Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 7 - 2004

Tren knestående

I Golf Digest finnes mange gode tips og mye god inspirasjon. En av skribentene Jim Flick lærte på 70-tallet av Bob Toski en drill hvor man står på knærne og slår.

Ved å gjøre dette får du den rette følelsen av å svinge armene, kølla og skuldrene både i baksvingen og gjennomsvingen. Du opplever at du kan ha kølla i riktig bue. Dette fordi hvis du får kølla for mye på innsiden, treffer du i bakken (matta) først.

I tillegg får du dempet ned en overaktiv overkropp. Du får også hjelp til å svinge armene fritt slik at du oppnår optimal svinghastighet.

Kanskje det viktigste er at du opplever hvordan køllehodet løser ut og at du således klarer å få køllehodet square inn i ballen.

I Norge er det kanskje Thomas Nielsen som er best på dette. Han slår faktisk lengre enn de fleste fra knestående. Om noen slår lengre enn ham når han står på bena, tviler vi sterkt på!

Denne øvelsen passer spesielt bra for juniorer som ofte har litt FOR akrive overkropper.

Men også eldre spillere har glede av denne øvelsen. Spesielt de som har behov for å føle og bruke køllehodet slik at de får synkronisert kroppens bevegelige deler.

Du bør pegge opp høyt og bruke driveren i denne øvelsen. Sving bare 80% av din kapasitet - ta det med ro med andre ord. Trolig vil du treffe bakken før ballen i begynnelsen, men ikke gi deg! Når du svinger igjen - oppreist - vil du virkelig kjenne at du har fremgang!

Det garanterer vi. Ellers får du pengene tilbake!

Asbjørn Ramnefjell

Tilbake til Golftips
 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser
Golfnyheter på mail? Eller andre beskjeder eller spørsmål om teknikk, regler m.m.? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no