Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 10/16):

Hvordan vinne i match play?
Match play er noe helt annet enn slagspill. Det kreves andre strategier og en annen måte å tenke på.

Du kommer langt med å ikke bry deg om hva motspilleren gjør, men bare gjøre ditt beste på hvert eneste slag. Så får det gå som det vil.

Ofte er dette en god strategi.

Men.

Her er noen ekstra tips. Eller alternative tips, om du vil. Ikke det at du ikke skal gjøre ditt beste på hvert eneste slag. Men det er måten og planen bak som teller.

En viktig sak er å anta at motstanderen spiller et perfekt slag hver gang vedkommende skal slå et slag. Du må være forberedt på at din motstander setter i en putt fra langt hold for dobbeltbogey når du selv har en halvparten så lang putt for par og hadde ventet å vinne hullet - lett - in the first place. Nå har du plutselig en putt som du må unngå å tre-putte for å vinne hullet. Så slår du den en meter for kort - eller for langt, og har en stor utfordring for å dele hullet. Det hadde vært mye lettere rent mentalt om du hadde vært forberedt på din motstanders lykketreff fra langt hold. Kanskje du klarer metersputten. Kanskje ikke. Du er likevel rystet og det kan gå ut over innsatsen på de neste hullene.

Greg Norman kollapset i Masters i 1996, som mange vet. Verre var imidlertid tapet mot Larry Mize i omspillet i Masters i 1978. Det tok etter sigende fire år å komme over dette nederlaget. Det var på det andre omspillshullet, banens 11. hull. Greg Norman lå trygt på greenen. Larry Mize lå i nærheten av 12. utslag etter å ha misset kraftig til høyre på innspillet. Han måtte bruke maks to slag fra den vanskelige posisjonen for å ha særlig håp om å leve videre i omspillet. Han lå nesten 50 (!) meter fra hullet. Norman var nesten sikker på å ha dette trygt nede i lomma .

Larry Mize satte den lange pitchen rett i boksen! Greg Norman klarte selvsagt ikke å svare.

“That’s the one that gutted me most because I thought I was in total control,” sa Greg Norman rundt 30 år senere. “And that’s something I talked to my kids about. I explained to them if you think you’re in total control, expect the unexpected. When everything looks great, look for trouble.”

Planlegging
Det er lurt å se på hva motstanderen din holder på med. Det er som regel alltid lurest å slå sist hvis det er tvil om hvem sin tur det er. Da får du mest og best informasjon om hva du skal satse på i ditt neste slag. Men her kommer visse individuelle mentale forhold også inn i bildet.

Planlegg hva du skal gjøre ut fra dine egne forutsetninger. Ta ikke for store sjanser. Men risikoen bør avveies opp mot hva motstanderen presterer.

Ligger du langt etter i en match, bør du vurdere å ta større sjanser. Beskjeden taktikk i den situasjonen gir få muligheter til god score på de neste hullene. Noen av dem må du vinne for å ta igjen motstanderen.

Noen ganger kan det være lurt å tilby å dele når du ligger en drøy meter unna hullet og din motstander ligger litt nærmere, men ikke innenfor en klar gimmie-avstand. Sier motstander nei, kan du få økt inspirasjon og senke din putt. Da blir oppgaven vanskeligere for motstander. Dette er ikke unfair play. Just part of the game. And golf is a mental game.

Takk for matchen!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon