Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Elias Bertheussen

06.11 The DP World Tour Qualifying School, steg 2:
Jarand Arnøy og Andreas Halvorsen ble felt av dobbelbogeyer
Bertehussen imponerte.

Andreas Halvorsen hadde én dobbelbogey på 72 hull. Den kostet kvalifiseringsplassen til finalen på Q School. Han lå på en sikker 10. plass med 12 hull igjen å spille. Men så kom dobbelbogeyen på det 7. hullet. Ikke bare det. Han fikk tre bogeyer på de siste 9 mot bare en birdie. Dermed endte han på -6 - ett slag fra å gå videre! Surt!

Jarand Arnøy var i samme båt. Han spilte bra søndag med fem birdier. Men en dobbelbogey på dagens andre hull gjorde at han til slutt misset med to slag. Surt!

Elias Bertheussen klarte seg langt bedre. Han hadde fem bogeyer på 72 hull og 17 birdier samt en eagle. Han endte på en flott tredjeplass og fikk med seg 1100 euro for innsatsen.

55-åringen Jarmo Sandelin kom seg videre etter en avsluttende 65-runde. Se omtale lenger ned på siden.

Det var 11 svensker som tok seg videre til 3. steg som spilles 11. - 16. november på Lakes Course, Infinitum, Tarragona, Spania.

LEADERBOARD

Her er link til Q School på de fire banene

Desert Springs Golf Club, Almería.
Elias Bertheussen, Andreas Halvorsen og Jarand E. Arnøy.

De to andre har gode muligheter.

En 8'er og en sekser slukket håpet om avansement for Jarand Arnøy. Han vet nå at bare en feberrunde kan redde situasjonen. Med fire birdier lørdag var det svakt å ende opp med 75 (+3) og en 32. plass. Det er hele fem slag opp til en topp 20-plassering. Det blir for for langt fram.

Elias Bertheussen har en mye bedre mulighet til å komme seg til finalesteget. Han er på 9. plass etter 64 73 68 og -9 totalt. En runde på par eller bedre søndag vil sikre plassen.

Andreas Halvorsen hadde sin svakeste runde lørsdag. Med 68 69 71 er han nr 13 på slaget bak Bertheussen. Han har bare tre bogeyer på tre runder. Det tyder på sikkert spill. Han bør klare dette med en normal runde søndag.

LEADERBOARD

04.11 The DP World Tour Qualifying School, steg 2:
Opp og ned fredag i Spania
Kanskje alle tre går videre.

Elias Bertheussen klarte ikke å følge opp den gode førsterunden. Han har 65 74 og raste ned til en 21. plass - ned 20 plasser. Der møtte han Jarand Arnøy som avanserte 27 plasser med sin gode 67-runde fredag.

Andreas Halvorsen hadde en ny, solid runde. Med 68 69 er han nr 12 halvveis i kvalifiseringen.

Golfsiden tippet at man må være rundt 10 under par etter fire runder for å gå videre til steg 3 i kvalifiseringen. Det går trolig i den retning. Men det er ikke angitt hvor mange som går videre. Vi tror det kan være rundt 20 mann.

LEADERBOARD

03.11 The DP World Tour Qualifying School, steg 2:
Knallåpning av Elias Bertheussen i Spania
Det ble en fin start for de norske.

Med fine 65 og fem birdier og en eagle leder Elias Bertheussen etter den første runden sammen med tras Halvorsen kom også godt i gang med 68 (-4) og en 14. plass.

Full så bra gikk det ikke med Jarand E. Arnøy som kom seg rundt på par (72) og en 48. plass.

For å gå videre tipper vi her på Golfsiden at det trengs rundt 10 under par etter fire runder for å gå videre. Det avhenger mye av været og selvsagt spillekvaliteten.

Resultater

Torsdag starter det i Spania
Det er tre nordmenn med. Turneringen spilles 3. - 6. november.

Det ser ikke ut til å være LIVE SCORE. Resultatene kommer etter ferdigspilt runde.

Nå gjelder det å komme seg videre til det 3. steget i kvalifiseringen som går 11. - 16. november på Lakes Course, Infinitum, Tarragona, Spania.

Våre tre spillere har vist gode tendenser i høst. Det er en tøff påkjenning å spille i disse kvalifiseringene. Men det gjelder alle.

Resultater

Evigunge Jarmo Sandelin (55) spiller i steg 2. Han har fem seire på Europa Touren og var på Ryder Cup- laget i 1999.

31.10 The DP World Tour Qualifying School, steg 2:
Det spilles på fire steder i Spania
Det er tre nordmenn med.

Omtrent 20 mann fra hvert sted går videre. Antallet blir klart etter at alle har slått ut første dag.

Svenskene stiller med 32 mann. Norge har tre spillere med i steg 2.

Finalen blir spilt 11. - 16. november. Der spilles det 108 hull på seks dager. Cut etter fire runder hvor de 70 beste får spille de to siste rundene.
De 25 beste for kortet på neste års DP World Tour.