Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side     Tilbake til Golftips 

UKENS TIPS (Uke 10/08):
Bedre med driveren?
Driveren er kanskje den vanskeligste kølla å bli god med. Ved siden av putteren.

Du trenger både selvtillit, mental styrke og fysiske egenskaper. Den største feilen spillere gjør når de ikke får driveren til å gå bra, er at de forsøker å slå alt for hardt.

Neste gang på driving rangen kan du forsøke følgende: Varm godt opp med tøyninger og løse slag med lettere køller som korte jern og hybrider. Så kan du slå noen korte svinger og øke på til du kommer opp i en full sving, men ikke slå alt du kan. Forsøk å slå med bena samlet. Det gir deg god balanse og hjelper deg til å få god rytme. Det gamle gode tipset om å telle en, to OG tre hvor en og to telles i baksvingen er en fin måte å få en bra rytme på. Når du begynner å slå til ballen, skal du huske på å følge godt ut etter slaget med armene mot målet. Hele tiden må du huske på å holde løst i kølla og være avslappet i kroppen når du svinger. Det er lettere sagt enn gjort. Du må starte med korte driver, gjerne bare 100 meter. Så øker du etter hvert til 150 meter og den normale lengden du pleier å slå, men ikke bruk for mye krefter?

Hele tiden skal du tenke på at du skal svinge gjennom ballen eller forbi de - og ikke PÅ ballen. Husk å svinge rolig bakover. Du treffer ingen ball i baksvingen. Lad opp med en rolig og kontrollert bevegelse til du kommer til toppen av svingen. For de aller fleste gjelder det å bare svinge med rundt 70-80% av de kreftene de har. Det fører til mye bedre balltreff og bedre kontroll.

Etter gjennomsvingen skal du kunne holde balansen i to-tre sekunder. Da skal kroppen peke mot målet, kølla skal være høyt oppe, vekten skal være på fremre ben (nærmest målet - venstre for høyrespillere) og hælen (høyre) skal, som vi har vært inne på i mange andre tips - peke rett til himmels.

Klarer du dette?

Vips! Du er blitt bedre med driferen! 

Lykke til!

Mange flere golftips:
Tilbake til Golftips
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!

KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72