Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 43/20):


Oppvarming
Hvorfor varme opp? Carlos Franco gikk gjerne rett ut på banen uten å varme opp. Men det er bred enighet om at oppvarming før en golfrunde er smart.

Golfspillere liker å varme opp, og det er mange fordeler ved å gjøre det.

Hva er den beste måten å varme opp?

Vanskelig å si. Det gjelder å finne sin egen måte å gjøre det på.

Noen velger to timer før starttiden. En time på kortspill, og deretter en time på å slå fulle slag på treningsfeltet, eksempelvis.

Det gjelder å føle seg komfortabel når man står på første tee.

Noen velger 45 minutters oppvarming. Det vil si en time. Det tar et kvarter å få tingene på plass. Bag, hanske, baller, markør, greengaffel, pegger, vått håndkle til å tørke køller og baller.

De tre kvarterene brukes til en gjennomgang slagene på treningsfeltet, korte og lange putter, noen pitcher og chipper samt noen bunkerslag.

Hvis du gjør dette, kreves det at du ikke bruker mesteparten av tiden til å prate (bullshit) med andre.

Hvordan varme opp?
Det finnes en studie publisert i 2018 World Scientific Congress of Golf. Et team av forskere fra University of the Fraser Valley, University of Nevada-Las Vegas og Chilliwack Golf Academy forsøkte å svare på det spørsmålet.

I studien ble 24 golfspillere med lav handicap delt inn i to grupper:

Den første gruppen fikk beskjed om å slå ni slag på rad hver med fire forskjellige køller mot fastsatte mål (36 slag totalt). Så, for eksempel, slo de ni slag med et 7-jern, deretter ni slag med et 3-jern, og ni slag med et 5-jern, etc.

Den andre gruppen skulle også slå 36 slag, men på en tilfeldig måte. De kunne slå et slag med et 7-jern, så ett slag med en driver, og deretter et slag med en wedge osv.

Deretter skulle alle spillerne fra hver gruppe slå ni slag som simulerte hva slags slag de måtte slå på banen. Et slag fra 154 meter til en green for eksempel.

Resultatene:
Slå mange forskjellige slag og køller når du varmer opp

Da resultatene av studien kom, fant de at spillerne i den andre gruppen, de som trente på en “randomisert” måte, og slo mange forskjellige slag med mange forskjellige køller - presterte bedre enn de i den første gruppen.

Det betyr ikke nødvendigvis at det er den beste måten å øve på golfsvingteknikken din, men når det gjelder oppvarming, bør du nok være oppmerksom på det.

Når du er på rangen før runden din, bør du ikke slå mange slag med bare tre køller. Prøv å slå forskjellige køller for hvert slag, til mål på forskjellige avstander. Da er du bedre forberedt til å møte de forskjellige utfordringene når du kommer ut på banen. Samtidig kan du få den roen det gir at du vet at denne oppvarmingsformen faktisk hjelper.

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf

Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon