Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side     Tilbake til Golftips 

UKENS TIPS (Uke 17/08):
Den viktige puttingen
Putting er, som vi har nevnt tidligere, noe av det vanskeligste å bli god i på golfbanen. Opp mot halvparten av slagene utføres på putting greenen. Det er nok ikke helt riktig å si det så sterkt når vi vet at anslagsvis 10-18 av disse puttene bar er korte tap ins fra under en halv meter. Men likevel. Normalt har man altså 15-25 putter som er krevende på en runde. Her kan det gjøres mye for å senke scoren.

Med så mange viktige slag med den flate kølla (flat stick) er det åpenbart at alle har glede av å trene mye på putting greenen.

Utstyret man velger er smak og behag, men putteren bør være av god kvalitet og riktig montert. Alt for mange puttere har eksempelvis påmontert et grep som sitter skjevt!

Billy Mayfair trente dobbelt så mye i tid på putting som han gjorde på driving rangen og ble U.S. Amateur Champion. Da han kom på tour'en, fant han fort ut at han bare var en middels utøver på greenene! Dermed begynte han å trene enda mer på putting greenen.

Grepet
Grepet skal stabilisere venstre håndledd slik at det ikke "knekker sammen" i gjennomsvingen - eller bøyer seg mot målet

Det er mange måter å ta grepet på. Det er svært vanlig å ha venstre hånd nederst for å oppnå bedre stabilitet. Et annet vanlig alternativ er det som kalles reverse overlap of the Vordon grip. Her er venstre pekefinger over lillefingeren på høyre hånd.

Utførelsen
I tilslaget er det viktig å beholde venstre hånden fast slik at den ikke gir etter. Ofte er det ikke lett å se at den gir etter fordi utslaget er så lite, men putting stroke'et blir ustabilt. Når du gjør dette feil, vil høyre hånd gjerne ta over slik at høyre håndledd bøyer seg, og selve høyrehånden beveger seg mot målet. Ikke bra. Det fører til at du ikke klarer å oppnå den stabiliteten som skal til på dagens raske greener.

Lykke til!

Mange flere golftips:
Tilbake til Golftips
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!

KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72