Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Tiger Woods - kommer han tilbake på PGA Touren?

12.04 Tiger Woods:
Hva er oddsene for at Tiger Woods legger opp i 2021?
Tiger Woods hadde et helt greit år i 2020, både på golfbanen og privat.

Når det gjelder golfspill avsluttet han året med en hyggelig turnering sammen med sønnen, og den planlagte ryggoperasjonen i desember ble gjennomført uten problemer. Så sent som i februar 2021 regnet Woods med at det ville være mulig å rekke US Masters – selv om han var svært usikker.

Bare kort tid etter den uttalelsen skjedde det likevel noe som skulle snu alt på hodet.

For de aller fleste som hadde veddet på at Woods skulle prestere godt i 2021, ble 23. februar 2021 en game changer, og nå er det sannsynligvis bedre å spille med en Euro 2020 bonus på det som vil skje på fotballbanen. Det er svært lite sannsynlig at Woods kommer tilbake i år.

Datoen som forandret alt for Woods – 23. februar 2021
Tiger Woods har opplevd mye turbulens, både på golfbanen og privat. Det var kanskje også derfor det var særlig hyggelig å se at Woods avsluttet 2020 på en harmonisk måte med sønnen, både ekskona og den nye kjæresten var dessuten til stede.

Den 23. februar 2021 skjedde det likevel noe utenfor golfbanen som forandret alt dette. Per begynnelsen av april 2021 vet vi fortsatt ikke helt hva som egentlig skjedde, men alle detaljene vil sannsynligvis lekke ut etter hvert. Det vi vet er at Woods var involvert i et alvorlig biluhell, der han kjørte av veien i sin Genesis GV80 SUV. Det var ingen andre kjøretøy involvert i uhellet, og ingen passasjerer i bilen.

Woods pådro seg flere skader, blant annet i beina, og har gjennomgått operasjoner i etterkant.

Strekningen der Woods kjørte av veien er angivelig kjent for utforkjøringer, men samtidig har golfspilleren tidligere slitt med avhengighet, og det spekuleres selvfølgelig i hvorvidt han var påvirket av alkohol eller andre stoffer. Disse spekulasjonene fikk om mulig enda mer spredning etter at det amerikanske politiet offentliggjorde at de hadde funnet grunnen til uhellet, men at de ikke ville offentliggjøre det av «personvernhensyn».

Husk på at Woods har spilt på toppnivå i en evighet
Tiger Woods er 45 år gammel. Hvis han ikke blir med i noen turnering i 2021, er det første gangen han ikke spiller på et helt år siden han begynte å spille på PGA-touren når han var 16 år (!) gammel, og fortsatt gikk på high school.

Det er få golfspillere som kan vise til en like lang karriere, og det er ikke mange andre idretter der en 45-åring kan hevde seg på toppnivå. Det er selvfølgelig mulig å argumentere for at golf ikke er en like fysisk idrett som for eksempel fotball eller hockey, men også mentalt vil det være tøft å prøve å prestere på toppnivå i nesten 30 år.

Det er kanskje særlig de mentale faktorene som er ekstremt viktige å huske på når det gjelder enda et eventuelt comeback for Woods. Hvis han kommer seg fysisk etter både ryggoperasjonen og bilulykken, vil det fortsatt være mentalt tungt å komme tilbake. Golfspilleren Woods har overrasket før, men akkurat nå er det kanskje på sin plass å gi privatpersonen Tiger Woods pusterom – og håpe at han fokuserer på seg selv istedenfor prestasjoner på golfbanen.Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon