Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side           Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 7/08):

Slå lengre
!
Det er ikke gjort i en håndvending å slå lengre. En enkel måte å slå lengre på er  meget enkel. Slå hardere enn det du normalt gjør; gjør et ærlig forsøk på å slå lengre - KLIN TIL BALLEN!

Dette er kanskje alt for enkelt og banalt. For en del spillere vil denne påminnelsen imidlertid være til stor hjelp. Folk glemmer faktisk å slå til ballen skikkelig og slår som puddinger. Da blir det bare puddingslag ut av det.

Men det er andre, mer tekniske måter/tips å slå lengre på.

Håndledd
Håndleddene er viktige for god lengde. Du må ikke løse ut håndleddende for tidlig. Behold vinkelen i håndleddene temmelig lenge i nedsvingen for å få best mulig effekt ut av slaget og størst mulig køllehastighet og dermed bedre lengde. Snakk med din pro for detaljer.

Armene
For å få bedre fart i armene kan du forsøke å svinge knestående. Husk å ha en full skulder-turn. Husk at du ikke trenger å ha en stiv venstrearm. Ofte gjør dette at du blir mer anspent og du får mindre fart på kølla. Bruk gjerne en "svingvifte" for å øke motstanden i svingen. Da kjenner du hvordan hastigheten øker til maksimum i treffpunktet. Du har sikkert sett denne dubbeditten med et grep og noen plastvinger som du skal svinge med for å få mer styrke.

Tyngdeoverføring
Tyngdeoverføring er også viktig for å få bedre lengde. Alle gode spillere har dog tyngdeoverføring. Dette er ikke det viktigste for å få mer lengde. En måte å trene opp tyngdeoverføring på er å svinge i oppover bakke. Da må du tvinge tyngden opp i bakken for å ikke avslutte svingen med tyngden på høyre ben. Avslutt svingen i full balanse og i ro med kølla bak på ryggen.

Kroppsrotasjon
Kroppsrotasjon er viktig. Et tips i denne sammenheng er å gripe en kølle i hver ende og legge den på skuldrene. Innta oppstillingsposisjonen og sving/rotér bakover med kølla hvilende på skulderbladene slik at kølla kommer 90 grader på spilleretningen. Så svinger du ned igjen og gjennom (hodet i ro) til en avslutning på svingen slik at kølla som du har bak på skuldrene nesten peker mot målet. Da har du høyre hæl pekende rett til himmels og all tyngden på venstre fot. Bruk gjerne et speil og sving 25%, 50 % og 75% av en vanlig sving for å føle hvordan kroppsrotasjonen skal være. Dette er forresten et godt oppvarmingstips også for å få kommet i gang før en runde.

Lykke til!

Mange flere golftips:
Tilbake til Golftips
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!

KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72