Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side     Tilbake til Golftips 

UKENS TIPS (Uke 20/08):
 

Chip - ballen skal rulle, men ikke bare det

Mange løfter ballen inn på greenen med en wedge eller en sand wedge når de ligger like utenfor greenen. Bruk heller et lavere jern, 7, 8 eller 9, slik at ballen ruller mer langs bakken. Du har større feilmargin, og feilslagene blir ikke så fatale.

Men ikke bare det. Tidligere har jeg sagt at man gjerne kan åpne opp stance'en. Da har imidlertid kroppen lett for å følge med og blir dreid mot venstre den også og kølla har en tendens til å sende ballen mot venstre i tilslaget. Kroppen skal være square mot målet. Du bør svinge inside - square - inside som du gjør på alle de andre slagene - inkludert putteren. På puttingen har jeg endret mening fra det gamle med å holde putterhodet square mot hullet hele tiden. Det har jeg gått bort fra fordi det er så vanskelig å få til - spesielt for de som ikke trener 10 timer om dagen.

Chipping: er et miniatyrslag av det lengre slag. Bruk derfor samme teknikk bare i mindre skala. Bruk gjerne puttegrep og samme teknikk som på putting stroke'et. Som i putting gjør det ingen ting om du ikke har øynene rett over ballen når du chipper - tvert i mot. Det er vanskelig. Mange mener at man skal ha øynene rett over ballen i putting, men selv Tiger Woods gjør ikke det. Hvorfor skal putting være det eneste salget i golf hvor man har øynene rett over ballen når man stiller seg opp? Her må hver og en selv gjøre seg opp en mening om hva som passer best. Hva med når man sikter med driver, spooner, jernkøller og korte wedger? Da er øynene langt innenfor ballen - sett ovenfra.

Det viktigste er å stille seg opp riktig, lære seg hvordan man gjør dette på alle slag slik at man samtidig sikter riktig.

Lykke til!

Mange flere golftips:
Tilbake til Golftips
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!

KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72