Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 1 - 2007
Sett hendene i posisjon tidlig

Dette er nærmest det motsatte av hva som ble skrevet i forrige uke:
UKENS TIPS (Uke 52/2006): One piece takeaway Les mer.

Bestem deg Ramnefjell, vil nok mange si. Nå er det slik at noe passer for noen. Noe annet passer for andre. Det gjelder hele tiden å prøve seg fram. Selv verdens beste spiller er ikke fornøyd med å være best. Han vil stadig bli bedre og utville seg og svingen. Suzann Pettersen har det siste året brukt håndleddene til å få kølla i posisjon tidlig ved å begynne med håndleddene for så å stoppe når skaftet peker rett bakover og så bare vri seg opp til toppen av svingen og svinge normalt ellers.

Dette gamle bildet av Ryan Moore (Foto fra Golf Digest) er ikke helt slik han starter svingen nå. Mot slutten av 2006 bøyde han håndleddene FØR han svingte armene tilbake.

Den lovende Ryan Moore forteller til Golf Digest at han setter kølla med håndleddene i posisjon med det samme. Dette gjør han ved å løfte køllehodet med håndleddene loddrett oppover til skaftet kommer i en vannrett posisjon. Det er det første han gjør når han starter svingen. Da peker kølla rett ut fra kroppen. Derfra svinger han normalt.

Det ser unektelig rart ut. Men slik er det med alt som ikke er tradisjonelt. Både V-stil i hopping og plastski contra treski var på samme måte uvant da det kom. For ikke å snakke om de "fæle" metallhodene på trekøllene i stedet for persimmontre som på 80-tallet var det eneste materialet som telte. På 1920-tallet var det forbudt med stålskaft. Alle måtte bruke treskaft (hickory). 

De som har sett Ryan Moore på TV fra PGA Tour'en i slutten av 2006, vet hvordan det ser ut. I januarnummeret av Golf Digest kan du i sekvens se hvordan hans nye sving ser ut.

Det gjelder å eksperimentere.   


Lykke til!
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72