Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Stadig nye golfspillere ser dagens lys

08.04 Til nye golfspillere:
Ønsker du å lære deg golf?
Det kommer stadig nye spillere til golfsporten. Det skyldes både pandemi og våre PGA Tour-spillere Viktor Hovland og Kristoffer Ventura.

Du har kanskje kjørt forbi golfbaner og spurt deg selv hvorfor noen kan bli så oppslukt i å gå rundt på gresset og slå baller rundt omkring.

Vel, du er ikke alene om dette. Golf er en utrolig avhengighetsskapende idrett som byr på utrolig mye mer enn det man ser fra utsiden. Hver sommer blir nye folk oppslukt av golfen og nyter spillet livet ut.

Dersom du er interessert i å starte med golf, finnes det en rekke gode tips og instruksjoner det er lurt å kjenne til i startfasen. På samme måte som du kan sammenligne bettingsider og online casino, kan du også finne masse informasjon og nyheter om golf på golfsider som https://golfsiden.no/ hvor du kan lære mye på golftips

Når du skal spille for første gang, kan det ofte være fordelaktig å starte på et treningsfelt eller en driving range. Her trenger du som regel ikke noen kurs eller trening for å spille. På driving rangen kan trene på å slå de lange slagene.

Ved å starte på et slikt treningsområde kan spilleren konsentrere seg om de enkelte slagene og teknikken uten å bry seg alt for mye om presisjonen. Når man har slått noen baller og føler seg mer eller mindre komfortabel, kan man etterhvert prøve seg med spill på en golfbane.

Dersom du ikke skal spille på en Pay & Play-bane, må man som regel ha gjennomgått et opplæringskurs. I kurset vil du få grunnleggende regler for hvordan du spiller, kler deg og oppfører deg på banen.

Før i tiden måtte man ha et Grønt kort-kurs med en eksamen på slutten for å kunne bli medlem i en golfklubb. I dag er dette erstattet av Veien til golf.

Dette er et kjapt nybegynnerkurs som lar deg komme i gang raskt uten å gå glipp av de viktigste regler for spill og oppførsel. I tillegg får du oppfølging i teknikk.

Når du har godkjent kurs og er medlem av en golfklubb, er det bare å dra ut å spille. Da kan det være lurt å gå til innkjøp av et eget sett med golfkøller. Du finner mye bra informasjon og dette i golfklubbens proshop, i en golfbutikk eller for eksempel XXL.

Utstyret
I all hovedsak er det 6 kategorier innenfor golfkøller, og det er ikke tillatt å ha med seg mer enn 14, selv om dette er mer enn nok for de aller fleste. De 6 kategoriene består av:

- Driver
Denne brukes til å slå lange baller ut ifra tee.

- Wood
Dette er et alternativ til drivere som også slår lange baller.

- Hybrid
Hybrid køllene er ganske nye og fungerer som en kombi mellom wood og jern.

- Jern
Jernkøllen brukes mest på mellomlange slag og noen kortere inn på greenen.

- Wedge
Dette er også en jernkølle, men har en brattere vinkel på jernet slik at ballen går høyere og kortere, samt stopper raskere ved landing.

- Putter
Dette er den minste køllen og brukes til å sette ballen i hullet på greenene.

Ønsker du mer informasjon kan du finne det både på youtube og på nett, eksempelvis på Lær om golf.

Lykke til.Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon