Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side 

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 7 - 2005
Innendørs treningsdrill

Mange er ivrige i sin vintertrening. Mange vet ikke hvordan de skal gripe tingene an.

Noen kan slå massevis av baller inne i et nett uten at antall baller koster noe særlig. Da kan man legge opp til en annen treningsdrill enn når man må betale en krone pr. ball - kanskje. Avhengig av ens egen betalingsvilje og betalingsevne.

Kan man slå ubegrenset, kan det være lurt å satse en del på mengdetrening. Det vil si; forsøk å få et så bra balltreff som mulig med en så riktig bevegelse som mulig - slapp av og bruk så få muskler som mulig for å få ballen av gårde. Ser du ikke hvor ballen går fordi det er så kort vei frem til nettet, bør du i hvert fall tenke på å ha en fin rytme og en stor bevegelse. Ikke slå hardt.


På Fornebu kan du slå nesten 100 meter. Her gjelder det å studere ballbanen for å lære sine egne feil - gjerne med en pro som kan fortelle deg om feilene og rette dem opp
Dette gjelder også der hvor man kan se ballens flukt en del meter som for eksempel på Fornebu, Østfold Golfsenter, Golfsenteret i Sandakerveien og Bærum Golfsenter i Grini Næringspark.

Variert trening er viktig.

Her er et forslag. Skal du slå for eksempel 100 baller, kan du gjøre følgende:

Varm god opp med litt gymnastikk, tøyninger og prøvesvinger. Det siste gjerne med to køller eller en kølle med ekstra vekt nede ved køllehodet. Det hjelper deg til å få god strekk i svingen samtidig som det er en fin styrketrening på selve golfsvingen og de nødvendige musklene for å få golfsvingen til "å virke".

Så begynner slagtreningen:
Bruk 10 køller og slå 10 slag med hver av dem. Dette høres enkelt ut - og det er enkelt. Men du skal trene systematisk og konsentrert. Begynn med en kølle som går kort - 9'er jern eller pitching wedge. Nest kølle kan være et langt jern. Deretter 7'er jernet eksempelvis. Så en lang kølle igjen; for eksempel en spoon. Så en kort kølle igjen. Deretter driveren. Og så videre - helt til du har slått deg gjennom 10 køller med 10 baller hver.

Men - og nå kommer det viktigste - konsentrer deg hardt om hvert eneste slag og forsøk å slå bedre slag hver gang. Klarer du å slå et tilnærmet perfekt slag, blir oppgaven å gjenta suksessen på det neste slaget. Ta en liten pause mellom hver serie på 10 slag.

Du kan også bruke sekvenser på fem slag før du bytter kølle.

Du skal ikke snakke med noen og således bli forstyrret under denne seansen. Da ødelegger du mye av treningsverdien og konsentrasjonen. Her gjelder det å få være i fred for en gangs skyld. I denne økten skal du ikke være sosial!

Når du er ferdig med denne økten, kan du trene småspill; pitch og putt. Her kan du finne mange tips ved å bla deg gjennom flere hundre tips her på Golfsiden! Du kan jo for eksempel søke på et enkelt ord eller flere her:
Søk på GOLFSIDEN Les mer

God trening!
Asbjørn Ramnefjell


GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no