Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke  2/11):

Lang putter - noen treningstips
På oppfordring skal vi denne gangen se på den lange putteren og hvordan denne kan håndteres.

Det er naturlig å dele dette opp i tre deler.

Mageputter:
Det er viktig med riktig lengde på putteren. Enden på skaftet støttes i navle-regionen. Pass på at du ikke står alt for sammenkroket. Stå behagelig.

Du kan velge mellom et vanlig puttegrep og pennegrep hvor du snur høyrehånden som er nederst for høyrespillere. Køllehodet går som en vinduspusser hvor sporet til køllehodet former en bue. Ikke rett tilbake og rett fram. Det blir umulig å få til når enden på skaftet er støttet mot magen.

Brystputter:
Pass på å få riktig lengde på putteren slik at den støttes mot brystbenet. Carl Pettersson har brukt en slik putter i lang tid med stort og innbringende hell. Her går også køllehodet i en bue. Putteren er lang. Dermed må du gi den litt mer tid i selve svingbevegelsen. Mange vil føle at dette gir en rolig og kontrollert bevegelse som er lett å kontrollere og dermed også få en fin rytme. Venstre hånd holder enden mot brystbenet. Høyre hånd holdes gjerne med pennegrep - akkurat som du holder en blyant når du skal løse Sudoku.

Hakeputter:
Dette er det nærmeste du kommer en pendel. Det er to måter å holde venstrehånden på skaftet; enten med tommel og pekefinger som holder enden som et hengsel, eller at du griper rundt toppen av kølla med helehånden med lillefingeren nederst på grepet.

Putteren henger rett ned slik at tåen på putteren touch'er gresset. Det er fordi reglene sier at det må være et minimum antall grader mellom hode og skaft (tror det er 12 grader)

Med høyrehånden bruker du et pennegrep. Her kan du trene svingen ved å holde enden av putteren opp til haken med venstre hånd: Deretter setter du i gang en pendelbevegelse med høyre hånd og lar den svinge fram og tilbake som en pendel uten å holde i kølla med høyre hånd. Se hvordan putteren svinger som en tilnærmet perfekt pendel. Lær så opp høyrehånden til å følge denne pendelbevegelsen uten å være nær skaftet, men bare følge med pendelens bevegelse - og du har et perfekt putting stroke. Det er lært i løpet av meget kort tid.

Som alt annet her i livet er det selvsagt uvant i starten, men du blir fort vant til det.

Lange puttere krever mye trening. Akkurat som andre slag. Men resultatet blir langt bedre for svært mange. Og så er det en unik mulighet til å bli kvitt Yips på.

Har du spørsmål om dette? Ikke nøl med å ta kontakt.

Jeg har studert putting med lange puttere i over 20 år. Jeg ble på 1980-tallet inspirert av Sam Torrance (senere Ryder Cup-kaptein og -spiller) som sto en hel vinter og lærte seg teknikken med hakeputter på et snooker-bord. Året etter var han back in business etter at han var i ferd med å gi opp pga dårlig putting.

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon