Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 01/10):

Du kan gjøre mye i stua
Når det er begynnelsen av januar og kuldegrader over hele landet, kan du gjøre mye fornuftig med tanke på forberedelsene til golfsesongen.

Her er noen eksempler:

1) Du kan putte på teppet, men merk deg veven slik at du ikke blir lurt av hvilken vei teppet er vevd. Ballen blir dratt i den retningen hårene eller trådene ligger. Finn et sted hvor ballen ruller rett. Sett opp et mål i passende avstand(er). Forsøk å forbedre presisjonen. Det er ikke mye som skal til for å forbedre seg.

2) Sett deg i en god stol eller ligg på sofaen. Lukk øynene og spill deg gjennom din hjemmebane eller en annen bane som du kjenner godt. Legg opp strategien. Slå alle slagene i tankene dine og forsøk å spille så godt som mulig. Dette er for mange en svært god og lærerik mental trening. OBS: Er du trøtt, er det fare for at du sovner før du har spilt 9 hull! Men det gjør ingen ting.

3) Kjør noen tøyningsøvelser som myker opp kroppen slik at den takler golfbevegelsene bedre. Ikke glem skuldrene, armene og fingrene. Hofteregionen er viktig å tøye ut slik at bevegeligheten øker.

4) Er det høyt nok under taket, kan du ta noen prøvesvinger i stua. Se opp for lamper!

5) Styrketrening: Eksempler: Øvelser for mage og rygg (sit ups og magerulle). Knebøy. Armhevninger, gjerne på fingertuppene. Pilates-øvelser.

6) Kos deg med en instruksjonsbok eller gode golfmagasiner med golfinstruksjon. Det er mange ting å plukke opp. Ikke alle tipsene passer akkurat for deg. Her gjelder det å sile informasjon.

7) Chippe-øvelse: Innta din vanlige posisjon og sving kølla fram og tilbake slik at du touch'er teppet med samme kraft hver gang. Da opparbeider du en ferdighet til å få det samme treffpunktet hver gang og mye mer presis chipping når du kommer ut på grønne plener til våren.

God vinter! 

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon