pris å ha et så godt serveringstilbud.

Vi skal også arbeide videre med å få opp klubbfølelsen. Medlemmene i golfklubben skal være med på dette. Vi setter i gang med en klubbhuskomité hvor vi satser på det sosiale. Her skal vi skape aktiviteter på dag- og kveldstid og ikke bare om sommeren, men også forhåpentligvis andre deler av året.

Vi skal sammen med vår nye restaurantdriver gjøre restaurant og kafé til en bedre møteplass for både medlemmer og nærområdet. Det er planer om en bridgeklubb, vinklubb, kurs etc.

Går det veien?
Det blir spennende å følge utviklingen på Haga videre. Det virker som det vil komme en ny giv med den nye daglige lederen på plass. Gjelden til Haga Golf AS er langt lavere enn mange andre klubber på Østlandet. Den er bare en håndfull millioner kroner. Aksjonærene eier klubbhuset, driving rangen og annet utstyr og installasjoner – verdien av anlegget er med andre ord langt høyere enn det som reflekteres i aksjeprisen i dag.

Med sin varierte bakgrunn, ikke minst innenfor golf, salg og service, kan Claes Gunnarson bidra til å skape den nødvendige positivisme som skal til for å snu trenden vi har sett på Haga de siste par årene. Her må imidlertid alle bidra. Miljøet blir ikke noe bedre av at enkelte aksjonærer blir sittende på rumpa og bare klage. Aksjonærene må selv ta del i utviklingen videre og bidra med sitt slik at både trivsel, velvære, hygge og (golf)glede blir bedre. På den måten kan Haga golf bli – et sted å være.

Claes Gunnarson får nok også god bruk for sin erfaring som golfreiseleder på Mallorca i en toårsperiode for en svensk reiseoperatør.

Claes Gunnarson: - Jeg forstår at noen aksjonærer er frustrerte. Når jeg ser på de tiltakene som skal settes i verk fremover, og de muligheter som ligger her med tanke på tilgjengelighet, klubbhus, restaurant, området etc., er jeg overbevist om at Haga vil utvikle seg videre og bli et av de aller beste totalanleggene på Østlandet, både på kort og lang sikt. Det er nå en god samarbeidsånd mellom Haga og våre samarbeidspartnere, herunder ToppGolf. Som totalitet blir dette bra. Målet er å være det beste golfanlegget i Norge når vi ser på kombinasjonen av det vi har å tilby som nevnt ovenfor. Er det noen som skal lykkes i dette markedet, er det Haga. Vi har så gode forutsetninger med våre 1600 ressurssterke aksjonærer, et kompetent styre og en fantastisk beliggenhet. Vi har stor tro på at vår nye restauratør skal gi våre aksjonærer og gjester et av de beste mattilbudene på noe golfanlegg i Norge. Dette skal vi få til!

- Takk for praten!

Vi får se om gresset blir grønnere på Haga i 2013 - i dobbelt forstand.


PS: Golfsidens redaktør har Oslo GK som hjemmeklubb og er medlem på Haga GK.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon